• Test panel 9 mei 2021
Bekijk 5 andere uitvoeringen
Voeg toe aan vergelijker Prijs volgen
Review type:

Gemiddelde beoordeling

De gemiddelde beoordeling is gebaseerd op 98 goedgekeurde reviews die zijn achtergelaten op Kieskeurig.nl. Deze beoordeling wordt berekend door de som van de reviewscores te delen door het aantal reviews.

Help anderen en geef jouw mening over dit product. We verloten iedere maand onder alle reviewers 2 x € 250,-.

8,8

Schrijf een review

Echte reviews van echte gebruikers, door ons gecontroleerd op betrouwbaarheid.

Mitchel 01-01-2022
  • Product paar maanden in bezit
  • Product getest

Prachtig beeld

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: LG OLED65G1RLA

Algemene score

9,0
De LG OLED G1 is een prachtige televisie die je mooi vlak tegen de muur kan hangen.

De G1 wordt met een handige beugel geleverd die de TV tijdens installeren mooi op afstand van de muur houdt zodat je alles kan aansluiten om hem vervolgens mooi vlak tegen de muur te drukken.

De G1 is heeft een OLED paneel. Dat wil zeggen dat je geen achtergrond verlichting hebt zoals bij een LCD maar heeft zelf oplichtende pixels (elke pixel is in principe zelf een LEDje). Dit wil zeggen als iets zwart is dat het ook echt diepzwart is omdat je geen achtergrond verlichting hebt die ook het zwart verlicht. Dit zorgt voor een enorm contrast mede hierdoor springen de kleuren echt van het scherm. Deze techniek heeft ook als voordeel dat de kijkhoek enorm groot kan zijn zonder ook maar een beetje kleurverandering hebt.

Wat de G1 anders maakt dan de andere OLED TV's in de line up van LG is het OLED EVO paneel, dat wil zeggen een paneel met verhoogde efficiëntie waardoor een hogere helderheid mogelijk is. Ik heb hiervoor een OLED gehad zonder EVO paneel en het verschil is bij twee situaties echt uitzonderlijk goed te merken, bij HDR content is de TV echt merkbaar veel feller en bij beelden waarbij een groot gedeelte van het scherm wit moet weergeven. Bij andere OLED panelen merk je wanneer er veel wit op het scherm wordt weergegeven dat de helderheid van het volledige scherm naar beneden gaat. Daar heeft deze TV totaal geen last van. Tevens is de kleurtemperatuur van wit ook beter, het wit is meer 'wit' ten opzichte van andere OLED's. De kleurkalibratie van de TV is af fabriek ook echt goed echter vind ik de verschillende 'film' modi persoonlijk veel te warm qua kleur.

Wat mij tevens verbaasde is dat (met veel spelen met de geluidsinstellingen) het geluid verassend goed is voor een TV die zo dun is als deze. In sommige situaties heb je verbazingwekkend veel bass.

De G1 gebruikt LG WebOS als besturingssysteem, persoonlijk vind ik WebOS het fijnste werken van alle platformen. Echter vind ik het wel jammer dat ze de oude overzichtelijk 'app lade' hebben vervangen door een schermvullende lay out. Verder werkt WebOS enorm snel (mede dankzij de cursor die je met behulp van wijzen met de afstandsbediening naar de TV kunt bedienen), betrouwbaar een heeft een redelijke hoeveelheid apps beschikbaar in de store.

Al met al is dit denk ik de beste OLED TV, en daarmee gewoon de beste TV die je op dit moment kan kopen.

Kleine kanttekening is dat er bij felle HDR beelden een zachte transformator zoem te horen is als het stil is al denk ik dat dit een probleem is met mijn specifieke unit en zal misschien niet alle units betreffen.

Pluspunten

  • OLED dus perfect zwart
  • EVO paneel feller dan traditionele OLEDS
  • WebOS smart TV werkt makkelijk
  • Goed geluid

Minpunten

  • zoem van de powersupply bij HDR beelden

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Goed
Uitstekend
Voldoende

Reageer

Anoniem 17-12-2021
  • Product paar weken in bezit
  • Product getest

Toptoestel!

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: LG OLED55G1RLA

Algemene score

9,0
Prachtig design, topkwaliteit qua beeld.
Makkelijk te hanteren afstandsbediening en gebruiksvriendelijk interface.
4K en gamingbeleving is van een ongezien niveau.
Dit toestel is topklasse in zijn segment.
Ik raad dit toestel zeker aan!

Pluspunten

  • 4K en gading ervaring
  • Smartremote
  • Beeldkwaliteit

Minpunten

  • Kabelmanagement

Review criteria:

Voldoende
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend

Reageer

Lauren 14-12-2021
  • Product paar weken in bezit
  • Product getest

Nette televisie met unieke functionaliteiten

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: LG OLED65G1RLA

Algemene score

9,0
Televisies zijn er in heel veel verschillende soorten en maten. Deze televisie mochten we een aantal weken uitproberen en het beviel goed.

Onder ander de dunne randen maar ook de meegeleverde muurbeugel zorgen ervoor dat de televisie lijkt te zweven aan je muur. Dit effect wordt nog eens versterkt door de gallery modus. Deze modus maakt gebruik van lijsten met een 3D effect waardoor het net lijkt of er een echt schilderij aan je muur hangt als de televisie niet in gebruik is.

