Sony Xperia XZ2 Compact zwart / 64 GB / (dualsim) - Reviews

Specificaties
Display
5.0 inch scherm
Opslag
64 GB opslag
Besturingssysteem
Android
Bekijk 3 andere uitvoeringen

Gemiddelde beoordeling

De gemiddelde beoordeling is gebaseerd op de 48 reviews die zijn achtergelaten op Kieskeurig.nl.

Help anderen en geef jouw mening over dit product. We verloten iedere maand onder alle reviewers 2 x € 250,-.

9,0

Schrijf een review

Kieskeurig.nl review criteria:

  • Uitstekend
  • Uitstekend
  • Uitstekend
  • Goed
  • Goed

Echte reviews van echte gebruikers, door ons gecontroleerd op betrouwbaarheid.

sbookholt 27-03-2018
  • Product paar dagen in bezit
  • Product gekocht

Erg fijne phone

Algemene score

9,0
Op het gebied van compacte high-end phones is er nauwelijks aanbod, maar ben erg tevreden met de xz2 compact. Prachtig HDR scherm, supersnel, goede batterij en weinig ongevraagde apps (alleen amazon). Ook leuk zijn de super slow-mo opties op de camera en de xperia actions.
Miste eerst de headphone jack, maar er zit een verloopje bij van usb-c naar jack, dus kan je toch een normale koptelefoon inpluggen.

Pluspunten

  • HDR Scherm
  • Batterijduur
  • Supersnel

Minpunten

  • Geen draadloos opladen
  • Headphones via usb-c adapter

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend

Reageer

N.E 19-04-2018
  • Product paar weken in bezit
  • Product gekocht

Fijn toestel voor iemand met kleine handen

Ja, ik beveel dit product aan

Algemene score

9,0
Ik heb het toestel nu 2 weken en ben echt blij met mijn aankoop. Mijn vorige toestel was een xperia z5 compact. Dit is voor mij de ideale opvolger. Ik ben blij dat dit toestel van de achterkant niet van glas is, dit is zeker steviger.

Het toestel is ideaal voor iemand met kleine handen. Het design is mooi, is weer eens iets anders. Wel is het jammer dat de vingersensor op de achterzijde zit. Je bent hierdoor genoodzaakt de telefoon op te pakken.

Pluspunten

  • Goed formaat (voor iemand met kleine handen)
  • Uniek design
  • Voldoet aan up-to-date technologie onder mobiels

Minpunten

  • Vingersensor aan achterzijde

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend

Reageer

Elias 17-04-2018
  • Product paar weken in bezit
  • Product gekocht

Beste compacte smartphone

Ja, ik beveel dit product aan

Algemene score

10,0
Voor mensen die liever een kleine telefoon willen is dit het beste wat je kan krijgen. Het zit heerlijk in de hand, achterkant is namelijk gebogen waardoor het één voelt met de hand. Het heeft een formidabele scherm met een goede camera voor een kleine telefoon. De batterij doet het ook boven verwachting goed, je kan er makkelijk een dag mee door. En ik ben best een heavy user. En wat mij het meest opviel was het goede geluid wat uit zo een klein toestel komt, het geluid bij film kijken komt goed tot zijn recht door de dual speakers die naar je gericht zijn. Software werkt goed en je hebt veel functies die andere telefoons niet hebben. Enige minpunt is dat er geen headphone jack meer bij zit, wat je toch wel erbij verwacht aangezien het een aardig dik toestel is. Maar voor de rest een aanrader voor mensen die genoegen nemen met een kleine telefoon. Prijs kwaliteit is namelijk precies goed.

Pluspunten

  • Compact
  • Batterij
  • Camera
  • Scherm
  • Geluid

Minpunten

  • Dikte
  • Geen headphone jack
  • Te dikke bezels

Review criteria:

Goed
Uitstekend
Goed
Voldoende

Reageer

Martijn 12-04-2018
  • Product paar dagen in bezit
  • Product gekocht

Compact, fijn scherm, heerlijk snel.

