Sony α7S II - Reviews

Best Reviewed dec 2017 Sony α7S II
Best Reviewed december 2017
Specificaties
Megapixel
12,2 megapixel
Camera type
systeemcamera (body)
Filmen in full-HD
Filmen in Full-HD

Gemiddelde beoordeling

De gemiddelde beoordeling is gebaseerd op de 14 reviews die zijn achtergelaten op Kieskeurig.nl.

Help anderen en geef jouw mening over dit product. We verloten iedere maand onder alle reviewers 2 x € 250,-.

8,7

Schrijf een review

Kieskeurig.nl review criteria:

  • Uitstekend
  • Uitstekend
  • Goed
  • Goed
  • Uitstekend

Echte reviews van echte gebruikers, door ons gecontroleerd op betrouwbaarheid.

danielgrapes 30-01-2018
  • Product paar maanden in bezit
  • Product gekocht

low-light beast

Ja, ik beveel dit product aan

Algemene score

9,0
Unbeatable in low-light conditions, this sensor is a killer. For this reason its excellent to use for video shoots without additional lights.
Geschreven voor: Sony α7S II

Review criteria:

Onvoldoende
Goed
Uitstekend
Goed
Uitstekend

Reageer

Robbert-Jan 26-01-2018
  • Product paar dagen in bezit
  • Product gekocht

Een geweldige camera in compacte vormgeving

Ja, ik beveel dit product aan

Algemene score

10,0
Geweldige camera, mooi design en prachtige beelden voor zowel foto als video. Ook uitstekend voor low-light omstandigheden. De fullframe sensor zorgt voor adembenemende beeldkwaliteit.
Geschreven voor: Sony α7S II

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend

Reageer

Eva 06-01-2018
  • Product paar maanden in bezit
  • Product gekocht

prachtige beelden, ook bij heel weinig licht, top!

Ja, ik beveel dit product aan

Algemene score

9,0
Ik kocht de camera vooral omdat ik deze hoofdzakelijk voor filmen wil gebruiken. Omwille van haar lage gewicht en compactheid de ideale camera daarvoor. Hij filmt en trekt voortreffelijk, ook bij heel weinig licht. De mogelijkheden van de camera zijn oneindig. Beelden op statief filmen wel nog steeds vloeiender en schokken minder ondanks de beeldstabilisatie. De knop voor opnemen om te filmen zit ook niet op een praktische plaats, maar deze kan je dan zelf ook weer veranderen. Al bij al een topcamera waar je uren film/fotoplezier mee kan hebben! Duur, maar het is z'n geld meer dan waard.

Pluspunten

  • prachtige beelden, ook bij weinig licht
  • licht gewicht

Minpunten

  • batterijduur (ongeveer 1uur filmplezier)
  • prijs
Geschreven voor: Sony α7S II

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Goed
Uitstekend

Reageer

Mathias 05-01-2018
  • Product paar maanden in bezit
  • Product gekocht

Niet makkelijk, niet goedkoop. Maar het totaal waard!

Ja, ik beveel dit product aan

Algemene score

8,0
De camera voor het 1ste je handen nemen geeft je al direct een gevoel van professionalisme. De camera voelt zeer stevig in de hand aan en heeft een aangenaam gewicht.
Deze camera is zeker en vast geen point and shoot camera, het instellen van je menu en snelkoppelingen is dan ook zeer belangrijk voor je begint te filmen en eventuele foto's. Het sony menu is niet het makkelijkste om te gebruiken maar geeft wel de opties dat je nodig hebt. Laat jezelf niet afschrikken van de hoeveelheid opties dat je kan instellen. Het zou zonden zijn om niet alles te gebruiken wat de camera te bieden heeft.
De in-camera stabilisatie is beter als verwacht, samen met een gestabiliseerde lens heb je al snel vloeiende beelden. Zelfs Handheld!
Dit is zeker en vast een camera gericht op video maar foto's zijn zeker en vast geen probleem. geeft scherpe beelden genoeg voor online gebruik. ( ik zou geen grote prints aanraden door de lage MP)
Een review kan geen review zijn zonder enige kritiek, dus bij deze:
het handvat is zeker en vast niet gemaakt voor mensen met grote handen, het is redelijk klein. Al heeft dit wel een voordeel als je een stabilizer gebruikt. het kleinere formaat van de camera is dan zeer handig.
Houd rekening mee dat je genoeg batterijen aankoopt want HFR (high frame rate) is zeer batterij intensief, alsook voorzichtig zijn met overhitten. De nieuwe update sluit je camera af als deze te warm wordt.
Ik had zelf gehoopt dat de monitor ook naar de zijkant zou kunnen opengeklapt worden, maar dit is niet het geval.