Met betrekking tot de beeld en geluidskwaliteit, valt er ook niks op of aan te merken. Hij heeft een 4K scherm met OLED en hierdoor is alles erg scherp en zijn de kleuren super helder. Ook heeft de TV HDR10 Pro waardoor de dynamische range groot is.

Ook heeft de televisie een interessante afstandsbediening die je kunt bedienen op een vergelijkbare manier als een Nintendo Wii. Dit werkt her grootste gedeelte van de tijd prima. We missen wel enkele knoppen zoals de vorige, volgende en pauze knop.

De televisie heeft veel smart functionaliteiten waardoor je bijna alle apps die je maar kunt bedenken kunt installeren. Netflix, NLZiet, Disney+ en Youtube behoren tot de mogelijkheden. Het was wel even lastig tijdens de eerste installatie want je moest door veel menus navigeren en dit was de eerste keer niet helemaal goed gelukt. Maar nadat dit allemaal ingesteld was werkte de televisie perfect. Ook heeft de televisie Apple homekit functionaliteit zodat je hem draadloos kan gebruiken als een extra scherm of speaker.

Al met al kan ik deze televisie aanbevelen vanwege de volgend punten. De nette afwerking en montage, hoge beeld en geluidskwaliteit en goed geïntegreerde smart functionaliteiten.

Pluspunten

  • Dunne randen
  • Hoge resolutie
  • Wii afstandsbediening
  • Apple Homekit
  • Aan de muur bevestigd

Minpunten

  • Lange setup
  • Geen pauze knop ook afstandsbediening
  • soms Airplay audio lag
  • Scroll wiel werkt niet altijd

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Goed
Voldoende
Uitstekend
Voldoende

Reageer

Dree 13-12-2021
  • Product paar weken in bezit
  • Product getest

Mooie slanke scherpe tv

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: LG OLED65G1RLA

Algemene score

8,0
Het betreft een mooie slanke/platte tv. Ook in de schilderij modus een erg leuke uitblinker. De afstand bediening moet wennen. De snelkeuze knoppen voor onder andere netflix zijn erg fijn. Wij kijken echter tv via een Ziggo box dus hebben wij niet veel aan de afstandbediening van de tv zelf. Dit is zelfs best vervelend. We gebruiken nu namelijk 3 afstand bedieningen. 1 voor de tv, 1 voor de box en 1 voor de geluidsbox. Als we de tv zouden houden, zouden we de tv installeren op de ziggo afstand bediening. Dit gaan we nu echter niet doen voor deze 2 weken.

Het beeld is scherp en heel duidelijk. De tv reageert ook snel op commando's. Wat wij echter wel een beetje wennen/vervelend vinden is de muis op de tv. Dit werkt in onze optiek niet heel fijn. De mogelijkheden voor de apps en de voor geinstalleerde apps zijn ruim. Erg fijn!

Jammer dat je de poot er niet bij krijgt. Je kan deze er los bij kopen. Dit had ons inziens inclusief moeten zijn voor de prijs van zo'n 2000 euro.

Er is een mogelijkheid om een LG account op je tv te installeren voor nog meer handigheidjes. Wij hebben geen LG account dus dit niet kunnen proberen.

Na het installeren vonden wij de kleuren te fel. Door het scherm in een andere modus te zetten, werden de kleuren minder fel en prettiger om naar te kijken.

Zonder een geluidsbox is het geluid niet heel mooi.

Pluspunten

  • Mooi design
  • zeer plat

Minpunten

  • de zwarte rand om de tv

Review criteria:

Voldoende
Uitstekend
Uitstekend
Voldoende
Uitstekend
Voldoende

Reageer

Anoniem 12-12-2021
  • Product paar weken in bezit
  • Product getest

Een must voor de filmliefhebber

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: LG OLED55G1RLA

Algemene score

9,0
Allereerst is misschien even de achtergrond waarom ik me heb opgegeven voor een test van dit product handig. Mijn huidige tv is inmiddels een jaartje of 9 oud en beviel eigenlijk tot nu toe prima. Met een, naar mijn idee, uitstekend beeld. Maar het is geen smart tv, dus nogal beperkt in zijn mogelijkheden. Qua uiterlijk is hij prima en niet heel erg "aanwezig" in het interieur. Maar daarin hielp ook de slechts 32 inch die deze huidige tv heeft....
Nu ben ik een kunst en design liefhebber, dus was ik al gecharmeerd van het uiterlijk van de "smart tv's met schilderij uiterlijk" die de laatste jaren op de markt zijn gekomen. Bij de LG OLED55G1RLA maakten de vlakke montage van deze tv op de muur en de optie om afbeeldingen uit de Gallery Design functie te kiezen me erg nieuwsgierig. Een daarin zit eigenlijk de enige echte teleurstelling......

De tv zit inderdaad vlak op de muur. En dat is prachtig. Maar een goede oplossing voor de bedrading is er vervolgens niet. Nu hangen er onder het "schilderij" 3 kabels. Waar de concurrent soms werkt met een onopvallende dunne kabel onder de tv, die leidt naar een box waarop alle randapparatuur aan kan worden gesloten.
En de Gallery Design functie? De plaatjes zijn mooi, maar ze blijven niet staan. Om de zoveel seconden verschijnt een een nieuwe afbeelding. Dus lijkt het meer op de diavoorstelling van de vakantie van mijn schoonouders dan een fraai schilderij aan de muur.... Dus staat hij als hij niet gebruikt wordt gewoon uit.
Ik begreep echter van mijn wat meer technisch onderlegde vrienden dat juist bij OLED de mogelijkheid bestaat dat logo's inbranden. Dus zal het verversen van de afbeeldingen niet voor niets zijn misschien?

