Sony Xperia 5 II 128 GB / blauw / (dualsim) / 5G - Reviews

  • Best Reviewed 2 keer dec 2020
Bekijk 1 andere uitvoering
Review type:

Gemiddelde beoordeling

De gemiddelde beoordeling is gebaseerd op de 68 reviews die zijn achtergelaten voor de Sony Xperia 5 II 128 GB / blauw / (dualsim) / 5G op Kieskeurig.nl.

Help anderen en geef jouw mening over dit product. We verloten iedere maand onder alle reviewers 2 x € 250,-.

9,0

Schrijf een review

Kieskeurig.nl review criteria:

  • Uitstekend
  • Uitstekend
  • Goed
  • Uitstekend
  • Uitstekend

Echte reviews van echte gebruikers, door ons gecontroleerd op betrouwbaarheid.

Barath Raj R 13-10-2020
  • Product paar dagen in bezit
  • Product gekocht

Best buy for 2020

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: Sony Xperia 5 II 128 GB / zwart / (dualsim) / 5G

Algemene score

10,0
Best in class camera
Very good battery life
120Hz smooth display
Fastest process(Snapdragon 865)
Stock android experience
Compact design

Pluspunten

  • Camera
  • 120Hz display
  • Compact
  • Stock android experience

Minpunten

  • Slippery without case

Review criteria:

Uitstekend
Goed
Goed
Uitstekend
Uitstekend

Reageer

Bobbert 05-04-2021
  • Product gekocht

Bobbert

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: Sony Xperia 5 II 128 GB / zwart / (dualsim) / 5G

Algemene score

9,0
Gebruiksgemak, kwaliteit betreft camera's, beeld en geluid.
Werkt snel, voldoende geheugen en dit alles in een relatief handig formaat.

Pluspunten

  • Camera
  • Beeld
  • Geluid
  • Menu structuur eenvoudig
  • Formaat

Minpunten

  • Formaat, is goed maar liever fractie kleiner
  • Prijs

Review criteria:

Goed
Goed
Uitstekend
Goed
Goed

Reageer

Tomas 13-02-2021
  • Product gekocht

Beste smartphone voor videos een fotootje

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: Sony Xperia 5 II 128 GB / blauw / (dualsim) / 5G

Algemene score

10,0
Sony-smartphones zijn altijd goed, maar dit model is geweldig. Een zeer goede camera met applicaties voor professionals. Ik raad deze smartphone ten zeerste aan

Pluspunten

  • Camera
  • Pro app
  • Scherm

Minpunten

  • Draadloos opladen

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Goed
Uitstekend

Reageer

Gaurav 07-02-2021
  • Product paar maanden in bezit
  • Product gekocht

Awesome Sound Quality, Jaw dropping Camera

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: Sony Xperia 5 II 128 GB / zwart / (dualsim) / 5G

Algemene score

8,0
Background: I am a hiker, can't handle DSLRs. Look for good camera phone with waterproof capabilities. As an audiophile, wish to use it even in regular conditions.
The camera is worth all that they say and more! The build is rugged too. Dropped it a couple of times and still works awesome without any cracks. The audio is immersive and life like.
Coming to the cons of this product: Doesn't offer wireless charging. So, messy wires all over again!
The form factor feels like it is a little too long. As in, the width is perfect, but the length could just be shortened.
Battery: Battery lasts for a day, but could've done more.

Pluspunten

  • Camera: Lens Quality
  • Stereo speakers
  • Rugged build

Minpunten

  • No wireless charging
  • Too long
  • Could've had better battery

Review criteria:

Uitstekend
Goed
Onvoldoende
Goed
Uitstekend

Reageer

Justin 30-01-2021
  • Product paar weken in bezit
  • Product gekocht

Top, mooi scherm en snel

Geschreven voor: Sony Xperia 5 II 128 GB / zwart / (dualsim) / 5G

Algemene score

9,0
Top telefoon. Snel, mooi scherm en draait clean android. De Sony heeft daarnaast een professionele camera- en video app. Enige nadeel vind ik de vingerafdruk reader, soms reageert hij niet.

Pluspunten

  • Scherm
  • Snelheid
  • Clean android
  • Professionele camera app
  • Professionele video app

Minpunten

  • Vingerafdruk kan beter

Review criteria:

Voldoende
Goed
Goed
Uitstekend
Goed

Reageer

Hatef Rad 29-01-2021
  • Product paar weken in bezit
  • Product gekocht

Great Phone

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: Sony Xperia 5 II 128 GB / blauw / (dualsim) / 5G

Algemene score

9,0
Really great phone! I am enjoying the advanced apps for capturing great photos & videos. Even though, there is a learning curve to learn how to work with these professional apps, which for a daily user could be cumbersome, but I personally like it.

