Philips 7300 series 55PUS7354/12

Philips 43PUS8505/12
6,0
Bekijk alle Televisies
Review type:

De gemiddelde beoordeling is gebaseerd op 15 goedgekeurde reviews die zijn achtergelaten op Kieskeurig.nl. Deze beoordeling wordt berekend door de som van de reviewscores te delen door het aantal reviews.

7,8

Charlie 19-11-2020
  • Product paar maanden in bezit
  • Product gekocht

Goed beeld als je er recht voor zit. Kijkhoek is bedroevend.

Geschreven voor: Philips 50PUS7354/12 2019

Na jaren van kijken naar een 43 inch Panasonic plasma-scherm gekozen voor deze LED-tv van Philips met 50 inch beeldmaat, 1 maatje groter want ik kon sommige teksten niet goed meer lezen. Ik heb de tv nu twee maanden in bezit. Installatie van de tv heb ik in mn eentje gedaan en dat is - ondanks de grootte - prima en redelijk snel te doen (gekoppeld aan een Humax dvd-recorder en aan internet via netwerkkabel). De afstandsbediening werkte niet meteen mee, maar met een paar verse batterijen ging het beter. Wat mij opviel is dat de afstandsbediening geupdate moest worden, althans dat zei de tv. Na installatie de meegeleverde batterijen er weer in gedaan en toen werkte deze prima. De tv staat bij mij op een meubel op de meegeleverde draaivoet.
De tv staat hierop heel stabiel maar de mate van draaibaarheid vind ik veel te klein, hoogstens een graad op 30.
De kijkhoek is ronduit bedroevend; ik schat dat deze zo'n 90 graden is. Het beeld buiten de kijkhoek is grijzig en niet om aan te zien. Gelukkig zit ik meestal recht voor de tv en dan is het beeld gewoon goed (voor een LED-tv).
Na installatie moest de tv updatet worden, dit ging probleemloos.

Afregelen van het voor mij beste beeld en geluid heeft wel een aantal dagen gekost. Er is beperkte mogelijkheid tot het zelf instellen van alle beeldparameters. Ik heb uiteindelijk gekozen voor de optie ' ISF night'. Dit is een door Philips gecalibreerde instelling en vind ik het prettigst kijken, hoewel 's avonds toch voor mij nog te helder......

Met de equalizer heb ik het geluid naar mijn wensen ingesteld. Geluid is naar verwachting. Weliswaar beter dan het geluid uit de Panasonic, maar voor een betere geluidsbeleving heb ik de tv via de hoofdtelefoon-uitgang verbonden met mn versterker.

Op de afstandsbediening zijn twee knoppen te vinden, 1 voor Netflix en 1 voor Rakuten tv, wat voor gebruikers hiervan misschien meerwaarde heeft. Wat ik mis is een browser zoals bijv Chrome. Met een browser zou je de tv goed kunnen gebruiken om mee te internetten, nu ben je heel beperkt.

Tot nu toe is de afstandsbediening twee keer op tilt gegaan. Je kunt er dan niets meer mee en aan- en uitzetten van de tv met de knop op de tv lost dit probleem op.

Ik kan nog niet wennen aan de beeldvorming op een LED-tv en overweeg om een OLED te gaan kopen. Voor zn prijs is het een goede tv met genoeg aansluitmogelijkheden, ik vind een mooi design met een prettig 'platte-tv'-geluid.

Pluspunten

• Prijs
  • 3-zijdig Ambilight (als je daar van houdt)

Minpunten

• Kijkhoek is heeeeel beperkt
  • Afstandsbediening slaat af en toe vast

Robin 01-11-2020

Defect binnen 5 maanden

1,0
Philips ambilight gekocht via bol.com. Na vijf maanden geen beeld meer. Combinatie tv kopen
En bol.com is wat minder Hoe retourneren zonder doos?