Maar voor de rest? Afgezien van het start menu dat mij echt niet elke keer als ik de tv aanzet hoeft te vertellen wat "now trending" is...? Gewoon een super tv!
Wat een haarscherp beeld! Mooie kleuren en contract. Het beeld oogde wel wat donkerder dan mijn huidige tv. Maar dit wende eigenlijk snel. De tv heeft veel instellingen voor het beeld, maar daar heb ik slechts beperkt wat in gewijzigd. Ook voor de a-technische mensen zoals ik vond ik het menu logisch en gemakkelijk in gebruik.

Het geluid van de tv vond ik meer dan uitstekend. Nu ben ik gewend om een soundplate te gebruiken. Maar met de geluidsinstelling van de tv op AI Sound Pro heb ik die op geen enkel moment gemist. Gecombineerd met de Filmmmaker mode waren films zelfs zonder de soundplate een beleving. En ik kijk er toch wel 4-5 per week.
Deze tv is voor een filmliefhebber zoals ik fantastisch en ik overweeg hem zeker als nieuwe aanschaf.

De stembesturing op de afstandbediening is overigens leuk om even te proberen. Maar daar is het wel bij gebleven. Misschien ook omdat K3 al sprekend opzoeken op Youtube voor mijn dochtertje langer duurde dan k3 typen. Er waren meerdere pogingen nodig om de juiste zoekopdracht met spraak te voltooien.

Pluspunten

  • Vlakke montage
  • Uitstekend geluid
  • Veel minstellingsmogelijkheden

Minpunten

  • Kabels niet weggewerkt
  • startmenu

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Goed
Uitstekend

Reageer

Anoniem 09-12-2021
  • Product paar weken in bezit
  • Product getest

Geweldige TV

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: LG OLED65G1RLA

Algemene score

8,0
Erg mooie tv! Gebruiksgemak is erg goed. Zowel voor mijzelf mijn man en kinderen. Alles wijst eigenlijk voor zichzelf. Vooral als je via bijvoorbeeld Netflix kijkt l, lijkt het net alsof je bij de acteurs zelf op de bank zit.. Zo goed en helder beeld. Het lijkt net of we een privé biosscoop hebben. Afstandbediening reageert snel op de tv. Zeer tevreden.
Ik heb deze mogen testen en ben wel tot de conclusie gekomen dat de tv voor ons huis te groot is. Maatje kleiner zou beter zijn.

Pluspunten

  • Scherp beeld
  • Veel mogelijkheden

Minpunten

  • Energielabel G

Review criteria:

Voldoende
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Goed

Reageer

Soe 06-12-2021
  • Product paar weken in bezit
  • Product getest

Een kunstwerk aan de muur

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: LG OLED55G1RLA

Algemene score

8,0
Ik heb de LG OLED55G1RLA gekozen om te testen omdat ik met name heel erg benieuwd was hoe deze televisie als kunstwerk fungeert.
Schilderij:
Momenteel zijn er een aantal tv's op de markt die je als schilderij kan ophangen aan de muur.
Wat ik heel fijn vind aan de LG Oled is dat je er geen aparte lijst voor hoeft uit te kiezen. De verschillende lijsten zijn namelijk afgebeeld op de TV. Voor elke kunstwerk dat je kiest zit er een andere lijst omheen en hij is heel erg plat tegen de wand te bevestigen

Beeld:
Het beeld van deze televisie en het contrast is erg scherp. Naar mijn mening iets te scherp. De kleuren zijn erg fel maar zodra je teveel licht van buitenaf op het toestel schijnt dan zie je weinig. Dit vind ik dan ook een nadeel.

Geluid:
Ik vond het geluid erg tegenvallen. Misschien met een soundbar dst het geluid beter tot zn recht komt.

Gebruikersgemak:
Ik vond het menu heel toegankelijk en niet ingewikkeld.

Pluspunten

  • Zeer plat aan de wand te bevsetigen
  • Gebruiksvriendelijk

Minpunten

  • Geluid viel tegen
  • Afspelen in daglicht geen aanrader

Review criteria:

Slecht
Voldoende
Goed
Goed
Goed
Voldoende

Reageer

Anoniem 05-12-2021
  • Product paar dagen in bezit
  • Product getest

Super helder beeldscherm met mooie kleuren

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: LG OLED65G1RLA

Algemene score

8,0
Ik heb de LG nu een ruime week en ben aangenaam verrast door het mooie beeld, we hebben zelf een 55 inch tv en wilde graag kijken of een slag groter ook bij ons zou passen.. we zijn erg merk vast en wilde ook eens zien wat de LG OLED65G1RLA ons te bieden had.
De heldere kleuren, het dunne scherm en het geluid hebben ons aangenaam verrast.
Onze vorige tv hebben we met een sound bar, dit kan bij de LG ook maar is niet direct nodig.
Ik vind de tv makkelijk te bedienen, menu’s zijn praktisch en zonder veel handelingen heb je de tv naar smaak ingesteld.
De muis achtingen functie van de afstandsbediening is wel een dingetje als je geen vaste hand hebt.
Het koppelen van de afstandsbediening met de ziggo box was ook nogal een gedoe maar dat zijn mijn enige min punten.
Al met al een tv die ik zeker zelf zou kopen (ik test deze nu uit)

Pluspunten

  • Helder beeld met mooie kleuren
  • Handige Schilderij functie in standby
  • Super Dun beeldscherm
  • Makkelijk in te stellen menu

Minpunten

  • Muis achtige bediening in het menu
  • Afstandsbediening knopjes dicht op elkaar

Review criteria:

Goed
Uitstekend
Uitstekend
Goed
Uitstekend
Goed

Reageer

Anoniem 29-11-2021
  • Product paar dagen in bezit
  • Product getest

Toptoestel met perfect beeld!