Ja, ik beveel dit product aan

Algemene score

9,0
Na jaren Samsung te hebben gebruikt (tevreden gebruiker van de S series, t/m de S7) weer terug gestapt naar de Sony (korte Z3compact uitstap gehad, maar toestel was mij te vierkant).

Wat een heerlijk toestel, erg snel. Nog geen lag gehad en ik gebruik veel apps.

Accu houd het echt lang vol t.o.v. mijn Samsung.

Houdt erg fijn vast en ben niet bang dat ik hem snel laat vallen zoals bij de S7 met z'n gladde glazen achterkant.

Tot op heden nog geen nadeel kunnen ontdekken in gebruik, draadloos opladen mis ik trouwens wel, dat was voor mij bijna een dealbreaker maar ik ben toch blij dat ik hem aangeschaft heb.

Pluspunten

  • Compact
  • Accuduur
  • Prima scherm
  • Afgeronde hoeken

Minpunten

  • Draadloos laden niet aanwezig

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend

Reageer

LRV87 21-04-2018
  • Product paar dagen in bezit
  • Product gekocht

Klein en toch net zo krachtig als zijn concurentie

Ja, ik beveel dit product aan

Algemene score

9,0
Naast de specificaties en het mooie design is dit toestel ook nog eens heel practisch in het steeds maar groeiende smartphone segment. Pluspunten : compact, snel, super mooie SLOW video's en relatief goede camera voor foto.
Daarbij heeft Sony veel apps om het makkelijker te maken.

Pluspunten

  • Compact design
  • Camera
  • Design
  • Sony apps
  • Plaats van vingerscanner

Minpunten

  • Geen vibratie (zoals grotere broer XZ2)

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Goed

Reageer

Erwin de Haas 21-04-2018
  • Product paar dagen in bezit
  • Product gekocht

Prachtige telefoon

Ja, ik beveel dit product aan

Algemene score

9,0
Ik heb al jaren een Sony telefoon, dit is inmiddels mijn 5e model.
Opzich een prachtig toestel de XZ2 compact vooral omdat het klein en compact is. Zonder dat je grote passen terug hoeft te doen in specificaties.

Enkele minpunten:
Glad toestel (ergens neerleggen vooral door de iets gebogen achterkant)
Orginele covers (zijn niet te krijgen in winkels) en ook online lastig aan te komen.
Sony is niet erg snel met updates.

Maar als je hiermee kan leven heb je een super toestel.

Pluspunten

  • Camera
  • Accu

Minpunten

  • Orginele hoesjes zijn niet te krijgen in winkels
  • Lijkt veel op Samsung in design

Review criteria:

Goed
Goed
Goed
Voldoende
Goed

Reageer

David B. 21-04-2018
  • Product paar weken in bezit
  • Product gekocht

Kleine comfortabele krachtpatser

Algemene score

9,0
Zocht een toestel die van de fabrikant goede update support ontvangt en de laatste Snapdragon CPU heeft. Heb alles in dit toestel gevonden!

Toestel ligt zeer fijn in de hand, heeft tevens goede accu duur en echte usb-c support (dus USB 3.0)! Verder kan je kiezen tussen duo sim of geheugen kaart gebruik en is de camera boven gemiddeld! Groote van het toestel is voor sommigen mogelijk te klein voor mij echter ideaal. Scherm is verder prachtig; scherp, HDR en zeer goed leesbaar in de zon!

Pluspunten

  • Snelheid (Snapdragon 845!!)
  • Scherm (HDR en zeer goed in de zon leesbaar)
  • Camera (super slo-mo en 4K HDR)
  • Draadloze opties (behalve charging)
  • Update support van Sony!

