Nokia Asha 302 wit - Reviews

8,1 Lees 12 reviews
Specificaties
Display
2.4 inch scherm
Os
Symbian OS
Os versie
S40 Asha
Bekijk alle specificaties

Gemiddelde beoordeling

Beoordeling op basis van 12 reviews

8,1

Schrijf een review Maak videoreview

Review criteria:

  • Goed
  • Voldoende
  • Voldoende
  • Uitstekend
  • Goed

Echte reviews van echte gebruikers, door ons gecontroleerd op betrouwbaarheid.

Tjekkers 05-02-2013 Product kwartaal in bezit

Algemene score

5,8
Zo op het oog een leuk toestel, maar ondanks alle instellingen vrat hij iedere dag zonder dat ik het doorhad 1 MB data via 3G. GPRS bleek de veroorzaker te zijn. Dit is op geen enkele manier via het toestel zelf uit te schakelen. Hierdoor werd ik achteraf verrast met een onaangename hoge rekening .

Uiteindelijk heb ik via mijn provider het 3G-internet helemaal laten blokkeren. Sindsdien geen dataverbruik meer gehad, maar what's app of internet via WiFi durf ik niet meer te gebruiken omdat ik bang ben dat hij toch weer overslaat op 3G en die GPRS zonder dat ik het doorheb weer op de achtergrond gaat meedraaien.

Hoe ik het volume tijdens een oproep kan wijzigen heb ik nog steeds niet kunnen ontdekken. Ook de nummers die je zelf gebeld hebt staan heel onlogisch onder Contacten en Logboek verstopt. Sommige instellingen zijn op een niet logische manier in het toestel weggewerkt.

Het toetsenbord typt prettig en functioneert prima, de camera schiet aardige foto's met voldoende daglicht maar heeft geen flitser dus is 's avonds niet te gebruiken. Wat ook zeer hinderlijk is dat je je sms-jes (zowel in je inbox als verzonden items) niet met meerdere tegelijk, maar slechts 1 voor 1 moet verwijderen. Echt een enorm minpunt!

Al met al een tegenvaller en een gemiste kans voor Nokia. In het verleden altijd goeie ervaringen mee gehad maar dit toestel is voor mij toch echt een zware afknapper. Ben nu op zoek naar een leuke opvolger ;-)

Review criteria:

Voldoende
Onvoldoende
Slecht
Uitstekend
Voldoende
Gebuiker 03-02-2013 Product kwartaal in bezit

Algemene score

4,6
Ik bel weinig prive mobiel en steeds meer mensen in mijn omgeving gebruiken whatsapp. Dus motivatie voor aanschaf was de relatief lage prijs voor een simlock vrije mobiel met volledig toetsenbord, wifi en mogelijkheid om apps als whatsapp te benutten zonder duur 3G databundel nodig te hebben.

Inmiddels een paar maanden in bezit. Ervaringen zijn slecht. Wifi connectie valt regelmatig weg bij alle wifi netwerken waar andere wifi devices (bijv. notebooks en een blackberry van mijn werkgever) geen enkel issue hebben. De optie om het toestel automatisch met bekende wifi netwerken te laten verbinden zodra die in beschikbaar zijn, werkt niet. Het toestel wordt dan ook merkbaar warm en batterij is binnen paar uur leeg.

Als je niet oppast kiest het toestel ook vaak voor gebruik van 3G (ook zonder dat je een bundel hebt wat dus erg prijzig kan worden), omdat dan wifi niet beschikbaar is. De optie van het toestel dat altijd gevraagd moet worden aan de gebruiker of wifi of 3G gebruikt moet worden, werkt dus ook niet goed gezien dit ongevraagd 3G gebruik. De enige optie lijkt te zijn om je toestel in vluchmodus te zetten als je een wifi netwerkverlaat (om alle apps hard te disconnecten van internetgebruik) of je complete 3G access uit de configuratie te slopen (wat dus elk 3G contact onmogelijk maakt en weer geen zin heeft als je toch buiten wifi bereik internet toegang wilt maar wel gecontrolleerd).

