Braun Carestyle IS 5042 WH Easy - Reviews

Specificaties
Inhoud
1 liter
Continu navulbaar
Ja
Gebruiksklaar in
2 min.
Review type:

Gemiddelde beoordeling

De gemiddelde beoordeling is gebaseerd op de 62 reviews die zijn achtergelaten voor de Braun Carestyle IS 5042 WH Easy op Kieskeurig.nl.

Help anderen en geef jouw mening over dit product. We verloten iedere maand onder alle reviewers 2 x € 250,-.

8,6

Schrijf een review

Kieskeurig.nl review criteria:

  • Goed
  • Uitstekend
  • Goed

Echte reviews van echte gebruikers, door ons gecontroleerd op betrouwbaarheid.

ducygne 01-02-2016
  • Product paar dagen in bezit

Algemene score

8,0
Om te beginnen klopt het wat je in veel reviews leest, wat een aanwinst is een stoomgenerator. Ik had er tot op heden geen ervaring mee maar na een kleine (probeer)strijk kan ik al concluderen dat het strijken echt eenvoudiger gaat. En met een beter resultaat! Ik ben nu al helemaal blij met deze aankoop:)

In eerste instantie had ik een Philips of Tefal in gedachten. Waarom dan toch een Braun? Omdat ik het 'basisstation' compacter vind. Philips heeft ook wel compacte modellen maar die werken met een kalkfilter waardoor je geregeld een nieuwe kalkfilter moet kopen. En op deze extra kosten zit ik niet te wachten. De Braun is (relatief) compact en heeft een kalkverzamelaar.

Waarom dan de Braun IS 5042? Omdat je bij de IS 5022 handmatig de temperatuur moet instellen, bij de IS 5042 en IS 5043 gaat dit automatisch. De IS 5043 heeft dezelfde specificaties als de IS 5042, alleen kan bij eerstgenoemde het strijkijzer worden vergrendeld aan het 'basisstation'. Dit, en de paarse kleur, vond ik een meerprijs van 40-50 euro niet waard. Vandaar dat de keuze is gevallen op de IS 5042. Tot nu toe ben ik tevreden met mijn keuze. En mocht de IS 5042 uiteindelijk toch niet bevallen? Dan geldt er momenteel een probeertermijn van 100 dagen en ontvang ik het aankoopbedrag terug.

Wat zijn de eerste ervaringen na een kleine (proef)strijk:
+ compact
+ strijkijzer ligt goed in de hand / licht strijkijzer
+ goed strijkresultaat
+ stand-by modus na ca. 10 minuten
+ strijken doe je nu met een lach
- waterreservoir is vast en heeft een smalle 'brievenbus' als vulopening
- stand-by modus na ca. 10 minuten, veiliger zou het zijn als het apparaat helemaal uitschakelt
- nieuwe strijkplank nodig om de stroomgenerator veilig neer te kunnen zetten (dit ligt uiteraard niet specifiek aan de Braun;))

Het apparaat ziet er solide uit en is 'made in Germany'. Of dit een garantie is voor een duurzame en degelijke relatie zal de tijd moeten leren. Vandaar dat ik de degelijkheid als 'nvt' heb beoordeeld.

Review criteria:

Goed
Goed

Reageer

Bob 05-11-2016
  • Product paar dagen in bezit

Makkelijk en strak Design.

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: Braun Carestyle IS 5042 WH Easy

Algemene score

9,0
Makkelijk en mooi apparaat om mee te werken, eerste indruk was het mooie en strakke design. Maar naar een aantal keer strijken kwam ik er achter dat hij naast zijn mooie en strakke design ook nog eens makkelijk strijkt zonder instellingen van temperaturen. Top en voor mannen makkelijk!

Pluspunten

  • Geen instellingen nodig
  • voldoende stoomkracht

Minpunten

  • waterbak niet uitneembaar

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend

Reageer

Rene 28-12-2017
  • Product paar dagen in bezit
  • Product gekocht

Lichtgewicht

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: Braun Carestyle IS 5042 WH Easy

Algemene score

8,0
Fijn en mooi strijkijzer, komt goede sterke stoom uit. Verder is het apparaat niet zwaar en klein om op te bergen.