Hans 31-08-2020

Prima TV voor de prijs

Geschreven voor: Philips 75PUS7354/12

Mooi beeld en vooral lekker groot. Daar was ik naar op zoek! Wilde persé Philips vanwege ambilight, vorige tv was a ook Philips. Er zullen best tv's zijn met mooier beeld, Oled, maar dat was me nog te duur.
Geen line out beschikbaar(cinch), en heel vreemd, ik krijg het geluid van de koptelefoonuitgang via een versterker niet synchroon met met het beeld ondanks de vele instellingen die ik heb geprobeerd...

Pluspunten

• Groot beeld
  • Scherp
  • Mooie kleuren als je goed instelt.

Minpunten

• Geluid is niet top. Soundbar of HTS gewenst.

ED 31-07-2020
  • Product paar dagen in bezit
  • Product gekocht

Uitstekende prijs kwaliteit verhouding.

Als je eenmaal Ambilight gewend hebt wil je eigenlijk niet meer anders. Daarom was de keuze om een Philips TV te kopen niet zo moeilijk. Aan de ander kant heb ik wel getwijfeld om opnieuw een Philips TV te kopen omdat onze vorige TV (65PUS7600/12) na bijna 5 jaar gebruik een defect backlight paneel had en tijdens deze gebruiksperiode veel software problemen heeft gehad.
Maar uitgaande van de vele goede reviews van de 7304/54 serie toch besloten om dit type te kopen vooral ook omdat de aanschafprijs, doordat het een uitlopend model (2019) is, nu erg interessant is
P.S. ik heb ook op de Philips site gekeken naar de opmerkingen van de software releases om zodoende een beeld te krijgen welke bugs aanwezig waren, onze vorige TV ging vaak van zichzelf uit en was daarna bijna nier meet aan te krijgen door crashes van het Android systeem, ook kun je interessante informatie vinden van het TV op www.displayspecifications.com.

Bewust voor een iets kleiner scherm gekozen (de 55 inch is een IPS paneel) omdat in onze nieuwe woning dichter bij de TV zitten en niet meer recht voor het scherm zitten (kijkhoek IPS beter dan een VA paneel). Ook is de draaibare voet erg handig.

De installatie verliep vlekkeloos. Via de HDMI Arc aansluitingen directe connectie met mijn Marantz SR6007 reciever en Apple TV 4K mediaspeler (dit was bij mijn vorige TV wel anders; veel software en connectie problemen). De reciever gaat automatisch aan/uit bij in/uit schakelen v/d TV en de mediaspeler op moment dat ik Airplay activeer.

Verder merk ik dat de Android (9 pie) relatief snel is. Ik zal het niet gaan gebruiken want qua gebruiksgemak, snelheid en stabiliteit is Apple TV in combinatie met onze andere apparatuur van Apple (iMac, iPhone, iPad) veel beter (P.S. als het aan mij ligt zou ik veel liever een TV kopen zonder smart (app) functies want de fabrikanten bezuinigen nog steeds op gebruik van oude en/of goedkope processors en soc componenten).

De beeldkwaliteit is voor mij voldoende. De kleur reproductie is zeer goed en natuurlijk (is ook een v/d redenen dat ik Philips heb gekozen, zij kunnen dit samen met Sony nog steeds als de beste). Contrast (vooral gradiënt) en hieraan (in)direct gerelateerd scherpte en kleur verzadiging is voldoende maar niet perfect als je dit beter wilt dan heb je toch echt een full array local dimming (FALD) paneel met een goede beeld processor (bijv. Sony de XG/XH 9xx serie) maar in dit geval betaal je dan ook een heel stuk meer.

De bestelling en levering via kamera-express ging perfect (uitgaande van andere aankopen weet ik dat de service ook goed is).

Samenvattend ben ik erg tevreden met mijn aankoop.
Nu afwachten of op langere termijn er geen problemen komen maar ik heb er vertrouwen in (de start is in ieder geval zeer goed gegaan).

