Er zijn op dit moment geen prijzen beschikbaar.

Nikon D70s zwart

Vergelijkbare producten

Canon EOS EOS 50D, body zwart

  • Staat Niet nieuw
Canon EOS EOS 50D, body zwart
9,4 (16)
Bekijk alle Spiegelreflexcamera's
Review type:

Gemiddelde beoordeling

De gemiddelde beoordeling is gebaseerd op de 58 reviews die zijn achtergelaten voor de Nikon D70s zwart op Kieskeurig.nl.

Help anderen en geef jouw mening over dit product. We verloten iedere maand onder alle reviewers 2 x € 250,-.

9,0

Schrijf een review

Kieskeurig.nl review criteria:

  • Goed
  • Uitstekend
  • Goed
  • Uitstekend
  • Goed

Echte reviews van echte gebruikers, door ons gecontroleerd op betrouwbaarheid.

Kleef 08-01-2008
  • Product jaar of meer in bezit

Algemene score

7,8
Nu 2 jaar in het bezit van de D70s. In deze periode goed bevallen als camera. Inmiddels 20.000 foto's mee gemaakt. Flitser SB-600 erbij die nu (al) storingen begint te krijgen.
Wat me opvalt is dat foto's pas echt mooi worden als je ze door Picture Project haalt en automatisch laat verbeteren. Bediening en ergonomie van de Nikon's zijn super. Degelijkheid en body/lenzen kwaliteit ook goed. Vindt foto's iets minder.

Wil binnen een paar maanden een nieuwe camera aanschaffen. Ik stap over op Canon. Vind kleuren mooier, AF is sneller en presteert beter bij hogere ISO. Ook meer en goedkopere keuzes voor lenzen. Nadeel vindt ik kwaliteit body, meer plastic.

Review criteria:

Voldoende
Goed
Goed
Goed
Goed

Reageer

T. 28-07-2007
  • Product jaar of meer in bezit

Algemene score

5,6
Ik kocht 3 en half jaar geleden als één van de eerste denk ik, een Nikon D70. In het begin ging het toestel behoorlijk goed. De foto's zijn middelmatig, de contrasten niet optimaal. De saturatie van de kleuren dof, de foto's over het algemeen lichtjes onderbelicht. Voor een degelijke foto is een correctie achteraf nodig. Indien je veel foto's maakt en bepaalde eisen stelt aan die foto's kan hier dus achteraf nog veel werk inkruipen.

!!!!!!!! Alleszins, ongeveer een jaar geleden kreeg ik problemen met mijn D70. 1) Hij begon ZWAAR onder te belichten op Automatisch. 2) Hij ging niet meer aan wanneer ik de on-knop switchte. 3) Hij ging daartegenover dan soms ook niet meer uit. 4) Het ergste is dat hij soms zomaar wou formateren zonder dat hierom gevraagd werd. 5) De flits werkte niet meer optimaal, ging soms niet af.

Ik was mijn toestel 2 maanden kwijt voor onderhoud. Nikon heeft er nieuwe software ingestoken, die van de D70S. Het prijskaartje hiervan was hoog.
Het toestel ging in het begin terug. Maar na een aantal weken begon het dezelfde fouten te maken als voorheen. Ik ben het nu weer kwijt voor lange duur.
Ik probeer contact op te nemen met Nikon. Zij hebben geen dienst na verkoop, geen ombudsdienst, geen klachtencentrum, NIETS. De dame die ik aan de lijn had bij Nikon vroeg met hoe oud het toestel nu is. 3 1/2 jaar. ,,Ja maar dat is al oud hè meneer.'' Oud. Ik betaalde hier 1300 Euro voor in die tijd. Voor de body alleen. En dat is dan oud na drie en half jaar. Ik ben niet te spreken over Nikon. En er is, zoals LeonardL. ook al vermelde in dit forum, geen dienst voor klachten. Nikon is onbereikbaar voor commentaar tot op heden.

