Fitbit Inspire HR zwart, wit / Één maat - Reviews

Specificaties
(Meet)-functies
actieve minuten, verbrande calorieën, afgelegde afstand, aantal stappen, geslapen uren, eten & drinken, persoonlijke doelen
Verbindingstechnologie
draadloos
Activiteitsmonitoring
verbrande calorieën, afgelegde afstand, slaapkwaliteit, aantal stappen, geslapen uren
Bekijk 2 andere uitvoeringen
Review type:

Gemiddelde beoordeling

De gemiddelde beoordeling is gebaseerd op de 14 reviews die zijn achtergelaten voor de Fitbit Inspire HR zwart, wit / Één maat op Kieskeurig.nl.

Help anderen en geef jouw mening over dit product. We verloten iedere maand onder alle reviewers 2 x € 250,-.

7,9

Schrijf een review

Kieskeurig.nl review criteria:

  • Voldoende

Echte reviews van echte gebruikers, door ons gecontroleerd op betrouwbaarheid.

Olga V 01-05-2019
  • Product paar weken in bezit
  • Product getest

Handzaam en van flexibel materiaal met veel mogelijkheden

Geschreven voor: Fitbit Inspire HR zwart / S|L

Algemene score

9,0
Ik heb het geluk gehad dat ik dit apparaatje mocht testen. Ik was op zoek naar een activity tracker uit de vele die aangeboden worden. IK had niet verwacht dat er zoveel mogelijk was met een klein bandje als deze. Het was in eerste instantie even uitzoeken hoe het werkte met scrollen van het ene naar het andere maar als je dat helemaal door hebt dan wijst het zich allemaal vanzelf. Super handig en handzaam. Ik hou van hardlopen en ben blij dat ik nu niet iedere keer op mijn telefoon hoef te kijken om te zien hoe mijn hartslag of tijd etc is tijdens het lopen. Soms is het zicht wat lastig als er veel zon staat . Meestal laat het display zich zien op het moment dat je je pols draait wat ik erg handig vind. Enkele keer blijft dit wat hangen en moet je op het knopje drukken om de gegevens te zien. Ook fijn dat je je slaapritme kan zien als je minstens 3 uur of meer geslapen hebt. je ziet dan een grafiek waarin rem-, lichte- en diepe slaap wordt weergegeven in tijd en percentage van de nachtrust. Ook wordt je rust hartslag en ook je maximale hartslag bepaald wat weer handig is om je training juist te kunnen opbouwen.
Het zou wat handiger zijn als het oplaad kabeltje wat langer zou zijn maar op zich geen belemmering voor het opladen omdat hij zich vastzet door een magneetje.
Ik vind het een heel fijn apparaatje die ik zeker zou aanraden.

Pluspunten

  • slaapritme wordt weergegeven
  • meerder sporten zoals ook zwemmen is mogelijk
  • Hartritme is continue zichtbaar ook tijdens slapen

Minpunten

  • iets kort oplaad kabeltje
  • display niet altijd duidelijk zichtbaar in de zon
  • display blijft soms donker bij polsdraaien

Reageer

Pieke 22-04-2019
  • Product paar weken in bezit
  • Product getest

Strak design, lange batterijduur

Geschreven voor: Fitbit Inspire HR zwart, wit / Één maat

Algemene score

7,0
Ik heb deze Fitbit HR getest omdat ik zoek naar welke soort Activity tracker ik wil. Ondanks het strakke design en lange batterij duur zou ik deze niet zo gauw kopen. Er zitten voor mij 2 grote nadelen aan. Er word activiteit gemeten bij zittend werk (meer dan 3000 stappen in 4 uur). Daarnaast is de invoer van voeding in de bijbehorende app in het Engels.

Pluspunten

  • Strak design
  • Geleverd met 2 maten bandjes
  • Lange batterijduur

Minpunten

  • Niet zuiver meten van activiteit
  • Invoer voedingsmiddelen in het Engels

Reageer

Wouterbrand 29-04-2019
  • Product paar weken in bezit
  • Product getest

Prima activity tracker

Geschreven voor: Fitbit Inspire HR zwart / S|L

Algemene score

7,0
Deze lichte, waterdichte activity tracker doet precies wat hij moet doen, op elk moment van de dag. Zonder dat je het zelf merkt meet hij je calorie verbanding, hartslag, afgelegde afstand / aantal stappen, actieve minuten en krijg je elk uur ook nog eens een herinnering om even van de stoel af te komen voor een klein beetje beweging.

