Wij waren een 37" gewend maar wilden meer televisie beleving, vooral bij het kijken van films. Bovendien kan de 37" een plekje op de slaapkamer krijgen. We hebben altijd met veel plezier van Panasonic televisies gebruik gemaakt, maar ik wilde graag over naar OLED. Aangezien LG de uitvinder is, leek me dat het juiste merk. Bovendien veel recensies en testen gelezen, ook vanuit het buitenland en daar kwam deze tv altijd als beste uit. We twijfelden nog wel over de B8 of de C8. Het enige verschil is de krachtiger processor en de hogere framerate. Bij normaal tv gebruik merk je dat verschil niet en vinden we het de meer dan €200 verschil niet waard.
Vervolgens een periode de prijzen in de gaten gehouden en in de week dat de mediamarkt met 20% korting ging actievoeren, ging de prijs bij alle bekende leveranciers mee omlaag. Uiteindelijk voor €1199,- gekocht bij Kamera express. Bij ons gaf de doorslag dat het een officiële dealer is en er 3 jaar extra garantie op de fabrieksgarantie gegeven wordt, mits je een review schrijft. Dat doen we meestal al wel. De levering ging probleemloos. De volgende dag al een vriendelijke mevrouw aan de telefoon om een afspraak voor aflevering te maken en dat werd ook nagekomen.
Dan de tv zelf. Bij het monteren van de voet op het scherm moet je erg voorzichtig te werk gaan, want het OLED scherm is erg dun en kwetsbaar. Het aansluiten is kinderspel met een HDMI (ARC) aan de homevideo, internet, voeding en coax. (In ons geval kabel)
De instelling van de televisie is kinderspel, want je doorloopt een soort van configurator, waarop de kanalen, internet ed automatisch worden ingesteld. De gebruikersinterface is erg simpel en eigenlijk heb je helemaal geen handleiding nodig. De MagicRemote is een verademing en werkt vlot. Ook de schakeling tussen kanalen werkt voldoende snel.
Wel hadden we een probleem met ontvangst van de gedecodeerde kanalen als RTL, SBS enz. NED1,2,3 werken uiteraard wel, maar we kregen een erg geblokt beeld en uitval van audio bij de commerciële zenders icm de Ci+ module. Dit deed zich dan ook voor bij de publieke zenders. Bij het verwijderen van de Ci+ module was het probleem voorbij, maar dan heb je geen overige kanalen meer. Waarschijnlijk hebben we een andere module nodig gebaseerd op de 1.3 versie ipv de 1.2 die we nu hebben. Onze provider Ziggo gebeld en die bevestigen dit en sturen gratis! een nieuwe op. Perfecte service, maar eerst even afwachten of het nu gaat werken. Ik heb er alle vertrouwen in.
Gelijk 's avonds een goede film gekeken en wat een beeld en beleving. Echt prachtig. Ook het geluid van de tv is al veel beter dan we gewend waren, maar met homevideo geeft dit bij een film natuurlijk veel meer dimensie.
Alle moderne apps als netflix, youtube, videoland etc. zijn al voor geïnstalleerd en behoeven wellicht alleen een update, maar dat is zo geregeld.
Al met al vooralsnog heel tevreden en kunnen we hopelijk nog jaren genieten van deze mooie tv.
Pluspunten
- Beeldkwaliteit
- Contrast
- Geluid
- Kamera Express als leverancier
- Xtra garantie 5 jaar!
Minpunten
- Kwetsbaarheid OLED scherm