Lenovo Tab M10 10,3 inch / grijs / 128 GB - Reviews

Best Reviewed nov 2020 Lenovo Tab M10 10,3 inch / grijs / 128 GB
Best Reviewed - november 2020
Specificaties
Opslag
128 GB opslag
Resolutie
1920 x 1200 pixels
Schermgrootte
10,3 inch scherm
Bekijk 3 andere uitvoeringen
Review type:

Gemiddelde beoordeling

De gemiddelde beoordeling is gebaseerd op de 7 reviews die zijn achtergelaten voor de Lenovo Tab M10 10,3 inch / grijs / 128 GB op Kieskeurig.nl.

Help anderen en geef jouw mening over dit product. We verloten iedere maand onder alle reviewers 2 x € 250,-.

8,6

Schrijf een review

Kieskeurig.nl review criteria:

  • Goed
  • Voldoende
  • Goed

Echte reviews van echte gebruikers, door ons gecontroleerd op betrouwbaarheid.

Nora 25-11-2020
  • Product paar weken in bezit
  • Product getest

Mooie, slanke tablet

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: Lenovo Tab M10 10,3 inch / grijs / 64 GB

Algemene score

8,0
Persoonlijk houd ik ervan wanneer duidelijk is dat er over iets is nagedacht. Door het ontwerp van de doos vond ik het een plezier om de tablet uit te pakken, het gaf me hoge verwachtingen van de tablet zelf. Het design viel me op, de tablet is van donkergrijs metaal en voelt degelijk aan. Vanwege het materiaal was ik bezorgd dat hij snel uit mijn handen zou glijden, maar in de praktijk is dit nog geen enkele keer gebeurd; het lukt goed genoeg om hem met 1 hand vast te houden. Tot nu toe is de tablet prettig koel gebleven. Vermoedelijk is het prettig werken bij hogere temperaturen.

Na het uitpakken en bewonderen plaatste ik de tablet in het docking station, waarbij de tablet besloot langzaam leeg te lopen. Met de resterende batterijduur wilde ik alvast met de tablet spelen, maar het lukte absoluut niet om verbinding met internet te maken via de hotspot van mijn telefoon. Na installeren van updates via wifi en het volledig opladen via de andere lader, ging het gelukkig allemaal wel goed. Uiteindelijk houdt de batterij het heel goed uit.

Een game loopt vloeiend, op het scrollen na. Hier kom ik dadelijk op terug. De kleuren vallen me op, het beeld is sprekend en gedetailleerd. Heel prettig vind ik hoe fel en hoe gedempt het scherm gezet kan worden, voor mij is het een dealbreaker wanneer een apparaat dit niet kan en deze Lenovo slaagt daar prima in.

Het geluid vind ik voor een tablet okee. Als ik muziek ermee luister of een video bekijk, gebruik ik toch mijn koptelefoon. Het aasluiten via bluetooth gaat moeiteloos en de optie om via minijack te luisteren is een prettige extra mogelijkheid. De vorm vind ik fijn, de tablet is wat slanker qua dikte en breedte, wat mij doet denken aan de eerdere smartphones en ik persoonlijk handig vind voor de meeste video's en apps.

Iets dat ik bij andere reviews zag viel mij ook op, namelijk dat het scrollen niet heel vloeiend gaat. Vooral bij sneller doorscrollen hapert hij nogal. Daarbij moet ik wel zeggen dat ik wat verwend ben met een smartphone en laptop van heel andere prijsklasses. Al met al heeft deze Lenovo volgens mij een prima prijs-kwaliteit verhouding.

Pluspunten

  • Scherm kan erg fel/gedimd
  • Design
  • Prijs-kwaliteit

Minpunten

  • Hapert bij scrollen

Review criteria:

Goed
Voldoende
Uitstekend

Reageer

Salim 24-11-2020
  • Product paar weken in bezit
  • Product getest

mooie tablet, goede prijs/kwaliteit verhouding

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: Lenovo Tab M10 10,3 inch / grijs / 64 GB

Algemene score

9,0
Ik heb de tablet nu 2 weken en ben zeer tevreden over de tablet. Ik ben zelf Samsung gewend, echter het android systeem van Lenovo werkt zeer prettig en is erg snel, daarnaast voelt de tablet fijn aan en is makkelijk te bedienen. Je bent er dan ook snel aan gewend.