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: LG OLED55G1RLA

Algemene score

9,0
Het eerste wat me uiteraard opviel was de mooie, elegante en vooral dunne vormgeving van dit toestel.
Vervolgens werd ik opnieuw aangenaam verrast door het ingenieus bedacht concept van de muurbeugel.
eenmaal gemonteerd dan hangt de tv ook wel echt vlak aan de muur. Deze steekt slechts 2.5 cm uit vanaf het muuroppervlak.
Vergeleken met mijn vorige televisie, ook een LG trouwens maar "slechts" 43inch die zeker 10cm uitstak, een wereld van verschil.
Ik mag dus zeggen dat ik reeds aangenaam verrast was en dan had ik het toestel nog niet eens aangezet.

Nadat je de televisie voor het eerst inschakeld krijg je uiteraard een aantal vragen ( zoals land, wifi of kabelaansluiting, etc ) het toestel deed ook direct een update van de software, die je trouwens gewoon op de achtergrond kan laten uitvoeren zodat je ondertussen gewoon verder kan doen.
Daarna kan je de verschillende randapperaturen via HDMI ( telenet setop box, playstation 5 ) en geluidsbalk ( Bose SOLO 5 ) via optische ingang aansluiten.
Alle toestellen via HDMI werden direct herkend en zijn ook makkelijk te bedienen via de smart remote.
Mijn geluidsbalk van het merk Bose ( SOLO 5 ) kan enkel aangesloten worden via optische ingang.
Tot nu toe ben ik er nog niet in geslaagd om deze te bedienen via de smart remote.
Het type geluidsbalk dat compatibel zou moeten zijn vermeld echter ook niet mijn geluidsbalk. Dus ik vermoed dat het eerder te maken heeft met het feit dat deze geluidsbalk niet heel recent meer is.

Eenmaal al deze noodzakelijke stappen zijn uitgevoerd is het tijd om de beeldwaliteit te ervaren.

Wat een openbaring was met dat!

Ter verduidelijking, mijn vorig toestel was een LG LCD UHD 43inch.
Om dan over te schakelen naar een OLED 4K is zoals van een aftandse oldtimer over te schakelen naar een gloednieuwe state of the art Mercedes E-klasse met alle toeters en bellen erop.


Het beeld die uit mijn digicorder van Telenet kwam is reeds direct van een hoogstaande niveau.
Dit op de gewone standaard instelling.
Mijn enthousiasme ging nog een trap hoger toen ik de streamingdiensten zoals Netflix & Disney + opstartte.
Hier werd pas echt duidelijk wat men bedoelde met een 4K beeldervaring.
Ieder detail, kleur en vooral zwarttint werd tot in de perfectie uitgebeeld.
Ieder individu heeft natuurlijk zijn eigen wensen en voorkkeuren dus geeft de uitgebreidde mogelijkheid om het beeld aan te passen voor iedereen de perfect weergave in huis.
Wat me ook keihard opviel was hoe helder en duidelijk het beeld blijft waneer je overdag in een heel verlichte ruimte naar deze televisie kijkt.
Ik had in het verleden al wel eens opgevangen dat een OLED scherm heel veel weerspiegeliing heeft en niet heel geschikt zou zijn om op klaarlichte dag te bekijken.
Deze stelling mag je dus in de vuilbak gooien want voor het eerst moest ik de ruimte niet verduisteren om een goed beeld te krijgen overdag.
Zogoed als geen weerspiegeling is merkbaar wanneer het toestel aanligt.

Ondanks het feit dat ik ondertussen reeds helemaal weg was van dit toestel werd ik pas helemaal omvergeblazen toen ik mijn Playstation 5 console opstartte.
Ik ben namelijk een grote liefhebber van het gamen, meer bepaalt het genre First Person Shooter zoals Call of Duty.
Ik heb deze console ondertussen reeds een 6-tal maanden en was eerlijk gezegd niet helemaal overtuigd over de hype en de commentaren over hoe goed en hoe vloeiend de gameplay van deze console wel niet is.
Ik vroeg me vaak af waarom ik het zo slecht deed op deze console, en vond het beeld en gameplay niet beter dan vorige edities.
Dit was zo tot ik de console opstartte op dit televisie toestel ( LG OLED55G1RLA ).
Ik zag kleuren en details die ik voorheen niet eens opmerkte, en het spel speelde zoveel vloeiender dan voorheen, iedere beweging of actie werd onmiddelijk weergegeven op het scherm.
Het ging zo vlug dat ik zelfs even de tijd nodig had om hieraan te wennen, maar eenmaal eraan gewend is het gamen plots weer zoveel leuker.
De hoge verversingsnelheid van het scherm is hiervoor natuurlijk verantwoordelijk.
Bovendien herkend het televisietoestel direct de console en zet hij automtisch het beeld op de best mogelijke instelling om de game ervaring naar het hoogste niveau te tillen.
Terwijl het zelfs niet eens nodig is kun je nog zelf het beeld 'tweaken' tot in het grootste detail.
Dit zal voor de de echte gamefanaat ongetwijfeld een grote meerwaarde zijn.
Gewoon subliem!

