Sony Xperia 5 128 GB / blauw / (dualsim) - Reviews

Best Reviewed jan 2020 Sony Xperia 5 128 GB / blauw / (dualsim)
Best Reviewed - januari 2020
Specificaties
Display
6.1 inch scherm
Opslag
128 GB opslag
Besturingssysteem
Android 9.0
Bekijk 2 andere uitvoeringen
Review type:

Gemiddelde beoordeling

De gemiddelde beoordeling is gebaseerd op de 79 reviews die zijn achtergelaten voor de Sony Xperia 5 128 GB / blauw / (dualsim) op Kieskeurig.nl.

Help anderen en geef jouw mening over dit product. We verloten iedere maand onder alle reviewers 2 x € 250,-.

9,0

Schrijf een review

Kieskeurig.nl review criteria:

  • Uitstekend
  • Uitstekend
  • Uitstekend
  • Uitstekend
  • Goed

Echte reviews van echte gebruikers, door ons gecontroleerd op betrouwbaarheid.

J1034 21-02-2020
  • Product paar dagen in bezit
  • Product gekocht

Goede camera, beste geluidskwaliteit en een mooi design

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: Sony Xperia 5 128 GB / zwart / (dualsim)

Algemene score

9,0
De Sony Xperia 5 is voor mij de beste smartphone in zijn klasse. Stabiel, snel en een uitstekende geluidskwaliteit. De Sony werkt sneller dan de concurrerende Samsung modellen en past ook nog eens goed in elke zak dankzij het unieke design.

Foto's zien er natuurlijk uit, dus zonder teveel post-processing, iets wat je wel ziet bij de concurrentie. Daarbij is de microfoon erg duidelijk, dus goed geschikt voor het opnemen van filmpjes.

Het OLED scherm oogt natuurlijk en scherp, en komt inclusief HDR zodat Netflix series er op hun best uitzien. Dit in combinatie met het geluid bij het gebruik van goede oordopjes of een koptelefoon zorgt voor een positieve ervaring.

Pluspunten

  • Scherm
  • Geluidskwaliteit
  • Kwaliteit camera
  • Microfoon
  • Uniek design

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Goed
Uitstekend
Uitstekend

Reageer

GJ 20-02-2020
  • Product paar dagen in bezit
  • Product gekocht

Groot scherm heerlijk lezen én tv kijken

Geschreven voor: Sony Xperia 5 128 GB / zwart / (dualsim)

Algemene score

8,0
Groot hoog scherm wat erg handig is om websites te lezen, houd de Xperia 5 dwars én je hebt breedbeeld tv. Voldoende geheugen wat ook uitbreidbaar is. Zeker aan te raden én momenteel geweldige €100,- cashback actie

Pluspunten

  • Groot scherm
  • Geheugen intern
  • Geheugen uitbreidbaar

Minpunten

  • Klepje simkaart/SD in moet is véél te breekbaar

Review criteria:

Goed
Uitstekend
Goed
Uitstekend
Goed

Reageer

Bart Broos 12-02-2020
  • Product paar dagen in bezit
  • Product gekocht

Uniek toestel van hoge kwaliteit!

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: Sony Xperia 5 128 GB / zwart / (dualsim)

Algemene score

9,0
Sony heeft al jarenlang de nieuwste technieken m.b.t. mobiele telefoons. Ik ben erg tevreden met de afmetingen van dit toestel. Hij ligt fijn in de hand en je kunt goed bij alle toetsen. Verder werkt de camera erg goed en ook de vingerafdruk scanner werkt veel praktischer dan bij de concurrent (achterkant vh toestel).

Pluspunten

  • toestel afmetingen
  • vingerafdruk scanner

Minpunten

  • weinig verkooppunten
  • Niet goedkoop

Review criteria:

Uitstekend
Voldoende
Goed
Uitstekend
Voldoende

Reageer

Coentje44 26-02-2020
  • Product paar weken in bezit
  • Product gekocht

Prachtige High End Smartphone

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: Sony Xperia 5 128 GB / zwart / (dualsim)

Algemene score

9,0
Een mooi toestel met een uniek design, mooi scherm en zeer snelle prestaties. Goeie vervanging van m'n oude iPhone.