Pluspunten

  • Sterke stoom
  • Snel warm

Minpunten

  • Maakt veel geluid bij opwarmen
  • Watertank zit vast, vullen met maatbeker

Review criteria:

Goed
Goed
Goed

Reageer

Ankie 04-09-2019
  • Product paar dagen in bezit
  • Product gekocht

Lichtgewicht

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: Braun Carestyle IS 5042 WH Easy

Algemene score

9,0
Het strijkijzer is een fijn produkt. Je hoeft niet heel het strijkijzer mee te nemen om het reservoir te vullen.
Ook fijn dat de temperatuur automatisch ingesteld wordt.

Pluspunten

  • Lichtgewicht
  • Het strijkt echt alle kreukels weg

Minpunten

  • Het maakt wel wat geluid

Review criteria:

Goed
Uitstekend
Uitstekend

Reageer

Gerty 04-09-2019
  • Product paar dagen in bezit
  • Product gekocht

Lekker veel en lang stoom, wat een verbetering

Geschreven voor: Braun Carestyle IS 5042 WH Easy

Algemene score

9,0
Echt een verbetering t.o.v. mijn oude stoomstrijkijzer. kreuken zijn nog sneller weg, veel meer en langer stoom... zou het bijna leuk gaan vinden..

Pluspunten

  • meer stoom
  • langer stoom
  • veel makkelijker

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend

Reageer

Etienne 05-08-2019
  • Product paar dagen in bezit
  • Product gekocht

Helder no nonsens design en functioneren

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: Braun Carestyle IS 5042 WH Easy

Algemene score

9,0
Het is een perfect stoomstrijkijzer dat ruim voldoende stoom produceert en middels het groot aantal stoom openingen in de zool zorgt voor een perfect resultaat.

Pluspunten

  • Eenvoudige bediening
  • Goede verdeling van de stoom over de gehele zool
  • Ijzer ligt prettig in de hand

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend

Reageer

Henk 04-08-2019
  • Product paar dagen in bezit
  • Product gekocht

Goede reviews

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: Braun Carestyle IS 5042 WH Easy

Algemene score

9,0
Mooie vormgeving en prima resultaten hoge stoomdruk en erg fijn strijkijzer.
Voor het eerst een braun na diverse andere strijkijzers. Bevalt tot op heden prima

Pluspunten

  • Vormgeving
  • Stoomdruk

Minpunten

  • Snoer wat kort

Review criteria:

Goed
Goed
Goed

Reageer

VERA 25-06-2019
  • Product paar dagen in bezit
  • Product gekocht

Handig en niet zwaar

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: Braun Carestyle IS 5042 WH Easy

Algemene score

8,0
Prijs en kwaliteits verhouding.. genoeg bar model strakke uitvoering.

Review criteria:

Goed
Goed
Goed

Reageer

Jordan Vonk 21-06-2019
  • Product paar dagen in bezit
  • Product gekocht

Sneller

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: Braun Carestyle IS 5042 WH Easy

Algemene score

9,0
Een goede stroomstrijkijzer. Ziet er mooi en strak uit en werkt erg goed. Strijken gaat een stuk sneller en krijg kreukels er makkelijk uit. Zeer tevreden.

Pluspunten

  • Snel
  • Strak en mooi design
  • Goede kwaliteit

Review criteria:

Uitstekend
Goed

Reageer

N gebruiker 08-06-2019
  • Product paar dagen in bezit
  • Product gekocht

Stoomstrijkijzer

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: Braun Carestyle IS 5042 WH Easy

Algemene score

8,0
Stoomgenerator nog maar 1x gebruikt. Het voldoet aan de eisen, het strijkt goed.

Pluspunten

  • Het strijkt mooi glad

Minpunten

  • Wel erg groot. Het hele apparaat
  • Moet ook n nieuwe strijkplank kopen

Review criteria:

Voldoende
Voldoende
Voldoende

Reageer

WD 29-05-2019
  • Product paar dagen in bezit
  • Product gekocht

Groot waterreservoir, snel warm!

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: Braun Carestyle IS 5042 WH Easy

Algemene score

8,0
Strijkt top! Is heel snel warm en moeilijk kreukels zijn er binnen no-time uit. Het waterreservoir is ook groot waardoor je lang door kan strijken. Heel handig.

