Testpanel: Sony premium LED televisie

acer 5 notebook header


Met de Sony KD-55XG9505 breng je de nieuwste Smart Android TV in huis, die compatibel is met al jouw Smart Home apparaten. Het moderne design, het realistische beeld en de harmonie tussen beeld en geluid dragen bij aan een kwalitatieve 55" 4K Ultra HD premium LED televisie. Het Kieskeurig-testpanel heeft deze veelbelovende televisie getest. De resultaten lees je in dit testverslag.
 

De eerste reacties:

 
Wouter:
“Wat een mooi beeld en een mooie styling. Top remote!”

Dennis:
“Vooral het strakke design valt meteen op.”

Ton:
“Met twee man gemakkelijk te plaatsen. In je eentje haast niet te doen vanwege het formaat. Verder: mooi design!”

Jos:
“Strak uiterlijk!”

Mehmet:
“Mooie, luxe afwerking en een prachtig beeld en geluid..”

Hoosbeek:
“Wow, wat een grote doos! Na het uitpakken en simpel bevestigen van de beide voeten, staat de tv stevig op het meubel. Eenmaal alle kabels aangesloten blijk je ze netjes door de voeten weg te kunnen werken, een groot pluspunt."

Ivo:
“Het hele uitpakken en daarna de televisie op z'n plek zetten kun je het beste met twee personen doen; hij is gewoon erg groot."

Bert:
"Even sjouwen om de televisie de trap op te krijgen. Maar het is het helemaal waard. Het design, de beeld- en geluidskwaliteit zijn echt top!"

Ray:
“Ik ervaar het beeld als genieten. Het beeld is mooi helder, ook in een goed verlichte ruimte met veel ramen, de kleuren zijn zeer natuurlijk en het beeld blijft scherp bij snelle bewegingen. Per aangesloten apparaat kun je zelf je voorkeursinstellingen opgeven qua beeldinstellingen. In vergelijking tot mijn oudere tv heeft deze tv een grote kijkhoek."

Fabian:
“Hoewel het even zoeken is waar je bepaalde geavanceerde instellingen kan vinden, is het menu en de gehele ervaring prettig. De tv reageert snel en alles verloopt vloeiend. Veel instellingen kan je beschikbaar maken voor quick launch instellingen, ook dit is helemaal aanpasbaar. Lang leve Android en de herkenbaarheid als je meerdere Android devices in huis hebt."


Voordelen:

  • Intens, scherp 4K HDR beeld
  • Mooie, rijke kleuren
  • Realistisch geluid 
  • Strak design
  • Android TV en daarmee soepele werking Smart TV functies
  • Integratie Google Assistant
  • Chromecast Built-in
  • Bluetooth afstandsbediening
Dennis
“Deze 4K televisie zet digitale televisie om in prachtig beeld. Door een upgrade te doen op Netflix konden wij genieten van prachtige 4K content. Overigens ook genoeg van op YouTube. Wat mij vooral enorm aanspreekt is het geluidskwaliteit. Wij hebben er een Heos systeem bij maar de tv kan prima zonder. ”

Hoosbeek:
“De tv maakt gebruik van een bijzonder geluidssysteem met 2 extra tweeters voor een optimale geluidsverdeling. Dit betekent dat geluid dat links bovenin het beeld wordt uitgesproken ook daadwerkelijk van links bovenin de tv komt.”

Ivo:
“De televisie heeft 4K HD beeld en dat is echt machtig mooi om mee te maken. Geweldige details zijn zichtbaar en dankzij krachtige processoren loopt het beeld gewoon heel vloeiend over het scherm.”

Wouter:
“Sony heeft de KD-55XG95 ook uitgerust met een bluetooth afstandsbediening die vanuit de fabriek al gepaired waardoor je er meteen mee aan de slag kunt. Deze heeft ook een ingebouwde microfoon waarmee je de “OK Google” commando’s kunt gebruiken om de ingebouwde Google cq. Youtube functionaliteiten te kunnen bedienen.”

Bert:
“Fantastische televisie. De grote meerwaarde is dat de televisie op Android werkt en zo heel goed samenwerkt met andere computers, tablets en telefoons en heel veel mogelijkheden heeft voor het gebruik van apps op de televisie.”
Nadelen?

Dennis:
“De voice control middels Google Assistant reageerde soms als we gewoon praatten in de woonkamer.”

Mehmet:
“In eerste instantie schrok ik van de geluidskwaliteit waar deze tv in uit moest blinken vanwege de standaardinstelling, maar gelukkig kon ik het geluid via de equalizer goed afstemmen en geniet ik voortaan van het mooie geluid. Het geluid kan uiteraard niet tippen aan een aparte geluidssysteem maar omdat het voor tv-begrippen meer dan prima is heb ik daardoor niet direct de behoefte om externe geluidsapparatuur aan te sluiten.”

 

Bekijk de prijzen