Pluspunten

• Beeldkwaliteit
  • Connecties randapparatuur
  • Snelle installatie

Minpunten

• Contrast scherte

Roco 22-05-2020

Mooie grote tv

Geschreven voor: Philips 75PUS7354/12

Geweldige grote tv met 3 zijdig Ambilight voor een geweldige ervaring. Het maakt je scherm nog veel groter! 4K UHD maakt het allemaal compleet. Gekocht bij kamera-express.nl voor een zeer goede prijs. Aangesloten op een Playbar dus het geluid van de tv zelf niet beoordeeld in deze review.

Pluspunten

• 4K UHD
  • 3 zijdig Ambilight
  • Zeer goede prijs/kwaliteit verhouding

Tim 29-08-2019

Ja hoor!

10,0
Even beginnen met uitleggen waar ik mee vergelijk: mijn huidige televisie is geen smart TV, een 50 inch Samsung TV met ook 4K UHD beeld.

Ik heb deze TV enkele weken mogen testen, en ik ben er absoluut enthousiast over!
De installatie was in no-time gebeurd, ik heb de TV gebruikt samen met mijn Sonos Playbar en 2 Play 1's dus over de kwaliteit van het geluid zelf kan ik weinig vertellen, ook de setup daarvan was echt absoluut snel gebeurd. Ik moest voor de playbar wel een ander plaatsje IN mijn TV-kastje zoeken, die er maar net in paste, omdat hij een stukje voor het beeld van de TV kwam.

Sowieso vond ik het gebruik van de smart TV al een vooruitgang tov. een gewone TV. Netflix is veel simpeler zo, met mijn eigen TV moet ik altijd mijn laptop eerst aansluiten, dat hoeft met een smart TV allemaal niet meer.

De TV stond in mijn woonkamer, en hoewel ik mijn vorige TV bij aankoop redelijk groot vond, was ik snel gewend aan dit nog net iets grotere type. Het mooie en robuuste design met zeer smalle zilveren randen sprak me wel aan en past in een moderne omgeving.

Dan het beeld: om de één of andere reden leek deze TV me mooiere kleuren te geven dan mijn eigen TV. Ook al is het allebei een 4K-scherm en ook al is mijn ervaring dat Samsung over het algemeen goed is in de schermen, het voelde iets fijner aan om naar dit scherm te kijken. Ik heb ook nog nooit zelf een TV gehad met Ambilight, dus mijn ervaringen daarmee beperkten zich tot de winkel of bij vrienden, maar nu ik het niet meer heb mis ik het ergens wel. Ook een aanrader dus.

Deze TV heeft me echt een cinema-gevoel gegeven, en ook al was ik altijd tevreden van mijn Samsung TV, misschien ga ik er mij toch maar zo eentje aanschaffen als dit, ik vond hem echt helemaal top!

Ik duid voor geluidskwaliteit "Goed" aan, ik heb het wel even getest, maar aangezien hij meestal aan de Sonos hing kan ik er in principe weinig over zeggen.

Tot slot: Android TV!
Ik heb zelf vroeger altijd Nexus telefoons gehad en nu Pixel, dus ik ben een echte Android fan. Ik keek dan ook het meeste uit om Android TV te testen met mijn Pixel 3XL. En wat een verademing!
De mogelijkheden bleken eindeloos! Ik had geen Chromecast meer nodig, ik kon gewoon zo mijn foto's tonen op de TV zonder enige problemen. Ik kon spelletjes spelen met mijn telefoon in de hand op mijn 55 inch TV. Bijna alles wat ik kan doen op mijn telefoon kon ik ook op mijn TV doen. Ik kon zo goed als alle apps installeren, videos bekijken op de TV, spelletjes spelen, facebooken op de TV, noem maar op!