Tijdens activeiten (in mijn geval fitness en fietsen op de racefiets) gaat hij hier vrolijk mee door, waardoor je extra inzicht in je dagelijkse verbruik en activeiten krijgt. Let wel, de GPS functie om je afstand tijdens het fietsen bij te houden werkt alleen als je de continue synchronisatie met je smartphone aanzet. Hierdoor verbruikt het horloge aanzienlijk meer batterij en zal hij regelmatig opgeladen moeten worden.

‘s Nachts kan je product ook ongemerkt blijven dragen om inzicht te krijgen in de kwaliteit van je slaap. Je kan de volgende ochtend gemakkelijk inzien hoeveel tijd je diep of licht sliep en eventueel wakker hebt gelegen. Nadeel hierbij is wel dat het horloge bij beweging ‘s nachts ook licht gaat geven via het display. Dit is op dit model niet uit te schakelen.

Pluspunten

  • Licht

Minpunten

  • Geen nachtmodus

Reageer

Celeste38 24-04-2019
  • Product paar weken in bezit
  • Product getest

Scherp geprijsde activity tracker

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: Fitbit Inspire HR zwart, wit / Één maat

Algemene score

8,0
De Fitbit Inspire HR is een activity tracker watch met een goede prijs/kwaliteit verhouding. Het product kan voor verschillende sporten gebruikt worden en herkent deze automatisch. De Fitbit komt met een gebruiksvriendelijke app, waarin verscheidene functies bij te houden zijn zoals nachtrust, stappen, actieve minuten etc. Ook het horloge zelf werkt gebruiksvriendelijk. Ik vind het erg prettig dat de Fitbit waterbestendig is en was al lange tijd op zoek naar een betaalbare waterbestendige activity tracker. Behalve dat mijn fietsen wordt gezien als het zetten van stappen en de batterijduur bij mij niet de 120 uur haalt, heb ik geen negatieve aspecten van het product ontdekt. Al met al ben ik erg tevreden over het gebruik van de activity tracker.

Pluspunten

  • Mooi design
  • Draagt prettig
  • Waterbestendig

Minpunten

  • Telt fietsen als stappen

Reageer

Samantha V. 23-04-2019
  • Product paar weken in bezit
  • Product getest

een geweldig product

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: Fitbit Inspire HR zwart, wit / Één maat

Algemene score

8,0
de Fitbit Inspire HR vind ik zelfs nog prettiger werken als wat ik in eerste instantie had verwacht.
ik vind het makkelijk dat je via de app op je mobiel je horloge kan aflezen.
dat je precies kan zien hoe je geslapen hebt wanner je in een rem slaap, diepe slaap of lichte slaap zat, en wanneer je wakker bent geweest.
de batterij gaat bij mij gemiddeld 5 dagen mee, wanneer de batterij bijna leeg is krijg je een melding via je horloge, via de email en via de app.
het opladen gaat erg snel, wat ik erg fijn vind.
na het opladen moet ik wel de app afsluiten bluetooth uit en weer aan zetten en de app weer openen, anders synchroniseert de app niet meer en laad die de gegevens niet meer van me horloge op me mobiel.
dit is iets wat ze nog mogen verbeteren want ondanks dat het makkelijk is op te lossen is het erg vervelend.
de Fitbit kan tegen water dus je hoeft hem niet af te doen tijdens het douchen en zwemmen.
en dat vind ik een enorm pluspunt.

