Sony α ILCE-5100L bruin - Reviews

Specificaties
Megapixel
24,3 megapixel
Camera type
systeemcamera (kit)
Filmen in full-HD
Filmen in Full-HD
Review type:

Gemiddelde beoordeling

De gemiddelde beoordeling is gebaseerd op de 21 reviews die zijn achtergelaten voor de Sony α ILCE-5100L bruin op Kieskeurig.nl.

Help anderen en geef jouw mening over dit product. We verloten iedere maand onder alle reviewers 2 x € 250,-.

8,6

Schrijf een review

Kieskeurig.nl review criteria:

  • Uitstekend
  • Goed
  • Goed
  • Goed
  • Goed

Echte reviews van echte gebruikers, door ons gecontroleerd op betrouwbaarheid.

Bzrk 05-03-2015
  • Product maand in bezit

Algemene score

7,4
Pluspunten: zeer snelle focus en goede burstmodus. Foto's lijken bijna altijd te lukken. Feature om foto's scherp te stellen door het scherm aan te raken werkt prettig. Ook leuk om foto's direct in de gratis Sony cloud te kunnen uploaden.

Ik vind de menustructuur niet altijd even duidelijk. Even snel wisselen van shooting modus gaat (nog) niet zo makkelijk. Ook vreemd dat het menu niet genavigeerd kan worden met de touchscreen.

Bij het bekijken van foto's op de camera kan het touchscreen ook niet worden gebruikt. Roteren van foto's gebeurt niet automatisch (in ieder geval niet by default).

Review criteria:

Uitstekend
Voldoende
Voldoende
Voldoende
Voldoende

Reageer

eline213 09-03-2015
  • Product maand in bezit

Algemene score

8,0
The tilt-able screen is great for selfies and it works great under low light environment. Focus is also very good.

Review criteria:

Goed
Goed
Goed
Goed
Goed

Reageer

Gieben 05-08-2017
  • Product paar dagen in bezit

zeer uitgebreide en makkelijk te bedienen

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: Sony α ILCE-5100L bruin

Algemene score

10,0
Door mijn spiegelreflexcamera wist ik dat de grote erg meebepalend was. Daarom wilde ik een kleinere camera met dezelfde kwaliteit als mijn canon spiegelreflex. Uiteindelijk gekozen voor deze in de bruine uitvoering. Hij is niet te klein, want is nog goed vast te houeden. maar zeker de helft kleiner en veel lichter dan mijn oude camera. Ook is het kantelbare touchscreen met het roteren wieltje erg gemakkelijk, en ook snel te bedienen.

Pluspunten

  • zeer klein en licht
  • touchscreen
  • leuk uit te breiden voor betaalbare prijs

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend

Reageer

M.J. Eenkhoorn 02-03-2015
  • Product paar weken in bezit

Algemene score

9,0
Complete, compacte camera met veel mogelijkheden. Erg gebruiksvriendelijk en de WIFI functie is enorm handig om foto's te delen met andere apparaten. Tot nu toe alleen maar positief over deze aankoop!

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend

Reageer

biker01 22-02-2015
  • Product paar weken in bezit

Algemene score

9,4
camera ligt goed in de hand, maakt prima foto's. eenvoudig gebruik en filmt ook erg goed! Accuduur is ook prima in orde.

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend

Reageer

Piet van Driel 22-02-2015
  • Product paar dagen in bezit

Algemene score

7,4
Mooi toestel, vrij veel opties en dat voor een erg goede prijs. De menu structuur is gelukkig een stuk beter dan mijn oude NEX-5. Ook het scherpstellen en de scherpte zijn er een stuk op vooruit gegaan.
Wel jammer dat het een tikkeltje plastic aanvoelt en dat het touchscreen alleen voor óf scherpstellen óf een foto maken is, en verder nergens voor.

Review criteria:

Uitstekend
Goed
Voldoende
Voldoende
Voldoende

Reageer

marcel4488 20-02-2015
  • Product paar weken in bezit

Algemene score

7,4
kompakt en makkelijke,lichte camera is die makkelijk is mee te nemen,geef tevens mooie resultaten en gemakkelijk is in te stellen. Ook om een selfie te maken is het eenvoudig.

