Testpanel: Acer Nitro 5

Acer Nitro


Acer Nitro 5 - AN515-54-57VK

De Acer Nitro 5 is het nieuwste model in de Acer Nitro 5 serie. Ontdek realistisch gamen op een compleet nieuw niveau met het full-HD-scherm en de krachtige gamingtechnologie van de Nitro 5. De Acer Nitro 5 beschikt onder andere over zogenaamde screen-to-body ratio van 80%, NitroSense software en Killer™ Ethernet E2500. Het Kieskeurig-testpanel heeft de instap gaming laptop van Acer getest. De resultaten lees je op deze pagina.

Wat was je eerste reactie?


Wouter:
"De Acer Nitro 5 voelt fijn aan, is snel en heeft een goed scherm op het eerste gezicht. Ik denk dat de laptop ook goed bruikbaar is voor andere zaken naast gamen."

Sylvia:
"Ik vind de Acer Nitro 5 een goede gaming laptop voor een nette prijs. Het verschil in gamen is goed merkbaar met mijn eigen laptop. Dit gaat een stuk soepeler."

Hans:
"De layout van de laptop is vet! Stoere, nette behuizing met rode toetsverlichting oogt lekker."

Richard:
"Stoer uitziende instap game-laptop. Hij voelt wel wat goedkoop aan door de plastic behuizing. Wel fijn dat het daardoor niet zwaar aanvoelt."

Raphaella:
"Het is een redelijke laptop, maar wel erg duur voor wat je ervoor terug krijgt. Het heeft een degelijke kwaliteit met een prima beelscherm."

Wat zijn de voordelen?

Pluspunten

• Goede en scherpe beeldkwalteit
• Oplichtend touch- en keyboard
• Degelijke kwaliteit en uiterlijk
• Snel reactie- en verbindingsnelheid
• Goede geluidskwaliteit
• Goede kwaliteit met gaming en streaming

Richard:
"Het 15,6 inch LCD-paneel met Full HD resolutie geeft een helder beeld en mooie kleurweergave. De matte coating vind ik prettig; deze vermindert weerspiegelingen in vergelijking met glanzende schermen van andere laptops."

Raphaella:
"De laptop beschikt over een redelijk uiterlijk met een goed beeldscherm. Het ziet er in het geheel heel degelijk uit."

Wouter:
"De Acer Nitro 5 is een goede instap gaming laptop die vele games prima kan runnen. Hij is snel en ook goed bruikbaar voor je dagelijkse bezigheden op een laptop."

Sylvia:
"Het meest heb ik de laptop gebruikt voor online gaming (Fortnite). De behaalde FPS-rate is vaak 200 bij een full HD resolutie. Het scherm geeft een mooi helder beeld en de kijkhoek is meer dan voldoende."

Hans:
"De performance van dit model vond ik prima. Onder diverse omstandigheden deze mooie Acer getest en hij kon altijd goed mee! Met behulp van de Nitro-knop kon ik de ventilatoren een beetje opjagen, waardoor de laptop snel weer helemaal afgekoeld was en weer wat rustiger werd."brother a3 sfeerbeeld


Wat zijn de nadelen?

Minpunten

• Bouwkwaliteit
• Ventialtor maakt lawaai
• Geen SSD ingang
• Onhandige headphone jack locatie
• Korte accuduur
• Touchpad zonder muisknoppen en uit het midden geplaatst

Richard:
"Hoewel het spel "Shadow of the Tomb Raider" veel vraagt van de computer (en deze uitvoering van de Acer Nitro 5 een instapmodel is), blijkt het prima speelbaar! De ventilator begint alleen steeds meer lawaai te maken bij al dat grafisch geweld. Ook loopt de batterij snel leeg."

Raphaella:
"Voor mij zitten de openingen op vreemde plaatsen. De locatie waar de oplader in moet is erg onhandig, omdat deze in het midden aan de zijkant van de laptop zit. Ook zit de headphone jack op een onhandige plaats. Deze zit aan de rechterkant bijna helemaal aan de voorkant. Als je rechtshandig bent, zal je dus constant tegen je headphones aanstoten. "

Wouter:
"De accuduur van de laptop viel voor mij wat tegen. Ook vond ik dat de laptop erg vlekgevoelig is."

Sylvia:
"Gelijktijdig gamen en streamen is geen enkel probleem voor deze laptop. Wel loopt de temperatuur dan op, waardoor de ventilator duidelijk hoorbaar is."

Hans:
"Het touchpad wat uit het midden is geplaatst vind ik zelf wat minder prettig. Dit komt waarschijnlijk omdat er op het toetsenbord ook ruimte is voor een keypad aan de rechterkant van het toetstenbord, zoals dat ook bij losse toetsenborden het geval is. Het zal waarschijnlijk een kwestie van wennen zijn."

 

Bekijk de prijzen