Pluspunten

  • Mooi
  • Top scherm

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend

Reageer

Myrth 26-02-2020
  • Product paar weken in bezit
  • Product gekocht

Fijne mobiel met mooi scherm

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: Sony Xperia 5 128 GB / zwart / (dualsim)

Algemene score

8,0
Een fijne aankoop. Mobiel werkt snel, prijs-kwaliteit verhouding is top. Kwaliteit van scherm is heel mooi.

Pluspunten

  • schermgrootte
  • batterij gaat 1,5 dag mee
  • kwaliteit beelscherm

Minpunten

  • mobiel is wel glad dat het uit je handen valt
  • batterij gaat 1,5 dag mee

Review criteria:

Goed
Goed
Goed
Goed
Goed

Reageer

Sabrine 26-02-2020
  • Product paar dagen in bezit
  • Product gekocht

Fijne smalle telefoon voor kleine handen

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: Sony Xperia 5 128 GB / zwart / (dualsim)

Algemene score

9,0
Ik heb dit toestel gekocht als opvolger van mijn Sony Xperia compact z1. Echte kleine high end telefoons bestaan niet meer. Dan maar een wat langere, maar wel smalle telefoon. Verder gewoon een goede telefoon.

Pluspunten

  • Smal

Review criteria:

Goed
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Goed

Reageer

Igo 25-02-2020
  • Product paar dagen in bezit
  • Product gekocht

Schitterende telefoon

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: Sony Xperia 5 128 GB / zwart / (dualsim)

Algemene score

9,0
Altijd al sony telefoons gehad en de sony xperia 5 past perfect bij mij. Ik heb ook naar de xperia 1 gekeken maar die was voor mijn met kleinere handen niet fijn. Zoals gewent van sony weer hele goede en stevige telefoon. Ook heel weinig ongewenste apps in tegenstelling tot andere merken. Beeld is kraakhelder en het geluid loepzuiver. Ondanks dat er geen koptelefoon aansluiting is wordt dat ook weer opgelost met een verloopstukje dat er bijgeleverd wordt. Camera is zoals je mag verwachten van sony mooie scherpe foto's.

Pluspunten

  • Ligt goed in de hand
  • Scherp beeldscherm

Minpunten

  • Nog geen ontdekt

Review criteria:

Uitstekend
Goed
Goed
Goed
Uitstekend

Reageer

Magdalena 24-02-2020
  • Product paar weken in bezit
  • Product gekocht

Goede accuduur!

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: Sony Xperia 5 128 GB / zwart / (dualsim)

Algemene score

10,0
Ik gebruik vanaf 5 jaren alleen Sony xperia want scherm, accu zijn perfect. Ook maakt mooie foto's.
Perfect voor de films bekijken.

Pluspunten

  • Accu
  • 3 camera's
  • Goed om te films bekijken

Minpunten

  • Geen

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Goed
Uitstekend
Uitstekend

Reageer

Inez Krasowska 23-02-2020
  • Product paar weken in bezit
  • Product gekocht

Extra foto

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: Sony Xperia 5 128 GB / zwart / (dualsim)

Algemene score

10,0
de telefoon verraste me met camera's en een ruime batterij. Foto's zijn fantastisch, het is licht en dun. Ik raad het aan voor iedereen die waarde hecht aan functionaliteit.

Review criteria:

Goed
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend

Reageer

Meredith 23-02-2020
  • Product paar dagen in bezit
  • Product gekocht

Handcomputer met telefoon

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: Sony Xperia 5 128 GB / zwart / (dualsim)

Algemene score

9,0
Na even een uitstapje te hebben gemaakt naar een ander toestel (paar maanden maar; jezusallemina wat had ik een heimwee naar mijn Sony Xperia), ben ik terug bij mijn vertrouwde Sony Xperia.

Mijn eerste Sony Xperia kocht ik 27 jaar geleden (maatje Koelkast), mijn een-na-laatste was een Sony Xperia Z3 compact en nu een Xperia 5. De Xperia 5 voldoet aan mijn verwachting: mooie vormgeving, lekker in de hand, mooi scherm, gebruiksvriendelijk, veel mogelijkheden inclusief nieuwe snufjes, scherpe foto's etc. alles wat je mag verwachten van een Sony Xperia.