Review criteria:

Voldoende
Voldoende
Voldoende
Voldoende
Slecht

Reageer

HarrieT. 12-09-2007
  • Product maand in bezit

Algemene score

8,2
Ik heb deze camera als overjarig model 6 weken geleden gekocht voor een zeer schappelijke prijs. Na 2 analoge Nikons de F55 en de F80 die ik beide nog steeds bezit, is het een verademing om te werken met een digitale reflex in vergelijking tot mijn digitale compact de Minolta S 414 die vooral binnen veel te traag is. 6 miljoen pixels is voor mij voldoende. Ook mijn 3 jaar oude laptop kan dit nog net behappen. De 10 miljoen van de D80 zou dan teveel zijn, nog afgezien dat dit model enkele honderden Euro's duurder is.
Na enkel instellingen gewijzigd te hebben zien de foto's er zeer kleurecht en scherp uit. De belichting is ook uitstekend. geen enkele onder-of overbelichting in de P en S standen. De automaat gebruik ik weinig evenals de motiefprogramma's, maar het zit er allemaal wel op. Ook mijn Sigma 28-200 lens doet het uitstekend op deze D70s. Al met al dus zeer tevreden.

Review criteria:

Goed
Uitstekend
Goed
Goed
Goed

Reageer

Kleef 10-07-2007
  • Product jaar of meer in bezit

Algemene score

8,6
Heb de camera bijna een jaar. Inmiddels 10.000 foto's mee gemaakt. Camera 2e hands aangeschaft na 1000 foto's. Bevalt me goed, stevig en niet zo plastic als de directe concurenten. 6 mega pixels is genoeg voor de standaard foto's tot bv 20x30cm. Waarom dan een veel duurdere camera aanschaffen... Meer instelmogelijkheden dan een D40 of D50 en je hoeft niet de menu's in te duiken om instelling te veranderen.
Camera is ergonomisch ingedeeld. Minpunten vind ik de wat kleinere zoeker, kleiner beeldscherm, slechts 5 af-selectievelden, en geen knop om te switchen af-c en af-s. Nieuwere camera's hebben dit vaak wel, maar daar betaal je dus veel meer voor. Kan met de minpunten dus zeker leven. Product heeft zich bewezen daarom wordt de volgende weer een Nikon (D200)

Verder kan ik voor de standaard foto bewerkingen en foto ordening Picasa van Google aanbevelen.

Review criteria:

Goed
Goed
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend

Reageer

hasselt1977 20-06-2007
  • Product jaar of meer in bezit

Algemene score

8,6
Ik ben nog steeds helemaal verliefd op mijn camera. Je hebt heel veel functies en kan je kan ze bijna allemaal instellen zonder dat je in het menu moet gaan zoeken!

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Goed
Goed

Reageer

Jack Bauer 19-03-2007
  • Product paar dagen in bezit

Algemene score

8,6
Sinds een week deze camera in bezit. Heb de body en kitlens los gekocht aangezien de kit vrij moeilijk te krijgen is. Verder nog een 4GB kaartje aangeschaft en een polarisatiefilter. Het filter is vandaag binnen gekomen. Camera ziet er zeer zwaar en log uit maar is dit absoluut niet, hij ligt er makkelijk en goed in de hand. Lens is makkelijk te monteren en alles wordt goed uitgelegd in de handleiding. Batterijen opladen gaat snel. Heb inmiddels de eerste 100 testfoto's gemaakt en het gaat allemaal van een leien dakje. De kwaliteit is goed. De camera blijft maar klikken, heerlijk! Volgende aankoop, na een beschermhoes of tas, zal waarschijnlijk een fisheye lens of 200/300mm lens worden.

