Sony Xperia X Performance wit / 32 GB - Reviews

9,1 Lees 31 reviews
Best Reviewed augustus 2016
Specificaties
Display
5 inch scherm
Os
Android OS
Opslag
32 GB opslag
Bekijk alle specificaties

Gemiddelde beoordeling

Beoordeling op basis van 31 reviews

9,1

Schrijf een review Maak videoreview

Review criteria:

  • Goed
  • Uitstekend
  • Uitstekend
  • Uitstekend
  • Uitstekend

Echte reviews van echte gebruikers, door ons gecontroleerd op betrouwbaarheid.

Henk 12-08-2016 Product paar maanden in bezit

Mijn Sony Xperia

Ja, ik beveel dit product aan

Algemene score

9,0
Sinds kort heb ik deze Sony Xperia. Het heldere scherm en de camera zijn voor mij de pluspunten.Het design van het toestel is verbeterd.Alleen de accu gaat minder lang mee dan ik had gehoopt. Met de snellader heb je in no time weer voldoende power. Prijstechnisch wat aan de hoge kant. Voor de rest een tevreden gebruiker.

Pluspunten

  • Camera
  • Helderheid beeld
  • Design

Minpunten

  • Accu
  • Prijs

Review criteria:

Voldoende
Goed
Goed
Goed
Goed
LatDior Taylor 09-08-2016 Product paar dagen in bezit

Hele mooie toestel

Algemene score

8,6
Heb de Xperia Performance ruim een maand. Wat een luxe, zeer goede camera, hij is snel en ik kan het naar mijn persoonlijke behoefte en smaak inrichting dankzij Android. De beveiliging is ook erg fijn. Met de fingerprintscan kan ik belangrijke apps beveiligen. Wat ook heel fijn is aan dit toestel is de duurzaamheid. Hij kan tegen water en vuil. Super belangrijk als je kinderen hebt. De grote van het scherm is prima. Ik gebruikte hiervoor de compact Z1, ook een fijne toestel maar wat kleiner. Van de nieuwe Xperia serie is de Performance het meest compleet. Hij is zeker een aanrader

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Goed
Uitstekend
Voldoende
SonyafterNokia 08-08-2016 Product maand in bezit

Goed, maar het licht is gedoofd.

Algemene score

8,0
Waar Sony jarenlang het licht heeft gezien met onder meer de krachtige de Xperia Z series. Laat Sony met de Xperia X & Xperia X Performance toch een paar steekjes vallen (Xperia XA daargelaten, prima prijs kwaliteit verhouding). Waarom?

Sony lanceert de telefoons anno halverwege 2016, een serie gericht op een doelgroep die erg naar de specificaties kijkt en niet zozeer blind op merk koopt.

Waarom (nagenoeg) al het mogelijke op smartphone gebied keer op keer in een mooie Z serie proppen, en nu een nieuw toestel -met hetzelfde prijskaartje!- op de markt brengen en daarmee velen teleurstellen, wat de Xperia X & X Performance niet kan wat het voorgaande wel kon? Het volgende:

1. geen 4k filmen
2. geen fm radio
3. accu-duur laat te wensen over
4. De X Performance is games (bijv. Simcity Buildit hapert) niet de baas, tijdens gameplay hapert spel en pictrogrammen veel te groot.
5. geen MHL 3 TV-out

Anno 2016 een high end (prijskaartje) telefoon uitbrengen zonder:
6. niet Qi wireless charging compatible.

Het enige echte excuus voor Sony kan zijn dat er later nog een Z-serie opvolger komt die wel een alleskunner is!

Groetjes,
Dirk

Review criteria:

Uitstekend
Onvoldoende
Goed
Uitstekend
Uitstekend
Inge 06-08-2016 Product maand in bezit

Top telefoon

Algemene score

9,6
Geweldige telefoon die lekker in de hand ligt. Groot en helder beeldscherm. Een batterij die lekker lang mee gaat en een camera die superscherpe foto's maakt. Dit is mijn derde xperia en na deze komt er zeker weer een volgende.

Review criteria:

Goed
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
hilko 29-07-2016 Product paar dagen in bezit

My first Sony

Algemene score

8,8
De telefoon is eindelijk binnen, lang moeten wachten op de release dag voor Nederland, maar wilde hem perse hebben. Eerste indruk is goed. Ligt lekker in de hand. Alleen de volume knop zit op een niet zo'n handige plaatst. Hij werkt lekker snel en doet wat ik wil, soms! De levensduur van de batterij is kort, bij intensief gebruik nog geen dag. Stamina nog niet geprobeerd en na het indrukken van de powerknop duurt het soms wel 5 seconden voor er beeld is en unlocked is. Beetje jammer en weet niet waar dit vandaan komt. Online is er ook niets over te vinden, maar dat krijg je met een nieuw toestel. ;)

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Goed
Uitstekend
Goed
coolio 26-07-2016 Product paar weken in bezit

hoge wow-factor!

