Wij mochten de Dyson V10 Motorhead testen voor 2 weken. Op dit moment gebruiken we al een draadloze Black & Decker ORA stofzuiger en had in principe niet gedacht dat er veel verschil zou zitten tussen beiden stofzuigers. Gezien wij 3 verschillende vloertypen hebben (vloertegel, tapijt en laminaat) zochten wij naar een all-in-one stofzuiger. Na het eerste gebruik wisten we het direct, de Dyson V10 is een uniek exemplaar in de draadloze stofzuiger markt! Wat een krachtig, soepel, handig en lichte stofzuiger. Mijn voornamelijke eerste ervaringen en pluspunten zijn:
- De dyson stofzuiger kan een volledig gebied van 180 graden onder de bank en boxspring bed bereiken.
- Lange haren worden in de afvalbak gezogen en blijven niet hangen in de stofzuig mond hangen.
- Door de combinatie set met de lange steel, kun je plafond hoeken en moeilijk bereikbare plekken in huis gemakkelijk bereiken.
Naast de handigheid en soepele werking van de Dyson, blijkt ook dat de Dyson veel meer stof binnen zuigt dan een andere normale stofzuiger. We hebben na de eerste gebruik flink veel stof uit de woning (150m2) kunnnen halen met 1 volle accu (30 minuten).
Gezien de Dyson V10 al bij de normale stand al flink veel zuigkracht heeft gebruik ik de Max turbo (7 min) optie voornamelijk alleen om de auto te stofzuigen. Dit werkt perfect, echter zou het wel handig zijn als Dyson een flexible stofzuig slang als accessoire mee levert om gemakkelijk kleine ruimtes zoals in de auto te kunnen bereiken.
Pluspunten
- Krachtige accu
- Lange haren worden in de afvalbak gezogen
- 180 graden stofzuig gebied onder bank / bed
Minpunten
- Flexible stofzuigmond zou handig
- Geen aan/uit optie