De software om het toestel vanaf een PC te beheren incl. backup en restore werkt slecht. Diverse malen gebruik willen maken van die functie en er waren altijd issues met apps daarna (whatsapp was weg of was alle historie kwijt of hing bij starten). Een tweede keer restoren vanaf hetzelfde backup image herstelde dan vaak iets meer maar er misten dan altijd nog settings die weer handmatig een voor een hersteld moesten worden. En apps stonden dan doorgaans 2x in menu's (bijv. whatsapp).
De automatische aangeboden backup voor en restore na een firmware upgrade levert nog meer issues op en het is aan te raden zelf eerst handmatig een backup te maken en na de restore die bij de firmwareupgrade aangeboden wordt zelf je eigen handmatige backup te restoren daarna.

Nokia support team komt behulpzaam over maar is weinig effectief. Het duurt vaak minstens een week (soms zelfs een maand) voordat er uberhaupt een reactie komt. En de enige adviezen die ze lijken te kennen zijn: retore naar factory settings (wat dus altijd weer gedoe is want de backup-retsore werkt niet goed) en zeggen dat op hun website staat heo je je telefoon kunt opsturen voor nader onderzoek. Dat zou dan minstens 10 dagen duren zonder duidelijke garanties of het dan ook opgelost gaat zijn. O.b.v. van andere reviews online over de enorme traagheid bij die inzendroute ga ik die niet eens proberen maar bij de MediaMarkt waar ik de mijn gekocht overleggen over een ander toestel, evt. zelfs van een ander merk.

Verder is de geluidskwaliteit slecht en zijn mensen bij een voice gesprek vaak slecht te verstaan, zelfs in een relatief stille omgeving en volume op maximaal. Volume bijstellen tijdens een gesprek is ook iets wat je proefondervidelijke moet ontdekken.

Opladen via USB werkt vaak niet. Bij het toestel geleverde lader werkt via een aparte aansluiting en niet via USB en werkt prima. Maar laden via de micro USB poort werkt irronisch genoeg alleen met de lader van mijn BlackBerry (via werkgever). Andere USB laders, incl in de auto en netlader van Apple werken niet. Het toestel denkt dan met een PC verbonden te zijn en laadt niet op. Laden via een PC lijkt wel te werken, in elk geval als de bovengenoemde Nokia software actief is.

Als allles werkt(e) dan is het verder een ok toestel en waar voor zijn geld. Omdat de basis key selling points zoals wifi echter niet werken en PC software de telefoon dus kan corrumperen zou ik dit toestel niet gekocht hebben als ik dit vooraf had geweten. vandaar ook dit review zodat anderen hun voordeel er mee kunnen doen en bepalen of je toch de gokt wilt wagen.

Review criteria:

Onvoldoende
Onvoldoende
Slecht
Voldoende
Voldoende
Indo64 21-12-2012 Product paar dagen in bezit

Algemene score

8,2
Het is een simpel dingetje maar voldoet prima aan mijn verwachtingen. Makkelijk in gebruik en met prima mogelijkheden om aan te sluiten aan de diverse media van tegenwoordig. Vooral het qwerty keyboardje is prima, het typt prima weg en het scherm is lekker helder en duidelijk.
Prima prijs en prestatie verhouding.

Review criteria:

Goed
Goed
Goed
Uitstekend
Goed
elroy90 19-12-2012 Product kwartaal in bezit

Algemene score

7,2
Update.
Ik heb deze telefoon al een aantal maanden.
Dus ik ken de telefoon vrij goed bedienen.
Camera vind ik redelijk tot slecht.
Internetten gaat redelijk soms moet je twee keer de browser openen.
Als je je wifi uitzet gaat 'ie over op 3G.
En over dik anderhalve maand heb ik geen 3G meer.
Mocht het zo zijn dat als ik over anderhalve maand dit nog heb, koop ik een goeie telefoon.
Want dan betaal ik voor internet wat ik niet gebruik.
Voor mij is dat dan de reden om over te stappen op een iPhone.
En met iOS heb ik ook al heel veel ervaring.
Dit komt omdat ik al een iPad heb.
Ik raad mensen af om deze telefoon te kopen.
Als je niet veel te besteden hebt, koop dan een goedkoper toestel.
Wil je kunnen Whatsappen, koop dan een Android.
Ik zit nu al te denken om een nieuwe te kopen.
Mocht het zo zijn dat als ik over anderhalve maand dat probleem met dat internet niet heb, dan houd ik deze.
Muziek luisteren daar in tegen gaat gewoon prima.
En het typen ook.