Algemene score

9,8
Na 4jaar een xperia z gebruikt te hebben moest ik een waardige opvolger vinden. Ik was gewend aan de lange batterijduur, foto's waar je "u" tegen zei en filmpjes onder water. De xperia x performance overtreft dit geweldig! Het ontwerp; het gebogen glas dat direct doorloopt naar de metalen achterzijde = een ware wow-factor! Menig iPhone gebruiker die nog niet over is op Android, gaat dat ongetwijfeld nu wel doen. Zeker met de handige software van Sony die dat heel eenvoudig maakt. Het beeldscherm, de fotocamera en selfie-camera zijn super in gebruik, bij slecht licht of donkere ruimtes lijk je soms met ruis te fotograferen maar eenmaal de foto gemaakt dan sta je versteld van de kwaliteit. Mijn nikon slr kan dat niet! Dankzij de beeldstabilisator in de xperia x sta je versteld van het resultaat. Je hoeft zelf alleen nog maar te denken waar je een foto van wil maken en de autofocus doet de rest. Ik ben dusdanig te spreken over de xperia x performance dat ik er binnenkort nog één koop zodat ik de komende 8jaar of misschien wel 10jaar voorzien ben van een top smartphone, wánt dat is de enige 'schrik' die ik heb. Blijf ik netzoals met mijn xperia z zo tevreden? 2jaar terug wilde ik nog een nieuwe xperia z kopen terwijl de z1 en z2 er al lang waren. Ik ben niet meer van de gadgets. Ik ga voor gebruiksgemak en duurzaamheid en ik geloof dat deze xperia x performance me niet in de steek gaat laten op dat gebied. Omdat ik nu nog in het buitenland zit heb ik het toestel veel op flightmodus en alleen wifi aan staan, waardoor de batterij nog langer dan de genoemde 48uur mee gaat! De ultra stamina modus zegt zelfs 8dagen aan te kunnen. Enige minpuntje dat ik kan bedenken zit 'em niet in de smartphone maar meer in de beschikbare toestellen op de Nederlandse markt. In Frankrijk komt er namelijk ook een xperia x met dual sim en 64gb intern geheugen, ik hoop dat die hier ook beschikbaar komt!

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Mark 25-07-2016 Product paar dagen in bezit

Prima toestel

Algemene score

8,2
De xperia x performance is een prima toestel, ligt makkelijk en goed in de hand, Makkelijk in gebruik en natuurlijk razend snel. Het toestel heeft een goede en duidelijke snelle camera waarmee je snel de perfecte foto kan maken. Persoonlijk vind ik het een echt een aanrader.

Review criteria:

Goed
Goed
Uitstekend
Goed
Goed
Mr Wwd 21-07-2016 Product maand in bezit

Super telefoon

Algemene score

9,8
Een geweldige telefoon met een goede camera die super strakke foto's maakt. En daarnaast supersnel is. Een toppertje van Sony een echte aanrader

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Gun Santo 20-07-2016 Product paar dagen in bezit

Netjes, zakelijk, toch bij de tijd.

Algemene score

9,0
De Sony Xperia x performance is een snelle, toch geperfectioneerd end classy telefoontje. Niet te zwaar.

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Goed
WL VAN NEIJENHOFF 20-07-2016 Product maand in bezit

Het was het wachten waard

Algemene score

8,8
Ik mocht al lang een nieuwe telefoon van mijn provider, en had al een oogje op de nieuwe x-lijn van xperia, koos ik er toch voor om nog even te voor de performance. Het was inderdaad het wachten waard! De camera is weer super, ik heb al wat schitterende foto's kunnen maken. De batterij van de telefoon gaat een stuk langer mee als mijn vorige toestel (Z3). De telefoon is ook een stuk lichter, wat ook wel erg fijn is. De interface is wat ik gewend ben van Sony, Simpel en stijlvol.
- Minpuntje is alleen dat Sony leveringsproblemen heeft met de accessoires, ik ben bang dat hij zou beschadigen als ik er niet gauw een mooi hoesje omheen kan doen(scr56) .

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Goed
Goed
Karambo 18-07-2016 Product paar dagen in bezit

Is mooi maar kan beter

Algemene score

9,6
Cool smartphone. Vroeger werden ze super heet als ik spelletjes mee speel en foto's of YouTube bekijk. Nu totaal geen last van!!! Batterij gaat lekker lang mee. Camera is oké maar heb beter gezien dat weet Sony ook alleen jammer dat ze dat nu niet uitgeven. Hij voelt lekker in de handen.en fingerprintlock werkt super snel. de opvolger ga Ik zeker ook halen. Sony word alleen maar beter en beter ik koop ze nu bijna 5 jaar.

