De beeldkwaliteit kende ik nog van m'n TV van 10 jaar geleden en toont aan dat Philips het kunstje van heel erg goeie TV's maken nog steeds beheerst.
Wat betreft de geluidskwalilteit van flatscreens staat Philips nog steeds hoog in de top. Ik heb altijd het geluid van m'n TV's weergegeven via een hifi installatie met luidsprekerzuilen maar deze maakt dat behalve voor klassieke en popconcerten vrijwel overbodig.
Minpunten die overigens geen enkele afbreuk doet aan de hierboven vermelde kwaliteiten:
1. Een slimme nerd vond handleidingen niet meer van deze tijd en nam die op in het instellingenmenu. Je zoekt een instructie op in het scherm en als je die wil uitvoeren ga je naar die functie en oeps ... hoe luidde nou precies die instructie. Philips hou op met die onzin die alleen werkt voor mensen met een fotografisch geheugen.
E is wel een niet downloadbare handleiding op internet maar die heeft dezelfde ongemakkelijke structuur als die in het instellingenmenu. Gelukkig is er na veel zoeken toch nog een downloadbare handleiding die zich als een boek laat lezen.
2. Op de ab staat geen type aanduiding. Heel erg slordig en ik moet maar aannemen dat men bij het verpakken een bij het toestel behorend exemplaar heeft gevoegd.
3. Hoe de batterijen moeten worden verwisseld blijft vooralsnog een raadsel tenzij er een eeuwigdurende energiebron in zit. Geen lipje, spleetje te bekennen waar ergens een deksel zit en de handleiding zwijgt als het graf. Slordig meneer Philips. Hoop dat ik erachter kom voordat de batterijen leeg zijn.
4. Op de zwarte ab staat op enkele knoppen naast de tekst of icoon ook nog een piepkleine donkergrijze tekst waarvoor je een loupe nodig hebt om die te lezen.
Iets dat ik in het verleden na ettelijke Philips producten naar tevredenheid te hebben gebruikt steeds weer tegenkwam: Kwaliteitsproducten uitvinden ontwerpen en maken maar slordig met de uiteindelijke afwerking/detaillering.
Zonder 4 punten waren het alle 5 sterren geworden
Minpunten
- handleiding of het ontbreken daarvan