Braun Multi Grooming Kit MGK 3040 - Reviews

Gemiddelde beoordeling

Beoordeling op basis van 12 reviews geschreven op Kieskeurig.nl.

Help anderen en geef jouw mening over dit product. We verloten iedere maand onder alle reviewers 2 x € 250,-.

8,1

Schrijf een review

Kieskeurig.nl review criteria:

  • Goed
  • Uitstekend
  • Goed
  • Goed

Echte reviews van echte gebruikers, door ons gecontroleerd op betrouwbaarheid.

Phi1969 29-11-2017
  • Product paar weken in bezit
  • Product gekregen

Zeer veelzijdig

Ja, ik beveel dit product aan

Algemene score

8,0
Ik had eerder goedkope scheerapparaten van andere bekende merken - een ging kapot, en een die zelf duurzaam was maar accessoires van slechte kwaliteit had. De Braun is absoluut de beste van de drie. Het is zeer veelzijdig. De batterij is echt handig; geen kabels meer in de weg, en u kunt het scheerapparaat zonder risico met water reinigen. Nee, het is niet het goedkoopste, maar het kleine verschil in prijs maakt een grote verschil in kwaliteit.

Review criteria:

Goed
Uitstekend
Uitstekend
Goed

Reageer

Tomb 11-01-2018
  • Product paar weken in bezit
  • Product gekregen

Voor de prijs kan je hem niet laten!

Algemene score

8,0
Allereerst wil ik zeggen dat ik het product gratis gekregen heb om het uitgebreid te testen, maar geen geld ontvangen heb om deze review te schrijven. Alles wat je hier dus leest is mijn ongezouten mening. Wanneer je het scheerapparaat uitpakt voel je wel dat alles van degelijke kwaliteit is en dat het tegen een stootje kan. Door de meegeleverde accessoires heb je heel veel mogelijkheden om een unieke baard te bekomen. Ik heb niet zo een hele lange baard dus ik gebruikte alleen de 3mm en 1mm accessoires en deze werken gewoon goed de rest heb ik niet kunnen testen. Daarbovenop is het apparaat ook nog eens helemaal waterdicht. De batterij is ook echt wel uitstekend, tijdens mijn hele testperiode heb ik het apparaat maar 1 keer moeten opladen. Het enige dat ik echt miste was een opberghoes of een doosje waar je alles in kon stockeren. Conclusie, de prijs/kwaliteit zit het heel goed bij deze set en ik kan hem dus ook echt aanraden.

Pluspunten

  • Batterijduur
  • Waterdicht
  • Veelzijdig

Minpunten

  • Geen beschermhoes

Review criteria:

Goed
Goed
Goed
Voldoende

Reageer

Rein 10-01-2018
  • Product paar weken in bezit
  • Product getest

Aanrader

Ja, ik beveel dit product aan

Algemene score

9,0
Bijna twee maanden test ik dit product en ben er zeer tevreden over. Het doet perfect zijn werk, zoals het moet. Het toestel is bovendien klein en licht, wat het makkelijk te bedienen maakt. Een hele resem opzetstukken zijn meegeleverd, maar in de praktijk heb je voldoende aan 1, tenzij je vaak van stijl wisselt.
Hetgeen (voor mij persoonlijk) ontbreekt is een etui om het mee op vakantie te kunnen nemen. Los in een toilettas steken is niet echt handig.
Het meegeleverde body-scheermesje is wel een mooi extraatje.

Pluspunten

  • klein en licht
  • doet zijn werk

Minpunten

  • geen reisetui

Review criteria:

Uitstekend
Goed
Uitstekend
Uitstekend

Reageer

Frank 01-01-2018
  • Product paar weken in bezit
  • Product gekregen

Prima Multigroomkit voor baard en hoofd

Ja, ik beveel dit product aan

Algemene score

7,0
Een aantal weken geleden heb ik deze Braun MGK3040 ontvangen om te testen. Zelf had ik al een Multigroomingkit zodat ik een goed vergelijk kon maken.

Als eerste viel me op dat het een lichtgewicht apparaat is. Voelt niet zwaar aan, maar kan perfect gebruikt worden om de baard te trimmen. Als het aankomt op het bijhouden van langere haren en om te zorgen dat deze op lengte blijven zal er voorzichtig te werk gegaan moeten worden. Er zullen verschillende opzet stukken gebruikt moeten worden om tot de gewenste lengte te komen.