Absoluut een aanrader dus, sterker nog: nu dat ik hem heb mogen testen ga ik hem misschien zelf ook wel aankopen. :-)

Pluspunten

• vlotte installatie
  • Prachtig beeld
  • Een smart-TV is écht handiger
  • Ambilight is leuk
  • Makkelijk aan te sluiten en op te zetten

Marcel 05-08-2019

Erg gebruiksvriendelijk

Nadat de TV is uitgepakt is het erg gemakkelijk deze te installeren en binnen enkele minuten kun je genieten van een zeer scherp, helder beeld met hoge resolutie. De in en output voor de diverse snoeren is goed gepositioneerd zodat deze netjes en makkelijk weg te werken zijn (in tegenstelling tot de TV die ik had.

Netflix, YouTube, en andere functionaliteiten zijn via 1 druk beschikbaar.

Enige minpunt is de kwaliteit van het geluid van de TV, zonder externe speakers is het geluid niet in verhouding met de kwaliteit van het scherm.

Pluspunten

• Gebruiksvriendelijkheid
  • Beeldkwaliteit

Minpunten

• Geluid

Onvoldoende

Kris spanhove 05-08-2019

Prima TV voor +5 m kijkafstand

Ik heb ongeveer 14 dagen de tv getest! Deze is dan ook zeer goed gebleken. Enig nadeel is dan ook de schermgrootte (zeker wanneer je niet zover van uw tv afzit). Instellingen zijn doorgaans gebruiksvriendelijk,.geluid is dan ook iets minder wanneer je veel muziek afspeelt (metaalachtig). Kortom voor mijn persoonlijk gebruik zou ik een kleinere versie aanschaffen.
Nb Ik heb dit product getest voor 2 weken en kan dan ook moelijk over duurzaamheid meespreken

Pluspunten

• Prijs kwaliteit
  • Eenvoudige instellingen
  • Mooi beeld

Minpunten

• Geluid metaalachtig

Onvoldoende

Michelle 01-08-2019

Heerlijke 4K televisie met colle Ambilight effecten

Het is een grote doos, maar dat was ook wel te verwachten met een 55" televisie. Het is duidelijk dat het uitpakken met 2 man moet gebeuren om de kans op beschadigingen te minimaliseren. Alleen bij de 65" variant is het mogelijk om de doos om het toestel te verwijderen, nu moet je met de hand de tv eruit tillen. Omdat er niet aan beide kanten handige handvatten zitten is het wat lastiger.
Het viel mij op dat de zakjes waar alle kabels en de afstandbediening in zaten al geopend waren. Ook de beschermfolie was al van de televisie af. Ik vermoed dat dit niet zo vanuit de fabriek is gekomen, maar dat de leverancier hiervoor gezorgd heeft. Alles was overigesn wel onbeschadigd.

Het toestel heeft een zilveren design met dunne randen en een zilveren voet. De poot is stevig en houdt alles goed vast. Er waren bonuspunten geweest als er een soundbar onder had gepast. De installatie is snel afgerond. Als je fan bent van Android TV dan is de navigatie op deze televisie niets nieuws. Android 9 staat erop geïnstalleerd. Je kan de content uiteraard vrijwel eindeloos uitbreiden met de beschikbare apps. Ik heb er tot nu toe alleen Youtube, Netflix en Plex op gebruikt, allemaal probleemloos. Netflix heeft, Net als Rakuten TV een eigen button op de afstandbediening. Gebruik je, net als ik, niet alles hiervan dan kan je met wat tweaking de knop op je afstandbediening een andere app laten opstarten. Zo start de Rakuten TV app voor mij Plex op. Dit is uiteraard niet verplicht.

Het beeld is erg scherp. Door de juiste settings te kiezen kan je de optimale 'warmte' voor je uitkiezen. Het kan namelijk ook te fel/scherp zijn waardoor er bij sommige programma's een wat onnatuurlijke kleurenbundel wordt getoond. Met de juiste video's zie je duidelijk dat het een 4K scherm is. Het nadeel is dat de video's met een mindere kwaliteit (zoals de meerderheid dat op televisiezenders wordt uitgezonden) duidelijke tekenen van compressie laten zien. Een luxe probleem zeg maar, want als je geen 4K afspeelt heb je ook niks aan een UHD scherm.