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Goed
Goed
Uitstekend

Reageer

Jack Oosthuizen 20-12-2006
  • Product maand in bezit

Algemene score

9,2
Na lang wikken en wegen, gekozen voor D70S. De 350D, 400D, E500, D80 en de A100
waren in de race. Uiteindelijk waren er voor mij de volgende belangrijke punten
die de doorslag gaven:
- de prijs/kwaliteit verhouding
- robuustheid van de camera
- de prijs/kwaliteit van de een Nikon flistser en lenzen
- de gebruiksduur van een opgeladen batterij
- de snelheid van het de autofocus in combinatie met maken van opnames.
- het geluidsniveau van de objectieven

De kwaliteit van de foto's van deze camera's ontlopen elkaar niet veel. Wel het
gebruiksgemak van de instellingen die je anders dan de normale programma's kan
instellen. Daarnaast geeft Nikon op hun webside een geweldig goed
toegangkelijke ondersteuning.

Ik ben zeer tevreden over deze camera, ik heb de volgende objectieven : AF-S
18/70 en AF-S 55/200 en de flitser SB-60'. Een geweldig stelletje bijelkaar.

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Goed
Uitstekend
Uitstekend

Reageer

Cor15 12-12-2006
  • Product maand in bezit

Algemene score

9,8
Dit is echt de camera waar je wat mee kunt. Met een telelens van tamron erbij
kan je alles wat je vroeger al wilde. Mijn oude camera was een Sony S75, deze
maakte ook mooie foto's , de D70S maakt het echter nog wat mooier. Ik heb een
nederland model genomen, waardoor je er een prima gebruiksaanwijzing bij krijgt

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend

Reageer

E de Jong Voorhout 11-12-2006
  • Product jaar of meer in bezit

Algemene score

10,0
Waanzinnig goed toestel, perfecte beelden en enorme mogelijkheden.
Je bent zeker een maand of 3 bezig om je door de gebruiksaanwijzing heen te
worstelen, bestaat uit maar liefts 220 bladzijdes.
Zeer snelle camera, met onbegrensde mogelijkheden, nu reeds 1 jaar in bezit, ik
weet waarover ik spreek.
Vraag in de winkel om een Canon en daarna om een Nikon , en je bent verkocht,
ligt veel beter in de hand.


Succes met aankoop !

E de Jong

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend

Reageer

LeonardL 13-11-2006
  • Product jaar of meer in bezit

Algemene score

7,6
Ik fotografeer nu ruim 2 jaar, met zeer veel plezier, met de D70. Echter 2
maanden geleden ging de kamera kapot; de ontspanknop weigerde. Vandaar dat ik
voor degelijkheid een 5 geef. Helaas is er geen cijfer mogelijk voor nazorg
door de fabrikant; deze vind ik nl. zeer beroerd. Het duurde bijna 2 maanden
voordat de kamera gerepareerd was en de kosten waren erg hoog. Dit had ik van
een merk als Nikon niet verwacht!

Review criteria:

Uitstekend
Goed
Goed
Goed
Onvoldoende

Reageer

karing 14-10-2006
  • Product half jaar in bezit

Algemene score

10,0
Ik heb de camera nu een half jaar in mijn bezit en ben er supertevreden mee.
Aanvankelijk kostte me het nogal wat tijd en moeite om er mee te leren werken.
De manual heeft hele kleine lettertjes, maar een digitle manual was al veel
beter leesbaar. Het duurde ook een tijdje voor ik erachter kwam dat de RAW
bestanden nabewerkt moesten worden. verscherpen, verzadiging, eventuele ruis,
levels en curves allemaal dingen die ik moest leren. Van de Nikonsite Nikon
View 6 gedownload na het toestel geregistreerd te hebben was wel een must, want
RAW-edit software wordt niet meegeleverd. Schoonmaken van de sensor heb ik ook
moeten leren, want wil het toestel niet meer inleveren.