Pluspunten

  • zeer hoge qualiteit body en mooie afwerking
  • horizontale en verticale hulp voor rechte beelden
  • hoge resolutie monitor alsook viewfinder
  • iso bereik is zeer hoog
  • zelf instelbare snelkoppelingen

Minpunten

  • geen uitklapbaar scherm naar de zijkant
  • slow motion laat camera snel warm worden
  • handvat is niet het makkelijkste om vast te houden
Geschreven voor: Sony α7S II

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Voldoende
Voldoende
Goed

Reageer

Jaimie 27-12-2017
  • Product paar maanden in bezit
  • Product gekocht

Sony A7sii , de camera die van iedere amateur een pro maakt

Ja, ik beveel dit product aan

Algemene score

10,0
Wanneer je mee wilt doen met de grote jongens, wil je de tools in handen hebben die je helpen dit te behalen. De Sony A7sii vult alles in wat je maar nodig hebt. De camera is multi inzetbaar, fijn in de hand, de beelden zijn ragscherp zowel in het donker als in het licht. Er blijft weinig te wensen over van deze camera, behalve de batterijduur. Echter is dit makkelijk op te lossen door een externe accu aan te sluiten via een dummy batterij. Een camera voor de echte filmmakers, die weten wat ze nodig hebben.

Pluspunten

  • low light capaciteiten
  • super kwaliteit beeld

Minpunten

  • accu duur
Geschreven voor: Sony α7S II

Review criteria:

Goed
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend

Reageer

Pieter 12-12-2017
  • Product paar weken in bezit
  • Product gekocht

Geweldige camera met bizare prestaties in low light!

Ja, ik beveel dit product aan

Algemene score

9,0
Nu enkele weken in het bezit van de Sony A7S ii en wat ben ik hier blij mee! Geweldige camera voor zowel foto als video. De prestaties bij weinig licht zijn bizar. Ook de foto's die deze camera schiet zijn erg mooi. Werk graag met picture profiles zoals S-log en CINE4 waardoor je erg goed kunt color graden. Enige minpuntje is de accuduur maar deze zijn dan wel weer erg licht en klein wat weer een voordeel is.

Pluspunten

  • Low light prestaties
  • 4K video
  • Slow Motion
  • picture profiles
  • compact

Minpunten

  • accu duur
Geschreven voor: Sony α7S II

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend

Reageer

Sony A7S II 08-12-2017
  • Product paar weken in bezit
  • Product gekocht

Sony A7S II

Ja, ik beveel dit product aan

Algemene score

8,0
Ik was al een tijd opzoek naar een een nieuwe camera ter vervangingen van mijn huidige Canon 5D mark II. In de sony A7Sii heb ik een goede nieuwe camera gevonden, waarmee ik wel weer een tijdje vooruit kan. De camera is perfect voor het maken van aftermovies doordat hij enorm low-light kan filmen. Je kan op HD ook slomo's schieten, ook is de camera fullframe waardoor je optimaal gebruik kan maken van je sensor. Na veel onderzoek en testen heb ik besloten om deze camera aan te schaffen. Na het maken van deze video kon ik qua beelden niet meer terug naar mijn oude niveau. https://www.youtube.com/watch?v=egKLIcZx7RA
Ik beveel deze camera zeker aan. Niet kopen als je hem niet veel gebruikt, want dan kan je hem beter huren. De ontwikkelingen in camera's gaan namelijk razend snel.

Pluspunten

  • Lichtsterk
  • fullframe
  • Slomo's
  • mooie kleuren

Minpunten

  • snel overbelicht
  • klein
Geschreven voor: Sony α7S II

Review criteria:

Goed
Uitstekend
Goed
Onvoldoende
Voldoende

Reageer

Bart 04-12-2017
  • Product paar weken in bezit
  • Product gekocht

Een investering die het zeker weten waard is.

Ja, ik beveel dit product aan

Algemene score

9,0
Een hele fijne camera voor zowel voor video als foto.

De iso is ongelofelijk, de enige camera die met zo'n een hoge isowaarde nog zulke prachtige beelden kan maken.

De custom buttons zijn erg fijn, alles is gemakkelijk in te stellen via het menu waardoor je op grotere sets kunt filmen maar ook in run & gun situaties erg snel alles kunt bedienen.

Een investering die zeer zeker aan te raden is.

Pluspunten

  • ongelofelijk hoge iso
  • compact
  • draaischerm

Minpunten

  • klein scherm
Geschreven voor: Sony α7S II

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Voldoende
Goed

Reageer

Pearl 29-11-2017
  • Product paar dagen in bezit
  • Product gekocht

Extreem goede camera in low light

Ja, ik beveel dit product aan

Algemene score

9,0
De Sony A7s2 is een extreem goede camera in low light. Het schieten van videobeelden tijdens concerten is nog nooit zo makkelijk geweest. Enig minpuntje is de geluidsopname. De interne geluidsopname is niet geweldig, maar dit is met externe middelen goed op te lossen.

