Nikon D3400 + AF-P DX 18-55 mm 1:3.5-5.6G VR zwart - Reviews

Specificaties
Megapixel
24,2 megapixel
Filmen in full-HD
Filmen in Full-HD
Schermgrootte
1.2 inch scherm
Review type:

Gemiddelde beoordeling

De gemiddelde beoordeling is gebaseerd op de 46 reviews die zijn achtergelaten voor de Nikon D3400 + AF-P DX 18-55 mm 1:3.5-5.6G VR zwart op Kieskeurig.nl.

Help anderen en geef jouw mening over dit product. We verloten iedere maand onder alle reviewers 2 x € 250,-.

8,7

Schrijf een review

Kieskeurig.nl review criteria:

  • Uitstekend
  • Goed
  • Goed
  • Goed
  • Goed

Echte reviews van echte gebruikers, door ons gecontroleerd op betrouwbaarheid.

A-J Konijnenberg 26-05-2017
  • Product paar maanden in bezit

Perfecte camera voor beginnende fotograven en/of een budget

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: Nikon D3400 + AF-P DX 18-55 mm 1:3.5-5.6G VR zwart

Algemene score

8,0
Ik heb gekozen voor de D3400 en de zogenaamde "kit-lens" omdat ik mij graag wou verdiepen in de wereld van fotografie. Toen ik mij begon te verdiepen in deze toekomstige hobby was het eerste wat mij opviel de ontzettend grote prijsverschillen die je kan vinden tussen de vele bodies en lenzen die beschikbaar zijn. Als student was mijn spaarrekening, natuurlijk, beperkt en besloot ik dat ik twee opties had: een occasion (tweedehands) of een instapmodel. De keus is uiteindelijk op de nieuwe D3400 gevallen en spijt heb ik geen seconde van mijn aankoop gehad.

- De camera voelt solide aan in de hand, terwijl sommige online reviewers het als hard plastic omschrijven en dus ook tegelijkertijd minder stevig/solide etc., ik ervaar dit dus niet zo,
- De menu's zijn overzichtelijk en als er iets is wat niet duidelijk is zit er een ingebouwde handleiding op (deze kan je openen door op het knopje links van het scherm met het ? te drukken),
- De foto's die genomen worden zijn erg scherp en zijn zowel digitaal als uitgeprint erg mooi,
- De batterij gaat, voor mij, enkelen dagen mee. Echter ik heb bluetooth uitstaan. Bluetooth gebruik je met deze camera om snel via de app "snapbridge" je foto's op de camera te zetten en een geo-tag aan je foto's te geven. Soms was de geo-tag "oud", dit kan denk ik echter snel worden opgelost door een update van de App. Met het gebruik van de app ging de batterij erg snel leeg,
- De camera voelt ook licht aan, met alle accessoires erop aangesloten (batterij, riem etc.).

De enige minpunten die ik kan bedenken zijn:
- Dat er "maar" negen focus punten zijn, dit maakt het soms wat moeilijker om de focus perfect te plaatsen en dus ook de compositie mooi te houden.
-Dat als je dikke vingers aan je rechterhand hebt de camera erg krap aan kan gaan voelen. Dit zal niet het geval zijn met de kit-lens, maar als je een grotere lens erop zal doen kan dit een mogelijk probleem zijn.

Pluspunten

  • Perfect voor starters/budget
  • Solide
  • Scherpe foto's
  • Licht in gewicht
  • Batterij gaat lang mee

Minpunten

  • "maar" negen focus punten
  • Bij dikke vingers, zal de camera erg krap zijn

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Goed
Uitstekend
Goed

Reageer

mitchel 06-01-2018
  • Product paar dagen in bezit
  • Product gekocht

Super fijne camera die mooie scherpe foto's maakt!

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: Nikon D3400 + AF-P DX 18-55 mm 1:3.5-5.6G VR zwart

Algemene score

10,0
super mooie camera echt waar voor je geld
wat ik ook super vind is dat je de foto's die je maakt gelijk naar je telefoon door kan sturen!

