De televisie heeft een mooi design met zilveren randen en een zilveren poot. Staat dus goed in elk interieur.
Het uitpakken is wel een klus voor twee personen, vrij grote tv, en deze moet eerst plat ergens worden neergelegd op een kleed.
In de doos een papier met duidelijke instructies om de poot onder de tv te schroeven. Hiervoor heb je wel een kruiskop schroevendraaier nodig. Batterijen voor de afstandsbediening worden ook meegeleverd.
De televisie is snel geïnstalleerd, ook hierbij worden duidelijke instructies gegeven. De televisie kan zowel draadloos als bekabeld op het thuisnetwerk.
Alle poorten zijn makkelijk te bereiken aan de zijkant van de televisie.
Aan de achterkant zit een (herbruikbare) tie-rip voor het netjes bundelen van de kabels achter de televisie.
De televisie heeft een automatische herkenning van het “extra” apparaat wat aangaat, bijvoorbeeld de spelcomputer of settop box.
De televisie heeft Android als besturingssysteem, waardoor er extra apps te installeren zijn via Google Play. Zo zijn bijvoorbeeld Prime Video en Videoland te installeren. Ook de tv heeft eigen apps, maar dit zijn er niet zo veel die we gebruiken. Er zit een snelknop voor Netflix op de afstandbediening.
Ook onze externe geluidsbox werd automatisch herkend.
Wat betreft het beeld: erg scherp beeld! Soms zo scherp dat je wat minder frisse details kan zien (bijvoorbeeld pukkels op gezichten).
Er zijn veel verschillende instellingen voor het beeld mogelijk, o.a. Games (wat feller) of Natuurlijk (wat rustiger). Ook beeldformaat is makkelijk in te stellen.
De Ambilight geeft mooi licht achter de televisie, vooral leuk als je een film aan het kijken bent voor wat extra beleving.
We hebben zelf het stroomverbruik gemeten:
Aan: ca. 50-100 watt
Standby: 1 watt
Verder hebben we ook een aantal minder positieve punten:
De televisie heeft een vrij korte kabel voor het stroom, maar bij ons thuis moet het nogal wat bochten maken.
De televisie staat erg laag op de poot, waardoor onze externe geluidsbox een stuk voor het beeld staat (langwerpige balk).
De afstandbediening is grijs met witte bedrukking. Vooral ‘s avonds met minder licht is het dan lastig om de goede knop te vinden.
De televisie kan niet met de knop helemaal uit gezet worden, alleen in standby. Voor het volledig uitschakelen, moet de stekker er uit worden getrokken.
Conclusie: een fijne televisie, met goed beeld en een mooi design. Praktisch door de snelle installatie en duidelijke instructies.
Pluspunten
- Mooi design
- Snel geïnstalleerd
- Ambilight voor extra beleving
- Veel HDMI poorten
Minpunten
- Kort stroom snoer
- Witte letters op grijze afstandbediening
- Kan niet volledig uitgeschakeld, alleen op standby