Opzet stukken zijn er genoeg en varieren tussen 0,5mm en 21mm. Dus iedere gewenste lengte zit er wel tussen. Voor mezelf is dit wisselen niet zo'n probleem aangezien ik gemillimeterd haar en baard heb. Dus ik aan 1 (of geen) opzet stuk voldoende heb. Waar het apparaat wel enige moeite mee heeft is het scheren van dikkere/stuggere haren.

Verder werkt dit apparaat prima al het het scheerblad iets breder mogen zijn zodat er iets bredere banen geschoren kunnen worden in. Dit scheelt herhalingen en dus tijd. De batterij gaat perfect lang mee en hoeft niet vaak opgeladen te worden terwijl ik het apparaat toch regelmatig gebruik.

Al met al een prima apparaat voor de prijs die ervoor betaald moet worden. Misschien een idee om er een tasje bij te leveren zodat alle opzet stukken gemakkelijk bij elkaar gehouden kunnen worden.

Pluspunten

  • Lichtgewicht
  • Lange batterij duur

Minpunten

  • Moeite met stugge/dikkere haren
  • Scheerblad had iets breder gemogen
  • Etui voor alle opzetstukken

Review criteria:

Goed
Goed
Goed
Goed

Reageer

Jfelsinga 27-12-2017
  • Product getest

Geweldig apparaat

Algemene score

9,0
Enige weken geleden kreeg ik de multigroomingkit MGK3040 gratis thuis gestuurd om hem uitvoerig te testen.
Ik wil benadrukken dat mijn review onafhankelijk is en ik hier een geld of andere middelen voor krijg.

Allereerst zit de multigroomingkit MGK3040 netjes verpakt en oogt aantrekkelijk.
Er zitten verschillende mesjes (opzet stukken) in waarmee je verschillende haarstijlen kunt bewerken. Ook zit er een Gillette Fusion ProGlide scheermesje met FlexBall technologie gratis bij.

De multigroomingkit heeft vier kammen met 13 precisielengte-instellingen van 0,5-21 mm, Een detailtrimmer, Body groomer en oor- en neustrimopzetstuk.

Ik zelf gebruik hem voor het trimmen van mijn baard met de functie om de fijne contouren te zetten die je van het apparaat verwacht.

De multigroomingkit MGK3040 kan tegen water waardoor hij ook prima onder de douche te gebruiken is. Erg handig als je huid minder goed tegen scheerbeurten kan.

Het apparaat ligt fijn in de hand en is vooral niet te zwaar maar juist Compact en functioneel. Met 60 minuten is hij opgeladen waarna je hem ongeveer 60 minuten kunt gebruiken.

Ik geef de multigroomingkit MGK304 een dikke 8,5 voor Looks, prijs en kwaliteit verhouding. Je krijgt waar voor je geld en daarom raad ik dit product aan iedereen aan.

Pluspunten

  • Waterbestendig
  • Gebruiksvriendelijk
  • Batterijduur
  • Precisietrimmer
  • Multifunctioneel

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Goed

Reageer

Prodent92 08-08-2017
  • Product paar weken in bezit

Uitstekende toevoeging bij een tondeuse

Ja, ik beveel dit product aan

Algemene score

9,0
Deze Braun is een perfect toevoeging aan mijn Remington tondeuse. Het grote werk met de tondeuse, afmaken van de strakke randjes met MGK3040. Met name rond de oren en de bakkebaarden. Licht, handzaam en voldoende power om ook langere haren te knippen zonder vast te lopen.

Ik trim er ook m'n baard mee, door het meegeleverde assortiment kammen is een verzorgde lengte haalbaar van stoppels tot 15 mm.

Tot slot is het een bodygroomer en gebruik ik het ook voor de rest van mij lichaamshaar. Benen en borst trimmen gaat als een trein. Door de kammen met de korte pootjes is het apparaat goed in alle lichaamsplooien te krijgen. Zelfs de dikste haren loopt hij soepel door heen. Voor de prijs een top apparaat.

