Testpanel: JURA E8 Platina volautomatische koffiemachine

Brother DCP J1100DW

 

Als echte koffieliefhebber wil je met gemak een kwalitatieve koffiespeciliteit op tafel kunnen zetten. De JURA E8 Platina biedt met bediening via touchscreen en kunstmatige intelligentie nieuwe aantrekkelijke mogelijkheden. Een algoritme analyseert bijvoorbeeld de persoonlijke voorkeuren en past het startscherm automatisch aan de twee of drie favoriete specialiteiten aan. Voor ultieme koffieresultaten zorgen moderne technologieën zoals de AromaG3-molen, het pulserend extractieproces (P.E.P.®) en de One-Touch Cappuccino-functie. 12 verschillende koffiespecialiteiten van Zwitserse kwaliteit met één aanraking van het 2,8" touchscreen-kleurendisplay; dat is de JURA E8. Het Kieskeurig.nl Testpanel heeft deze veelbelovende machine getest. De resultaten lees je hieronder.
 

Wat was je eerste reactie?

Karien:
"Echt een wow-gevoel! Wat een mooi design! Echt ‘een plaatje‘ in onze keuken. En na het installeren: super lekkere koffie!"

Nicole: 
"Het installeren was eenvoudig. De eerste keer kostte het wel wat tijd om de sterkte van de koffie en de hoeveelheid melk in te stellen maar daarna was het bekend en opgeslagen." 

Ester:
"Mijn eerste indruk was: wat een mooi design!"

Eric:
"Onze eerste indruk van het apparaat was direct erg positief. Bij het uitpakken van de doos waren we meteen onder de indruk. Een erg mooi en strak design."

Rutger:
"Indrukwekkende bouwkwaliteit; de luxe en kwaliteit komen in elk onderdeel van deze machine terug."  

Menzo:
"De machine ziet er strak uit, zelfs mijn vriendin die niet van koffie houdt, vindt het een aanwinst vanwege het design en geluidsniveau."

Nelleke:
"De JURA E8 Platina is zeer eenvoudig en intuïtief in gebruik, met name door de (berichtgeving op de) handige touchscreen."

Bjorn en Lindsey:
"Je proeft de heerlijke smaak van echte, versgemaakte koffie."

Rudy:
"Bij het uitpakken krijg je meteen het wow-gevoel want het is een prachtige machine om te zien."

GJW Coolen:
"Een mooi apparaat en lekkere koffie."

 

Wat zijn de voordelen?

Pluspunten

• Stijlvol design
• Eenvoudig te bedienen met intuïtief touchscreen-kleurendisplay
• Gemakkelijk schoon te maken
• Groot reservoir voor koffiebonen en water 
• Heerlijke koffiespecialiteiten
• Onthoudt je smaak en voorkeuren
• Topklasse bouwkwaliteit
• Compact formaat
• Laag geluidsniveau


Nicole:
"Het eerste kopje koffie zetten was gewoon een feest. Een mooi crème laagje op de koffie. Ook de cappuccino en latte macchiato smaken goed. Mooi schuim en je kunt precies instellen hoeveel melk en koffie je erin wilt hebben. Het laatste beetje schuim heb ik eruit gehaald met een lepeltje. Heerlijk."

Ester:
"Mooi strak design en neemt niet teveel ruimte in."

Eric:
"Het intuïtieve touchscreen is in kleur en gemakkelijk te bedienen. Het keuzemenu spreekt voor zich. Op het beginscherm komen de meest gebruikte keuzes te staan, wat het zetten van je favoriete koffiespecialiteit erg makkelijk maakt. Die specialiteiten zijn ook nog eens naar wens in te stellen, zoals koffiesterkte en -temperatuur en de hoeveelheid melk. De koffie smaakt echt heerlijk."

Rutger:
"De koffie is fenomenaal. Daarbij zijn de hoeveelheid koffiespecialiteiten en het onthouden van je persoonlijke voorkeuren echte pluspunten."

Menzo:
"Tijdens zowel het malen als het zetten van de koffie is de machine behoorlijk stil."

Nelleke:
"De touchscreen is erg prettig in gebruik. Zowel de keuze voor de koffiespecialiteit als de mededelingen van het reinigen zijn duidelijk. Er is geen handleiding benodigd. Alles spreekt voor zich."

Bjorn en Lindsay:
"Een echte eyecatcher in je keuken."

Rudy:
"De ristretto, espresso en koffie krijgen een mooi crèmelaagje en smaken uitstekend (met goede koffiebonen uiteraard). De machine is verder gemakkelijk schoon te maken. Dat kost ook niet veel tijd."

Karien:
"Het design van de machine en de smaak van de koffie zijn wat mij betreft de grootste pluspunten. Een mooie volle koffiesmaak en de melkschuimlaag was ook heel vol en stevig."

Wat zijn de nadelen?


Minpunten

• Waterreservoir past niet goed onder de kraan
• Prijzig


Nicole:
"Het bijvullen van het waterreservoir onder de kraan gaat wat lastiger door de grootte ervan. De kraan past er niet goed boven waardoor je het reservoir schuin moet houden."

GJW Coolen: 
"Het is een prijzig apparaat maar als je echt goede koffie wilt, moet je dit bedrag ervoor over hebben."

  
Bekijk de prijzen