Monitor Audio RX6 - Reviews

Specificaties
Aantal drivers/units
3
Aanbevolen max. vermogen
125 watt
Website fabrikant
http://www.monitoraudio.de/silver_rx6_techs.html
Bekijk alle specificaties

Gemiddelde beoordeling

Beoordeling op basis van 5 reviews geschreven op Kieskeurig.nl.

Help anderen en geef jouw mening over dit product. We verloten iedere maand onder alle reviewers 2 x € 250,-.

9,1

Schrijf een review

Kieskeurig.nl review criteria:

  • Goed
  • Uitstekend
  • Uitstekend

Echte reviews van echte gebruikers, door ons gecontroleerd op betrouwbaarheid.

Hifi999999 20-04-2013 Product paar dagen in bezit

Algemene score

7,3
Op het eerste gehoor klinkt deze luidspreker erg goed, maar na verloop van tijd begon de ontzettend overheersende bas vermoeiend te worden. De speakers klinken goed als ze ver van de muur en/of in een goed gedempte ruimte staan. Dit was in de winkel het geval (Snijders Rotterdam, waar zelfs vloerbedekking tegen de muur zit, wie heeft dat nu thuis?). Bij ons thuis (gladde muren, grote ramen, laminaat, maar wel dikke gordijnen) overheerste de bas ten opzichte van het middengebied en dit had bij sommige cd's zelfs gedreun tot gevolg. Speakers van bijv. PMC, Elac, Dali en Dynaudio deden het, zo ontdekte ik later, wat dat betreft een stuk beter. Ik heb ze daarom na een jaar ingeruild. Voor wat betreft de looks; ik vind de speakers zelf mooi ( had de zwart hoogglans versie), maar de voet waar ze op staan (geverfd hout) ziet er erg goedkoop uit en ontsiert het geheel. Kortom, test speakers altijd eerst thuis, bij een goede winkel is dit altijd mogelijk.

Review criteria:

Voldoende
Voldoende
Uitstekend
muziek 52 21-04-2013

Beste Hifi999999 ,op wat voor een versterker waren de rx6 speakers aangesloten?

Hifi999999 22-04-2013

@muziek 52: Eerst op een oudere Sony ES stereo versterker en later op een Creek Evo versterker en cd-speler.

Rtheo 03-02-2015

Plaatsing met afstand van de wand en foampluggen erin zorgt voor veel betere basweergave.

Reageer

Timoet 30-12-2012 Product jaar of meer in bezit

Algemene score

9,3
Prijs kwaliteit zijn dit de beste speakers die je kan kopen. Heb er wel nog een rel t7 bij staan voor dat laatste beetje je laag.

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend

Reageer

acmaassen 15-10-2011 Product paar dagen in bezit

Algemene score

9,7
Ik kocht deze speakers 2e hands voor een mooie prijs. Eigenlijk bedoelt voor op de slaapkamer, maar na een test in de woonkamer, op m'n Marantz SR8500, blies hij m'n KEF iQ9 speakers weg. Vooral het laag is indrukwekkend. Heel dynamisch, punchy en mooi gedefinieerd. Het midden en hoog is eveneens indrukwekkend, al scoorde m'n iQ9 hier ook erg goed op. Het verschil zit 'm vooral in de soundstage die veel ruimtelijker is, en dat de RX6 veel muzikaler en intiemer klinkt. Het komt meer naar je toe, waar de iQ9 wat ingetogen blijft, wel met suspense, maar komt niet zo mooi los als de RX6.

Het enige nadeel bij mij is toch nog de bass. Die is geweldig mooi, maar soms iets te aanwezig. In Direct mode krijg ik 't nog niet helemaal optimaal. In andere modus kun je natuurlijk de bass wat terug schroeven, alleen klinkt 't dan net wat minder mooi als in direct modus. Dit is geen nadeel van de speaker (die speelt retestrak), maar meer van m'n akoestiek.

Kortom, een geweldige speaker die zich echt kan meten met het high-end segment en notabene m'n duurdere KEF's met gemak weg speelt. Ik geef hem alleen geen 10 omdat er vast wel speakers zijn die 2x of meer kosten en beter zullen klinken.

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend

Reageer

Muziekinderimboe 29-08-2011 Product jaar of meer in bezit

Algemene score

9,3
Ik heb deze RX6 nu een jaar in huis. Ze zijn prachtig afgewerkt en heel stevig, bovendien niet overdreven groot.
Lange tijd was ik er niet helemaal gelukkig mee, vooral het laag viel tegen. Nu is de combinatie met mijn Onkyo A9355 geen gelukkige, ik had wat meer geld moeten uitgeven aan een wat mildere en warmere Marantz, maar tja. Waren er nog maar Sansui’s 317…
Na een jaar is de luidspreker ingespeeld – speel dus niet zo veel – en ik ben nu veel gelukkiger mee, het laag is veel beter en het geluid meer open, klassieke muziek komt goed tot zijn recht.
Houd er rekening mee als je gaat luisteren, dat de speakers echt een inloopperiode nodig hebben !
De versterker blijft een probleem, dus hoe goed ze helemaal zouden kunnen zijn weet ik niet.

‘Helaas’ heb ik ook Spendor boxen en daarmee vallen veel boxen in het niet, maar dit is wel appels en peren vergelijken.
Voor het geld is deze box een absolute aanrader.

Review criteria:

Goed
Uitstekend
Uitstekend

Reageer

KeesF55 15-12-2009 Product maand in bezit

Algemene score

9,7
De RX6 speaker hebben mijn 30 jaar oude DM5's (30 jaar) vervangen. Ik heb de RX6 vergeleken veel als belangrijkste kanshebbers de B&W 683/684, Mordaunt Short Mezzo 6 en Dali Ikon 6. De Dali had lang mijn voorkeur vanwege zijn gedetailleerde hoog weergave. Is echter afgevallen omdat de kast erg fors is voor mijn huiskamer en omdat het gedetailleerde hoog op lange duur vermoeiend kan worden. De RX6 is gedetailleerd in het hoog en heeft een prachtige bas. Bovendien heeft de RX6 bescheiden afmetingen en is de afwerking subliem. Ik heb de RX6 nu een maand in huis. Ze gaan steeds beter klinken. De andere componenten van mijn installatie zijn: Sansui AU-217 (30 jaar oud) en Denon DCD 735.

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend

Reageer