Testpanel: LG Dual Screen G8X ThinQ

LG G8X


LG Dual Screen G8X

De LG Dual Screen G8X is een bijzondere smartphone door het Detachable Dual Screen; twee schermen die onafhankelijk van elkaar gebruikt kunnen worden. Zo kun je bijvoorbeeld een film streamen en tegelijkertijd op het internet surfen. Hiermee is LG één van de eerste die gebruik maken van een dual screen. Door de 360 Freestop-scharnier draai je het scherm om en kun je deze vergrendelen onder elke hoek. Hierdoor is de smartphone een ware multitask-machine, voor de echte multitalenten! Het Kieskeurig-testpanel heeft de smartphone van LG. De resultaten lees je op deze pagina.

Wat was je eerste reactie?

Sid:
"Vanaf het moment dat ik de doos open deed, was ik onder de indruk. De LG G8x ThinQ is werkelijk waar een prachtig toestel. Zo hoort een high-end telefoon eruit te zien. Het grote 6.4” OLED FHD+ scherm springt er meteen uit."

Laura:
"Mijn eerste indruk van de LG G8x ThinQ is dat het een mooie telefoon is met een strak design. De telefoon (dus zonder het tweede scherm) ligt fijn in de hand en is niet zwaar, maar mooi groot."

Lex:
"Bij het openen van de twee(!) dozen zie je dat er uitgebreid over het geheel is nagedacht: het toestel is los te gebruiken, dus een extra siliconen-case is aanwezig; de voorkant van het Dual-screen component is net een spiegel, dus zit er een doekje bij, en het toestel heeft nog een Hoofdtelefoon-uitgang, dus zit er een goede koptelefoon bij."

Frank:
"Bij het openen van de (keurig verzorgde) doos wordt het beeld van een high-end telefoon al bevestigd; telefoon oogt zeer degelijk, netjes afgewerkt, duidelijke instructies over hoe tweede scherm te bevestigen en verwijzing naar website voor meer (installatie)informatie."

Manuel:
"Wanneer je de doos uitpakt is het even schrikken om de hoeveelheid uit te pakken spullen. Echter is het eerste wat je daarna merkt dat je een premium telefoon hebt bemachtigd. De telefoon oogt mooi en netjes afgewerkt en voelt niet te zwaar aan. Het tweede scherm is eenzelfde OLED scherm als dat de telefoon zelf heeft, waardoor er geen kleur verschil te zien is."

Chayen:
"Wat een onwijs gave telefoon. Waar ik voorheen werkte op de pc kan ik nu net zo snel of zelfs sneller schakelen op de nieuwste G8X. Het Dual screen werkt in zoveel situaties enorm voordelig."

Luke:
"Als je de verpakking in handen krijgt merk je direct dat je een netjes afgewerkt systeem voor je hebt. De hoes omvat twee dozen, een voor het toestel en de ander voor het tweede scherm."

Ron:
"Dit wonder van techniek is volgens mij een gamechanger in het gebruik van de mobiele telefoon! Vanaf het eerste moment dat ik deze telefoon in handen kreeg was ik verkocht, de veelzijdigheid van de dualscreen is ongelooflijk. Met dit toestel heb je niet alleen een geweldige telefoon maar ook een handheld gamecomputer, een mini laptop en een multimedia device."

Sem:
"Het toestel zelf is zoals je verwacht van een toestel in deze prijsklasse. Hij is redelijk groot, voelt degelijk aan en heeft een mooi, scherp oled-scherm."

Wat zijn de voordelen?

Pluspunten

• Accuduur
• Mooie beeldkwaliteit en design
• Snelheid
• Geluidskwaliteit
• Multitask-machine
• Goede camerakwaliteit

Chayen:
"Vanuit zakelijk perspectief is dit naar mijn idee de toekomst en de wens voor iedere business telefoon. Dankzij het Dual screen kun je op één scherm een e-mail opstellen en op het andere de benodigde informatie screen shotten of Pdf’s bekijken. Multitasken wordt hiermee ineens een stuk gemakkelijker gemaakt. Ook voor gamen is deze telefoon ideaal."

Ron:
"De Oled beeldschermen van 6,4 inch leveren een scherp en prachtig beeld en de snapdragon 855 processor met het 6GB werkgeheugen kunnen de twee schermen en het werken met meerdere programma’s gemakkelijk zonder vertraging aan. Na enkele weken gebruik kom ik nog steeds nieuwe mogelijkheden tegen, vooral tijdens mijn werk is deze telefoon gewoon heerlijk."

Manuel:
"Het toestel maakt prachtig scherpe foto's en ook in het donker en bij bewegende beelden presteert de camera bijzonder goed. De groothoeklens levert iets minder kwaliteit maar zorgt er wel voor dat je veel meer van de omgeving op je foto gevangen krijgt. Veel foto's en video’s maken is geen enkel probleem door de 128GB opslagruimte van het toestel. Ik krijg dat niet gevuld, maar mocht het nodig zijn is er nog de mogelijkheid om extra opslagruimte toe te voegen door middel van een MicroSD kaart."

Laura:
"De telefoon is snel en geeft zelf aan als de telefoon opnieuw opgestart moet worden. Ook het opstarten van de telefoon gaat snel. Binnen een minuut is de telefoon weer helemaal opgestart en kan je alles weer doen. Mijn huidige telefoon doet daar ongeveer vijf minuten over."

Sid:
"In het dagelijks gebruik is meteen te merken dat het toestel een goede accuduur heeft, heel goed zelfs. Ik heb het met een volle batterij vaak twee dagen vol kunnen houden! Werkelijk fantastisch."brother a3 sfeerbeeld


Wat zijn de nadelen?

Minpunten

• Dik en zwaar design
• Weinig apps door tweede scherm
• Front camera
• Bijgeleverde oordoppen
• Kortere accuduur bij tweede scherm

Lex:
"Helaas is het een toestel met nogal wat denkfouten en onhandigheden. Als je het toestel helemaal hebt opengeklapt, kun je maar met één camera een foto maken. Je moet dan eerst van scherm wisselen. Daarnaast kantelt het tweede scherm niet goed mee als je het toestel neerzet om een video te bekijken op het tweede scherm."

Frank:
"Camera's en geluid prima, al hoort hier wel de opmerking bij dat de bijgeleverde oortjes niet van heel hoge kwaliteit zijn en dat opvalt dat de selfie (front) camera wat minder presteert bij weinig licht."

Luke
"Het forrmaat en gewicht van de telefoon inclusief het tweede scherm is vrij fors. Dit viel mij al vrij snel op en het wordt wel minder storend naar verloop van tijd, maar het blijft wel aanwezig. In de ietwat kleinere telefoonhouder die in mijn auto zit, pastte het maar net aan. Als je het tweede scherm actief hebt en je bent bezig op een van de twee schermen met bijvoorbeeld een zoekopdracht in de browser, dan merk je toch dat het scherm wel een beetje in de weg zit."

Sem:
"Het detachable display bevat een free-stop scharnier wat ervoor moet zorgen dat het display in iedere hoek kan blijven staan, overigens zou het display op 180 graden draaien recht aan het toestel moeten blijven staan. Zodra ik het toestel uit de doos haalde was dit overigens al verzwakt en zakte het scherm. Ook kun je het tweede scherm niet plat op het bureau leggen, waardoor je als je op het scherm drukt, de telefoon al wordt weggeduwd. De software laat ook nog veel te wensen over."

 

Bekijk de prijzen