Review criteria:

Goed
Voldoende
Goed

Reageer

Arnold 03-02-2019
  • Product paar weken in bezit
  • Product gekocht

gebruiksgemak met strijken

Geschreven voor: Braun Carestyle IS 5042 WH Easy

Algemene score

10,0
strijken word een makkie, lekker snel.
vroeger was het strijken altijd een kriem,maar nu gaat het vliegensvlug.

Pluspunten

  • snelheid

Minpunten

  • geen

Review criteria:

Goed
Uitstekend
Goed

Reageer

Wi 29-01-2019
  • Product paar weken in bezit
  • Product gekocht

Braun Care Style 5

Geschreven voor: Braun Carestyle IS 5042 WH Easy

Algemene score

8,0
Het is een geweldige strijkijzer vooral voor grotere producten, zoals lakens. Het werkt zeer snel en is een vooruitgang ten opzichte van de oude strijkbouten.

Pluspunten

  • Praktisch en handig

Minpunten

  • geen

Review criteria:

Goed
Goed
Goed

Reageer

Yvonne 17-01-2019
  • Product paar dagen in bezit
  • Product gekocht

fijn apparaat

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: Braun Carestyle IS 5042 WH Easy

Algemene score

10,0
Makkelijk in gebruik, fijn apparaat. Verder kan ik er weinig meer aan toevoegen. Ben heel tevreden over het apparaat.

Review criteria:

Goed
Uitstekend
Goed

Reageer

Somia 17-01-2019
  • Product paar weken in bezit
  • Product gekocht

Handig, licht en snel!

Geschreven voor: Braun Carestyle IS 5042 WH Easy

Algemene score

8,0
Hele fijne stoomgenerator van Braun.
2 punten waar ik aan gewend was, die deze niet hebben; vastklikken van de strijkijzerplaat. Handig als hij een keer valt... tweede punt is dat de opvang waterbak niet los kan. Verder wel heel snel en lekker licht.

Review criteria:

Goed
Goed
Goed

Reageer

HA 10-01-2019
  • Product paar dagen in bezit
  • Product gekocht

Strijkt super

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: Braun Carestyle IS 5042 WH Easy

Algemene score

9,0
Ik bevel het aan iedereen die het niet leuk vind om te strijken, want nadat je het hebt aangeschaft weet ik zeker dat je het weer leuk gaat vinden om te strijken

Review criteria:

Goed
Goed
Goed

Reageer

Somia 07-01-2019
  • Product paar dagen in bezit
  • Product gekocht

Fijn, licht en toch krachtig

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: Braun Carestyle IS 5042 WH Easy

Algemene score

9,0
Fijn ding hoor! 2 minpunten bakje van water kan niet los en strijkijzer zelf kan niet worden vastgeklikt.

Review criteria:

Goed
Goed

Reageer

Saskia 28-12-2018
  • Product paar weken in bezit
  • Product gekocht

stoomgenerator

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: Braun Carestyle IS 5042 WH Easy

Algemene score

8,0
Hij maakt veel herrie en heel veel stoom maar alles waar het strijkijzer op komt is wel in 1x goed gestreken.

Pluspunten

  • alles maar 1x strijken

Minpunten

  • veel herrie
  • veel vocht

Review criteria:

Goed
Voldoende
Voldoende

Reageer

Vera 13-12-2018
  • Product paar dagen in bezit
  • Product gekocht

Goede strijkzool

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: Braun Carestyle IS 5042 WH Easy

Algemene score

8,0
Prijs kwaliteit is prima.tefal voldoet niet meer en is veel duurder. Best veel problemen met ontkalken,waardoor hij nu niet meer stoomt.

Review criteria:

Goed
Goed

Reageer

SOJ 12-12-2018
  • Product paar dagen in bezit
  • Product gekocht

Lichtgewicht strijksysteem

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: Braun Carestyle IS 5042 WH Easy

Algemene score

8,0
Het product net aangekocht en nog niet gebruikt. De eenvoudige uitstraling en lichte gewicht bevalt me.

Pluspunten

  • Lichte gewicht
  • Eenvoudige praktische handleiding

Minpunten

  • Prijzig

Review criteria:

Goed
Goed
Goed

Reageer

Toon meer reviews