Even beginnen met uitleggen waar ik mee vergelijk: mijn huidige televisie is geen smart TV, een 50 inch Samsung TV met ook 4K UHD beeld.
Ik heb deze TV enkele weken mogen testen, en ik ben er absoluut enthousiast over!
De installatie was in no-time gebeurd, ik heb de TV gebruikt samen met mijn Sonos Playbar en 2 Play 1's dus over de kwaliteit van het geluid zelf kan ik weinig vertellen, ook de setup daarvan was echt absoluut snel gebeurd. Ik moest voor de playbar wel een ander plaatsje IN mijn TV-kastje zoeken, die er maar net in paste, omdat hij een stukje voor het beeld van de TV kwam.
Sowieso vond ik het gebruik van de smart TV al een vooruitgang tov. een gewone TV. Netflix is veel simpeler zo, met mijn eigen TV moet ik altijd mijn laptop eerst aansluiten, dat hoeft met een smart TV allemaal niet meer.
De TV stond in mijn woonkamer, en hoewel ik mijn vorige TV bij aankoop redelijk groot vond, was ik snel gewend aan dit nog net iets grotere type. Het mooie en robuuste design met zeer smalle zilveren randen sprak me wel aan en past in een moderne omgeving.
Dan het beeld: om de één of andere reden leek deze TV me mooiere kleuren te geven dan mijn eigen TV. Ook al is het allebei een 4K-scherm en ook al is mijn ervaring dat Samsung over het algemeen goed is in de schermen, het voelde iets fijner aan om naar dit scherm te kijken. Ik heb ook nog nooit zelf een TV gehad met Ambilight, dus mijn ervaringen daarmee beperkten zich tot de winkel of bij vrienden, maar nu ik het niet meer heb mis ik het ergens wel. Ook een aanrader dus.
Deze TV heeft me echt een cinema-gevoel gegeven, en ook al was ik altijd tevreden van mijn Samsung TV, misschien ga ik er mij toch maar zo eentje aanschaffen als dit, ik vond hem echt helemaal top!
Ik duid voor geluidskwaliteit "Goed" aan, ik heb het wel even getest, maar aangezien hij meestal aan de Sonos hing kan ik er in principe weinig over zeggen.
Tot slot: Android TV!
Ik heb zelf vroeger altijd Nexus telefoons gehad en nu Pixel, dus ik ben een echte Android fan. Ik keek dan ook het meeste uit om Android TV te testen met mijn Pixel 3XL. En wat een verademing!
De mogelijkheden bleken eindeloos! Ik had geen Chromecast meer nodig, ik kon gewoon zo mijn foto's tonen op de TV zonder enige problemen. Ik kon spelletjes spelen met mijn telefoon in de hand op mijn 55 inch TV. Bijna alles wat ik kan doen op mijn telefoon kon ik ook op mijn TV doen. Ik kon zo goed als alle apps installeren, videos bekijken op de TV, spelletjes spelen, facebooken op de TV, noem maar op!
Absoluut een aanrader dus, sterker nog: nu dat ik hem heb mogen testen ga ik hem misschien zelf ook wel aankopen. :-)
Pluspunten
- vlotte installatie
- Prachtig beeld
- Een smart-TV is écht handiger
- Ambilight is leuk
- Makkelijk aan te sluiten en op te zetten