Het enige waar ik nu nog niet over uit ben is: bijgeleverde USB kabel heeft twee kleine uiteinden, en niet de voor mij zo bekende, gangbare USB formaat. Deze kleine uiteinde past niet in mijn laptop. Misschien iets moderns? Geen idee. Sony Nederland heb ik hierover al aangeschreven. Wat ik ook wel miste was een fysieke gebruikershandleiding. Gelukkig is er een digitale.

Al met al: voor mij geen ander merk telefoon meer. Het enige wat bij mijn volgende Sony Xperia aankoop bepalend zal zijn is mijn te besteden budget.

Pluspunten

  • Veel mogelijkheden
  • vertrouwd goed

Minpunten

  • geen fysieke handleiding
  • USB kabel?

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend

Reageer

Chris 21-02-2020
  • Product paar dagen in bezit
  • Product gekocht

Ligt heerlijk in de hand

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: Sony Xperia 5 128 GB / zwart / (dualsim)

Algemene score

8,0
Toestel ligt heerlijk in de hand. Werkt vlot en ziet er chique uit. Goede camera en mooi scherm. Heb het toestel nog maar net in gebruik, maar ben er erg blij mee!

Pluspunten

  • Afmetingen
  • Uiterlijk
  • Scherm
  • Prijs

Minpunten

  • Niet alle apps doen mee met schermverhouding

Review criteria:

Uitstekend
Goed
Goed
Uitstekend
Goed

Reageer

T Ripmeester 21-02-2020
  • Product paar dagen in bezit
  • Product gekocht

Super degelijk toestel!

Geschreven voor: Sony Xperia 5 128 GB / zwart / (dualsim)

Algemene score

9,0
Heb de Xperia 5 nu een paar dagen. Bij het vastpakken van het toestel uit de verpakking viel me op dat het een super degelijk toestel is. Je merkt dat de premium materialen zijn gebruik. Het scherm is verbluffend mooi en het geluid ook kraak helder. Doordat de telefoon smaller is ligt hij ook perfect in de hand. Hiervoor een Xperia xz premium gehad, maar die was toch behoorlijk breed. Voor zover ik weet is de camera gewoon goed. Ik heb de camera nog niet vaak genoeg gebruikt om daar over te kunnen beoordelen. Wel heel fijn is de cinema app die op de telefoon staat. Ook fijn is dat de extra verplichte apps van derde partijen vrij nihil is en dus niet zoals bij Samsung bijvoorbeeld helemaal volgepropt staat met apps die je niet gebruikt.

Pluspunten

  • Schermgrootte
  • Design
  • Beeldkwaliteit
  • Geluid
  • Snelheid

Minpunten

  • Nog niet gevonden

Review criteria:

Uitstekend
Goed
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend

Reageer

Ildiko 21-02-2020
  • Product paar dagen in bezit
  • Product gekocht

Super sterk toestel

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: Sony Xperia 5 128 GB / zwart / (dualsim)

Algemene score

9,0
Dit is al mijn derde Sony model, ik hoop dat deze ook onverwoestbaar is qua apps en updates. Hij staat perfect in mijn handen, heel elegant toestel. Camera maakt super mooie foto`s. Sterke processor. Ik heb heel lang getwijfeld en lang gezocht naar een nieuwe mobile telefoon en bleef tocht bij Sony, mede dat er nu cashback actie loopt. Echt een aanrader.

Pluspunten

  • slank model staat perfect in kleine handen
  • sterke snelle processor
  • 128 MB opslagruimte en is uitbreidbaar
  • camera maakt super mooie foto`s

Minpunten

  • vingerafdruk sensor op de zijkant

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Goed
Uitstekend
Uitstekend

Reageer

Jannie 19-02-2020
  • Product paar dagen in bezit
  • Product gekocht

Mooi slank model

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: Sony Xperia 5 128 GB / zwart / (dualsim)

Algemene score

9,0
Hoge verwachtingen van dit toestel, vooral ook de camera. Werkt perfect, gebruikershandleiding goed te downloaden. Mooi slank model, 2 schermen tegelijk openen werkt goed, vingerafdruk aan de zijkant is heel praktisch.