Wat ik erg cool vind aan de Philips tv's is dat je je Hue lichtsysteem eraan kan koppelen. Als de kleurendans op de muur achter je tv niet voldoende is dan kan je ervoor zorgen dat alle overige Hue lampen in je kamer op eenzelfde manier effecten geven als rectie op de kleuren die op het scherm worden getoond. Voor de gein heb ik mijn Hue lampen in de tuin erop aangesloten, maar de buren wisten niet wat hen overkwam toen ik een actiefilm aanzette.

Ik ga een leuke tijd tegemoet met deze televisie. Ik kijk er veel (4K) films op en speel veel spellen. Vooral de spellen komen goed tot hun recht omdat deze vaak volledig UHD compatible zijn. Extra leuk maakt het dat het een Nederlands merk is.

Pluspunten

• Ambilight
  • Mooi beeld

Minpunten

• Korte stroomdraad
  • Onhandig uit de doos halen
  • Een okay geluid

Arne_L 29-07-2019

Top product

Deze televisie is van uiterst hoogstaande kwaliteit. Er is een heel scala aan verschillende mogelijkheden. Niet alleen met wat je kan kijken, maar ook aan instellingen. Zo kan je bijvoorbeeld je ambilight volledig naar eigen wens instellen, fantastisch! Ook aan apps is er ongelooflijk veel mogelijk. Van gewone televisie tot Netflix tot Youtube, al het denkbare is wel mogelijk.
Verder heeft de TV een heel mooi, strak design. De mooie, slanke voet, de strakke afronding van het scherm zelf, overal is aan gedacht.
Ook de beeldkwaliteit is uitstekend. Het is alsof je er zelf bent. Kraakhelder scherm.
Wat verder een groot pluspunt is, is dat externe geluidsinstallaties volledig overbodig zijn. Er komt voldoende volume uit de TV zelf, en dat volume is ook nog eens van uitstekende kwaliteit. Daar is helemaal niks op aan te merken.
Daarnaast is het product heel erg gebruiksvriendelijk. Het installeren van apps, de allereerste installatie van de TV, het koppelen aan je WiFi. Het is allemaal zo vanzelfsprekend. Alles is heel intuïtief. Dus als je weinig ervaring of feeling hebt met elektronica, dan is deze televisie ideaal!

Alles bij elkaar genomen is dit product heel sterk aan te raden.

Pluspunten

• Goed beeld
  • Goed geluid
  • Veel instellingsmogelijkheden
  • Strak design
  • Gebruiksvriendelijk

Minpunten

• Neemt veel ruimte in beslag

Anneloes 27-07-2019
  • Product getest

Top Android tv die doet wat hij belooft

Het uitpakken en installeren van de tv
Wat meteen opviel was de enorme grote van de doos die geleverd werd. Gelukkig is de tv erg handig verpakt, waardoor ik hem gemakkelijk via de handvatten in de zijkanten kon verplaatsen. Bij het uitpakken vind je meteen een handige handleiding voor hoe je de tv in elkaar kan zetten. Wel heb je minstens twee mensen nodig om dit te doen. De tv is namelijk enorm en daarom ook best wel zwaar. Ik kan hem niet in min eentje optillen. Het in elkaar zetten was echt binnen 5 minuten gebeurd met behulp van de handleiding en een schroevendraaier. Top! De ingang in de tv voor het stekker kabeltje is niet erg handig naar mijn mening. Het is een beetje een irritante hoek, maar eenmaal erin werkt het prima. Vervolgens hoef je om de tv aan te krijgen alleen nog de batterijen in de afstandsbediening te doen en hij is klaar voor gebruik. De installatie gaat vervolgens erg gemakkelijk. Je kan erg simpel met WIFI verbinden. Ik had persoonlijk wel iets meer informatie gewild bij het installeren van de tv zenders, maar tegenwoordig heb je dit ook zo online opgezocht.