Review criteria:

Voldoende
Voldoende
Goed
Voldoende
Goed

Reageer

fokkekracht 19-02-2015
  • Product paar weken in bezit

Algemene score

7,2
De camera heeft ontzettend veel mogelijkheden en het duurt wel even voordat je dat allemaal door hebt. Daarom het gebruiksgemak wat minder beoordeeld.
Toch met de standaard instellingen al een aantal foto's gemaakt. Die zijn van goede kwaliteit, zelfs binnen bij weinig licht.
Bevalt tot nu toe goed!

Review criteria:

Goed
Goed
Voldoende
Voldoende
Voldoende

Reageer

optimusneo 19-02-2015
  • Product paar weken in bezit

Algemene score

8,5
Maakt haarscherpe foto's, zeker in combinatie met de SEL18200 Telezoom lens. Er zijn veel mogelijkheden om dit te bewerkstelligen. Ook de diverse modussen zijn weer aanwezig. Zie de handleiding hiervoor.

Ik kom van de nex-5n, het enige wat wennen is, is dat de het scherm geen full touch is helaas. Ook het scherm is minder kantelbaar dan op de nex-5n. Echter kan je nu wel het scherm omklappen zodat je makkelijk een foto van jezelf kan maken. Bij de nex5-n kon je het scherm ook naar beneden laten zakken zodat je een foto kon maken boven je hoofd.

De integratie met wifi/smartphone is hiervoor erg nuttig. Foto's overzenden is simpel, dus kan dit sinpel gedeeld worden via de bekende social media.

De menu structuur is logisch opgebouwd. Verder is het gebruiksgemak prima. Door de kleine vormgeving van de body in combinatie met de SEL18200 lijkt de camera te klein. Uiteindelijk is dit van ondergeschikt belang, het gaat er immers om of er mooie foto's gemaakt kunnen worden.

Degelijkheid kan ik nog niks over zeggen. Ik heb de camera pas 3 weken in bezit. De grote test komt a.s. zomer, wanneer ik in California er dagelijks mee ga werken.

Minpunten : de USB lader. Ik ben meer van de externe lader, echter kan je nu wel je camera onderweg in de auto opladen. Gelukkig maakt de A5100 gebruik van dezelfde batterij als de nex5-n. Alles blijft compatible met elkaar.

Er is ook geen hot-shoe aanwezig. Voor mijzelf geen issue, maar dit kan voor anderen wellicht een breekpunt zijn om deze camera niet te schaffen en te kiezen voor de a6000.

Voor de mensen die willen filmen met de A5100. Er is de XAVC met 1920 x 1080p / 60 fps (50Mbps) mogelijkheid.

Al met al een prima camera voor de beginnende fotograaf of de fotograaf die mooie foto's wil maken zonder dat je de PASM modus hoeft te gebruiken. Als je deze modus wel gebruikt en er mee speelt dan zullen de foto's alleen maar mooier en mooier worden

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Goed
Goed

Reageer

Hélène VH 17-02-2015
  • Product paar weken in bezit

Algemene score

9,8
Ik ben enorm enorm blij met m'n nieuwe camera alpha 5100!!
De mogelijkheid om de foto's via WiFi door te sturen naar de gsm plus de functie om het scherm te draaien zodat m'n een selfie kan nemen, is gewoon de max. Ik heb deze camera gekocht om foto's als hobby te kunnen nemen en te leren van al de kleine kneepjes van het vak. Deze camera geeft me daar de 100% toegang toe. Hij is kwaliteitsvol met vele mogelijkheden en met de gebruiksvriendelijkheid om het overal mee naartoe te nemen in m'n tasje. Ik had niets beters kunnen inbeelden voor m'n stage in Vietnam.

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend

Reageer

PJ Wognum 11-02-2015
  • Product paar weken in bezit

Algemene score

8,6
Start supersnel op. Zeer goede en snelle scherpstelling. Focus via touch op scherm werkt minder dan verwacht. Vooral onder de indruk van kwaliteit in moeilijker lichtsituaties. Zeker nog niet alle mogelijkheden benut.

Review criteria:

Uitstekend
Goed
Uitstekend
Goed
Uitstekend

Reageer

Fransis28 09-02-2015
  • Product paar weken in bezit

Algemene score

8,6
Zeer mooi en degelijk toestel!
Ligt super in de hand, en neemt prachtige foto's.
Handig is de "?" toets, bij twijfel legt deze perfect uit voor wat iets of een instelling doet.
Ook heel leuk is dat je foto's rechtstreeks op je smartphone kan overzetten.
Een aanrader voor als je niet overal je spiegelreflex wilt meesleuren, maar toch altijd zalig mooie foto's wilt!