Review criteria:

Uitstekend
Onvoldoende
Onvoldoende
Goed
Goed
elroy90 05-10-2012 Product maand in bezit

Algemene score

9,6
Ik heb deze Nokia al een tijdje.
Qua internet is het redelijk.
Internetten gaat prima, daar niet van, maar zodra je je Wifi uitzet, gaat hij over naar 3G, dat is dus minder.
Hij lijkt op een BlackBerry, maar is z'n geld zeker meer dan waard.
De camera werkt prima.
Filmen gaat redelijk.
Waar ik vooral om te spreken ben, is het toetsenbord.
Typt bijna net als een Blackberry.
Nokia staat bekent om een goede geluidskwaliteit, en dat is bij deze ook het geval.
Er zit geen GPS op: maar mensen dat heb je niet nodig.
Daar hebben we dan weer TomTom voor.
Even over de camera: Ik maak foto's en ik plaats ze op mijn Facebook. En dat gaat prima.
Het bellen gaat goed, zeer goed zelfs.
Belkwaliteit krijgt van mij 5 sterren.
Sms'en gaat niet goed maar zeer goed.
Ik heb hiervoor de Samsung Galaxy S gehad, maar ik heb toch liever druktoetsen.
Je kan er ook mee op Youtube kijken, en dat gaat redelijk.
Af en toe heb je een hapering.
Conclusie: Mocht je goed willen bellen, goed kunnen sms'en, internetten en willen fotograferen: Koop dan dit toestel.
Internetten wordt leuk met een goed toetsenbord.
En een goed toetsenbord heeft deze Nokia zeker.
Internet werkt natuurlijk het beste op een Mac of PC.
Maar op dit toestel gaat het prima.
Ik vermeld er ook bij dat WhatsApp er standaard opzit.
En ook dat prima werkt.
Maar koop er gelijk ook een hoesje bij.
En muziek luisteren gaat ook prima, maar koop ook gelijk een geheugenkaartje erbij.
Al met al een zeer goed toestel.
Het is net geen smartphone.
Groetjes, Elroy.

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
JPforAjax 14-09-2012 Product maand in bezit

Algemene score

8,4
Nu alweer een tijdje in bezit, ongeveer 2 maanden, direct na aankoop een positieve review geschreven. Nu ben ik nog steeds positief. Wel moet ik zeggen dat ik positief over het feit waarvoor ik het gebruik, voornamelijk bellen, sms'en, foto kwaliteit valt me goed mee, geluidskwaliteit is heel goed, makkelijk radio, mp3 functie. Internet daarentegen is wat mager, waarschijnlijk ook door niet goed touch screen, maar goed email facebook is prima te gebruiken, redelijk snel, internet zelf is wat behelpen, ook door toch klein scherm. Wifi gaat af en toe aan, dan irritant om dat dan weer uit te zetten. Toch al met al een goed toestel waar ik tevreden mee ben.

Review criteria:

Uitstekend
Voldoende
Uitstekend
Uitstekend
Goed
W@rrior 29-08-2012 Product paar weken in bezit

Algemene score

7,2
De 302 is een degelijk toestel met een paar dikke minpunten.
Als je je wifi in het toestel zo geconfigureerd hebt dat hij alleen verbindng moet maken als je dat wilt vertikt het toestel dat gewoon en maakt hij continu verbinding met het wifi netwerk.
Als je even buiten bereik van je netwerk bent schakelt hij automatisch over naar je telefoon provider, keurig dus.
Maar kom je weer binnen bereik van je netwerk dan gaat het toestel rustig door connectie te blijven maken met je telefoonprovider, terwijl wifi dan ook actief is.
Ik heb daara mijn multimedia/mms uitgeschakelt bij mijn provider, dus ik kies alleen voor een wifi verbinding.
Zal deze wifi verbinding openstaan en mijn toestel heeft verder een sobere configratie dan trekt hij de accu binnen twee dagen leeg.
Een zeer slechte zaak dus.
Nee, Nokia heeft weer eens een steek laten vallen, ik ben over het algemeen altijd een Nokia fan geweest, maar dit kon wel eens de laatste zijn.
Per slot van rekenng heb ik dit toestel gekocht omdat mijn oude 6500 slide minder werd, en die ging ondanks de slechte accu langer mee..

Review criteria:

Goed
Uitstekend
Goed
Goed
Slecht
GPRS grrrr 02-08-2012 Product kwartaal in bezit

Algemene score

6,6
Bijzonder vervelend is dat je GPRS functie niet uit kunt schakelen, je zit dus altijd met extra kosten wanneer je internet gebruikt. Vandaar de 3 score op mogelijkheden (geen mogelijkheid om GPRS uit te schakelen). Verder een leuk telefoontje, maar de extra kosten voor internet is een behoorlijke tegenvaller.