Design
De tv heeft een premium uitstraling door de zilveren standaard en het zilveren frame. Ik vind echter zelf een compleet zwarte tv iets fijner, aangezien de achtergrond in het home menu ook zwart is en de rand dan iets minder opvalt. Dat terzijde ziet het zilver er zeker luxueus uit en staat het mooi bij de inrichting. De afstandsbediening daarentegen vind ik er minder luxe uitzien. Aan de andere kant is deze wel ligt, gebruiksvriendelijk en ligt hij gemakkelijk in de hand.

Android tv
Ik was erg benieuwd naar de koppeling met Google Assistant. Zelf heb ik al jaren een Google/Android mobiele telefoon en ik vind deze altijd super fijn in gebruik. De tv aan mijn Google account koppelen ging niet helemaal vlekkeloos. Het kon via je mobiel, maar toen gaf hij aan dat dat niet lukte. Vervolgens moest ik via de tv alles intypen en inloggen, maar dit ging niet goed. Dus moest ik een ander account gebruiken voordat ik naar het volgende scherm kon. Eenmaal ingelogd werkte alles wel heel goed. Doordat ik Netflix op mijn telefoon heb, was ik op de tv meteen ingelogd. Helemaal super! Daarnaast ben ik gewend aan de Google Play Store en ging het installeren en vinden van nieuwe apps ontzettend gemakkelijk. De spraakaansturing via Google Assistant is ook echt geweldig. Het werkt perfect en is echt een uitkomst aangezien typen op de tv via de afstandsbediening erg langzaam gaat. Voor mij is het feit dat het een Android tv is, dus erg van toegevoegde waarde.

Tv kijken
Het beeld van de tv is haarscherp met mooie kleuren. Ook het geluid is erg goed. Twee dingen die natuurlijk van groot belang zijn en daarmee echt een grote pluspunten zijn. Het Ambilight werkte ook goed en is in te stellen op verschillende standen. Zelf vind ik Ambilight afleidend en niet echt iets toevoegen, maar dat ligt niet aan deze tv.

Conclusie
Ik zou de tv zeker aan andere aanraden, speciaal aan mensen die een Android telefoon hebben. Het is een mooie grote tv (let op! Je moet er dus wel ruimte voor hebben) met fijn beeld.

Pluspunten

• Adroid TV
  • Haarschep beeld
  • Veel mogelijkheden

Minpunten

• Twee mensen nodig verplaatsen/installeren

Daniël Huisman 27-07-2019
  • Product getest

Perfecte slimme allround televisie!

10,0
Deze televisie is echt een prachtig model. Van de kleine randjes tot de aluminium sta-houder is alles prachtig tot in de details uitgewerkt. Dit was mijn eerste TV met zo veel slimme functies. De beeldkwaliteit is echt goed. Vooral als je het maximale uit het scherm haalt door 4K beelden te streamen via YouTube of Netflix. Ook kun je je scherm spiegelen zodat je bijvoorbeeld na een vakantie alle foto's in het groot aan de familie kunt laten zien. De Ambilight is uitgebreider dan ooit. Je leeft je echt veel meer in de films of video's in. De UI is ter vergelijking met wat oudere Smart TV's sterk verbeterd.

Pluspunten

• Design
  • Kwaliteit
  • Functies

Willemke 25-07-2019
  • Product getest

Haarscherpe beeldkwaliteit, heldere kleuren en ambilight

Beeldkwaliteit
Wat direct opvalt bij het aanzetten van de tv is het haarscherpe beeld. Als eerste heb ik gezocht naar een serie op Netflix die in 4k ultra HD gestreamd wordt. In één woord kan de beeldkwaliteit beschreven worden, namelijk: fantastisch. Ieder detail is zichtbaar en de kleuren zijn ontzettend helder. Ik ben fan van Planet Earth, met deze tv heb ik onze aarde en haar bewoners tot in de kleinste details haarscherp mogen bewonderen.