Review criteria:

Uitstekend
Goed
Goed
Uitstekend
Uitstekend

Reageer

Curd 27-01-2015
  • Product maand in bezit

Algemene score

8,2
Een leuk alternatief op de grotere spiegelreflexcamera's zonder te moeten inboeten op kwaliteit. Perfect kerstcadeau voor mijn vrouw die niet graag met grote body en objectieven rondzeult.

Review criteria:

Uitstekend
Goed
Goed
Voldoende
Goed

Reageer

mdvanhelden 20-01-2015
  • Product paar weken in bezit

Algemene score

9,4
Ik ben gewend te fotograferen met een Sony A99, maar die is vrij groot om dagelijks in mijn tas mee te nemen. Daarom deze systeemcamera gekocht en ik ben onder de indruk van de kwaliteit van de foto's! Voor mij is het ook belangrijk om in RAW te kunnen fotograferen en dat kan met deze camera.

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend

Reageer

Koos.v.a.1956 19-01-2015
  • Product paar weken in bezit

Algemene score

8,8
Makkelijk hanteerbare camera. Niet te klein maar ook niet te groot. Je moet even de moeite nemen om alle opties te ontdekken, maar dan "heb je ook wat"! Het scherm kan alleen 180 gr omhoog, maar dat is een klein nadeel op de vele voordelen die deze camera biedt! Ik ben er blij mee !
Koos

Review criteria:

Uitstekend
Goed
Goed
Uitstekend
Uitstekend

Reageer

ItsMe123 15-01-2015
  • Product paar weken in bezit

Algemene score

8,2
Compact, ziet er goed uit en maakt mooie foto's!
Helaas werkt het touchscreen niet voor de menu, alleen voor scherpstelling en het maken van een foto. Wellicht komt hier nog een update voor?
Bediening via de app op je smartphone werkt ideaal.

Review criteria:

Uitstekend
Goed
Voldoende
Uitstekend

Reageer

carolina70 08-01-2015
  • Product maand in bezit

Algemene score

8,2
Mooie camera, maakt mooie foto's, gebruiksvriendelijk, mooie vormgeving, degelijke camera. Er zitten diverse mogelijkheden op.

Review criteria:

Uitstekend
Goed
Goed
Goed
Goed

Reageer

J. Fernandez 08-01-2015
  • Product paar dagen in bezit

Algemene score

10,0
Helder foto's, makkelijk in gebruikt en realistische kleuren maakt van deze Sony camera een van de top op dit moment in de markt.

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend

Reageer

Andym 06-01-2015
  • Product paar dagen in bezit

Algemene score

7,8
Een makkelijk te bedienen camera. In de standaard instellingen voor iedereen goede foto's te maken. Wifi verbinding komt makkelijk tot stand. Min puntje de update's naar Apple duren lang.

Review criteria:

Goed
Voldoende
Uitstekend
Voldoende
Goed

Reageer

darkmanNL 18-12-2014
  • Product paar weken in bezit

Algemene score

9,4
Ik zelf ben een echte Sony fan. Zo ben ik ook een gebruiker van Sony TV, Sony DVD, SonyHD Handycam 120GB, en Sony A50 spiegel reflex camera. Ben van plan om binnenkort een smartTV kopen van Sony.

Heb een weekje of 2 terug een Sony A5100 gekocht, naar mijn mening is het een goede toestel. Ik wou eerst eerlijk gezegd naar de Sony A6000 maar toen ben ik toch maar naar de A5100 gegaan. Maar na gebruik van de A5100 ging mijn keuze eerlijk gezegd toch wel weer terug naar de A6000 omdat je hier meer mogelijkheden hebt voor de instellingen naar je smaak aan te passen. En de LCD schermpje van de A6000 die kan je bewegen en zo de toestel boven je hoofd houden om een foto te maken, maar met de A5100 kan je weer selfies maken wat ik ook wel een zeer belangrijke punt vindt.

Om eerlijk te zeggen, ik vind de producten van Sony gewoon super goed.

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Goed
Uitstekend
Uitstekend

Reageer

Toon meer reviews