Pluspunten

  • scherp beeld
  • simpele gebruiksvoorwaarde

Minpunten

  • redelijk geprijsd

Review criteria:

Uitstekend
Goed
Goed
Uitstekend
Goed

Reageer

Timo Ooms 22-03-2019
  • Product paar weken in bezit
  • Product gekocht

beste beginners camera

Geschreven voor: Nikon D3400 + AF-P DX 18-55 mm 1:3.5-5.6G VR zwart

Algemene score

9,0
Ik heb onlangs mijn Nikon D3400 + AF-P DX 18-55 mm gekocht bij Kamera Express in Breda. heel goed geholpen door mensen die er echt goed verstand van hebben. over de camera ik heb hem nu een week en hij bevalt me heel goed hij ligt lekker in de hand voelt stevig aan. de lens die erbij wordt geleverd is een hele goeie lens voor alle soorten fotograferen. al met al een hele goeie aanrader dus!

Pluspunten

  • Fijn in de hand
  • Veel functies
  • voor beginners goeie hulp

Minpunten

  • kleine camera band (wordt wel erbij geleverd)

Review criteria:

Uitstekend
Goed
Goed
Goed
Uitstekend

Reageer

Maxime 21-02-2019
  • Product paar weken in bezit
  • Product gekocht

Mooie foto's en makkelijk te bedienen

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: Nikon D3400 + AF-P DX 18-55 mm 1:3.5-5.6G VR zwart

Algemene score

8,0
Dit is mijn eerste spiegelreflexcamera en ik moet zeggen dat hij erg goed bevalt! Ondanks dat ik 10 jaar lang dezelfde compactcamera heb gehad kostte het weinig tijd om te wennen aan het systeem van de Nikon (terwijl websites hier juist voor waarschuwden). De speciale functies zijn leuke extra's, maar ook op de gewone en handmatige standen maakt deze camera haarscherpe foto's. De accuduur is voldoende, maar zou voor veelgebruikers nog te kort kunnen zijn. Elke dag opladen is dan aan te raden, of koop een extra accu. Hoe dan ook, ik ga nog veel plezier beleven met deze camera!

Pluspunten

  • Scherpe foto's
  • Vrij simpele bediening

Minpunten

  • Geen uitklapbaar scherm
  • Voor kleine handen minder geschikt

Review criteria:

Goed
Goed
Goed
Voldoende
Goed

Reageer

Simone 29-01-2018
  • Product paar dagen in bezit
  • Product gekocht

Goede kwaliteit

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: Nikon D3400 + AF-P DX 18-55 mm 1:3.5-5.6G VR zwart

Algemene score

9,0
Ideaal voor beginners! Mijn eerste spiegelreflexcamera gekocht voor een lange reis. Prachtige foto's, makkelijke bediening.

Review criteria:

Goed
Goed
Goed
Goed
Goed

Reageer

Noor 22-12-2017
  • Product paar dagen in bezit
  • Product gekocht

Nikon D3400 bij Kamera Express

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: Nikon D3400 + AF-P DX 18-55 mm 1:3.5-5.6G VR zwart

Algemene score

8,0
Ik heb de Nikon D3400 met de 18-55 lens gekocht bij Kamera Express in Arnhem. Veel uitleg had ik niet nodig want ik had zelf al veel gezocht op internet (ook veel vergeleken op kieskeurig.nl ;)) maar ik kon wel alle camera's even vasthouden en uitproberen. Ik heb de camera net, dus kan nog niet veel zeggen over de kwaliteit. Eerste indruk is dat het een erg compacte camera is die niet veel weegt, erg fijn voor een beginner zoals ik! Het zelf instellen van diafragma/sluitertijd gaat nu nog heel langzaam maar ik hoop dat uiteindelijk veel sneller te kunnen doen. Er was ook een mooie aanbieding met gratis tas, tripod, geheugenkaart en 50 afdrukken én nog 50 euro cashback van Nikon zelf!

Pluspunten

  • Niet zwaar
  • Goede aanbieding

Review criteria:

Goed
Goed
Goed
Uitstekend
Goed

Reageer

Rianne 28-10-2017
  • Product paar dagen in bezit
  • Product gekocht

Perfecte camera voor beginners

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: Nikon D3400 + AF-P DX 18-55 mm 1:3.5-5.6G VR zwart

Algemene score

8,0
De D3400 gekocht als mijn enige echte eerste spiegelreflexcamera.
Een kwaliteit camera voor een mooie prijs.
Hij is licht in de hand en maakt scherpe foto's
Hier ga ik veel plezier aan beleven

Pluspunten

  • Prijs
  • Licht gewicht
  • Perfect voor beginners
  • Snapbridge

Minpunten

  • Geen draaibaar venster

Review criteria:

Uitstekend
Goed
Uitstekend
Goed
Goed

Reageer

Ilske 12-10-2017
  • Product paar dagen in bezit

Compacte lichte camera

Geschreven voor: Nikon D3400 + AF-P DX 18-55 mm 1:3.5-5.6G VR zwart

Algemene score

9,0
Toestel is licht....een fijne camera voor beginners....veel opties en de sensor is snel. Gemaakte foto's zijn scherp .....25 megapixels. Vele mogelijkheden om uit te breiden.