Pluspunten

  • Krachtige motor
  • Uitstekende prijs kwaliteit verhouding

Minpunten

  • Opladen duurt 8 uur

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend

Reageer

benalla 08-08-2017
  • Product paar weken in bezit

Veel mogelijkheden, trimmen wat moeizamer.

Algemene score

6,0
Ik heb dit apparaat nu ruim 5 weken.
Vergeleken met mijn vorige (baard)trimmer ben ik niet helemaal tevreden.
Trimmer ligt goed in de hand, heeft verschillende koppen die elk makkelijk ingesteld kunnen worden.
Alleen het trimmen zelf gaat mij nog niet helemaal moeiteloos af. De accuduur is perfect. Na een nacht laden gaat hij heel lang mee, met een gebruik van ca 2 keer per week.
Jammer dat er geen etui bij zit.

Pluspunten

  • accuduur
  • accessoires

Minpunten

  • trimmen zelf
  • geen etui

Review criteria:

Voldoende
Goed
Onvoldoende
Goed

Reageer

Jeroen van der Schalie 03-08-2017
  • Product paar weken in bezit

Braun body trimmer

Ja, ik beveel dit product aan

Algemene score

8,0
Een prima apparaat dat doet wat het beloofd. Enige punt van kritiek dat ik had is dat ik stand 1,5 mm mis en dat de 0 stand van mij wat scherper op de huid mag zetten. Maar overal een prima product. Compleet en zeer stylish. En helemaal prijs kwaliteit verhouding heeft mij verbaasd.

Bekijk mijn youtube video van mijn unboxing van de Braun Boddytrimmer.
https://youtu.be/TW7iBrYO_Tk

Pluspunten

  • compleet
  • goede prijs
  • stylish

Minpunten

  • geen 1,5 mm stand
  • 0 stand van ver van de huid

Review criteria:

Voldoende
Uitstekend
Uitstekend
Goed

Reageer

PaulB 28-07-2017
  • Product paar weken in bezit

Prettig hanteerbaar

Ja, ik beveel dit product aan

Algemene score

8,0
Voorheen had ik een trimmer van een ander merk. Toen deze het begaf ben ik overgestapt op de Braun. Wat me meteen positief verraste was de nauwkeurigheid waarmee de Braun scheert/trimt. De kammetjes blijven goed in positie. Wat ook prettig is, is dat het apparaat prettig in de hand ligt. Niet te groot, lekker ligt, ook moeilijker bereikbare plaatsen op je lichaam komen zo toch aan de beurt. De bijgeleverde accessoires zijn erg handig.
Wat ik mis, is een opbergetui. Hoewel de verpakking degelijk aanvoelt, vermoed ik toch dat mijn groomer met alle andere accessoires in een la in de badkamer komt te liggen, waarschijnlijk tussen alle andere spullen die er al inliggen. Lastig om het dan netjes bijelkaar te houden.

Pluspunten

  • Veelzijdig
  • Hanteerbaarheid

Minpunten

  • Geen etui

Review criteria:

Goed
Uitstekend
Goed
Goed

Reageer

Jusdf 23-07-2017
  • Product paar weken in bezit

Mooie trimmer met veel opties

Ja, ik beveel dit product aan

Algemene score

8,0
Deze trimmer nu 3 weken in gebruik. Hij doet perfect wat hij moet doen. En trimt heel prettig. Messen zijn goed scherp waardoor je geen vervelend gevoel hebt na het scheren of geïrriteerde huid. Door de vele opzet stukken kan je alle kanten op met trimmen. Wat ook zeer prettig is is de accu duur. Deze gaat zeer lang mee. Zeker een hele week. Hierdoor hoef je maar weinig te laden.
Enige min punten vind ik dat de opzet stukken niet per 0.5 millimeter instelbaar zijn. Hierdoor kan je niet exact op alle lengtes trimmen.

