Sony KD-65XF9005 - Reviews

Specificaties
HD type
4K Ultra HD
Diepte
6,90 cm dikte
Schermgrootte
65,0 inch
Review type:

Gemiddelde beoordeling

De gemiddelde beoordeling is gebaseerd op de 43 reviews die zijn achtergelaten voor de Sony KD-65XF9005 op Kieskeurig.nl.

Help anderen en geef jouw mening over dit product. We verloten iedere maand onder alle reviewers 2 x € 250,-.

8,9

Schrijf een review

Kieskeurig.nl review criteria:

  • Voldoende
  • Uitstekend
  • Uitstekend
  • Goed
  • Uitstekend
  • Goed

Echte reviews van echte gebruikers, door ons gecontroleerd op betrouwbaarheid.

bart 12-12-2018
  • Product paar dagen in bezit
  • Product gekocht

Groot scherm en mega scherp

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: Sony KD-65XF9005

Algemene score

9,0
Op verschillende websites heb ik gekeken wat de beste tv's in deze prijsklasse zijn. In tegenstelling wat bij de consumentenbond wordt beschreven is deze tv gewoon mega scherp en geeft het een veel beter beeld dan de concurrentie.. Om dit te testen ben ik naar meerdere winkels gegaan. Uiteraard heb zijn er scherpere oled schermen van o.a. LG maar deze zijn vele malen duurder. Gewoon een prima tv dus.

Pluspunten

  • Groot scherm
  • Mooi design met stalen omranding
  • Mega scherp

Review criteria:

Voldoende
Uitstekend
Goed
Goed
Uitstekend
Goed

Reageer

Frank 03-12-2018
  • Product paar weken in bezit
  • Product gekocht

Wat een fantastisch scherm!

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: Sony KD-65XF9005

Algemene score

9,0
Ik ben voor Sony gegaan vanwege de beeldprocessing: gewoonweg uitstekend.
Direct LED en Local Dimming maken het helemaal af.
Vanwege m'n vakgebied (video en fotografie) ben ik best kritisch op een aantal dingen, en dit scherm maakt het waar.
Is er beter? Natuurlijk! Is er goedkoper: Natuurlijk! Maar wat dit scherm biedt voor het geld maakt deze serie onverslaanbaar.
Interpolatie van SD en HD naar 4k is heel goed, met name structuren komen er erg goed uit.
Scherpte is goed instelbaar: ik ben allergisch voor teveel...
Helderheid is uitstekend: HDR is hier ook inderdaad HDR, belangrijker: goede controle, definitie in hooglichten blijft behouden. Dankzij local dimming houdt je je contrast.
Beeldprocessing is heel goed, zoals alleen Sony dat kan...
Opgevallen:
- Iets donkere hoeken, niet storend maar als je het weet zie je het...
- Android is mager in opslag en snelheid, voor een scherm dat 8 tot 10 jaar mee moet, is dit ver onder de maat (voor de
kosten hoef je het niet te laten).
- Audiokwaliteit blijft een dingetje in platte schermen, al is het zeker niet slecht. Audio gaat via m'n installatie: geen probleem...

Je leest 't goed: ik ben erg blij met m'n TV!

Pluspunten

  • Fantastisch beeld
  • Mooi contrast
  • Zeer dunne rand: Top!

Minpunten

  • Iets donkere hoeken, maar niet storend
  • Android moet sneller: Kom op jongens!

Review criteria:

Voldoende
Uitstekend
Goed
Goed
Goed
Voldoende

Reageer

Stephen 14-01-2019
  • Product paar weken in bezit
  • Product gekocht

Mooi beeld!

Geschreven voor: Sony KD-65XF9005

Algemene score

9,0
Mooie beelden! Verder werkt alles prima, Android TV is nog wat traag. Dat is voor mij het enige minpunt aan deze tv

Pluspunten

  • Beeld
  • Vormgeving

Minpunten

  • Android TV

Review criteria:

Voldoende
Uitstekend
Goed
Goed
Goed
Goed

Reageer

Sjoerd 09-01-2019
  • Product paar dagen in bezit
  • Product gekocht

Sony KD-65XF9005 65 inch LED

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: Sony KD-65XF9005

Algemene score

9,0
Deze televisie gekocht bij Kamera-express.
Erg tevreden met de televisie en de geleverde service bij Kamera-express.
Heel veel types bekeken en na uitgebreid testen gekozen voor de KD-65XF9005.
Oled werd erg duur in dit formaat en dan is de KD-65XF9005 de beste keuze in de LED tv's.
Erg fraaie kleuren en contrast.
Android maakt de tv erg ruim inzetbaar.
I.c.m met de Sony 4k blu ray speler ben ik nu weer bij de tijd.

