De LXG9-3-Öko straalt meteen uit de doos pure kwaliteit uit. Degelijk, alles sluit goed op elkaar aan, geen rammelende of niet goed passende onderdelen. Echt een degelijke, stevige machine die toch niet lomp of te groot of te zwaar is. En dat merk je ook in het gebruik. De zuigkracht is echt indrukwekkend, vooral op gladde vloeren doet hij zijn werkt echt heel erg goed. Vloerbedekking kom ik zo nog even op terug waarom ik dat onderscheid maak. De lange kabel zorgt er ook voor dat je vanuit 1 stopcontact een hele verdieping kunt zuigen zonder van het ene naar het andere stopcontact te moeten manoeuvreren of de kabel de hele tijd strak te hebben staan. Ik merkte tijdens het zuigen ook geen verlies van zuigkracht, hij maakt voor een stofzuiger echt weinig geluid en je ruikt hem ook verder niet of zo dus de filters doen hun werk prima. Prima stofzuiger dus. Op de bovenverdieping heb ik echter vloerbedekking liggen, en daar viel het op een onverwachte manier wel tegen. Ik weet niet of het door de metalen zuigstang komt, maar op de vloerbedekking wordt de stofzuiger vrij snel statisch geladen, en dat ontlaadt zich als je de zuigstang aanraakt. Dat is geen pretje. Ik heb dat ook nog niet eerder met een andere stofzuiger meegemaakt. Dus voor op vloerbedekking vind ik dat echt wel een vervelende eigenschap. Ook daar verder qua zuigkracht en dergelijke geen klagen overigens, hij doet het prima. Ook het reinigen na afloop ging heel makkelijk. Geen gedoe, gewoon schoonmaken en klaar. Al met al een hele fijne stofzuiger, maar die statische lading op vloerbedekking kan wel echt vervelend zijn.
Pluspunten
- goede filters
- kwaliteit
- lange kabel, dus groot bereik
- weinig lawaai
- zuigkracht
Minpunten
- statische lading op vloerbedekking