Het geluid die dit toestel geeft is van goede kwaliteit al zal ik er steeds voor kiezen om altijd een geluidsbalk en surround systeem aan te sluiten.
Je kan er trouwens voor kiezen om beide te gebruiken.
Zowel geluid uit de televisie als uit de geluidsbalk tegelijk.
Uiteraard geldt hier ook weer de voorkeur per individu.

De bijgeleverde Smart Remote werkt prima.
Alle aan de HDMI aangesloten toestelen zijn te bedienen met deze remote.
Enkel mijn geluidsbalk, die via optische ingang is aangesloten kan ik niet bedienen met deze remote.
Deze is nochtans wel te bedienen vie mijn Telenet afstandsbediening.
De pointer vind ik persoonlijk een goede eigenschap en werkt naar mijn ervaring ook heel goed.
Het is natuurlijk altijd even zoeken wanneer je een nieuw toestel in huis haalt maar al bij al wijst alles zichzelf grotendeels uit.

De toegang naar de verschillende streamingdiensten gaat vlot en ook de stembediening werkt goed.
Hier had ik trouwens al ervaring mee want ook de afstandsbediening van Telenet werkt via stembediening.
Mijn dochter is echter de grootste van van het stemgebruik op de remote.
Het is een leuke gimick maar voor mij persoonlijk geen noodzaak.

Ook de mogelijkheid van Gallery Design is leuk maar wederom geen noodzaak voor mij persoonlijk.
Al geloof ik wel dat voor velen dit een aangename optie is om het interieur een extra dimensie te geven.

Tot slot: Zou ik een ander deze LG OLED55G1RLA aanraden?
Hierop antwoord ik volmondig: Ja!

Pluspunten

  • Beeldkwaliteit
  • Gaming mogelijkheden
  • Muurmontage ( vlakker kan niet )
  • Smart Remote

Minpunten

  • Kabelmanagement

Review criteria:

Goed
Uitstekend
Uitstekend
Goed
Uitstekend
Goed

Reageer

LG Oled 65 een topper!! 29-11-2021
  • Product paar dagen in bezit
  • Product gekocht

Topper

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: LG OLED65G1RLA

Algemene score

10,0
De LG OLED 65 is een heel mooie tv en we zijn er erg blij mee.
Echt een aanrader voor degenen die ook een nieuwe tv zoeken.

Pluspunten

  • Helderheid
  • Plat tegen de muur.

Minpunten

  • Zou ik niet weten..

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Goed
Goed
Uitstekend
Uitstekend

Reageer

Anoniem 25-11-2021
  • Product paar dagen in bezit
  • Product gekocht

Prachtig aan de muur en ultiem beeld!

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: LG OLED65G1RLA

Algemene score

8,0
Het EVO-paneel van LG is een stap vooruit! Ik heb dit product mogen testen en vergeleken met een ander OLED-paneel is dit wederom next-level. Zwart is zwart en helderheid, kleur en kijkhoeken zijn perfect. Het geluid is voor een platte televisie erg goed al mist de echte bas! Via E-ARC is dit echter met een eigen systeem helemaal te ondervangen. Het ophangsysteem werkt handig en goed en je kunt nog altijd bij je kabel om e.e.a. te vervangen. Er zijn voldoende aansluitingen t.b.v. 4K op 120FPS. webOS 6.0 werkt uitstekend, het enige jammere is dat er advertenties worden getoond, maar dat is persoonlijk natuurlijk. Ook zijn er geadverteerde knoppen op de afstandsbediening die niet anders geprogrammeerd kunnen worden.

Pluspunten

  • Beeldkwaliteit
  • ophangsysteem
  • design
  • geluid

Minpunten

  • prijs

Review criteria:

Goed
Uitstekend
Goed
Goed
Uitstekend
Voldoende

Reageer

Anoniem 24-11-2021
  • Product half jaar of langer in bezit
  • Product gekocht

Algemene score

5,0
In het begin een top tv met strak beeld, maar na een poosje branden logo's in het scherm, na vervangen moest het beter zijn maar branden er net zo snel weer in verrekte irritant!!!

Review criteria:

Voldoende
Voldoende
Goed
Goed
Goed
Slecht

Reageer

Johan Eikelenboom 10-11-2021
  • Product half jaar of langer in bezit
  • Product gekocht

Oled is nog.niet goed na 3 jaar problemen

Geschreven voor: LG OLED65G1RLA

Algemene score

3,0
Wij hebben een oled tv. Van de eerste serie gekocht opv11-12-2017 .het is type Oled65E7V E7v nu problemen met het midden van het scherm kleurt bruin ipv oranje. Proberen om LG te bereiken is al een probleem dan wordt je doorgestuurd naar een reparatie bedrijf. Je geeft alle info op en ….je hoort niets meer . Dit is toch een heel slechte behandeling!
Dus LG doe er alles aan om de zaak in orde te krijgen.
Op internet kan je vinden dat dit een voorkomend probleem is. Juist daarom verwacht je steun van LG hoewel de garantie na 2 jaar is verlopen!!
Dus bezin voor je een LG oled koopt

Review criteria:

Voldoende
Onvoldoende
Voldoende
Voldoende
Voldoende
Slecht

Reageer

Patrick B 09-11-2021
  • Product paar weken in bezit
  • Product getest

Haarscherpe kwaliteit met strakke bevestiging

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: LG OLED55G1RLA

Algemene score

8,0
Vanuit de doos kan je al bijna niet geloven dat dit een televisie kan zijn. De LG G1 is zo dun dat je je afvraagt waar de technologie zich bevindt. Direct nadat je hem aan de muur hangt merkte ik dat mijn eigen televisie ten op zichtte van de LG OLEDG1 duidelijk meer aanwezig was in de kamer. Wel is het handig om voor het ophangen alle kabels aan te sluiten. Dit kan ook nog later dankzij de meegeleverde beugel, alleen kan je deze eenvoudig in het kabelmanagementsysteem leggen van de televisie.