Coming from an iPhone (iOS interface) it's a bit confusing at first but after a few weeks it already feels better.

I highly recommend this phone.

Pluspunten

  • Advanced Apps for Photo & Video
  • Pretty Design & sharp display
  • Great sounds quality
  • Support for 5G

Minpunten

  • Ease of use coming from the iPhone world

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Goed
Uitstekend
Uitstekend

Reageer

Frans L 28-01-2021
  • Product paar weken in bezit
  • Product gekocht

Geweldig

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: Sony Xperia 5 II 128 GB / zwart / (dualsim) / 5G

Algemene score

10,0
Wat een fijn toestel. Werkt heel snel. Op het scherm van hoge kwaliteit en verhouding van 21:9 is het heerlijk films kijken en gamen. De camera en de bijbehorende apps zijn heel prettig. Het is wel aan te raden om informatie te winnen over de apps en hoe deze te gebruiken en wat je ermee kunt. Pas dan komt het echt tot zijn recht. Heel fijn ook is dat er geen notch in het scherm zit. En een headphone jack is weer een terug!! Wil je alleen maar snel een foto maken kijk je verder weinig films is dit niet de beste keus. Juist de vrijheid in het aanpassen in de app is het leukste van dit mooie toestel

Pluspunten

  • Camera
  • Accuduur
  • Scherm verhouding
  • Snel
  • Mooi scherm

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend

Reageer

W Hernik 26-01-2021
  • Product paar weken in bezit
  • Product gekocht

Geweldige camera!

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: Sony Xperia 5 II 128 GB / zwart / (dualsim) / 5G

Algemene score

10,0
Ik vind het super toestel want die heeft een mooi design, de stevige materials, geweldig camera voor een goede prijs!

Pluspunten

  • Design
  • Camera

Minpunten

  • Groter dan vorige xperia

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend

Reageer

Dirk 14-01-2021
  • Product paar maanden in bezit
  • Product gekocht

Goede accu duur.. handig formaat

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: Sony Xperia 5 II 128 GB / zwart / (dualsim) / 5G

Algemene score

9,0
Ik gebruik al jaren een Sony Xperia telefoon..dit bevalt mij tot nu toe altijd.. goede accu duur en gebruiksvriendelijk!!
Kortom een goede telefoon voor een redelijke prijs.

Pluspunten

  • Accu
  • Formaat
  • Grote scherm

Minpunten

  • Draadloze opladen

Review criteria:

Uitstekend
Goed
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend

Reageer

Ksenia 12-01-2021
  • Product paar weken in bezit
  • Product gekocht

Office to-go

Geschreven voor: Sony Xperia 5 II 128 GB / zwart / (dualsim) / 5G

Algemene score

8,0
Een uitstekende smartphone, ziet er stylisch uit met een grote en overzichtelijke scherm. Het is heel handig bij het lezen en corrigeren van tekst (documenten). De camera is bijzonder scherp, op de eerste hand leek het traag te werken, maar dat valt te verhelpen door de instellingen aan te passen. De software is nieuw, op dit moment (januari 2021) nog niet ondersteunt door sommige apps, zoals gallerij en Ar-effects van Sony. Dat wordt hopelijk binnenkort verhopen door updates. De batterijduur is uitstekend, er is genoeg geheugen en ik zie geen vertragingen of belemmeringen in het werk.

Pluspunten

  • scherm
  • batterijduur
  • werkflow
  • camera's
  • geheugen en ram

Minpunten

  • software
  • compatibiliteit op dit moment

Review criteria:

Uitstekend
Goed
Goed
Uitstekend
Uitstekend

Reageer

Maarten 11-01-2021
  • Product paar weken in bezit
  • Product gekocht

Mooi helder scherm

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: Sony Xperia 5 II 128 GB / zwart / (dualsim) / 5G

Algemene score

9,0
Ik heb deze telefoon gekozen mede door de camera, en ik ben erg blij met de kwaliteit.
Het scherm is mooi helder, wel in het begin wennen aan hoe langwerpig het scherm is, maar ben er nu erg blij mee. Precies de goeie maat.
Kort om erg tevreden!