Minpunten

  • Gewicht iets aan de hoge kant
  • Geen wireless charging
  • Uitknop en volume knoppen verkeerde volgorde
  • Plastic achterkant kan goedkope indruk geven

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Goed
Uitstekend

Reageer

Somara 20-04-2018
  • Product gekocht

Mooi toestel

Ja, ik beveel dit product aan

Algemene score

9,0
Ik vind dit echt een heel mooi toesten en hij is gelukkig lekker klein ben er echt super blij mee met dit toestel

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Goed
Goed
Goed

Reageer

Dave 19-04-2018
  • Product paar dagen in bezit
  • Product gekocht

Kleine krachtpatser

Ja, ik beveel dit product aan

Algemene score

8,0
Wou niet te grote telefoon maar wel alle mooie dingen er op, goede video kaart en een mooie camera, ben zeer tevreden over hoe hij werkt en reageert, zeker een aanrader 😀

Pluspunten

  • Klein
  • Snel

Review criteria:

Goed
Goed
Goed
Goed
Uitstekend

Reageer

Hamersvelder 19-04-2018
  • Product paar weken in bezit
  • Product gekocht

Erg goede accuduur. Fijn formaat en snel

Ja, ik beveel dit product aan

Algemene score

9,0
Ik wilde een kleiner toestel en een dualism. Zodat ik niet met 2 toestellen rond loop. Paar jaar terug ook Sony compact gehad. Fijn formaat. Mooie vormgeving. Handig de vongetpront scanner achter op de goede hoogte. P

Pluspunten

  • Formaat
  • Snelheid

Minpunten

  • Plastic aanvoelende achterkant

Review criteria:

Goed
Goed
Goed
Uitstekend
Voldoende

Reageer

Jaap 19-04-2018
  • Product paar weken in bezit
  • Product gekocht

Super telefoon, groot scherm voor een compact

Ja, ik beveel dit product aan

Algemene score

10,0
Super telefoon groot scherm duidelijk goede foto's hij is snel ,hier voor had ik een z5 compact die wasmachine ook goed maar vergeleken met xz2 compact is deze weer stukken beter

Pluspunten

  • Groot scherm
  • Betere foto's
  • Snel
  • Ligt goed in de hand
  • Goede plaats voor een vinger print achterop

Review criteria:

Goed
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend

Reageer

Remco 19-04-2018
  • Product paar weken in bezit
  • Product gekocht

Kleinste highend toestel

Ja, ik beveel dit product aan

Algemene score

9,0
Het toestel ligt lekker in de hand door de bolle achterkant. Foto's zijn zoals gewoonlijk bij Sony van goede kwaliteit ook het maken van video's in ultra HD met hdr zien er mooi uit op Tv.
Toestel is lekker snel heeft geen apps die standaard op de achtergrond draaien. De ui is lekker clean.

Een echte aanrader voor iemand die een klein toestel wilt kopen met de specs van zo'n grote highend.

Pluspunten

  • Scherm
  • Camera
  • Snelheid

Minpunten

  • Geen dubbele camera

Review criteria:

Uitstekend
Goed
Uitstekend
Goed
Goed

Reageer

AJ 19-04-2018
  • Product paar weken in bezit
  • Product gekocht

Compacte krachtpatser

Algemene score

10,0
Toptoestel doet wat men beloofd.

Camera geweldig en helemaal tijdens wedstrijden van mijn zoons. Scherm is mooien scherp en reageert direct. Geluid van speaker ook top.
Doet alles wathet moet doen.

Pluspunten

  • Camera
  • Formaat
  • Geluid
  • Accuduur
  • Oplaadsnelheid

Minpunten

  • Geen

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend

Reageer

Thomas 19-04-2018
  • Product paar weken in bezit
  • Product gekocht

Super fijn toestel!

Ja, ik beveel dit product aan

Algemene score

9,0
In bezit sinds de release dag. Super fijn toestel, genoeg opslag op de telefoon zelf, en uitbreidbaar dmv sd-card in 2e sim-slot.
Zoals gewend van Sony super goede camera.

Telefoon ligt fijn in de hand

Al met al een tevreden klant van Sony hier.