Het instellen van de televisie gaat heel gemakkelijk en dankzij de voorgeprogrammeerde knoppen op de magic remote heb je jouw favoriete streamingdiensten zo geopend. De pointer op de magic remote is wel even wennen en ik merkte ook dan wel dat ik toch vaak naar de traditionele knoppen greep voor het bewegen door het menu. Het dashboard van het besturingssysteem vond ik vooral erg veel. Als in te veel informatie en verschillende functies. Mijn eigen televisie heeft één overzichtelijke balk waar je vanuit werkt en als je niet met de pointer werkt schakelt de tv wel over op de plek waar je pointer net op dat moment staat. Dat kan dus ook rechtsboven of -onderin zijn.

De kwaliteit van het beeld is haarscherp en de details in films of series is ongeëvenaard. Zeker met de verschillende streamingsdiensten die 4K of UltraHD aanbieden. Ook als je even wegloopt om iets uit de keuken te pakken heb je duidelijk beeld vanuit een superscherpe hoek.

Pluspunten

  • Haarscherp beeld
  • Naadloze bevestiging aan de muur
  • Kleurweergave

Minpunten

  • Magic remote is even wennen
  • Ingebouwde speakers zijn niet spectaculair
  • Rommelige dashboard

Review criteria:

Voldoende
Uitstekend
Uitstekend
Goed
Uitstekend
Goed

Reageer

opperheks1809 03-11-2021
  • Product paar weken in bezit
  • Product getest

Een snelle mooie televisie met echter matig geluid

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: LG OLED65G1RLA

Algemene score

7,0
Ik heb deze televisie via review.nl gedurende een aantal weken mogen testen.

De televisie werd netjes gemonteerd en geïnstalleerd, waardoor ik er weinig aan hoefde te doen. Het eerste dat opviel was dat de televisie strak tegen de muur aan hangt en zeer dun is. De televisie is geleverd met ophangsysteem en er zijn genoeg ingangen om diverse soorten apparatuur op aan te sluiten, het geen een enorme plus is.

Qua beeld is de televisie helemaal perfect: de kleuren zijn levendig, ook via de verschillende kijkhoeken. Het zwart is ook echt pikzwart, alleen bij daglicht krijg je een reflectie bij donker beeld, waardoor het beter is om een gordijn dicht te maken. De rest van de kleuren is bij het daglicht helemaal perfect.
De beelden vloeien goed in elkaar over en in de filmmodus is het een bioscoop gevoel, juist doordat de televisie groot is. Vooral bij natuurfilms zie je echt zeer levendige kleuren alsof je erg zelf bent.

Het geluid is beduidend minder, zodra de geluidssterkte boven de 10 komt wordt het geluid blikkerig, erg hol. Een goede soundbar of boxen is dan ook een pre indien je een grote muziekliefhebber bent. Ik heb hiervoor allerlei modussen gebruikt, maar het geluid is niet echt mooi. De dolby atmos helpt daar niet echt tegen, al moet ik eerlijk zeggen dat ik nooit een andere oled heb gebruikt. Het geluid van een gewone smart televisie is veel beter.

De interface is bijzonder snel en het koppelen met andere apparaten gaat bijzonder gemakkelijk en snel. Ook de diverse apps werken uitstekend en zijn prettig om te gebruiken. Er zijn wat dat betreft geen haperingen.

De afstandsbediening werkt zeer gevoelig en snel, ligt ook erg goed in de hand. De batterijen waren daarentegen snel leeg: na 2 weken kreeg ik al de melding dat ik de batterijen moest vervangen. De nieuwe batterijen doen het nu al veel langer, dus het kan zijn dat de geleverde batterijen niet helemaal meer goed waren. De opbouw van de afstandsbediening zit logisch ion elkaar en je kunt zelf kiezen of dat je met de muis of met de toetsen werkt. Kortom: deze is eer gebruikersvriendelijk, ook voor de minder technische mensen onder ons.

De positieve punten zijn de beeldkwaliteit, gebruikersvriendelijkheid en een super dunne televisie.

De negatieve punten zijn vooral het geluid, de afstandsbediening is helaas niet programmeerbaar, de prijs en indien je de televisie niet wilt ophangen, je aparte pootjes moet bestellen om hem neer te kunnen zetten.
Kortom een mooi beeld, maar minder goed geluid, waardoor de prijs-kwaliteitverhouding niet zo goed is,.

