Testpanel: Nest Wifi

Google Nest Wifi


Nest Wifi - Mesh router

De Google Nest Wifi is een krachtige router die gecombineerd met de Nest Wifi Point je hele huis voorziet van een perfect bereik. De Nest Wifi functioneert hierbij net als een normale router als centrale hub, terwijl één of meer Nest Wifi Points het signaal verder verspreiden door je huis. Het Kieskeurig-testpanel heeft de Nest Wifi en Nest Point getest. De resultaten lees je op deze pagina.

Wat was je eerste reactie?

Merlijn:
“Het begint bij de verpakking die zeer degelijk is en kwalitatief goed doet aanvoelen. Wat wel opvalt is dat de beschrijving erg beperkt is en al snel naar de Google Home app verwijst.”

Lars:
“De twee witte bolletjes zijn heel strak qua design en staan super in mijn interieur. Alhoewel de Nest die beneden staat helaas verstopt staat in de meterkast.”

Marietta:
“Het product mag gezien worden, ook de Nest Wifi Point. De installatie verliep gemakkelijk, de app wijst je de weg.”

Benjamin Kruithof:
“De eerste indruk is al goed. De verpakking is mooi en alles ziet er netjes en solide uit. Het installeren is eigenlijk heel simpel. Je stopt een internetkabel in het basisstation en vervolgens plaats je het extra wifipunt ergens in huis.”

Sjoerd Beukers:
“Na het koppelen wordt een mesh opgezet. Hierdoor is het wifi bereik door het hele huis optimaal zonder dat je snelheid verliest (zoals bijvoorbeeld bij wifi repeaters wel het geval is). De unit ondersteunt beam vorming.”

Ferdi Willems:
“In ons geval staat de versterker op zolder en tot nu toe(ruim een week in gebruik)nog geen uitval gehad en alles wordt zonder enige hapering gestreamd naar onze tv,wat een verbetering zeg!!”

Geert:
“Het installeren van de Google Nest Wifi is zo eenvoudig dat ik ervan overtuigd ben dat iedereen dit in een handomdraai zou kunnen doen. Je sluit het apparaat aan op je huidige router, volgt de instructies binnen de Google Home App en je hebt letterlijk binnen 10 minuten je nieuwe Wi-Fi netwerk opgezet. Zo eenvoudig is het.”

Rutger
“Aangezien voorheen het WiFi signaal aan de andere zijde van de woning nogal te wensen overliet, waren er hoge verwachtingen en eisen aan dit product gesteld. Daarbij wilde ik geen kabels door het huis hoeven trekken. Tot nu toe heeft het hier glansrijk aan voldaan. Het signaal is overal krachtig en er zijn (nog) geen storingen geweest, dan wel klachten van wegvallen van het WiFi-signaal.”

Wouter
“Het product ziet er niet uit als een standaard router, en is daardoor ook nog een leuke toevoeging in je interieur.”

Wat zijn de voordelen?

Pluspunten

• Sterk wifi-signaal
• Mooi design
• Snelle downloadsnelheid
• Geïntegreerde Google Assistent
• Eenvoudige installatie
• Gemakkelijk gastnetwerk beheren

Merlijn:

“De apparaten in huis communiceren bijzonder snel, dus een opdracht doormiddel van een spraakcommando geven aan het wifi punt wordt razendsnel uitgevoerd op een van de Chromecasts. Daarnaast draait het netwerk nu enkele weken en heeft tot nu toe nog geen enkele onderbreking gehad.”

Lars
”Het wifi-signaal en de downloadsnelheid zijn super goed. Ik heb nu ook boven een sterk wifi-signaal en ben al helemaal gewend aan de Google Assistent die me elke avond welterusten en elke ochtend goedemorgen wenst. ”

Marietta:
”Ook was mijn huidige wifi-netwerk niet optimaal, zo had ik niet overall in huis en in de tuin een beschikbaar wifi-netwerk. Dat is nu opgelost met de Nest Wifi in combinatie met de Point. ”

Benjamin Kruithof:

”We hebben het apparaat nu een aantal weken en ik kan niet anders zeggen dan dat het perfect werkt! Een leuke extra functie is dat het WiFipunt in de woonkamer een ingebouwde speaker heeft met de Google Assistent. ”


Sjoerd Beukers:

“Alles bij elkaar een uitstekend product om snel en gemakkelijk zeer goede wifi dekking te hebben met toch redelijk wat instelmogelijkheden voor de iets gevorderde gebruiker. Met als bonus een Google nest assistent in de secundaire unit.”


Ferdi Willems:

“Als extra kan je ook nog je muziek van bv. spotify over de speaker van de google nest laten klinken met echt wel een goed volwaardig geluid,dan nog gezegd te hebben dat je ook nog spraakcommando's kan geven aan de google nest ,die simpelweg gekoppeld met in ons geval, de google home app,slimme stekkers”

Geert:

“Het is even uitzoeken waar je het beste je extra punt moet neerzetten voor optimaal bereik in huis, maar als je dat eenmaal gevonden hebt, is het fantastisch. Wij hebben nu overal in huis (en zelfs in de tuin!) een stabiel en snel Wi-Fi netwerk. Vooral dat het nu bij mij in de tuin werkt is echt een groot pluspunt.”


Wouter:

“In de app kan je heel overzichtelijk zien welke apparaten er allemaal aangesloten zijn en gelukkig kun je in de app je ook geavanceerde instellingen maken.”


nest wifi product met testpanel logo


Wat zijn de verbeterpunten?

Verbeterpunten

• Niet benaderbaar d.m.v. browser
• Geavanceerde instellingen ontbreken

Merlijn
“Het enige wat ik zelf een minpunt vind is dat er niet op de router kan worden ingelogd via een internetbrowser. Alles moet doormiddel van de Google Wifi app. Deze app werkt dan wel weer erg goed, intuïtief en heeft zeer veel mogelijkheden.”

Sjoerd
“Voor de gevorderde gebruiker is er een Google wifi app waar je geavanceerde instellingen kan doen zoals port forwarding dhcp reserveringen etc. Een nadeel van de set is echter dat de wat meer geavanceerde instellingen niet beschikbaar zijn. Het zou me niet verbazen als dit in een software update ooit nog wel toegevoegd wordt.”

Rutger
“Voor wie meer controle wil hebben over de instellingen: hopen dat Google dit op den duur toe zal staan.”

Bekijk de prijzen