Pluspunten

  • Beeldkwaliteit
  • Kleurweergave
  • Contrast en zwart weergave
  • Veel apps

Minpunten

  • TV geluid kan beter, gebruik een 5.1 set

Review criteria:

Voldoende
Uitstekend
Uitstekend
Goed
Uitstekend
Uitstekend

Reageer

Erwin 06-01-2019
  • Product paar weken in bezit
  • Product gekocht

Sony - groot kijkplezier

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: Sony KD-65XF9005

Algemene score

8,0
Uitstekende televisie met helder scherp beeld. Het 65 inch scherm is super voor het kijken van films. Beeldkwaliteit (kleuren, licht, scherpte en beweging) zijn prima. Er is genoeg lichtsterkte om ook tv te kijken in een kamer met veel zonlicht. Bij donkere scenes met felle elementen is er af en toe sprake van een beetje blooming, maar dit is niet hinderlijk. Het grootste minpunt van deze tv is de kijkhoek. De kleuren worden veel slechter als je niet direct voor de televisie zit.

Pluspunten

  • beeldkwaliteit
  • schermgrootte

Minpunten

  • soms blooming
  • slechte kleuren bij kijken vanaf opzij
  • besturingssysteem langzaam

Review criteria:

Goed
Goed
Voldoende
Voldoende
Voldoende
Voldoende

Reageer

Piet 03-01-2019
  • Product paar weken in bezit
  • Product gekocht

65 Inch 4K-HDR Scherm Sony TV

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: Sony KD-65XF9005

Algemene score

9,0
Super mooi, zeer scherp beeld, met natuurlijke kleuren, kwaliteit perfect door vele mogelijkheden, zeer tevreden met deze aankoop.

Pluspunten

  • SUPER MOOIE 65 iNCH tv, MOOIE KLEUREN

Minpunten

  • Toegang tot aansluitingen bij gebruik beugel.

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Goed
Uitstekend

Reageer

Vince 03-01-2019
  • Product paar maanden in bezit
  • Product gekocht

Hele mooie tv 55inch

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: Sony KD-65XF9005

Algemene score

9,0
Kan 250 euro winnen al is de tv het dik waard een goede recentie te krijgen. Alles er aan is hoog geclassificeerd en is op geen vlak tegengevallen,kwa geluid vond ik het verassende dat hij uistekend samenwerkt met m'n Hk aura die erachter staat, het geluid samen is prachtig,mooie dynamische bas en glashelder breed geluid. Mijn conclusie is dat de 55XF9005 een aanrader is voor iemand die het gehele plaatje wil.

Pluspunten

  • Prachtig contrast
  • Goede zwart en wit verhouding
  • Goed zuiver en breed geluid
  • Snelle processor
  • Voice control

Minpunten

  • Misschien hebben sommige mensen het menu lastig

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Goed
Uitstekend

Reageer

Kvda 01-01-2019
  • Product paar weken in bezit
  • Product gekocht

Groot maar snel

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: Sony KD-65XF9005

Algemene score

9,0
Wij zaten eerst te twijfelen of wij wel een 65 inch televisie wilden, toch besloten om de televisie te halen en totaal geen spijt van gehad. Je zou denken dat als je van een wat kleinere televisie naar een 65 inch televisie gaat dat je heel erg moet wennen, maar tot onze verbazing was het scherm heel rustig aan je ogen en voelde ook niet te vel. Wat de televisie ook aantrekkelijk maakt is dat er een hele lage "input lag" opzit waardoor je geen vertragingen ondervind wanneer je een spelletje speelt op een spelcomputer die aangesloten is op de televisie.

Pluspunten

  • Lage input lag
  • Snel
  • Mooi beeld, zelfs op een lagere resolutie.