Pluspunten

  • levendige kleuren
  • vanuit vrijwel alle hoeken blijft het beeld goed
  • geleverd met ophangsysteem
  • super dun beeld, waardoor strak tegen de muur
  • verbinden met andere apparaten gaat prima

Minpunten

  • geluid is matig
  • prijs
  • advertenties
  • niet programmeerbare afstandsbediening
  • apart pootjes bestellen indien staand

Review criteria:

Voldoende
Uitstekend
Goed
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend

Reageer

Anoniem 01-11-2021
  • Product paar weken in bezit
  • Product getest

Alles kunner met veel gemak

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: LG OLED55G1RLA

Algemene score

9,0
Over de beeldkwaliteit kan ik maar op één manier beschrijven, nl. “Excellent!”. Het contrast is zoals je van een oled tv mag verwachten haarscherp en duidelijk afgelijnd . De kleuren zijn mooi en diep. Maar wat mij vooral opviel bij deze oled tv is de zwart/ wit balans. Dit is duidelijk een puntje waar ze bij LG hard aan gewerkt hebben.
Het geluid dat via de standaard boxen worden verspreid is goed tot zeer goed te noemen. Vooral de diepe tonen zijn zeer aangenaam.
Het “switchen” tussen verschillende kanalen zoals decoder, spelconsole, streaming device en digitale kanalen verloopt heel vlot. Een druk op de “HOME” knop en met de remote een ander kanaal aanduiden. dus effe snel opschakelen is dus geen enkel probleem met deze tv.
De instellingen van oa Disney+ en andere streaming diensten gaat zeer vlot. Met behulp van een QR code was deze binnen de minuut al aan het streamen ( Dit is wel als je al een account hebt).
Een speciale vermelding voor de prestaties van de oled tv bij de weergave en kwaliteit van spelconsole-beelden. En dit in 4 K en aan de hoogste resolutie mogelijk. Nooit problemen vastgesteld ( geen vertragingen of bevroren beelden waargenomen). Echt indrukwekkend !
Ben je niet te vree met de standaard instellingen, geen probleem. Het menu is eenvoudig en gestructureerd opgebouwd. En wanneer er toch iets niet duidelijk is, dan kan je bij elke instelling extra uitleg krijgen. Via de vernieuwde remote is dit alles eenvoudig te raadplegen. Een paar drukken op de knop en alles wordt snel en zeer intuïtief weergegeven en ingesteld.
Deze oled tv is qua design wel een leuke verschijning. De naadloze wandbevestiging is eenvoudig te monteren. Een paar gaatjes in de muur, pluggen er in. Wandbevestiging uitlijnen en vastvijzen. De tv monteren. Een paar klikjes en klaar is Kees.
Mijn overall meningvan de oled tv is zeer overtuigend, nl. “Dit is een toppertje ! “

Pluspunten

  • Beeldkwaliteit
  • Prestaties
  • Eenvoudige bediening
  • Geluidskwaliteit

Minpunten

  • Prijs

Review criteria:

Goed
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Goed

Reageer

Anoniem 23-10-2021
  • Product paar weken in bezit
  • Product getest

LG OLED55G1

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: LG OLED55G1RLA

Algemene score

9,0
Prachtige tv die het films kijken en games spelen echt naar een hoger niveau tilt.

Hiervoor had ik een 7 jaar oude lcd tv en ik sta er toch versteld van hoeveel de beeld technologie vooruit is gegaan in een paar jaar. Het beeld van van deze LG is op alle vlakken mijlen beter.
Vooral de scherpte van het beeld en de kleurweergave vallen enorm op. De voordelen van Oled zijn alom bekend, maar om ze nog eens te herhalen, zwart is effectief zwart en daardoor vallen alle andere kleuren veel meer op.
Een nadeel van Oled TV's zou zijn dat ze minder helder zijn dan andere schermen. Ik moet zeggen dat dit tijdens mijn testen niet is opgevallen. Deze tv is meer dan helder om overdag tv te kijken in onze lichtrijke woonkamer.

Op de geluidskwaliteit van de TV heb ik niet veel aan te merken. Al blijf ik wel een voorstander van een soundbar onder de tv.

Het Web OS systeem van LG kan ik persoonlijk wel smaken, al je content is gemakkelijk weergegeven op je dashboard waar je eenvoudig kan selecteren wat je wilt kijken. Van de voornaamste stream services vindt je wel een app terug.
Het menu van de tv vindt ik persoonlijk wat te uitgebreid, maarja ik neem aan dat sommige mensen deze opties wel belangrijker vinden dan ik.

De afstandsbediening werkt zeer aangenaam, al had ik wel iets meer verwacht van de gebruikte materialen. Voor de prijs van de TV had een metalen bakje beter aangevoeld. Nuja het blijft een plastieken tv-bakje.

Over het uitzicht van de tv heb ik weinig negatiefs te zeggen. De wandbevestiging zorgt dat hij zéér dicht tegen de muur hangt. Enkel de oplossing om kabels weg te werken had nog beter kunnen zijn.

Pluspunten

  • beeld
  • wandbevestiging
  • helderheid

Minpunten

  • tv bakje
  • cable management

Review criteria:

Goed
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend

Reageer

rens-jan 21-10-2021
  • Product paar weken in bezit
  • Product getest

Prachtige platte OLED

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: LG OLED55G1RLA

Algemene score

9,0
Het eerste wat opvalt aan deze tv is het design, zo dun en een minimale rand om het beeld.
aansluiten van de tv is zo gedaan, alle ingangen zitten aan de onderkant waardoor hij echt plat tegen de muur kan.

De scherpte van het beeld is voortreffelijk. In vergelijking met onze 3 jaar oude LED tv is het een wereld van verschil. Details komen beter over en het beeld oogt rustiger aan de ogen. En natuurlijk niet te vergeten, wat zwart moet zijn is ook echt zwart.