Pluspunten

  • Camera
  • Accu
  • Compact en ligt fijn in de hand

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Voldoende

Reageer

W K te G 19-04-2018
  • Product paar weken in bezit
  • Product gekocht

Perfect compact, snel, super mooi scherm

Ja, ik beveel dit product aan

Algemene score

10,0
Na een zeer goede ervaring met een vorige Sony, dit keer gekozen voor het topmodel En dat was een hele goede keuze. Alles wat beschreven wordt wat dit apparaat kan klopt volledig. Hier ga ik de komende tijd heel veel plezier aan beleven

Pluspunten

  • Formaat
  • Camera
  • Zeer solide

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend

Reageer

Des 19-04-2018
  • Product paar dagen in bezit
  • Product gekocht

Zeer comfortabel in de hand, mooi en gaat lang mee.

Ja, ik beveel dit product aan

Algemene score

9,0
Bijna alle edities van de Compact serie gehad te hebben was het de enige optie om een goede handzame Android smartphone te hebben. Net in September nog de XZ1 compact gehad te hebben vond ik deze te hoekig waardoor hij niet lekker in de hand lag.

Enigszins sceptisch dat de Xz2 compact te dik zijn om nog als klein gezien te worden was ik zeer blij verrast toen ik hem binnenkreeg. Nu eindelijk heb ik een high end handzame Android smartphone.

Pluspunten

  • Handzaam
  • Snel
  • Mooi
  • Lange accuduur
  • Goed geluid

Review criteria:

Goed
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Goed

Reageer

Laura 19-04-2018
  • Product paar weken in bezit
  • Product gekocht

Fijn formaat, gebruiksvriendelikk

Ja, ik beveel dit product aan

Algemene score

9,0
De Sony Xperia xz2 compact is een fijn handzaam toestel. Hij ligt prettig in de hand en is makkelijk te bedienen. Het geluid en licht van het scherm zijn erg goed. Ook de batterijduur is lang genoeg, kortom een fijn toestel!

Pluspunten

  • Formaat
  • Gebruiksvriendelijkheid
  • Scherm

Review criteria:

Uitstekend
Goed
Uitstekend
Uitstekend
Goed

Reageer

Md 19-04-2018
  • Product paar dagen in bezit
  • Product gekocht

Prettige performance, handzaam formaat

Ja, ik beveel dit product aan

Algemene score

8,0
Een klein scherm is weer even wennen, maar de bedienbaarheid is een groot pluspunt. Nadeel is dat sommige apps ontworpen zijn met een grotere scherm in gedachten

Pluspunten

  • Handzaam
  • Rekenkracht

Minpunten

  • Sommige apps minder geschikt

Review criteria:

Uitstekend
Goed
Uitstekend
Goed
Voldoende

Reageer

Léon 19-04-2018
  • Product paar weken in bezit
  • Product gekocht

Uniek in het high-end segment

Algemene score

10,0
Super mooi toestel. Wel wat dik en zwaar(der) maar weegt niet op tegen alle voordelen. Mooi, snel, ligt heerlijk in de hand; echt een top toestel! En klein tov van de concurrentie. Gaf voor mij dé doorslag om dit toestel te kiezen.

Pluspunten

  • Klein
  • Snel
  • Android 8.0 uit de doos

Minpunten

  • Beetje dik, maar niet hinderlijk
  • Zwaar, maar niet hinderlijk

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend

Reageer

Patrick 19-04-2018
  • Product paar weken in bezit
  • Product gekocht

Mooi duidelijk scherm met een goede accu duur.

Ja, ik beveel dit product aan

Algemene score

10,0
Eindelijk een goede opvolger voor mijn Xperia Z compacte telefoon na ruim 4 jaar gebruikt te hebben kwam Sony met een goede opvolger, namelijk de Xperia xz2 compact met zeer goede kwaliteiten. Deze telefoon ligt fijn in de hand en is makkelijk en snel te bedienen. Ben zeer content met deze Sony en kan iedereen dit toestel aanraden die een compacte top telefoon kan waarderen.

Pluspunten

  • Formaat
  • Scherm
  • Gewicht
  • Oreo 8

Minpunten

  • Nog geen kunnen ontdekken

Review criteria:

Goed
Uitstekend
Uitstekend
Goed
Uitstekend

Reageer

Toon meer reviews