Ambilight
Ook de ambilight draagt enorm bij aan de beleving van het tv-kijken. Het geeft een extra dimensie. Wat voor mij een meerwaarde is, is dat je de ambilight op verschillende wijze kan instellen. Het licht kan meegaan met het beeld, maar bijvoorbeeld ook met de muziek. Ik kijk graag concerten en films. Bij concerten stel ik de ambilight in op geluid en bij films op beeld. Het is een groot verschil en geeft daardoor een extra effect.

'Voordat we konden kijken'
Voordat het kijken kon beginnen moest de tv eerst in elkaar worden gezet. Dit gaat met de beschrijving zeer eenvoudig. Wel zijn er minimaal twee personen nodig om deze enorme tv uit de doos te krijgen en te installeren op de frame waar de tv op moet staan.

Installatie
Als de tv eenmaal staat gaat de installatie heel snel en simpel. Hij kon eenvoudig op ons Wifi netwerk aangesloten worden. Na een korte installatie is de tv klaar voor gebruik. Wat direct opvalt zijn de vele apps die gebruikt kunnen worden. De apps werken snel en goed. De tv herkent ook direct apparatuur zoals de Blu-ray speler. Wat minder goed werkt is de afstandsbediening. Die reageert soms niet goed. Wellicht staat onze bank te ver van de tv.

Aansluitingen
Wat ik mis aan de tv is een IR-aansluiting. Hierdoor zit je vast aan twee afstandsbedieningen. Dit vind ik persoonlijk onhandig. Wel kon mijn laptop makkelijk aangesloten worden op de tv middels HDMI. Hierdoor kon ik de vakantiefoto's lekker groot op de tv laten afspelen.

Design
De tv heeft een strak design. Het scherm heeft een dunne zilveren rand en staat op een slank pootje. Dit spreekt mij persoonlijk aan.

Geluid
Het geluid van de tv is best aardig voor een tv, maar wij hebben hem snel op de geluidsset aangesloten. Als je goede kwaliteit geluid wilt hebben is een soundbar of een geluidsset gewoon een pre.

Al met al een mooie tv. Vooral het haarscherpe beeld heeft mij doen overtuigen om dit product zeer zeker aan te bevelen!

Pluspunten

• Haarscherp beeld
  • Ambilight
  • Eenvoudige installatie

Minpunten

• Geen IR aansluiting
  • Afstandsbediening

Sem Ekkelboom 23-07-2019
  • Product getest

Groot scherm en scherp beeld. Ambilight is wel erg aanwezig.

7,0
Bij het uitpakken van deze TV viel mij meteen op wat een gigantische televisie het is. Wat dat betreft echt een aanrader. Wel is het nodig de televisie met minimaal twee personen te installeren omdat dit met één persoon niet zal lukken. De instructies voor het monteren van de voet van de televisie zijn erg duidelijk.

Bij het aansluiten van de televisie viel mij op dat het snoer ten eerste echt goed is en dat de inkeping niet lang genoeg is waardoor je het snoer een beetje moet forceren. Voor de prijs van de televisie vond ik dit een beetje vreemd.

Bij het aanzetten valt gelijk op hoe scherp het beeld is. Dit 4K-scherm is daarom echt een aanrader voor het kijken van films en series via Netflix in 4K-resolutie. Omdat dit een smart-TV is, kun je gemakkelijk inloggen op de Netflix-app op de televisie en snel beginnen met kijken.

Het grote scherm is echt een pluspunt. Wel raad ik aan deze televisie alleen aan te schaffen in een grote woonkamer. Bij een kleinere woonkamer is de televisie misschien wel een slag te groot.