Persoonlijk vond ik de filmmakers mode erg wennen. Het lijkt simpel weg of er een sepia filter over het beeld komt. Iets wat voor mijn gevoel haaks staat op levendige kleuren die ik eerder prefereerde.

Na 3 dagen series in top kwaliteit ( dolby vision) te hebben gekeken ben ik gewend aan de filmmaker mode. Zaligmakend is het echter niet. In deze modus wordt de ondersteuning voor soepele beelden uitgeschakeld. Dit resulteerde tot vervelende en amateuristische haperingen in een recente actuele serie. Wanneer ik de scene opnieuw bekeek met mijn eigen voorkeurs instellingen werd het beeld wel vloeiend weergeven. Kort om, zelf tweaken tot het gewenste resultaat.

Voor de standaard van hedendaagse tv's produceert deze aardig geluid. Echter schiet dit nog steeds te kort als ondersteuning bij film en serie waarbij goed beeld ondersteund moet worden door goed geluid.

De bijgeleverde afstandsbediening is even 2 dagen wennen maar daarna prima te hanteren.

De app store van LG is overzichtelijk maar er is een gemis aan nederlandse streamingdiensten. Om deze te kunnen gebruiken is een extern apparaat nodig. In mijn ogen was de tv compleet geweest met een ingebouwde chromecast.

Pluspunten

  • Design
  • Oled
  • Dolby atmos

Review criteria:

Voldoende
Uitstekend
Goed
Uitstekend
Uitstekend
Goed

Reageer

alex 20-10-2021
  • Product paar weken in bezit
  • Product getest

LG OLED 55G1 (2021) een schot in de roos!!

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: LG OLED55G1RLA

Algemene score

8,0
Ik kocht in 2018 een 4K OLED TV en verhuisde onlangs waardoor deze tv in een zitkamer met veel meer licht kwam te staan. Ik merkte sindsdien (enkel overdag) voor de 1e keer de tekortkomingen van Oled op : de helderheid. Toen ik de kans kreeg om de G1 te testen met het evo paneel, ging ik er natuurlijk voor. Ik was benieuwd naar de extra lichtopbrengst die deze tv kan weergeven en vooral... is het voldoende om in mijn lichte ruimte een wow effect te creëren.
BEELD
Toen ik de tv voor de eerste keer aan zette zag ik meteen het niveau verschil met mijn eigen televisie. Scherper, helderder, vloeiender, ... De verschillen zijn eerder subtiel want mijn eigen tv speelt nog steeds op een erg hoog niveau, maar deze G1 gaat op alle vlakken nog wat verder en net dat verschil zorgt ervoor dat je een echte cinema ervaring krijgt. Zonder meer het beste beeld dat ik ooit in huis heb gehad.
GELUID
Ik was al onder de indruk van het geluid van mijn tv maar kocht er wel een soundbar bij en dat is natuurlijk een groot verschil. Echter het geluid dat uit de G1 komt is nog indrukwekkender. Ik denk dat velen nog weel steeds voor een soundbar + subwoofer zullen willen gaan, maar het kan zeker zonder.
DESIGN
Deze G1 is een juweel die echt als een kader aan de muur hangt. Verder is het design eerder braaf, maar wat mij betreft is dat juist een pluspunt. De tv valt niet op.
CONCLUSIE
Ik ben fan. Ik zou er wel niet de adviesprijs voor betalen maar vandaag vind je deze tv voor minder dan 1500euro en dan doe je echt een koopje. Er bestaan wellicht nog betere tv's maar het prijsverschil is dan vaak groot en niet meer in proportie met de betere beeldkwaliteit. De prijs/kwaliteitverhouding lijkt me bij deze G1 dus "spot on" en daarom kan ik niet anders dan deze tv van harte aanbevelen. Zorg er wel voor dat je niet de hoofdprijs betaald.

Pluspunten

  • helderheid
  • contrast (oneindig)
  • natuurlijk beeld (echte kleuren), tikkeltje warm
  • design (strak aan de muur) 2cm dik
  • geluid

Minpunten

  • adviesprijs (zoek een goede deal)

Review criteria:

Goed
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Goed
Goed

Reageer

Sunnoise 20-10-2021
  • Product paar weken in bezit
  • Product gekocht

Mooi scherp beeld

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: LG OLED55G1RLA

Algemene score

9,0
Afgezien van de fantastische beeldkwaliteit en vormgeving heb ik toch iets negatiefs.
Ik heb deze TV gekocht op 3 oktober 2021 laat op de zondagmiddag. Nu bleek dat de volgende dag een cashback actie startte, dus laten we zeggen een kleine 7 uur later. Een vriendelijk mailtje naar LG gestuurd met de toelichting hierover en de vraag of ik toch in aanmerking kon komen voor die honderd euro. Maar je raadt het al: Geen sprake van, de TV is buiten de actieperiode aangeschaft dus GEEN cashback. Wat een starre en non-commerciele houding van een gerenommeerd bedrijf als LG.
Al met al behoorlijk kleinzielig om het af te laten hangen van één dag, wat zeg ik, nog niet eens zeven uur.

Pluspunten

  • Mooie vormgeving
  • Snelle processor

Minpunten

  • Kleinzieligheid mbt de cashbackactie

Review criteria:

Voldoende
Uitstekend
Uitstekend
Voldoende
Uitstekend
Voldoende

Reageer

Toon meer reviews