Het geluid wat uit de tablet komt is goed alhoewel ik wel wat bas mis. Het heeft een dolby atmos geluid wat fijn is. Daarnaast kan je ook gewoon gebruik maken van je koptelefoon (draad of via bluetooth).

De prestatie van de Lenovo tablet is erg goed. De tablet reageert snel en het bewegen door de verschillende apps gaat moeiteloos en snel. Bij langdurig gebruik wordt de tablet niet warm en hij is lekker stil, erg fijn!

Het scherm (10,3 inch) met een resolutie van 1920x1200 is fijn om naar te kijken! Het beeldkwaliteit is dan ook goed. De modus voor oogbescherming geeft rust aan je ogen als je beeldkwaliteit te helder vind.

Het duurt ongeveer 3 uur voordat de accu volledig is opgeladen. De tablet gaat gemakkelijk een paar dagen mee.
Naast het feit dat je de tablet oplaad met een kabel krijg je ook een smart charging station bij welke de tablet oplaad. Dit werkt goed.

De tablet voelt erg fijn aan en je hebt het gevoel dat je een kwaliteit tablet in handen hebt. De achterkant van de tablet ziet er ook mooi (donkergrijs).

Ik vind de prijs van de Lenovo Tab M10 FHD Plus meer dan waard. Materiaal, eigenschappen, Smart Charging station wat je erbij krijgt zijn punten waarvan ik vind dat het zeker een goede prijs/kwaliteitsverhouding heeft.

Pluspunten

  • Smart Charging Station
  • Fijn in gebruik
  • Formaat

Minpunten

  • geen vingerafdrukscanner

Review criteria:

Uitstekend
Goed
Uitstekend

Reageer

Serge145 19-11-2020
  • Product paar weken in bezit
  • Product getest

Sterk en krachtig in zijn prijsklasse

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: Lenovo Tab M10 10,3 inch / grijs / 64 GB

Algemene score

8,0
Een tablet welke zeker de moeite waard is in prijs kwaliteit. De tablet beschikt over een helder en full hd scherm en series en films kijken is dan ook echt een plus met deze tablet. De accu duur is met weinig gebruik makkelijk te halen tot drie dagen en met veel gebruik gaat hij de dag zeker mee en kan daarna (indien beschikbaar) in de houder. De houder laat de tablet functioneren als een smart home apparaat. Je kunt via de Ambient modus (Google Assistent) je smart home apparaten besturen welke je gekoppeld hebt aan de tablet (evt. Google Home) daarnaast heeft het 128 gb geheugen wat meer dan prima is en kan je ook uitbereiden naar 256. De tablet heeft een stereo geluid systeem (Dolby Atmos) en dat is voor mij als echte bingewatcher ook een pluspunt!

Kinderen hebben een speciale ruimte waarin aangegeven kan worden hoelang ze erop mogen en wat ze mogen zien en gebruiken. Een huisvriendelijke tablet die tegen een stootje kan.

Pluspunten

  • Metalen behuizing
  • Accuuduur
  • FHD scherm
  • Ambient modus
  • Dun

Minpunten

  • Octa processor
  • Micro USB geen USB C

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend

Reageer

Fietje 18-11-2020
  • Product paar weken in bezit
  • Product getest

Prima tablet met goede prijs/kwaliteit-verhouding

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: Lenovo Tab M10 10,3 inch / grijs / 64 GB

Algemene score

8,0
Gebruiksgemak
De tablet is gemakkelijk in te stellen en voor iedereen te gebruiken. De knoppen aan de zijkant werken prima. Het scherm reageert goed en nauwkeurig op aanrakingen. Er is een instelling dat de tablet wakker wordt wanneer je deze op pakt, tijdens de testperiode werkte dit niet altijd even goed. De tablet is ook goed te gebruiken op schoot, al voelt de achterkant soms wat glad aan waardoor je het idee krijgt dat deze er wel zo af kan glijden als je even niet oplet. De gezichtsherkenning, om de tablet te unlocken, werkt erg snel.

Behuizing
De tablet is grijs aan de achterzijde en heeft een soort metallook, dit ziet er erg mooi uit. De tablet is erg licht en dun, waardoor deze soms wat breekbaar aanvoelt. Echter mijn vorige tablet is dan ook een stuk zwaarder en dikker, dus dit kan ook gewoon een kwestie van wennen zijn.

Beeldkwaliteit
Het scherm/beeld ziet er duidelijk en helder/scherp uit. De helderheid is op de maximale stand zeker voldoende. Echter geef ik altijd de voorkeur aan automatische helderheid, zodat dit mooi voor je bepaalt wordt.

Het scherm is qua grootte prima om bijvoorbeeld Netflix op te kijken en zeker wanneer de tablet in de docking staat, dan heb je gelijk de goede kijkhoek te pakken.

Camera
De camera is wat je van een tablet mag verwachten. Prima voor simpele foto’s, maar meer ook niet. Zodra je de zoomfunctie gebruikt gaat de fotokwaliteit aanzienlijk achteruit. Een tablet koop ik dan ook niet voor de camera, dit is zelfs een optie die ze wat mij betreft wel af mogen schaffen bij tablets. De meeste mensen gebruiken hiervoor toch hun telefoon.

Geluid
Het geluid van de tablet is prima, zowel bij muziek, films en games. Er wordt gebruikt gemaakt van Dolby Atmos, dit verneem je ook wanneer je deze optie uit zet, de muziek klinkt dan gelijk een stuk slechter. Het volume is ook zeker hard genoeg.

Snelheid
De snelheid van de tablet valt mij wat tegen, vooral bij het laden van internetpagina’s. Het duurt best lang om een pagina te laden, zeker als er ook nog allerlei plaatjes zijn (webshops bijvoorbeeld). Mijn 5 jaar oude tablet doet dit sneller en dat is toch wel een negatief punt voor deze tablet. Bij Facebook of andere apps daarentegen is de snelheid prima.

Ook wanneer je de tablet opnieuw opstart duurt het even voordat dit is gebeurd.

Accu/opladen
De accu van de tablet is prima, ook bij het spelen van een spelletje (bijv. Catan, Ticket to Ride). Als je de tablet een tijdje met rust laat en na een paar uur weer pakt is er weinig aan het accupercentage veranderd, zoals je ook zou verwachten als je er niets mee doet.

Het opladen van de tablet gaat redelijk snel. Het voordeel is wel dat er een docking station bij zit met Google Ambient mode. Dus als je de tablet daar aan oplaadt heb je in ieder geval ook een mooi scherm op de tafel staan bijvoorbeeld. Helaas krijg ik heel vaak geen Google Photos op het Ambient scherm, of wanneer ik het random wel krijg stopt het uit het niets weer met afspelen. Dit verloopt dus niet helemaal vlekkeloos. Ik lees dat hier al een tijd problemen mee zijn en Lenovo hier tot op heden nog niets aan gedaan heeft. Ook is het jammer dat de tablet niet als Google Home device gezien wordt en zodoende je de tablet bijvoorbeeld niet als speaker dan wel speakergroep kunt toevoegen aan de Google Home app.

Bij het spelen van een spelletje kan de tablet wat warm worden, dit is echter niet storend en ook iets wat je zou verwachten als je een spelletje speelt.

Prijs
De prijs van de tablet is redelijk zeker gezien de vele opties die er op zitten. Ik denk wel dat de prijs beter tot zijn recht zou komen als het smart docking station met Google Ambient beter zijn werk zou doen. Van een merk als Lenovo mag je toch verwachten dat dit snel opgelost moet zijn, maar helaas.

Conclusie
Al met al is het een prima tablet die zeker voor alledaagse taken erg makkelijk is in gebruik. En vanwege het lichte gewicht ook makkelijk mee te nemen als je op reis gaat. Het smart docking station is een welkome toevoeging, hiermee kun je de tablet eigenlijk constant docken en heb je een mooie screensaver in de vorm van Google Ambient Mode, wat ook nog eens mooi staat in huis. Maar zoals gezegd zou het nog beter zijn wanneer Google Photos voor 100% gaat werken in deze modus. Als je niet al te veel extra’s zoekt in een tablet zou ik deze zeker aanraden gezien de prijs/kwaliteit verhouding.