Pluspunten

  • Licht gewicht
  • makkelijke zoom functie
  • Scherp resultaat
  • Goede camera voor beginners

Minpunten

  • Geen

Review criteria:

Goed
Goed
Uitstekend
Goed
Uitstekend

Reageer

Angelique 25-05-2017
  • Product paar maanden in bezit

Goede camera

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: Nikon D3400 + AF-P DX 18-55 mm 1:3.5-5.6G VR zwart

Algemene score

8,0
Ik vindt het en top camera werk fijn en werk makkelijk. De lens is goed alleen mis ik de automatische functie op de lens.

Pluspunten

  • Gebreuk
  • Makkelijke lens

Minpunten

  • Lens heeft geen automatische stand

Review criteria:

Uitstekend
Voldoende
Voldoende
Voldoende
Voldoende

Reageer

Harm pieter 24-05-2017
  • Product paar maanden in bezit

Top camera

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: Nikon D3400 + AF-P DX 18-55 mm 1:3.5-5.6G VR zwart

Algemene score

9,0
Het is een hele goede camera voor beginners hij doet alles automatisch maar je kunt hem ook naar behoren instellen met de perfecte lens heb je een hele goede camera en de kwaliteit van Nikon wat we gewend zijn. En met Bluetooth aan boord kun je de foto's gelijk bekijken op je telefoon je maakt een foto en hij staat er gelijk op.

Pluspunten

  • Goede accuduur
  • Goede kwalitiet
  • Goede bouwkwalitiet
  • Heeft bluethoot

Minpunten

  • Wifi

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Goed
Uitstekend
Uitstekend

Reageer

Marcel Peters 24-05-2017
  • Product half jaar of langer in bezit

Nikon D3400 + Tamron 18-270 + Nikon 35 F1.8

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: Nikon D3400 + AF-P DX 18-55 mm 1:3.5-5.6G VR zwart

Algemene score

9,0
Deze camera met nu nog één Prime lens werkt precies zoals ik had verwacht. Dit is mijn eerste "echte" camera en zonder moeite maak ik nu de mooiste foto's. De lenzen zijn duur, maar als je Tamron lenzen neemt zijn de kosten goed in de van te houden.

Pluspunten

  • Prijs
  • Gebruikersgemak
  • Kleur (rood)
  • Bluetooth connectie

Minpunten

  • Geen bescherm folie voor het schermpje
  • De nekband had zachter gekund
  • Geen WiFi

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Goed
Uitstekend
Uitstekend

Reageer

Wendy 15-02-2019
  • Product paar dagen in bezit
  • Product gekocht

Prima camera

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: Nikon D3400 + AF-P DX 18-55 mm 1:3.5-5.6G VR zwart

Algemene score

8,0
Veel mogelijkheden, uitstekende prijskwaliteit verhouding!

Mooi compact toestel. Licht gewicht. Prima camera om mee te beginnen.

Pluspunten

  • Licht
  • Compact

Minpunten

  • Geen wifi

Review criteria:

Goed
Goed
Goed
Goed
Goed

Reageer

Ellen Kaleveld 16-01-2019
  • Product paar weken in bezit
  • Product gekocht

Mooie camera

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: Nikon D3400 + AF-P DX 18-55 mm 1:3.5-5.6G VR zwart

Algemene score

9,0
Camera 2 weken terug gekocht en al volop foto's gemaakt ondanks het slechte weer.
Wat een heerlijk lichte camera en al heel wat mooie foto's van mijn hond gemaakt, ook actie foto's.
Camera bij Kameraexpress in Utrecht gekocht , leuk en professioneel geholpen, met leuke adviezen ga ik zeker nog eens terug.