De ambilight van de televisie is mooi, maar wel heel erg fel. Je kunt deze ook niet handmatig minder fel zetten. Er zitten wat standen op maar deze zijn allemaal vrij fel. Er is geen optie om deze handmatig minder fel te zetten zonder één van de vooraf ingestelde standen te kiezen.

Op de afstandbediening is een knop waarmee Google Assistant gebruikt kan worden. Overigens werkt deze functie niet goed. Ik kreeg regelmatig de melding dat de service niet bereikbaar was.

Samenvattend zou ik willen zeggen dat dit een hele goede televisie is. Hij is groot, scherp en biedt een fijne kijkervaring. Wel heb ik de ambilight al snel uitgezet omdat deze, zeker in de avonden, te aanwezig en afleidend is.

Pluspunten

• Groot scherm
  • Hoge resolutie

modjow85 22-07-2019
  • Product getest

Mooi design, groot scherm, extra beleving door Ambilight.

De televisie heeft een mooi design met zilveren randen en een zilveren poot. Staat dus goed in elk interieur.

Het uitpakken is wel een klus voor twee personen, vrij grote tv, en deze moet eerst plat ergens worden neergelegd op een kleed.
In de doos een papier met duidelijke instructies om de poot onder de tv te schroeven. Hiervoor heb je wel een kruiskop schroevendraaier nodig. Batterijen voor de afstandsbediening worden ook meegeleverd.

De televisie is snel geïnstalleerd, ook hierbij worden duidelijke instructies gegeven. De televisie kan zowel draadloos als bekabeld op het thuisnetwerk.
Alle poorten zijn makkelijk te bereiken aan de zijkant van de televisie.
Aan de achterkant zit een (herbruikbare) tie-rip voor het netjes bundelen van de kabels achter de televisie.

De televisie heeft een automatische herkenning van het “extra” apparaat wat aangaat, bijvoorbeeld de spelcomputer of settop box.
De televisie heeft Android als besturingssysteem, waardoor er extra apps te installeren zijn via Google Play. Zo zijn bijvoorbeeld Prime Video en Videoland te installeren. Ook de tv heeft eigen apps, maar dit zijn er niet zo veel die we gebruiken. Er zit een snelknop voor Netflix op de afstandbediening.
Ook onze externe geluidsbox werd automatisch herkend.

Wat betreft het beeld: erg scherp beeld! Soms zo scherp dat je wat minder frisse details kan zien (bijvoorbeeld pukkels op gezichten).
Er zijn veel verschillende instellingen voor het beeld mogelijk, o.a. Games (wat feller) of Natuurlijk (wat rustiger). Ook beeldformaat is makkelijk in te stellen.

De Ambilight geeft mooi licht achter de televisie, vooral leuk als je een film aan het kijken bent voor wat extra beleving.

We hebben zelf het stroomverbruik gemeten:
Aan: ca. 50-100 watt
Standby: 1 watt

Verder hebben we ook een aantal minder positieve punten:
De televisie heeft een vrij korte kabel voor het stroom, maar bij ons thuis moet het nogal wat bochten maken.

De televisie staat erg laag op de poot, waardoor onze externe geluidsbox een stuk voor het beeld staat (langwerpige balk).

De afstandbediening is grijs met witte bedrukking. Vooral ‘s avonds met minder licht is het dan lastig om de goede knop te vinden.

De televisie kan niet met de knop helemaal uit gezet worden, alleen in standby. Voor het volledig uitschakelen, moet de stekker er uit worden getrokken.

Conclusie: een fijne televisie, met goed beeld en een mooi design. Praktisch door de snelle installatie en duidelijke instructies.

• Snel geïnstalleerd
  • Ambilight voor extra beleving
  • Veel HDMI poorten

Minpunten

• Kort stroom snoer
  • Witte letters op grijze afstandbediening
  • Kan niet volledig uitgeschakeld, alleen op standby