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Peter 18-07-2016 Product paar dagen in bezit

Performance heet de Xperia X niet voor niets

Algemene score

10,0
Ging hoofdzakelijk voor de camera en waterdichtheid,maar hij heeft nog veel meer kwaliteiten. Echt snel, batterij gaat lang genoeg mee. Goede standaard software, zeker bij de camera. Android draait als n zonnetje en de vingerafdruk sensor aan de zijkant is erg handig. Was van Sony naar Apple gegaan, maar ben weer terug.

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Marco 18-07-2016 Product paar weken in bezit

Xperia x performance

Algemene score

9,0
In diverse reviews lees je berichten over de hoge prijs in relatie tot de hardware. Ondanks deze berichten ben ik zeer tevreden over het toestel. De vingerafdruk scanner leest snel, het scherm heeft een goede respons en de telefoon is ook snel. Zonder de stamina modus gaat de telefoon ongeveer 1,5-2 dagen mee bij normaal gebruik. Deze modus ga ik in de toekomst zeker gebruiken. Wat mij betreft goede foto's en een goed toestel.

Review criteria:

Goed
Goed
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
CWeL 18-07-2016 Product paar dagen in bezit

Geweldige smartphone

Algemene score

9,4
Werk geweldig en ziet er goed uit.
De camera met voorspellende functie is heel mooi gedaan.
De smartphone ziet er erg mooi en lux uit ook mooi dat het glas mooi rond afloopt. Verders een snelle smartphone beeldkwaliteit perfect mooi.

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Mirjam 17-07-2016 Product paar dagen in bezit

Eerste indruk

Algemene score

9,2
Mooie telefoon, prachtige foto's, ideaal dat de achterkant niet meer van glas is. Batterij lijkt langer mee te gaan dan de m5 en de Z2

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Sonyxperform 17-07-2016 Product paar dagen in bezit

Top kwaliteit voor hen die de kudde niet volgt

Algemene score

9,6
Sony wordt vaak onderschotgenomen in reviews terwijl het de meest degelijke, robuuste mobiele telefoon is die gemaakt word. Mijn z2 heeft valartijen doorstaan daar waar de samsung en iphone bij de eerste keer al doet barsten. Daarnaast is de UI gebruikersvriendelijkst ten opzichte van concurrenten en ziet het er altijd stijlvol uit. Waarom klagen dat het mobieltje zoveel op zijn voorganger lijkt? 1 woord... Apple.

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Sandradonders 17-07-2016 Product paar weken in bezit

Sony zoals Sony is

Algemene score

9,2
De geweldige beeld en geluidskwaliteit zijn weer onovertroffen. Camera nog beter dan ooit te voren en een sterk design past daar helemaal bij. Snelle processor zorgt dat je in no time op de juiste internet pagina zit en apps zijn vliegensvlug gedownload. In 1 woord TOP!

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
yassin hessen 16-07-2016 Product paar weken in bezit

goed toestel mooie design gebruiks vriendelijk

Algemene score

9,2
Alles is top behalve batterij die zou 2 dagen mee gaan maar ik haal dat niet ik vind de batterij van xperia z2 beter

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Sven Chardonnay 16-07-2016 Product paar dagen in bezit

De Sony Xperia X Performance

Algemene score

9,4
De Sony Xperia X Performance,
Nu al een paar dagen in mijn bezit en ik moet zeggen, het toestel laat een goede indruk achter.

Om te beginnen met de vormgeving, de telefoon ziet er strak uit, voelt robuust en premium aan, en ik ben echt een fan van het geborstelde aluminium look aan de achterkant.
De randen van het beeldscherm zijn nu mooi rond afgewerkt en geeft het toestel iets vloeiends mee aan het design.

Het scherm is full HD en geeft genoeg backlighting om de content van het scherm goed zichtbaar te houden in fel daglicht.

De telefoon blijft lekker snel door de snapdragon 820 processor en de 3Gb ram aan werkgeheugen.

Foto's zijn scherp en goed gefocust door de 23mp camera.

Afgezien van 1 puntje wat ik persoonlijk wel jammer vindt, is dat de usb poort micro usb is, en geen usb 3.1 type C Voorhees sellers data transfers van en naar je computer.

Al met al een mooie, robuuste telefoon met ongekende bouwkwaliteit. Zeer tevreden en enthousiasts over de mogelijkheden van dit toestel.

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Nick Eijkemans 15-07-2016 Product paar weken in bezit

Snel en classy toestel

Algemene score

9,4
Speciaal voor dit toestel overgestapt naar een andere provider, als opvolger van mijn Z3. Erg tevreden over de snelheid en beeldkwaliteit. En niet te vergeten, de camera's! Toptoestel!

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Toon meer reviews