Deze tablet heeft zo'n enorm gaaf scherm, fenomenaal gewoon. Het zwart is letterlijk de pixels die uit staan, dit contrast is het beste wat er is. De kleuren spatten van je scherm, de 120hz refresh rate is zo vloeiend, dat je nooit meer terug wil naar iets slomers. De helderheid is érg helder, super fijn voor als je in de volle zon buiten wil browsen of een filmpje kijken.
De tablet is heel vlot, wisselt van apps zonder haperingen, gaat lang mee op een volle lading.
Op sommige sites werd vermeld dat het gewicht wat aan de zware kant was - dit vind ik reuze mee vallen. Ik heb een tablet van de grote concurrent gehad, met die appel, en deze vond ik naar verhouding minder fijn in de hand liggen.
De camera heb ik zelf nog niet echt gebruikt, omdat ik daar met een tablet niet veel mee doe. De front camera werkt wel top in een skype gesprek, waarin de landscape modus eigenlijk prettiger werkt dan gedacht.
De S-pen is oke, ik schrijf er niet veel mee, maar wat tekenen en notities maken werkt naar behoren, maar dit was niet het item voor mij om deze tablet te kopen.
Kortom: erg fijne, snelle tablet die in mijn beleving zeker niet te zwaar is, met het beste scherm dat je nu kunt ervaren. En dit scherm ervaren, dát wil je!
Oorspronkelijk gepost op samsung.com