Pluspunten

  • Licht in gewicht
  • Mooie foto's, niet bewogen

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend

Reageer

Hilde 11-01-2019
  • Product paar weken in bezit
  • Product gekocht

Fijne camera om mee te starten!

Geschreven voor: Nikon D3400 + AF-P DX 18-55 mm 1:3.5-5.6G VR zwart

Algemene score

9,0
Ik heb er erg leuke foto’s mee kunnen maken. Heb zelf nog geen ervaring met camera’s en dan is dit een hele fijne start!

Pluspunten

  • Verschillende standen

Minpunten

  • Slecht te verbinden met mobiel

Review criteria:

Goed
Uitstekend
Goed
Goed
Goed

Reageer

Jolanda 10-01-2019
  • Product paar dagen in bezit
  • Product gekocht

Mooie camera.

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: Nikon D3400 + AF-P DX 18-55 mm 1:3.5-5.6G VR zwart

Algemene score

8,0
Ik kreeg dit product aanbevolen van een kenner. Het blijkt een handzame camera die heel goed geschikt is voor beginners, maar ook voor gevorderden.

Pluspunten

  • Ligt makkelijk in de hand
  • Duidelijke handleiding

Minpunten

  • Geen
  • Geen

Review criteria:

Uitstekend
Goed
Uitstekend
Goed
Goed

Reageer

Judith 09-01-2019
  • Product paar dagen in bezit
  • Product gekocht

Prachtige foto's, lichte camera.

Geschreven voor: Nikon D3400 + AF-P DX 18-55 mm 1:3.5-5.6G VR zwart

Algemene score

9,0
Een prachtig cadeau voor mijn dochter die zich meer wilt gaan verdiepen in de fotografie. Omdat hij licht is, veel functies heeft en prachtige foto's maakt een ideale start voor gevorderde beginner/licht gevorderde fotografe.

Pluspunten

  • lichtgewicht
  • prachtige foto's

Minpunten

  • bijbehorende tas is wel groot

Review criteria:

Uitstekend
Goed
Goed
Goed
Goed

Reageer

M. 29-12-2018
  • Product paar maanden in bezit
  • Product gekregen

Fijne camera, maakt prachtige foto's

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: Nikon D3400 + AF-P DX 18-55 mm 1:3.5-5.6G VR zwart

Algemene score

8,0
Erg fijne camera voor een beginner. Goede kwaliteit foto's en filmpjes! De camera heeft veel functies en is licht in de hand. Zeer goede prijs-kwaliteitverhouding.

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Goed

Reageer

B.V. 17-12-2018
  • Product paar dagen in bezit
  • Product gekocht

Top toestel

Geschreven voor: Nikon D3400 + AF-P DX 18-55 mm 1:3.5-5.6G VR zwart

Algemene score

10,0
Top toestel voor een leuke prijs. Mooi groot scherm en een erg makkelijke bediening. Aanrader voor elke hobby fotograaf

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend

Reageer

Bram 14-12-2018
  • Product paar maanden in bezit
  • Product gekregen

Mooie camera

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: Nikon D3400 + AF-P DX 18-55 mm 1:3.5-5.6G VR zwart

Algemene score

8,0
Ik kocht de Nikon D3400 bij Camera expres hij licht mooi in de hand is uit te breiden tot een telelens maar met iedere lens schiet hij haarscherpe foto, s ook zitten er genoeg optie, s op zoals nachtlamdschap watervallen natuur en ga zo maar door ik beveel het aan.

Pluspunten

  • Licht fijn in de hand
  • Haarscherpe foto, s

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend

Reageer

Ben Hiddink 10-12-2018
  • Product paar weken in bezit
  • Product gekocht

Nikon 3400 scherpe prijs met prima kitlens erbij.

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: Nikon D3400 + AF-P DX 18-55 mm 1:3.5-5.6G VR zwart

Algemene score

8,0
Een lichte body met fijne gestabiliseerde kitlens erbij. Scherpe prijs. In auto mode kan mijn vrouw als leek prima fotoos maken. Ikzelf gebruik de camera veel in de andere programmas (diafragma voorkeuze of manual). Oude 50 mm Nikon lens (G-type) werkt fantastisch met deze body.Goed geholpen bij kamera-express in Utrecht.

Review criteria:

Uitstekend
Goed
Goed
Goed
Goed

Reageer

Toon meer reviews