Pluspunten

  • helder scherm
  • uitzonderlijke goede camera
  • veel mogelijkheden
  • zeer praktisch apparaat
  • mogelijkheid om 2 schermen tegelijk open te hebben

Minpunten

  • past met bookcase erom niet in elke broekzak
  • tot nu toe verder geen minpunten ondervonden

Review criteria:

Goed
Uitstekend
Goed
Uitstekend
Uitstekend

Reageer

Xander 18-02-2020
  • Product paar weken in bezit
  • Product gekocht

Beste sony tot nu toe!

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: Sony Xperia 5 128 GB / zwart / (dualsim)

Algemene score

9,0
Dit is alweer m n 3e sony toestel, maar deze is met afstand de fijnste. Ligt fijn in de hand (vorige toestellen waren stuk breder, xperia XA-ultra) en heeft echt prachtig scherm. Verder de kwaliteit die ik inmiddels van Sony gewend ben 😊

Pluspunten

  • Schermkwaliteit
  • Geluidskwaliteit

Minpunten

  • bijgeleverde earphones zijn erg basic

Review criteria:

Uitstekend
Goed
Goed
Uitstekend
Goed

Reageer

Bernard 18-02-2020
  • Product paar dagen in bezit
  • Product gekocht

Sony degelijkheid

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: Sony Xperia 5 128 GB / zwart / (dualsim)

Algemene score

9,0
Deze telefoon heeft de degelijkheid en het gebruiksgemak wat ik gewend ben van een Sony telefoon. Ook heeft het toestel een elegant design. Voor mij is Sony hét merk voor smartphones!

Pluspunten

  • Mooi design
  • Degelijk
  • Snelle vingerafdrukscanner
  • Goede camera

Minpunten

  • Nog niet gevonden

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend

Reageer

Danielle 17-02-2020
  • Product paar dagen in bezit
  • Product gekocht

Good phone

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: Sony Xperia 5 128 GB / zwart / (dualsim)

Algemene score

10,0
Perfect product voor de prijskwaliteit. Eerst even android gehad en toen overgestapt naar iPhone en nu were terug naar android

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend

Reageer

Stoerse 16-02-2020
  • Product paar dagen in bezit
  • Product gekocht

Sterk en krachtig!

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: Sony Xperia 5 128 GB / zwart / (dualsim)

Algemene score

9,0
Wat een heerlijk toestel.
Wel even wennen aan het lange smalle ontwerp.
Maar wat een prachtige kleuren!
Hele andere ervaring dan mijn vorige xperia.

Kan tegen een stootje en met 2 kids in huis is dat geen overbodige luxe.

Vergeten snachts in de lader te doen geen probleem hij laad snel op!

Of te wel gewoon een top toestel

Pluspunten

  • Sterke batterij
  • Kan tegen een stootje
  • Mooie heldere kleuren
  • Mooie foto's!

Minpunten

  • Wat smal en lang

Review criteria:

Uitstekend
Goed
Uitstekend
Goed
Uitstekend

Reageer

Ricardo 15-02-2020
  • Product paar weken in bezit
  • Product gekocht

Xperia5

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: Sony Xperia 5 128 GB / zwart / (dualsim)

Algemene score

9,0
Telefoon ligt lekker in de hand omdat deze smaller is dan de gemiddelde smartphone. 3de Sony, en zeker niet de laatste.... Super batterij, top camera voor en achter.... Echt een aanrader

Pluspunten

  • Camera
  • Batterij duur
  • Scherm grootte

Minpunten

  • Na 3 weken niet tegengekomen

Review criteria:

Goed
Goed
Goed
Goed
Voldoende

Reageer

Wil 15-02-2020
  • Product paar dagen in bezit
  • Product gekocht

Perfecte telefoon

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: Sony Xperia 5 128 GB / zwart / (dualsim)

Algemene score

10,0
Ik ben een Sony fanaat en daarom ook deze Sony Xperia telefoon.
De Xperia 5 is een goede telefoon daarom raad ik deze iedereen aan.

Pluspunten

  • Betrouwbaar
  • Mooi scherm

Review criteria:

Goed
Goed
Goed
Uitstekend

Reageer

Toon meer reviews