Review criteria:

Goed
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Goed

Reageer

Reynier 29-12-2018
  • Product paar dagen in bezit
  • Product gekocht

Mooi en scherp beeld voor 4K console gamen en films(netflix)

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: Sony KD-65XF9005

Algemene score

10,0
Was op zoek naar een goede 4K TV voor max 1800.
Wens
A: Groot scherm (65" of 75" )
B: Groot beeld instellings keuze ( soms zijn movies beter te zien in andere settings(helderheid\ contrast)

Had een paar reviews via youtube gezien om te vergelijken en toen was mijn keuze tussen Samsung NU8000 en Sony KD-65XF9005.
Was toen overtuigd voor de Sony KD-65XF9005

Pluspunten

  • Mooi sherp beeld bij gamen en movies
  • snelle installatie

Minpunten

  • android tv is soms langzaam

Review criteria:

Goed
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend

Reageer

Matthijs 29-12-2018
  • Product paar dagen in bezit
  • Product gekocht

Erg tevreden

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: Sony KD-65XF9005

Algemene score

9,0
In eerste instantie wilde ik een LG Oled, maar gezien het feit dat het inbranden op dit moment nog een te groot probleem is, ben ik voor dit scherm gegaan. Contrast, zwartwaarde en het totale beeld is prachtig. Snel geinstalleerd en zeer tevreden.
Prijs/ kwaliteit is dit voor mij op dit moment de beste keuze.

Pluspunten

  • Prachtig beeld
  • Snelle installatie
  • Simpele bediening

Minpunten

  • Remote is iets gedateerd

Review criteria:

Goed
Uitstekend
Goed
Goed
Uitstekend
Uitstekend

Reageer

Piet 29-12-2018
  • Product paar weken in bezit
  • Product gekocht

65 Inch 4K-HDR Scherm Sony TV

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: Sony KD-65XF9005

Algemene score

9,0
Super mooi, zeer scherp beeld, met natuurlijke kleuren, kwaliteit perfect door vele mogelijkheden, zeer tevreden met deze aankoop.

Pluspunten

  • SUPER MOOIE 65 iNCH tv, MOOIE KLEUREN

Minpunten

  • Toegang tot aansluitingen bij gebruik beugel.

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Goed
Uitstekend

Reageer

Sandra start 28-12-2018
  • Product paar weken in bezit
  • Product gekocht

Prima tv.

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: Sony KD-65XF9005

Algemene score

9,0
Sony geeft waar voor zijn geld. Helder beeld haar scherp en makkelijk aan te sluiten. Helemaal blij mee

Pluspunten

  • Helder beeld
  • Haar scherp
  • Goede prijs voor zo een tv

Minpunten

  • Kan ik niey bedenken

Review criteria:

Goed
Uitstekend
Goed
Goed
Goed

Reageer

joss 28-12-2018
  • Product paar weken in bezit
  • Product gekocht

perfecte beeld!

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: Sony KD-65XF9005

Algemene score

10,0
mijn derde sony TV, gewoon de beste merk! top kwaliteit en redelijk prijs, zeker een aanrader!

makkelijk to gebruiken, mooi design, heel elegant en simple. Ik zou niet een andere kiezen

Pluspunten

  • design
  • beeld

Minpunten

  • remote control zonder backlight

Review criteria:

Voldoende
Goed
Goed
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend

Reageer

Arno 22-12-2018
  • Product paar dagen in bezit
  • Product gekocht

een top tv van Sony

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: Sony KD-65XF9005

Algemene score

10,0
een mooie tv voor een prima prijs
met een bijzonder mooi beeld
en een must voor het oog
ik denk dat er geen betere is voor die prijs

Pluspunten

  • de prijs
  • super mooi beeld

Review criteria:

Goed
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Goed

Reageer

Ilse 17-12-2018
  • Product paar dagen in bezit
  • Product gekocht

Fijn beeld, lekker groot en goed geluid

Geschreven voor: Sony KD-65XF9005

Algemene score

8,0
Wehebben de televisie net een paar dagen, maar vooralsnog een geweldig beeld, lekker groot scherm, perfect beeld, dus heel tevreden

Pluspunten

  • Scherp beeld
  • lekker groot
  • hele goede service in de winkel

Minpunten

  • Herkende niet alle films op de externe disk

Review criteria:

Goed
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend

Reageer

Billy 17-12-2018
  • Product paar weken in bezit
  • Product gekocht

Mooie scherm, goede zwartwaarde

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: Sony KD-65XF9005

Algemene score

8,0
Beste tv in het middensegment. Uitstekende zwartwaarde voor een led tv door de localdimming.
Zeer lage input lag wat goed is voor het gamen. Voor de mensen die ervan houden, goede motion flow.
De minpunten zijn slechte kijkhoek en het menu werkt redelijk traag.

Pluspunten

  • Mooie zwartwaarde
  • Lage input lag (goed voor gamen)
  • Motion Flow

Minpunten

  • Slechte kijkhoek
  • Het menu werkt traag

Review criteria:

Voldoende
Goed
Goed
Goed
Goed
Goed

Reageer

Herman 17-12-2018
  • Product paar weken in bezit
  • Product gekocht

Fantastisch groot, scherp scherm. TV met veel mogelijkheden.

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: Sony KD-65XF9005

Algemene score

9,0
Na vergelijk in veel winkels gekomen tot de keuze van deze Sony. Ik had al een kleiner model uit de hogere serie van een paar jaar oud, en kom nu dan ook weer uit op Sony.
Het grote, kwalitatief goede scherm, voordelige prijs tov OLED maakte voor mij de keuze uiteindelijk niet moeilijk. Geïntegreerde Google cast en Netflix (in afstandsbediening direct oproepbaar) maakt het geheel compleet. Geluid is prima ook al heb ik ervoor gekozen het via mijn Hifi installatie te laten lopen. Installatie ging zeer eenvoudig, net als de update van de software in de televisie.
Goede aankoop en zeker aan te bevelen.

Pluspunten

  • Zeer mooi beeld
  • Prijs tov OLED
  • Eenvoudige installatie

Minpunten

  • nog niet ontdekt

Review criteria:

Goed
Uitstekend
Uitstekend
Goed
Uitstekend
Goed

Reageer

Roy 17-12-2018
  • Product paar dagen in bezit
  • Product gekocht

Groot en helder, zwart is bijna zwart!

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: Sony KD-65XF9005

Algemene score

9,0
Mooie tv met veel opties door Google Android. Afstandsbediening heeft spraak besturing. Het beeld is geweldig mooi en zwart is bijna zwart. Nog weinig last van blooming zoals word vermeld, ligt vaak ook gewoon aan de source waarvan het afgespeeld word.

Pluspunten

  • Makkelijk in te stellen
  • Netflix (knop)
  • Android tv, makkelijk apps installeren
  • Spraakbesturing
  • Kraakhelder beeld

Minpunten

  • Voornamelijk de bass is iets minder
  • De poten zijn vrij grof

Review criteria:

Voldoende
Uitstekend
Uitstekend
Goed
Goed
Goed

Reageer

Willem 15-12-2018
  • Product paar weken in bezit
  • Product gekocht

Grote TV met kleine randen die fijn bedient

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: Sony KD-65XF9005

Algemene score

8,0
Ik heb dit product gekocht omdat ik graag een 65 inch TV wilde met Android TV omdat de afstand van de bank tot de TV 5 meter is. Het scherm is daar zeker toereikend voor en de 4K resolutie in combinatie met de hoge dynamische range (HDR) van de kleuren maakt het een plaatje! het is dan wel geen OLED scherm maar dit LCD scherm doet er weinig aan onder. Natuurlijk is het niet zo zwart als op een OLED scherm maar vanwege de full array local dimming komt het erg in de buurt. En natuurlijk het grote prijsverschil met een OLED maakt dit tot een goede prijs-kwaliteitsverhouding. Het Android TV besturingssysteem kende ik al en werkt erg prettig ook als je er niet bekend mee bent. En daarbij krijg je een volledige Chromecast ondersteuning zodat je van alles kan streamen naar je TV (inclusief F1 via de Ziggo Sport Totaal Go app). Je kan met stemommando's tekst invullen maar ik vind een bluetooth toetsenbord makkelijker werken. Het enige dat ik mis is dat er geen klein toetsenbord op de achterkant van de afstandsbediening zit (zoals bij Philips). Voor de rest is het wel een fijne afstandsbediening en kan je ook je gecaste videostreams pauzeren er mee. Over het geluid kan ik niks zeggen want ik heb er een externe soundbar op aan gesloten en die koppelt erg gemakkelijk via de HDMI poort met ARC. De voeten die er bij zitten zijn netjes en degelijk maar ik heb heb opgehangen en ook dat gaat makkelijk met de vier gaten op 300 mm afstand van elkaar.

Pluspunten

  • 65 inch 4K scherm met dunne donkere randen
  • HDR kleurenrange
  • Zwart (voor een LED TV)
  • Android TV met volledige Chromecast ondersteuning
  • Goede prijs-kwaliteitsverhouding

Minpunten

  • Geen afstandsbediening op de afstandsbediening

Review criteria:

Voldoende
Goed
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Goed

Reageer

timmettje 13-12-2018
  • Product paar weken in bezit
  • Product gekocht

Fantastisch beeld!

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: Sony KD-65XF9005

Algemene score

10,0
Een super tv die perfect past in mijn woonkamer. Heel mooi beeld met fantastische kleuren.

Geen minpunten gevonden tot nu toe.

Pluspunten

  • Design
  • Beeldkwaliteit
  • Kleuren

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend

Reageer

Toon meer reviews