De meegeleverde schermesje is perfect voor de rest van het lichaam. Mesje is zeer scherp en ligt fijn in de hand

Pluspunten

  • Accu duur
  • Veel mogelijkheden door opzet stukken

Minpunten

  • Kan niet per 0.5 millimeter ingesteld worden

Review criteria:

Uitstekend
Goed
Uitstekend
Uitstekend

Reageer

Kim31 23-07-2017
  • Product paar weken in bezit

Gewoon een goeie basic trimmer

Ja, ik beveel dit product aan

Algemene score

8,0
Top ding! Doet waarvoor je het koopt: gaat makkelijk door de haren op je hoofd, baard en lijf. Makkelijk in te stellen op de juiste hoogte en blijft daar ook. Verspringt dus niet van standje als je een keer hard drukt. Wel jammer dat je alleen maar per 2 millimeter kan verstellen. Zeker voor mijn baard vind ik dat grote stappen. 12 millimeter is bijvoorbeeld geen optie, alleen 11 of 13 millimeter. Dan is het ook nog zo dat de 11 en 13 millimeter standen op verschillende kammetjes (die je kwijt kan raken) zitten. Als je eenmaal de juiste stand hebt gevonden is dat geen probleem natuurlijk, maar als je een beetje aan het proberen bent moet je tussendoor dus wel van kammetje wisselen.
Verder ligt het apparaat lekker in de hand, vind ik dat het er mooi uit ziet en is het waterdicht. Super makkelijk schoonmaken dus! Gewoon onder de kraan afspoelen zorgt er al voor dat de meeste haartjes weg zijn. Mocht je echt alle haartjes willen verwijderen, zit er een borsteltje bij waarmee je dat prima kan doen.
Dan de batterij: je doet best lang met 1x opladen van de batterij. Jammer genoeg duurt het wel even voordat het apparaat helemaal vol is. Er is geen snellaadfunctie waarmee je met bijvoorbeeld 5 minuten opladen 10 minuten kan trimmen.

Al met al prima waar voor je geld, met paar kleine minpuntjes.

Pluspunten

  • Waterdicht
  • Goeie batterijduur

Minpunten

  • Geen snellaadfunctie
  • Verstellen per 2 millimeter

Review criteria:

Uitstekend
Goed
Voldoende
Uitstekend

Reageer

Niek Luinge 22-07-2017
  • Product paar weken in bezit

Glad, irritatieloos, flexibel, eenvoudig. Perfect!

Algemene score

9,0
Deze fijne set heb ik nu een kleine maand in gebruik en ik ben er zeer tevreden over!
De tondeuse is een hele fijne, met veel verstelmogelijkheden. Vooral handig vind ik het kortste opzetstuk, één millimeter. Deze is ideaal als je je ergens glad wilt scheren maar liever niet met het mesje bij de huid komt. Bij bepaalde intieme delen is dit ideaal want je kunt je op deze manier niet verwonden maar de haren worden wel bíjna helemaal weggeschoren. Vind ik leuk!
De precisietrimmer is ook handig, hiermee kun je heel keurig een baard stylen. Dat is natuurlijk voor de baarddragers erg handig en de functie werkt goed. De grote trimmer zonder opzetstuk is handig om lichaamshaar te verwijderen maar ook om je baard weg te halen. De trimmer trimt een stuk gladder dan mijn vorige oude trimmer. Veel gladder! En ook compleet irritatieloos.
Eén nadeel wat ik heb ervaren is de ruimte tussen de opzetstukken en de trimmer. Doordat hier behoorlijk veel ruimte tussen zit gaan de afgeschoren haren zich hier verzamelen. In de praktijk komt het erop neer dat je zeer regelmatig het opzetstuk moet verwijderen, de trimmer en het opzetstuk even uitkloppen en weer verder. Dat moet naar mijn smaak echt te vaak en dat is jammer. Als de opzetstukken nauwer hadden aangesloten was dit probleem niet aanwezig geweest. Dat is echter het enige minpunt en daarom is een 9 ook een gerechtvaardigde score.
Het scheermesje wat wordt meegeleverd heb ik zelf niet gebruikt, omdat ik me nog nooit met een mesje geschoren heb.
Al met al ben ik erg tevreden, je krijgt een ontzettend complete set! Ik was al tevreden, totdat ik nog eens bedacht wat dit setje kostte. Dat maakt het alleen maar beter want voor deze ontzettend leuke prijs heb je een ontzettend leuke set!

Pluspunten

  • Fijne en korte trimmer!
  • Kortste opzetstuk ideaal voor intieme delen
  • Precisietrimmer
  • Zeer compleet voor de prijs!

Minpunten

  • Ruimte tussen opzetstukken en trimmer

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Goed
Uitstekend

Reageer