Pluspunten

  • Camera
  • Scherm

Minpunten

  • Plek van de vingerafdruk scanner

Review criteria:

Goed
Goed
Goed
Goed

Reageer

Nino 09-01-2021
  • Product paar maanden in bezit
  • Product gekocht

High performance telefoon

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: Sony Xperia 5 II 128 GB / blauw / (dualsim) / 5G

Algemene score

8,0
Ik was opzoek naar een telefoon die nog in mijn broekzak past en met één hand te bedienen is. Binnen de high-end categorie is dit de enige telefoon die daaraan voldoet.
Na 6 weken gebruiken kan ik delen dat ik er zeer tevreden mee ben, ik maak zeer intensief gebruik van mijn telefoon en de batterij kan dit makkelijk bij benen. Verder is het apparaat razendsnel met een schitterende beeldkwaliteit. Ook is het heel fijn en makkelijk dat hij waterdicht is en dat ik hem dus gewoon onder de kraan goed schoon kan maken nadat ik bijvoorbeeld in het OV of ziekenhuis ben geweest.
Ook het bijpassende Sony hoesje is overigens naar grote tevredenheid, door de geintegreerde stand is geen pop-socket meer nodig wat nog meer ruimte in de broekzak bespaard.

Pluspunten

  • Batterij duur
  • Formaat
  • Stevig
  • Performance

Minpunten

  • Super close-up foto's zijn moeilijk
  • Vingerafdrukken op achterkant als niet in hoesje.

Review criteria:

Uitstekend
Goed
Uitstekend
Goed

Reageer

A de Kam 01-01-2021
  • Product paar dagen in bezit
  • Product gekocht

Mooi lang smal scherm,ligt goed in de hand,super snel

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: Sony Xperia 5 II 128 GB / blauw / (dualsim) / 5G

Algemene score

9,0
Mijn vorige toestellen waren ook xperia telefoons,dit toestel ligt goed in de hand,mooi afgewerkt ,is super snel,maakt zeer mooie foto's,haarscherp beeld ,navigeerd snel tussen programma's,ik kan iedereen dit toestel aanraden,krijg je geen spijt van

Pluspunten

  • Super,snel toestel,ligt,goed in de hand
  • Maakt zeer mooie fotos,levendige kleuren
  • Juiste gewicht,goed navigeren,tussen programma's
  • Fijne software,makkelijk in gebruik

Minpunten

  • Vingerdruksensor,reageerd niet altijd
  • Geen draadloos opladen

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend

Reageer

Twan 31-12-2020
  • Product paar dagen in bezit
  • Product gekocht

Groot scherm, perfect voor films

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: Sony Xperia 5 II 128 GB / blauw / (dualsim) / 5G

Algemene score

8,0
Goede telefoon met een langwerpig scherm. Mooi stereo geluid waardoor je een auto precies aan kan horen komen.
Zitten nog wel kinderziektes in de software en compabiliteit van apps. Ik verwacht dat deze na enige tijd verholpen zijn.

Pluspunten

  • Perfect voor films
  • Mooi (stereo) geluid
  • Google assistent knop
  • Camera

Minpunten

  • Kinderziektes in de software
  • Scherm krast snel

Review criteria:

Uitstekend
Goed
Goed
Goed
Voldoende

Reageer

N Valentijn 29-12-2020
  • Product paar weken in bezit
  • Product gekocht

Mega camera, erg betrouwbaar

Geschreven voor: Sony Xperia 5 II 128 GB / zwart / (dualsim) / 5G

Algemene score

10,0
Na een ellendig jaar met een S9+ toch weer gekozen voor Sony, waarom?
Het is al jaren een betrouwbaar merk en dit is weer een telefoon met groot bedieningsgemak en een erg fijne camera. 1 klik en de camera opent om het plaatje te schieten.
Deze 5 II heeft ook een professionele camera functie en dan werkt ie met dezelfde functies als mijn digitale camera.
Games spelen of een film kijken op deze telefoon is ook een belevenis, je hebt letterlijk de bioscoop in je handen met de trilfunctie op het geluid. Waanzinnig gewoon!
Bellen kan je met elke telefoon, internetten ook maar de camera, bedieningsgemak en de (bouw) kwaliteit maken hier wel het verschil.
Its a SONY and nothing else.

Pluspunten

  • Camera
  • Functies en opties in camera menu
  • Design
  • Betrouwbaarheid
  • Superieure sound functie

Minpunten

  • Vingerafdruk sensor zit laag met grote handen

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Goed
Uitstekend
Uitstekend

Reageer

C Mulder 29-12-2020
  • Product paar weken in bezit
  • Product gekocht

Groot scherm maar toch redelijk compact. goede accu

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: Sony Xperia 5 II 128 GB / blauw / (dualsim) / 5G

Algemene score

8,0
Al jaren Sony, fijne slanke telefoon. Wel groot toch mijn vorige compact variant. Bevalt goed met de slimme mogelijkheid tot 1 hands bediening. Accu gaat lang mee. Maakt mooie foto's.