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend

Reageer

Fujifan S5000 11-10-2006
  • Product kwartaal in bezit

Algemene score

9,6
Na een aantal jaren een Fuji S5000 te hebben gebruikt, eindelijk de stap
genomen weer met een spiegelreflexcamera te gaan fotograferen. Sinds 1980 met
spiegelrefkexcamera's gewerkt.
Een paar maanden geleden een Nikon D70s gekocht met de 18-70 kitlens. Doel is
er nog een supertelelens bij te kopen voor vogel fotografie en een setje
tussenringen voor het macrowerk.
Voorlopig veel natuur en landschapsfotografie, met daarnaast industriele
objecten.
De camera heeft zich inmiddels voor mij bewezen als een betrouwbaar en
voorspelbaar werkpaard, met intuitieve knoppen en menustructuur. Het vrij grote
formaat en hoge gewicht van de camera vind ik prettig in het gebruik, de camera
voelt zeer stabiel aan en ligt goed in mijn vrij grote handen.
De kitlens voldoet goed, vooral bij diafragma 8-14 is de scherpte zeer goed.
Bij maximale groothoek is wel wat vignettering waar te nemen, maar dit is niet
zo storend vanwege de zeer geleidelijke toename richting de hoeken.
Tot en met ISO 800 zijn de foto's nagenoeg ruisvrij, ISO 1600 is alleen voor
noodgevallen. De automatische ISO correctie heb ik uitgeschakeld om in extreme
omstandigheden niet verrast te worden door correcties van de camera zelf. Ik
heb de camera standaard op ISO 200 staan.
Bij tegenlicht opnames moet men voorzichtig zijn met de
overbelichtingscorrectie, hooglichten komen vrij snel voor. Beter is het de
bracketing functie te gebruiken om te voorkomen dat met het mooiste plaatje
mist.
Zeer tevreden over de gebruiksmogelijkheden, speciaal de eigen instellingen
voor scherpte en verzadeging en de uitgebreide mogelijkheden van de
belichtingsmeting (centrummeting met verschillende diameters).
De interne flitser heeft welliswaar een beperkt bereik, maar voldoet goed. Op
afstanden van ca. 3 meter is het raadzaam de fliter iets over te laten
belichten, wat zeer eenvoudig in te stellen is. Rode ogen effect heb ik in het
geheel niet waargenomen!
De autofocus is snel en trefzeker, behalve op contrastloze oppervlakken, maar
dat geldt voor iedere camera. De kitlens zoomring en handmatige focus werken
soepel, erg prettig is dat duidelijk te voelen is waar het einde van het
instelbereik van de focusring is.
Het enige aan deze camera wat enige gewenning vergt is de knopjes voor
terugkijken en inzoomen van de foto's, daar had wat mij betreft een aparte
keuzeknop voor moeten zijn.
Het cijfer 9 voor kwaliteit foto is gebaseerd op uitsluitend gebruik van de
kitlens en uitvergroting van de foto's op 30x45cm, wellicht dat de score met
een 50mm 1.8 lens een 10 was geweest. Kleuren, contrast en detaillering zijn
DIK in orde!

Mijn conclusie: een ergonomisch perfect en degelijk werkpaard met zeer goede
fotokwaliteit.
Enig minpuntje: de zoeker is vrij klein, maar helder genoeg met voldoende
informatie.

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend

Reageer

Simon_nl 21-08-2006
  • Product paar dagen in bezit

Algemene score

9,4
Hallo
Ik heb de camera een paar dagen en ben super tevreden.
Het vergt wel wat tijd om de bediening onder de knie te krijgen ,maar dat komt
wel .
Dit is een camera die echt perfecte foto's maakt

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend

Reageer

Joyce2006 18-08-2006
  • Product paar weken in bezit

Algemene score

9,4
Deze camera nu een paar weken in mijn bezit. Ik heb er helemaal enthousiast
over. Prachtige foto's. Ik heb er een 70-300 mm objectief bij en het is
fenomenaal. Wat mij echter behoorlijk ergert, is dat ik er een Duitse
handleiding heb. (De camera is wel in Nederland gekocht en geregistreerd) en
dat Nikon behoorlijk moeilijk doet over het toesturen van een Nederlandse
handleiding. ze vinden dat je die maar moet downloaden van de site, terwijl ze
met een kleine moeite de Nederlandse handleiding kunnen toesturen. Dit valt me
tegen van Nikon. Want er zit zoveel bij die camera dat je echt op dat ding
moet studeren om er uit te halen wat er in zit.