Pluspunten

  • snel laden
  • water dicht

Minpunten

  • syngroniseren

Reageer

Iwolfs 21-04-2019
  • Product paar weken in bezit
  • Product getest

Design activitytracker

Geschreven voor: Fitbit Inspire HR zwart / S|L

Algemene score

8,0
Mooi strak design tracker. Geschikt voor smalle pols. Veel trackers zijn te groot voor smalle pols. Ideaal dat er 2 maten polsbandjes bij zitten zodat tracker altijd past. Makkelijke Fitbit app en tracker is snel te verbinden met de app. Meerdere keuzes voor tijdsaanduiding, is leuk om af te wisselen. Bij de trainingen kun je kiezen uit zwemmen, rennen, fietsen, loopband en intervaltraining. Alleen jammer dat er geen workout keuze op zit. Tracker spoort je ook om meer te bewegen zodat je alle doelen van de dag behaald. Ideaal als alarm in de ochtend, je wordt rustig wakker door de zachte trilling op je pols. Ook kun je het slaapritme zien. Ik dacht vaker dat ik vaker wakker lag maar als ik dan naar slaappatroon kijk valt dat reuze mee. Je kunt ook bijhouden hoeveel water je per dag drinkt en de inname van calorieën per dag. Al met al een fijne activitytracker die gunstig geprijsd is.

Pluspunten

  • Mooi design
  • Goed voor smalle pols
  • Keuze uit 2 polsbandjes
  • Makkelijk Fitbit app
  • Gunstige prijs

Minpunten

  • Bij trainingen geen keuze uit workout

Reageer

EW 19-04-2019
  • Product paar weken in bezit
  • Product gekocht

strak design, mooie functionaliteiten, goede app

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: Fitbit Inspire HR zwart / S|L

Algemene score

8,0
1 van de weinig horloges / activity trackers die onder de 100 euro is en ook afkomstig is van een goed en bekend merk. en dat zie je ook gelijk. het product zelf is erg mooi afgewerkt, is te bedienen met 1 knop en een touch/swipe screen. De App op mijn iphone synchroniseert goed met het horloge en vertaalt alle data in makkelijk te begrijpen overzichten en grafieken. Ik wilde dit product vooral gebruiken voor het hardlopen maar het kan zoveel meer. Nu ik het tijdens het hardlopen een beetje begrijp hoe ik het kan gebruiken, ben ik me nu aan het verdiepen wat het nog meer kan. Ik krijg in ieder geval te weinig vocht binnen op een dag, dus dat heb ik ook net aangepast en drink water tussendoor. De slaapgrafieken probeer ik nu wat beter te begrijpen, misschien dat ik nu een oplossing heb om wat fitter wakker te worden. wil je ook wat meer inzicht in je gezondheid? dan is deze een goede keuze.

Pluspunten

  • batterijduur
  • veel inzicht
  • design

Minpunten

  • niet inzoomen op grafieken

Reageer

Myrchelle 28-04-2019
  • Product paar weken in bezit
  • Product getest

Fijn instapmodel, korte batterijduur

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: Fitbit Inspire HR zwart / S|L

Algemene score

7,0
Dit is het instapmodel van fitbit en dit is ook te zien aan de prijs. Het is een klein en licht horloge, wat heel erg makkelijk is qua bediening. Heel intuïtief.
De fitbitapp is makkelijk in gebruik en een mooie aanvulling op de tracker.
Hier kan je je slaap, gewicht, drinken en eten volgen.
Leuk om te kijken of je zo gezond leeft/bent als je denkt.
Het aantal passen wordt bijgehouden, hoe accuraat? Geen idee, ik tel niet precies mee.
Eten moet je wel in het engels invoeren terwijl de rest vd app in het Nederlands is.

Jammer, eigenlijk ronduit vervelend, vond ik dat de batterij na 2 dagen de melding geeft opgeladen te moeten worden, dan is ie onder de 15%. Opladen moet je doen via een extreem kort snoertje.
Ook jammer vond ik het dat je de activiteiten niet meer kon personaliseren. Fitbit pakt de meest voorkomende, maar als je die net niet gebruikt dan moet je daarin dus activiteiten zoeken die enigszins lijken op je eigen activiteiten.

Je kan via de tracker je ademhaling rustig krijgen en krijgt vuurwerk als je je aantal stappen hebt bereikt.

Een onopvallende tracker, voor mannen en vrouwen, lekker licht, het bandje voelt plakkerig als je gezweet hebt, korte batterijduur, makkelijk in gebruik, een goedkoop instapmodel van fitbit waar je een goede app mee kan aansturen.