Pluspunten

  • goede accu
  • helder scherm
  • duale sim

Minpunten

  • vingerafdrukscanner minder gevoelig dan z1compact.

Review criteria:

Goed
Uitstekend
Goed
Uitstekend
Uitstekend

Reageer

V.voncken 28-12-2020
  • Product paar dagen in bezit
  • Product gekocht

Geweldige telefoon

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: Sony Xperia 5 II 128 GB / zwart / (dualsim) / 5G

Algemene score

10,0
Een telefoon met mooi OLED scherm, snelle processor en een goede camera functie. Het formaat van de telefoon ligt ook erg prettig in de hand. Tevens het geluidskwaliteit bij het kijken van een filmpje is uitermate goed, wanneer het scherm wordt gedraaid, draait het geluid mee over twee speakers aan beide zeiden. In één woord "top". Deze telefoon is zeker een aanrader!

Pluspunten

  • Geluidskwaliteit
  • OLED scherm
  • Camera kwaliteit
  • Snelheid processor
  • Telefoonformaat

Minpunten

  • Geen

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend

Reageer

Anoniem 28-12-2020
  • Product paar weken in bezit
  • Product gekocht

Kwalitative compacte telefoon met veel pluspunten

Geschreven voor: Sony Xperia 5 II 128 GB / zwart / (dualsim) / 5G

Algemene score

9,0
De Sony Xperia 5 II heeft veel te bieden. Het is een krachtige handset, die een compacte vorm biedt met een geweldig scherm - inclusief die snellere vernieuwingsfrequentie die voor sommigen wenselijk is - en ook geweldige audio.

Het is ook redelijk goed als een telefoon om te gamen, bestand tegen hoge eisen, biedt een redelijke batterijduur en met een aantal leuke extra functies om gamers te ondersteunen, zoals schermopname.

De camera laat hier een punt vallen. Sony wil zich vergelijken met andere top modellen, maar dit is een telefoon en een telefooncentrische benadering zou het beter maken. Dat gezegd hebbende, het is nog steeds in staat, vooral de hoofdcamera, prima foto's te maken maar het is gewoon niet de beste in zijn klasse.

Aangezien dit een krachtige maar compacte handset is - en goedkoper verkrijgbaar dan veel vlaggenschepen - behoudt de Sony Xperia 5 II veel dat aantrekkelijk is. Zeker, hij heeft meer aantrekkingskracht dan de kostbare Xperia 1 II. Maar opnieuw wordt het geconfronteerd met sterke concurrentie.

Pluspunten

  • Mooi OLED scherm
  • Veel instellingen voor camera
  • Afwerking hoog kwaliteit
  • 120 HZ / 60 HZ refresh
  • Geluidskwaliteit

Minpunten

  • Niet goedkoop
  • Geen draadloos recharge
  • Camera bij weinig licht niet de beste

Review criteria:

Uitstekend
Goed
Goed
Goed
Goed

Reageer

Paul RH 27-12-2020
  • Product paar weken in bezit
  • Product gekocht

Nu nooit meer een iPhone

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: Sony Xperia 5 II 128 GB / zwart / (dualsim) / 5G

Algemene score

9,0
Mooi helder scherm. Perfecte camera voor perfecte foto's. Werk heel goede samen met OneDrive. Everything I need :-)

Pluspunten

  • Scherm
  • Camera
  • Gebruiksvriendelijk

Review criteria:

Goed
Goed
Goed
Uitstekend
Goed

Reageer

Patryk 26-12-2020
  • Product paar weken in bezit
  • Product gekocht

MUST HAVE

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: Sony Xperia 5 II 128 GB / zwart / (dualsim) / 5G

Algemene score

10,0
Groot scherm, echt goed kleuren en kwaliteit. Accuduur is ook prima. Mooi fotos en filmpjes.
Alle games lopen soepel. Dit is echte MUST HAVE! goedkoper! Beter dan een samsung en andere smartphones

Pluspunten

  • Kleuren
  • Groot scherm
  • Snel
  • Compact
  • Camera

Minpunten

  • Interface was stukje beter in xperia xz3

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Goed
Uitstekend
Uitstekend

Reageer

Toon meer reviews