Apple iPhone 6s Plus grijs / 16 GB

De gemiddelde beoordeling is gebaseerd op de 25 reviews die zijn achtergelaten op Kieskeurig.nl.
Denk eens aan een Microsoft Windows Phone. Kan meer, werkt net zoals je PC die je gewend bent en kost slechts €100,00 en gaat niet kapot als je hem laat vallen. Wek nu al 2 jaar met een telefoon van €100 met intensief zakelijk gebruik.
Aanvulling: twee weken geleden is ook de (twede) 5S van mijn vrouw die na anderhalf jaar in gebruik te zijn geweest ineens warm werd aan de bovenkant kuren gaan vertonen: wel bereik-geen bereik etc. Oorzaak: een defecte chip in het zendgedeelte die door T-phone in Arnhem onder garantie is vervangen. Dit liever dan een zogenaamde "refurb"waar Apple je mee opzadelt na een defect dat niet ter plaatse te repareren is binnen een half uurtje. Brrrr.
Mijn huidige toestel werkt nu (nog) prima na 9 maanden gebruik echter bij een defect stap ik over op een ander merk.
Ik ben oprecht blij voor u!, wat fijn dat u er meteen één heeft die betrouwbaar blift werken!. Wees er voorzichtig mee want het blijven mooie maar helaas erg kwetsbare toestelletjes.
Als aanvulling: de 5S van mijn vrouw, die haar tweede 5S nu anderhalf jaar heeft, werd een paar weken geleden erg warm aan de bovenkant en het bereik viel telkens weg. Oorzaak: een defecte chip voor het HF zendgedeelte. Door de dealer (T-phone in Arnhem) netjes opgelost middels vervanging van de chip waarbij ik een beter gevoel had dan wéér een refurb van Apple..... Als er één voorzichtig omgaat met telefoons dan is het mijn vrouw dus ook hier weer een dikke duim naar beneden voor de degelijkheid van Apple toestellen.
Deze review krijgt in ieder geval een 0,0 van mij. De beoordelingen slaan nergens op en halen het gemiddelde nodeloos omlaag. Jammer.
Ik. En t eens met Leoneke dat de iPhone 6 niet zo'n lage score verdient. Toch vond ik sommige negatieve punten wel reeel. 'Weinig instellen' - Apple houdt de control zelf over heel veel dingen, waardoor je per app en zelfs per telefoon veel minder instelmogelijkheden hebt als met Android. En dan 'die grote lelijke iconen' - bij Windows Phone heb je prachtige live tiles, bij Android heb je widgets waardoor je je scherm mooi persoonlijk kan maken en je veel info krijgt zónder een app te openen. En wat heeft Apple....?
En dan de prijs; je zei t al: duur!
Aan de andere kant....
iOS kent wel het 'find my iPhone', remote wipe van je toestel, zeer snel backup terugzetten, instellingen delen tussen iOS devices. Android en Windows doen hun best maar halen t niet bij Apple.
Ik kan mij deze review goed voorstellen. Zelf ben ik een dankbaar gebruiker van vele apple producten, maar mijn telefoon is de enige uitzondering. Ik ben overgegaan op Android toen Apple kleine schermen bleef leveren. Voor grootgebruikers zijn de telefoons van Apple te beperkt. En wanneer je je dan realiseert wat je ervoor moet betalen dan ben je geneigd om alle onderdelen van de review laag te beoordelen. Maar het design is natuurlijk wel goed, en de bouwkwaliteit ook etc.
En elke keer als ik problemen heb dan twijfel ik weer of ik voor mijn volgende telefoon niet weer een Apple moet kopen. Bluetooth-setje in de auto? Blijkt niet te werken met mijn Android telefoon. Noise cancelling headphones gekocht? De helft van de functies doen het niet bij Android. Aansluiten op Apple TV? Vergeet het. Etc etc.
Maar goed, de IPhone 6S met 64Gb kan eigenlijk niets meer dan mijn LG G3 van € 350, maar kost € 900. Dat is een belachelijk verschil. En daarnaast wil ik helemaal niet rondlopen met een telefoon van 900 euro. Dat nodigt uit tot geweld in het openbaar vervoer, en als hij valt dan baal je gruwelijk.
Ik kan echte helemaal niets bedenk dat ik op een ios toestel mis wat ik op een android wel heb. Andersom weet ik dat wel: Een iPhone vormt 1 systeem met je pc, je Apple TV, je carkit, je iPad etc.
Bovenal is iOs veel veiliger dan Andoid en dat vind ik nog het belangrijkste. Virussen bestaan niet voor iOs.
En dat gepiel met die kleine android icoontjes vind ik ook waardeloos.
Fijn te horen!, nu hopen dat uw telefoon blijft werken want dan heb je er veel plezier aan!