Pluspunten

  • Klein, licht, onopvallend
  • Voor mannen en vrouwen
  • Heel makkelijk in gebruik

Minpunten

  • Korte batterijduur (2 dgn)
  • Heel kort oplaadsnoer
  • Beperking qua activiteiten

Reageer

Hansje1980 26-04-2019
  • Product paar weken in bezit
  • Product getest

Geweldige sport tracker

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: Fitbit Inspire HR zwart, wit / Één maat

Algemene score

8,0
Ik heb de kans gekregen dit product te testen en ik ben er zeer gehecht aan geraakt, je wordt je zo ontzettend bewust van je activiteiten, hoe je slaapt, hoeveel je beweegt, je hartslagen wanneer je een moment van rust in wilt lassen kan je dit aangeven op je horloge, je wordt geholpen om op je ademhaling te letten ect. Het horloge is waterdicht, een pluspunt want zo kan je er ook mee gaan zwemmen. Een minpuntje, het oplaadkabeltje is echt heel kort en de batterij gaat iets minders lang mee dan aangegeven maar desalniettemin een perfect horloge!

Pluspunten

  • Waterdicht
  • Relaxt modus
  • Mooi design
  • Licht van gewicht
  • Geweldige synchronisatie met de app

Minpunten

  • Korte oplaadkabel

Reageer

Kuiper1904 21-04-2019
  • Product paar weken in bezit
  • Product getest

activitytracker met een strak design

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: Fitbit Inspire HR zwart / S|L

Algemene score

8,0
Ik heb dit product getest.
Eerste indruk is goed, mooi strak model.
Het installeren van de app op de telefoon en het koppelen van de tracker verliepen probleemloos.

Door de tracker krijg je o.a. inzicht in de stappen en verschillende activiteiten die je per dag doet. De activiteiten, o.a. wandelen, mountainbiken en hardlopen, moet je wel 15 minuten uitvoeren voordat deze geregistreerd worden.
Hiernaast krijg je ook inzicht in je slaapritme, na een nacht merk ik niet eens meer dat ik hem om heb. Je slaapritme kun je vergelijken met mannen/vrouwen in dezelfde leeftijdscategorie.

De functies op de tracker zijn duidelijk weergegeven en gemakkelijk op het scherm te halen door op het schermpje te scrollen.
Zo kun je op je tracker o.a. aflezen hoeveel stappen je het gedaan, wat je hartslag is en hoeveel calorieën je hebt verbruikt. Ook de activiteiten zijn hierop zichtbaar.

Je kunt je doelen ingeven en je krijgt een seintje als deze nog niet zijn volbracht. Heel handig voor als je een zittend beroep hebt en wat meer wilt bewegen.

Ook krijg je op de tracker een seintje als er een berichtje of telefoontje binnenkomt.

Batterij gaat echt 5 dagen mee en is heel snel weer opgeladen. Kabeltje aan de oplader is wel erg kort.

Pluspunten

  • Design
  • Gebruiksgemak
  • Draagcomfort
  • Apps op de tracker

Minpunten

  • Kort oplaadkabeltje
  • Engelse taal in voedsel

Reageer

Nienkeva 20-04-2019
  • Product paar weken in bezit
  • Product getest

Tracker voor minder dan 100 euro

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: Fitbit Inspire HR zwart, wit / Één maat

Algemene score

7,0
Ik heb dit horloge een paar weken in gebruik. Overall ben ik tevreden maar voor mij persoonlijk zijn er wel een paar kanttekeningen.
Het horloge is qua design mooi. Hij is eenvoudig en valt niet al te veel op. Als je je pols draait om te kijken hoe laat het is springt vanzelf het schermpje aan. Erg handig.
De bediening is gemakkelijk en spreekt voor zich. In de app kun je alle gegevens ook bekijken en alle metingen in mooie grafieken zien. Er zijn veel mogelijkheden met het horloge maar het belangrijkste voor mij is de hartslagmeter en de stappenteller. Deze is helaas niet altijd heel nauwkeurig. Ik heb het idee dat het aantal stappen hoger uitkomt dan de daadwerkelijk gelopen stappen. Maar als ik dan aan het lopen ben en ik tel mee dan klopt het toch weer wel. Ik heb het idee dat je bij andere bewegingen wat stappen erbij krijgt.
De hartslagmeter is nauwkeurig in rust maar tijdens sporten vind ik 'm niet altijd kloppen. Zeker bij intensieve activiteiten zoals HIIT. Dat is voor mij wel een nadeel omdat ik dan graag mijn hartslag wil meten.
Ik heb dit horloge mogen testen. Zelf zou ik kijken naar een ander model voor fitbit. Misschien dat een duurder model wat nauwkeuriger is. Voor de prijs van deze fitbit heb je denk ik een prima basismodel.

