LG 43UM7100PLB

De gemiddelde beoordeling is gebaseerd op de 3 reviews die zijn achtergelaten op Kieskeurig.nl.
Pluspunten
Minpunten
Wat betreft de minder groet beeldhoek, dit heeft te maken met het feit dat dit 50" model, geen IPS scherm is, maar VA.
Een VA scherm heeft dan wel een slechtere beeldhoek, maar weer wel een beter contrast, wat met name tot uiting komt in weergave van zwart, wat dan ook echt zwart is.
Daardoor is dit scherm meer geschikt voor weergave van films, zeker in een wat meer donkere kamer.
Liefhebbers van speelfilms willen dan ook bij voorkeur een VA beeldscherm, vanwege deze eigenschappen.
Voor meer gevarieerde programma's en waar meer mensen kijken is een IPS scherm dan een wat betere keuze.
Het bijzondere is, dat LG zowel IPS als VA schermen heeft en ook in de 7450 serie.
De 55" bijvoorbeeld is weer wel een IPS scherm.
Zelf heb ik voor dit 50 inch scherm gekozen, vanwege de betere beeldkwaliteit bij films.
Wat betreft de slechtere beeldhoek, dat is natuurlijk minder relevant als je met minder mensen naar het scherm kijkt en niet erg ver er naast....
Kortom, het is maar waar voor je kiest, maar dan moet je eigenlijk wel weten wat voor scherm het is, en dat is dus niet zo duidelijk bij deze modellen.
Iig ben ik zelf heel tevreden!