Pluspunten

  • Scherm
  • Smart docking station
  • Licht van gewicht
  • Gebruiksvriendelijk

Minpunten

  • Google Ambient/Photos werkt niet altijd goed
  • Camera
  • Snelheid laden internetpagina's

Review criteria:

Goed
Onvoldoende
Goed

Reageer

Review HB 18-11-2020
  • Product paar weken in bezit
  • Product getest

Prima huis-, tuin- & keukentablet

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: Lenovo Tab M10 10,3 inch / grijs / 64 GB

Algemene score

8,0
Ik heb een exemplaar van de Lenovo Smart Tab M10+ ca. 2 weken kunnen testen waarbij ik de tablet zowel privé als voor werk heb gebruikt. Mijn eerste indruk van de tablet is positief! Het is op het eerste gezicht een prima formaat, de behuizing voelt degelijk aan, het design spreekt ook aan en de dunne bezels zorgen er voor dat het scherm nog wat groter lijkt. Het scherm is helder en heeft geen storende reflecties tijdens het gebruik. Het opstarten en in gebruik nemen verliep soepel, een kwestie van inloggen met je account en (vrijwel) alles wordt geïnstalleerd. Qua gebruik is het een prima apparaat, reageert over het algemeen vrij vlot en heeft prima geluid voor een tablet. Netflix, Videoland, tv kijken maar ook spelletjes doen en browsen gaat allemaal ok (maar zou voor mijn gevoel sneller mogen/kunnen). Voor wat betreft het zakelijke gebruik was de ervaring wat minder. De installatie van InTune company portal en bijbehorende applicaties was weliswaar zo geregeld, maar in gebruik vind ik de tablet aan de trage kant. Het openen van apps duurt lang, het gebruiken van apps (uit de MS O365 suite) gaat naar mijn zin te langzaam. Er was wel mee te werken, maar mijn ervaring met andere tablets was wat dat betreft positiever. Wanneer je op zoek bent naar een leuke tablet voor huis-, tuin- en keukengebruik dan is dit een interessante optie. Ben je op zoek naar een apparaat dat misschien ook iets meer geschikt is voor andere toepassingen dan zijn er zeker snellere alternatieven (in weliswaar andere prijsklassen).

Pluspunten

  • Formaat.
  • Gebruiksduur accu.
  • Prima tablet voor kinderen.

Minpunten

  • Snelheid bij gebruik bepaalde apps.

Review criteria:

Goed
Goed
Goed

Reageer

Teun 23-10-2020
  • Product gekregen

Het geld meer dan waard!

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: Lenovo Tab M10 10,3 inch / grijs / 64 GB

Algemene score

9,0
Ik heb deze tablet 1 week in gebruik gehad en ik zou hem zeker aanraden. De tablet heeft een mooi helder scherm en er komt een goed geluid uit beide speakers. De accu gaat gemakkelijk een dag mee en hij laadt ook weer binnen 3 uur helemaal op. Het enige minpunt dat ik kon vinden is dat de camera niet erg scherp is. Al met al is het is het een erg fijne tablet die zijn geld meer dan waard is.

Pluspunten

  • Groot en helder scherm
  • Goed geluid
  • Licht en handzaam
  • Erg handige Charging Station
  • Groot geheugen

Minpunten

  • Matige camera
  • Langzame gezichtsherkenning

Review criteria:

Uitstekend
Goed
Goed

Reageer

David 10-10-2020
  • Product gekregen

Lenovo Tab M10 FHD plus value for money

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: Lenovo Tab M10 10,3 inch / grijs / 64 GB

Algemene score

10,0
Eigenlijk gebruik ik tablets niet zoveel en de dure I Pads vind ik daarom veel teveel geld voor wat ik ermee doe. Ook heb ik kleine kinderen die het ook niet verstandig maken om 800 euro oid aan een tablet uit te geven.
Deze Lenovo tablet is daarom perfect voor mij. De prijs is erg scherp voor een tablet met deze eigenschappen en het is een gerenommeerd merk. Beeldscherm is mooi, 64gb geheugen is veel, Ok Google zit erop en een smart charging station samen vind ik heel veel luxe voor dit geld. Batterij duur vind ik wel duidelijk minder dan mn oude I Pad. Ook qua uiterlijk kun je het niet vergelijken met de high-end tablets maar deze Lenovo ziet er echt prima uit.
Voor mij krijgt deze de tablet de maximale score vanwege de uitstekende prijs/kwaliteit verhouding! Deze prijs zou ik niet verwachten bij dit merk en zeker niet met deze eigenschappen. Dus zeker een aanrader!

Pluspunten

  • Prijs/kwaliteit
  • 64gb geheugen
  • Ok Google
  • Mooi scherm
  • makkelijk in gebruik

Minpunten

  • Batterijduur niet super

Review criteria:

Goed
Uitstekend
Voldoende

Reageer