Pluspunten

  • design
  • gebruiksvriendelijkheid

Minpunten

  • nauwkeurigheid
  • opladen

Reageer

yolandaw 20-04-2019
  • Product paar weken in bezit
  • Product getest

mooi design

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: Fitbit Inspire HR zwart, wit / Één maat

Algemene score

8,0
Fijne fitnesstracker die handig in gebruik is met een handige app. Hij staat mooi aan de pols en je ziet meteen je hartslag, hoeveel stappen dat je zet, je calorieverbruik en het aantal kilometers dat je gelopen hebt. Je kunt ook nog persoonlijke doelen instellen en je ziet per dag en per week je resultaten. Ook geeft hij je slaapritme weer, kortom een fijn product. Een minpuntje vind ik wel het korte oplaadkabeltje en ook de cijfers voor bv je hartslag hadden wel iets groter gemogen.

Pluspunten

  • lange batterijduur
  • trilt als er iemand belt
  • fijne en duidelijke app

Minpunten

  • kort oplaadkabeltje

Reageer

Pieters88 16-04-2019
  • Product paar weken in bezit
  • Product getest

Sport/gezondheidshorloge met ook smartwatch functies

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: Fitbit Inspire HR zwart, wit / Één maat

Algemene score

9,0
Ik heb dit product getest en was vooral heel erg benieuwd naar de alledaagse functies. Ik ben heel erg tevreden over dit horloge omdat het heel simpel is in gebruik maar wel alle functies ter beschikking heeft. Dankzij de hartslagmeting krijg je goed inzicht in je calorie verbruik en ook je functioneren tijdens bijvoorbeeld het sporten. Hij geeft je een seintje als je weer eens op moet staan of als je nog niet aan je dagelijks aantal stappen bent gekomen. Als je een zittend beroep hebt is dit erg handig.
Hij heeft ook smartwatch functies en krijg je bijvoorbeeld ook een seintje als je gebeld wordt, een berichtje krijgt (deze kan je ook lezen op het scherm) of als je een agenda afspraak hebt. Deze functie vond ik minder belangrijk dus het is een leuke extra.
Ik denk dat dit als sporthorloge/gezondheidshorloge een hele goede toevoeging kan zijn en je ook kan helpen om je gestelde doelen te bereiken. De app is heel makkelijk te bedienen en geeft op een leuke manier weer wat je allemaal hebt gedaan op een dag/gemiddeld genomen.
Het enige nadeel vond ik dat het even wennen was ten opzichte van een normaal (plat) horloge. Maar dit went snel genoeg en nu voel ik hem bijna niet meer.

Pluspunten

  • Prijs-kwaliteit verhouding
  • Waterdicht
  • Hartslagmeter
  • Makkelijk te gebruiken app
  • Groot gebruikersgemak

Minpunten

  • Even wennen qua pasvorm

Reageer

DDBO 15-04-2019
  • Product paar weken in bezit
  • Product gekocht

Lange batterijduur.

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: Fitbit Inspire HR zwart / S|L

Algemene score

8,0
Lange batterijduur bij intensief gebruik. Comfortabel dragen, gedurende sport en slaap. Helder en duidelijk scherm. Overzichtelijk en makkelijk te bedienen. Eenvoudig te koppelen met de fitbit en andere apps. Slaapactiviteit is niet optimaal, maar ik hoop dat deze verbeterd na een update. Fijne activity tracker, goede opvolger van mijn vorige Fitbal Alta HR.

Pluspunten

  • Batterijduur
  • Goed leesbaar scherm
  • Draagcomfort
  • Design

Minpunten

  • Slaapregistratie niet optimaal.

Reageer