Pluspunten

  • geweldig in low light

Minpunten

  • interne geluidsopname
Geschreven voor: Sony α7S II

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Goed
Goed
Uitstekend

Reageer

Hilco 27-11-2017
  • Product paar dagen in bezit
  • Product gekocht

Top camera met zeer lichtgevoelige sensor.

Ja, ik beveel dit product aan

Algemene score

8,0
Na deze camera te hebben geleend was ik verbluft over de lichtgevoelige sensor. Hierdoor kun je zelfs in de schemer nog prachtige foto's en filmpjes maken. Het is een prijzige camera, maar met de Black Friday en Cashback actie was hij ineens een stuk betaalbaarder bij Kamera Express!

Pluspunten

  • Zeer hoge ISO waarden met weinig ruis
  • Klein en compact
  • 4K video opnamen
  • Grote sensor

Minpunten

  • De accu gaat niet zo lang mee
Geschreven voor: Sony α7S II

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Voldoende
Voldoende
Goed

Reageer

Jasper Mol 24-11-2017
  • Product paar dagen in bezit
  • Product gekocht

Fantastisch bereik

Ja, ik beveel dit product aan

Algemene score

9,0
Als video- en fotograaf die voornamelijk in donkere situaties werkt, huurde ik deze camera al regelmatig bij verhuurders. Ik ben zo verliefd geworden op de kwaliteiten van deze camera, dat ik niet anders kon dan flink investeren in een eigen model plus wat nieuwe lenzen!

Pluspunten

  • Gigantisch dynamisch bereik
  • Ligt lekker in de hand
  • Makkelijk in gebruik
  • Kies zelf welke knop, welke functie uitvoert
  • Een beest in het donker

Minpunten

  • Accuduur niet erg lang
  • Monitor scherm niet kantelbaar
Geschreven voor: Sony α7S II

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Goed
Uitstekend

Reageer

Demi 12-11-2017
  • Product paar weken in bezit
  • Product gekocht

Super systeemcamera!

Ja, ik beveel dit product aan

Algemene score

9,0
Ik was lange tijd opzoek naar een camera die klein en compact was met super kwaliteit en die heb ik nu! Na de camera een paar keer gehuurd te hebben voor het maken van foto's maar voornamelijk voor het maken van video's heb ik de camera toch maar zelf aangeschaft. Naar mijn mening is het de beste camera die je kan krijgen voor deze prijs aangezien de camera zeer goed is in lowlight (weinig licht). De autofocus werkt ook goed voor als je de camera op een stabilisator wil, maar zelf vind ik dat een stabilisator niet nodig is aangezien de camera zelf ingebouwde stabilisatie heeft!

Even kort samengevat... Top camera!

Pluspunten

  • Compact
  • Slow motion
  • Ingebouwde stabilisatie
  • Fijne scherpstelling
  • Lowlight

Minpunten

  • Opnameknop onhandige plek
  • Touchscreen
Geschreven voor: Sony α7S II

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Goed
Uitstekend
Goed

Reageer

Martijn 07-11-2017
  • Product paar dagen in bezit
  • Product gekocht

Top camera. Super-lichtgevoelig en compact

Ja, ik beveel dit product aan

Algemene score

9,0
Na al een aantal keer mee gewerkt te hebben heb ik nu deze Sony A7s mk2 zelf ook gekocht om naast mijn Sony FS7 als 2e camera bij videoproducties in te kunnen zetten en makkelijk op de Ronin gimbal te kunnen gebruiken.
Hij is full frame, heeft alle videofuncties die je nodig hebt zoals oa. zebra en histogram, kan 4K s-log3 intern opnemen in 100Mbit en is lekker klein. Ook audio in en uitgang voor externe mic en hoofdtelefoon. Super ding!

Pluspunten

  • 4k s-log
  • videofuncties
  • klein
  • lichtgevoelig
  • 2 accu's bijgeleverd

Minpunten

  • recordknop op rare plek
Geschreven voor: Sony α7S II

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend

Reageer

EF 30-10-2017
  • Product paar dagen in bezit
  • Product gekocht

Great camera

Ja, ik beveel dit product aan

Algemene score

6,0
Great camera, really love to work with it. Good lens, great image. Battery really slurps energy though.

Pluspunten

  • image quality
  • 4k is good

Minpunten

  • battery is sucky
  • small
Geschreven voor: Sony α7S II

Review criteria:

Goed
Goed
Goed
Goed
Goed

Reageer