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend

Reageer

Bram66 19-07-2006
  • Product maand in bezit

Algemene score

10,0
Topproduct, zeer goede kleurverzadiging, zeer snel en robuust. Bediening is
comfortabel en gemakkelijk. Ook de scherpte is prima. Ik heb bewust voor deze
camera gekozen vanwege zijn uitstekend prestaties !

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend

Reageer

Hans-Rapsskater 17-07-2006
  • Product kwartaal in bezit

Algemene score

9,0
Ik heb de Nikon D70S, tesamen met een SB800 flitser nu enkele maanden in bezit
(en zo'n 2000 opnamen verder) en ik moet zeggen: TOPPIE !!!

De Auto-stand moet je, zoals andere forummers ook al aangaven, inderdaad
vergeten maar daar koop je zo'n camera ook niet voor. Het probleem van
onderbelichting in de Auto-stand is dan ook meteen opgelost want die
onderbelichtingsfilosofie hangt Nikon inderdaad aan maar laat zich in
bewerkingssoftware uitstekend oplossen.

Ik maak vaak sportfoto's van mijn Dobermann en nu staat ie er dan ook echt op;
voorheen met m'n Canon IXUS50 had ik dan vooral achterpoten vanwege de
hinderlijke vertraging van compact's ?!?

Wel vind ik dat je naast zo'n DSLR er een compact bij moet hebben, al is het
maar voor de vakantiekiekjes, vanwege het handige formaat (broekzakmodelletje).

Mijn mening: met een DSLR maak je foto's en met een compact (welke dan ook)
plaatjes.............

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend

Reageer

JP Kalkman 05-07-2006
  • Product half jaar in bezit

Algemene score

10,0
Na jaren met rol gefotografeerd te hebben (altijd Nikkon) en wat Digitale SLR`s
( minolta, canon) nu eindelijk de D70s Kit. Super de super!
Super foto`s, super kleuren, super gebruiksgemak!!

Enigste nadeel is de Auto stand, die is slecht.

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend

Reageer

Rob71 02-07-2006
  • Product paar weken in bezit

Algemene score

8,0
Door de vele positieve reacties op deze site en mijn eigen ervaringen met een
analoge Nikon Camera ook overgegaan op een D70s met een Sigma 18 - 200
objectief en een Nikon SB600 flitser. Ben zeer tevreden over deze configuratie.
Het objectief heeft een breed bereik waardoor ik tot nu toe altijd uit de
voeten kon met dit objectie. Het scheelt wisselen en dat is ivm de grote
stofgevoeligheid absoluut een pré. De kwaliteit van de foto's zijn heel goed
maar het vraagt wel enige kennis van fotograferen om hier mooie foto's mee te
maken. Met de Auto-stand valt het resultaat wel eens tegen maar wanneer je gaat
spelen met de verschillende programma's, instellingen van diafragma en
sluitertijd en witbalance, dan komen er prachtige resultaten uit dit apparaat.
Deze camera is dus minder geschikt voor mensen die alleen maar op de automaat
foto's willen nemen.

Review criteria:

Uitstekend
Goed
Voldoende
Goed
Goed

Reageer

A. Mulder 29-06-2006
  • Product paar weken in bezit

Algemene score

6,2
HELP, ik ben helemaal niet tevreden over mijn recent aangeschafte d70s. Ik had
altijd een minolta spiegelreflex 505. De mooiste foto's in de mooiste kleuren
gewoon op stand A. Niets moeilijk doen. Nu heb ik in de meivakantie (het was
prachtig weer) met de nieuwe Nikon 300 foto's genomen op stand A en ze zijn
gewoon lelijk. De kleuren zijn niet sprankelend en de gezichten donker. Bij de
fotospeciaalzaak waar wij de camera hadden gekocht, adviseerden zij ons om
foto's te nemen op stand P en dan de flitser altijd aanzetten. Nou dit is ook
niet de oplossing. De kleuren van de foto's zijn gewoon NIET mooi en wij balen
ontzettend. Denk er ernstig over na gewoon weer met mijn (analoge)
minoltacamera foto's te nemen en proberen mijn Nikon + lens + telelens terug te
brengen/te verkopen. Wie heeft een oplossing. Let op ben geen professional. Ik
vind foto's maken van onze kinderen gewoon leuk en moet niet steeds allerlei
instellingen moeten doen. Is dit gewoon een nadeel van Nikon (kennis heeft
analoge camera van Nikon en heeft hetzelfde probleem qua kleur/helderheid
foto's)?

Review criteria:

Slecht
Voldoende
Voldoende
Goed
Goed

Reageer

NikonD70s 02-06-2006
  • Product paar dagen in bezit

Algemene score

9,7
Op mijn zoektocht naar een nieuwe camera (of een andere aankoop)is een bezoekje
brengen aan deze site een eerste stap. Eerlijk gezegd was ik stom verbaasd dat
er van deze camera geen reviews waren. Maar gelukkig hebben we ook nog Google.
Na wat zoeken vond ik een engelse site.
Deze site zegt genoeg. Natuurlijk ook naar de canon 350d gekeken. Neem hem in
je hand, en als je 1.80 meter plus bent, dan leg je hem gelijk weer weg. Neem
de Nikon in je hand en je bent verkocht.
Met de Nikon, maar dat geld ook voor de Canon enz. is het weer lekker
fotograferen. Volledige controle over alles wat je maar wil, of, als je een
luie dag hebt, lekker op de P stand. De lens is een prima lens, met een lekker
groothoekstand en zeerlicht tele. De brandpuntsafstand moet je wel 1.5x doen,
dus de 35mm stand is 28-105 mm. Tevens heb ik een Extreme III CF card gekocht.
Dit moet je wel doen ipv de ultra II. De laatste kan 10 mb /s wegschrijven en
de Extreme III 20 mb/s. Als RAW(bij Nikon NEF geheten) foto's maakt zijn deze
5mb groot, bij 2,5 beelden/sec kom je bij de ultra tekort, omdat de buffer vol
raakt.
In de jacht naar meer megapixels lijkt 6 mp misschien niet zoveel, maar de
winst in maximaal afdrukformaat tov 8 mp is slechts enkele cm. Tenzij je zeer
vaak 50x70 cm foto's laat afdrukken natuurlijk!
De ruime DX ccd maakt het mogelijk om ook op iso 1600 te fotograferen.
Natuurlijk doet zich daar wat ruis voor, maar dat is in de nabewerking nog op
te lossen. Als je dit vergelijkt met compacte digitale camera's die bij iso 400
al onbruikbare foto's opleverd dan is dit echt een verademing.
Bij de Nikon kun je zelfs foto's maken in AdobeRGB, wat ruimer is dan de sRGB.
Voor mijn Adobe Elements 4.0 heb ik een plugin gedownload waardoor ik de RAW
foto's van Nikon kan bewerken in Adobe Elements.
Daarom geef ik ook voor de mogelijkheden een 10 geef. Ook voor het
gebruiksgemak geef ik een 10. De D70s beschikt over een duidelijk NL menu. Voor
de kwaliteit foto geef ik een 9. Ik ben zeer tevreden over de lens, maar voor
(veel)meer geld zal er voor de liefhebber best nog wel iets beters te koop
zijn.

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend

Reageer

Toon meer reviews