Review criteria:

Voldoende
Slecht
Voldoende
Goed
Goed
JPforAjax 27-07-2012 Product paar dagen in bezit

Algemene score

9,8
Deze telefoon een paar dagen in bezit en wat ben ik er blij mee!! Ik had een oude nokia, alleen bellen en sms'en, wou ook wat met internet maar hoefde voor mij geen uitgebreide smart phone te zjin, nadelen daarvan vind ik toch wel beperkte accuduur. Zat te twijfelen tussen LG Optimus 3L en HTC Explorer. Uiteindelijk dit toestel toch doorslag gegeven: toetsenbord zie ik als pluspunt en lange accuduur.
Internet is makkeljk, even wennen(als je het nog niet hebt gehad op een mobiel) maar met de goede handleiding en gewoon doen kom je er snel uit, Wifi werkt goed. Kwaliteit foto's valt me reuze mee.
+ gebruikerskwaliteit, mogelijkheden, internet, toetsenbord en vooral accuduur
- er zit geen navigatie op (hoe erg is dat?? voor deze prijs...), geen flits (maar voor deze prijs??)
Kortom ik ben meer dan tevreden, ook dat ik Nokia hierbij geholpen heb die bijna ten onder gaat in de concurrentie met IPhone en Samsung.

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
hallo1971 20-06-2012 Product maand in bezit

Algemene score

10,0
Super leuke telefoon! Heb hem zelf nu een week. Tot nu toe zeer tevreden! Ik heb hen in de grijze kleur. Wifi doet heel goed, overschakelen naar het 3G-netwerk ook. Ik heb de instelling zo staan dat hij elke keer vraagt welke verbinding ik wil gebruiken en dan kies ik wifi of 3G. Hij kan ook wifi-netwerken onthouden dus dan kun hoef je maar 1 keer het wachtwoord in te tikken. Wel heel makkelijk! Hij doet redelijk snel met internetten. De rest doet allemaal prima, knopjes is even wennen maar voor je het weet typ je een hardstikke snel op de toetsen. Ik vindt de telefoon absoluut niet duur, in vergelijking met wat je ervoor krijgt. Het is echt een smartphone en je kan apps en alles downloaden. Whatsapp en Facebook zijn al voorgeprogrammeerd en die kun je dus al direct gebruiken, heel erg handig! Cameraatje doet ook prima! De batterij gaat ongeveer drie dagen mee, met matig gebruik van Facebook en Whatsapp..

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Dinkys 21-05-2012 Product maand in bezit

Algemene score

9,6
Update review Nokia Asha 302

De Asha 302 bevalt uitstekend, maar bij dagelijks gebruik incl. regelmatig internet is de
batterij na circa 1 week al leeg.

De Asha 302 gebruik ik nu alleen voor internet en als reserve toestel. Voor dagelijks gebruik heb ik gekozen voor een toestel met een langere accuduur.

Pluspunten:
Goede camera
Nokia Mail
Wifi
Zakelijke uitstraling
Degelijkheid

Minpunten:
Standbytijd had langer gemogen ivm internet gebruik
Internet had sneller mogen zijn, maar voor een telefoon ruim voldoende.

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Dinkys 30-03-2012 Product paar dagen in bezit

Algemene score

10,0
Review Nokia Asha 302 Dark Grey.

Bij toeval kwam ik op internet de nieuwe Nokia Asha 302 tegen.

Mijn C3 heeft een aantal nadelen:
- Matige camera
- Maximum werkgeheugen snel bereikt.
- Enigszinds zakelijke uitstraling, maar kan beter.
Op al deze punten lijkt de Asha 302 een beter toestel.

+ 3.2 Megapixel camera
+ 1 GHZ werkgeheugen
+ Geheugen uitbreidbaar
+ WIFI
+ Bluetooth
+ MP3 Speler
+ FM Radio
+ Zeer mooie kleur
+ Zakelijke uitstraling (E72 look)
+ Stevig (RVS)
- Geen usb kabeltje bijgeleverd
- Geen micro sd meegeleverd
- Toepassing Kaarten was een leuke aanvulling geweest.

Over de accuduur kan ik op dit moment nog niets zeggen (2 dagen in bezit)

Voor mij is de Asha 302 een goede opvolger van de C3.

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend