Braun Series 5-5090cc - Reviews

8,4 Lees 20 reviews

Gemiddelde beoordeling

Beoordeling op basis van 20 reviews

8,4

Schrijf een review Maak videoreview

Review criteria:

  • Goed
  • Goed
  • Goed
  • Goed

Echte reviews van echte gebruikers, door ons gecontroleerd op betrouwbaarheid.

Anoniem 28-12-2013 Product paar dagen in bezit

Algemene score

7,8
Net in het bezit van de Braun 5090cc.
Nou, ze laten Philips een poepie ruiken daar bij Braun.
Apparaat ziet er degelijk uit en het scheerapparaat is verbluffend. Was hier voor in het bezit van een Philips SensoTouch 3D. Ik dacht dat dit al het neusje van de zal was, tot dat ik deze Braun 5090cc in mijn bezit kreeg.
Bijna net zo glad als een mes. Maar we zijn tenslotte kerels en hoeven er niet uit te zien als een spiegel.
Prima Braun!

Review criteria:

Goed
Goed
Voldoende
Goed
Anoniem 15-12-2013 Product paar dagen in bezit

Algemene score

10,0
Heb hiervoor 4 jaar een Braun Series 7 790cc gehad. Scheerde fantastisch, maar:
na 3 jaar werd de zilveren lak aangevreten door de Clean & Renew vloeistof en na 4 jaar begaf de tondeuse het! Zat trouwens wel op een vreemde haakse manier aanhef apparaat.

Heb nu sinds een paar dagen een "mindere" series 5 5090cc. Hier zijn echter tekorten van de oude series 7 verbeterd: Kop zit beter dicht, waardoor hij geen baardhaar meer knoeit op kleding.
De scheerkop is dezelfde als die van de Series 7, maar hij pulseert niet. Toch een minstens een even goed scheerresultaat als de series 7 na 4 jaar. Bovendien geen gekriebel door de trillingen en veel minder geluid! Tondeuse zit op een meer ergonomische manier aan de body vast en is daardoor makkelijker te hanteren.

Het toestel ligt goed in de hand

Ben benieuwd hoe de body zich houdt in het schoonmaakapparaat, maar denk dat dit goed zal gaan, omdat dit toestel niet gelakt is.

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
andredhont1 13-05-2013 Product kwartaal in bezit

Algemene score

8,5
Een prachtig en goed toestel, enkel zoals reeds vermeld het te losse laadsnoer, en de knop aan/uit op een verkeerde plaats; Zonder het te weten duw je hem af.

Review criteria:

Uitstekend
Goed
Goed
Uitstekend
Boyke85 12-03-2013 Product paar dagen in bezit

Algemene score

9,8
Erg blij met dit scheerapparaat, nu een paar dagen in bezit. Hij scheert naar mijn mening nog beter dan nat met een gilet mesje! Dus echt een aanrader! Echter hij is wel erg duur. Cleaning station is ook top moet alleen te vaak bijgevuld worden.

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Frank_1987 21-01-2013 Product paar weken in bezit

Algemene score

7,0
Ik heb dit product getest via het Kieskeurig.nl Testpanel. Scheerapparaat ziet er erg mooi uit en de batterij gaat lang mee. De trimfunctie werkt echt ideaal en de clean en renew is ook erg praktisch. Ik was alleen niet super tevreden over het scheerresultaat. Ik voelde hier en daar nog wat stoppels. Kortom: prima scheerapparaat voor de snelle scheerder!

Review criteria:

Onvoldoende
Goed
Goed
Goed
JBBrouwer 17-01-2013 Product paar weken in bezit

Algemene score

9,2
Scheerapparaat getest voor het Kieskeurig Testpanel.

Ik heb de Braun nu ruim twee weken in gebruik en ben op een aantal punten positief maar heb ook zeker op-aanmerkingen.
Ik gebruikte voor ik aan de test van de 5090 begon zelf een Braun 760cc4 scheerapparaat dus was al wel gewend aan de manier van scheren en de kop van Braun apparaten.
Voor het testen van een scheerapparaat (als je bijvoorbeeld nat scheert) is twee weken eigenlijk te kort, Braun zelf geeft ook aan dat de huid zo ongeveer twee weken moet wennen aan deze manier van scheren.

- Scheert erg prettig, d.w.z. niet agressief en erg glad.
- Schoonmaaksysteem werkt prettig en dan ruikt het apparaat ook meteen weer fris, en heeft hij gelijk een vaste plek om hem op te bergen.
- Lange accuduur
- Makkelijk schoon te maken buiten het basisstation om. (leegkloppen en onder de kraan afspoelen)
- Opladen kan ook zonder basisstation.
- Scheert gewoon prima, zowel korte baardgroei als wat langere haartjes van een paar dagen zeg maar.

- Na het schoonmaken in het basisstation droogt hij statde kop niet, dus kop is nat als je hem uit het station haalt.
- Positie van de trimmer vind ik niet heel handig, bij trimmen zit de scheerkop wel eens in de weg.
- Vastzetten van de scheerkop kan wel maar echt vast zit hij dan niet.

Mogelijkheid;
Scheren en trimmen, meer verwacht ik ook niet van een scheerapparaat.

Gebruiksgemak;
Makkelijk in te schakelen, niet teveel lawaai.
Indicatie voor accu.
Indicatie lampje voor de status van de scheerkop (schoon/vuil)

Resultaat;
Apparaat scheert goed glad, zowel korte als langere baardgroei. lastige plekjes zoals bij de kin etc doet hij prima zijn werk zonder hard te hoeven duwen of de huid strak te trekken.

Design;
Design is modern en spreekt aan. mooie rode accenten. Verder is goed rekening gehouden met de grip (anti sliplaag) en is het gewicht erg prettig verdeeld waardoor hij goed in de hand ligt.

Lastige plekken;
Niet veel over te zeggen dan dat hij dat prima aanpakt. bij eerste keer niet alles weggeschoren maar in de tweede/derde gang erna keurig glad.

Clean en Renew;
Clean en renew system is erg gemakkelijk, al moet ik zeggen dat ik hem altijd eerst uitklop voordat ik hem in het station zet. enige nadeel vind ik dat de kop nat blijft, dus dat hij hem niet droogt. (doet de 7 serie wel)

Makkelijk mee te nemen;
Apparaat is handzaam, maar verwacht ook niets anders van een scheerapparaat eigenlijk. Hij wordt erg compleet geleverd met een reistasje wat erg stevig is en waar hij prima inpast, een ander verreiste is dan de accuduur en daar scoort hij prima mee.

Wat me opviel bij het verwijderen van de scheerkop is dat dat niet heel soepel gaat, ik weet dus niet of dit ligt aan nieuwigheid.

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Linssen 16-01-2013 Product paar weken in bezit

Algemene score

9,0
Ik heb het scheerapparaat getest voor Kieskeurig testpanel.

Een zeer prettig en naar mijn idee een goed scheerapparaat waar het ook voor bedoelt is.
Scheert snel en grondig. Alle haartjes die normaal achterblijven scheert dit apparaat moeiteloos weg.
Enige minpunten die ik ervaren heb zijn, dat de oplaadkabel niet goed blijft zitten. Schiet steeds los bij het apparaat en schoonmaak dok. Verder maakt het best wel wat lawaai. Maar dat neem ik op de koop toe omdat ik nog geen apparaat gebruikt heb wat zo'n mooi scheerresultaat geeft.

Echt een aanrader. Alleen jammer dat die zo duur is.

Review criteria:

Uitstekend
Goed
Uitstekend
Uitstekend
Bert2345 16-01-2013 Product paar weken in bezit

Algemene score

8,2
Ik heb dit apparaat getest als onderdeel van het Kieskeurig Testpanel. Het scheert goed. Het is heel anders dan nat scheren, en is in veel gevallen ook fijner. Geen wondjes, geen branderig gevoel, scheren zonder spiegel enz.

Het enige wat ik minder prettig vond was de schoonmaakdock, de geur van de vloeistof vond ik te penetrant. Het voordeel is echter dat je apparaat goed gereinigd wordt en ook gesmeerd! Dat zou de levensduur wel eens positief kunnen beinvloeden. Al met al een aanrader.

Review criteria:

Goed
Goed
Uitstekend
Goed
Cowboy_Henk 16-01-2013 Product paar weken in bezit

Algemene score

10,0
Ik heb dit via testpanel kunnen testen.

Een geweldig scheerapparaat. Hiervoor scheerde ik me met een goedkoper model van Braun (series 3) en die deed zijn werk wel, maar het miste vele haartjes, vooral aan mijn hals. Dan moest ik mijn scheermesje nemen en zo de resterende haartjes toch handmatig wegscheren.

Niet zo met de Braun 5090CC, alle haartjes zijn perfect gladgeschoren!

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
sebastiaan klomp 16-01-2013 Product paar weken in bezit

Algemene score

10,0
Dit product mogen testen via testpanel het apparaat evenaard het nat scheren zonder irritatie te verkrijgen. Super qua design resultaat en comfort en zal iedereen die twijfelt om dit product te willen aanschaffen kunnen vertellen dat je s ochtends je bed uit rent om je te willen scheren. Na een korte periode ben je verkocht en verslaafd.

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Sjark 15-01-2013 Product paar weken in bezit

Algemene score

9,5
Ik heb dit scheerapparaat via Kieskeurig mogen testen.
Dit is gewoonweg een fantastisch scheerapparaat. Scheert mooi glad (ook op de moeilijk bereikbare plekken). De kwaliteit is bijna bijzonder te noemen. Ziet er super uit, terwijl het "maar" een scheerapparaat is. En hij voelt ook erg degelijk aan.

Ideaal is het Clean&Charge station waarmee dit scheerapparaat gereinigd en gesmeerd kan worden (na iedere twee keer dat het scheerapparaat gebruikt is). Nadeel is toch wel de erg hoge aanschafprijs en de terug komende kosten voor de reinigingscartridges die eens in de acht weken vervangen moeten worden.

Al met al een scheerapparaat wat erg goed voldoet, maar waar toch ook een zeker prijskaartje aan hangt.

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
meneer jelle 15-01-2013 Product paar weken in bezit

Algemene score

7,8
Ik heb de Braun 5090cc mogen testen voor Kieskeurig.
Ik vind het een prettig en degelijk apparaat, al vind ik hem wel aan de dure kant.
Normaal scheer ik met een gilette mesje, dit omdat ik een erg gevoelige huid heb. De 5090 is een goed apparaat voor mensen zoals ik met een gevoelige huid, want deze zorgt voor amper tot geen irritatie na het scheren.
Het reinigings/oplaad station is erg groot, maar reinigt wel goed.
Jammer dat je nog geen grote fles met navul vloeistof kan kopen voor de apparaat, je zal dus iedere keer een nieuwe reinigingscartridge moeten kopen.

Review criteria:

Voldoende
Voldoende
Uitstekend
Uitstekend
mrderuiter 14-01-2013 Product paar weken in bezit

Algemene score

7,0
Mooi vorgegeven apparaat. Scheert alleen niet goed voor mijn baart groei waardoor ik niet het beste resultaat heb. Ook het reinigen gaat snel na elkaar waardoor je vaak moet navulen en wat dus weer exra geld kost na een te dure aanschaf van het apparaat. Scheren van moeilijke plekken gaat wel prima door de roternde scheerkop. Ook het opzet stuk werkt goed.het stekkertje is wel iritant, dat schiet elke keer los. Ik heb dit apparaat getest via kieskeurig.nl testpanel en ik de variant kopen waarmee je onder de douche kan.

Review criteria:

Voldoende
Voldoende
Goed
Voldoende
John Metz 14-01-2013 Product paar weken in bezit

Algemene score

7,0
Ik heb dit apparaat een aantal weken mogen testen namens Kieskeurig.
Ik scheer al jaren met scheerapparaten van Philips en altijd wel nieuwsgierig geweest naar resultaten van andere merken.
Alleen dit kan je helaas nooit uittesten en elk huidtype is ook weer anders.

Het apparaat wat ik heb mogen testen was fijn in gebruik en naar mijn idee gaat de batterij ook bij dagelijks gebruik lang mee.
Het schoonmaaksysteem is naar mijn idee wel een dure oplossing, elke keer gaf hij 3 icoontjes aan en dat betekend een grondige reiniging en dat was bij elke dag scheren.
Ik heb op zich wel een gevoelige huid, maar hier had ik bij dit apparaat geen last van.

De prijs voor dit apparaat vind ik wel wat aan de hoge kant.

Het scheren op lastige plekken, in mijn geval onder de neus en nee ik heb geen grote neus, gewoon een gemiddelde neus.
Hier kwam het apparaat naar mijn idee lastig bij.

Review criteria:

Voldoende
Voldoende
Voldoende
Voldoende
rkln 14-01-2013 Product paar weken in bezit

Algemene score

9,0
Ik heb voor Kieskeurig deze Braun 5090cc getest en ben er erg tevreden over. Het scheert snel en glad, ook na een paar dagen niet scheren. Het scheren is comfortabel en levert weinig irritatie op. Het apparaat voelt erg degelijk aan, over de lange termijn kan ik helaas nog niets zeggen. Met het clean en renew systeem waarmee het scheerapparaat zichzelf reinigt en onderhoud is het gebruikersgemak optimaal, en ook de mogelijkheid om een reisslot in te stellen is een uitkomst.

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Samira1985 14-01-2013 Product paar weken in bezit

Algemene score

8,2
Ik mocht dit apparaat testen van kieskeurig, ik ben er heel tevreden over, het scheert snel en ook meteen goed, dus je hebt meteen na 1 beweging al een glad resultaat, het bereikt makkelijk de moeilijkste plekken.het is in vergelijking met de oudere modellen van Braun zeker een verbetering.

Review criteria:

Goed
Uitstekend
Goed
Goed
Fam vd Veen 14-01-2013 Product paar dagen in bezit

Algemene score

6,5
Ik mocht dit apparaatje testen voor Kieskeurig.
In het verleden heb ik ook eens een Braun apparaat gehad en daar was ik ook altijd tevreden over. Na een paar jaar overstap gemaakt naar een Philishave jaren en die goed te hebben gebruikt moet ik vermelden dat deze Braun het glansrijk wint van mijn Philishave.Echter blijf ik van mening: Handmatig scheren wint het altijd qua tijd van scheren met een machientje ongeacht het merk!!

Review criteria:

Onvoldoende
Voldoende
Voldoende
Voldoende
Pieter 12 27-12-2012 Product paar dagen in bezit

Algemene score

7,2
Heren
Even dit even voor alle duidelijkheid.
Natuurlijk heeft Braun redelijk goed
gescoord met dit type.

Duidelijk een wat geforceerde motor !
Deze is in vergelijking met zijn wat oudere
broertjes duidelijk een wat beter opgewaardeerde schuurmachine, met alle respect
qua stuwkracht en power.

Dit alles alles heeft als voordeel dat scheren een fractie sneller gaat als zijn oudere broertjes en zusjes.

Daar hebben ze goed op ingespeeld bij Braun, kan niet anders zeggen.
Verder is het concept het zelfde als zijn vele ilustere
voorgangers.
Dit even voor alle duidelijkheid.

Verder is dit apparaat redelijk tot goed, en nogmaals scoort alleen omdat de motor wat meer power heeft.
Jammer alleen dat het scheerblad en het totale concept niet wat meer onder handen is genomen.
Wie weet, het volgende type van Braun !
Gr.
Pieter

Review criteria:

Goed
Voldoende
Voldoende
Voldoende
Rianneman 23-11-2012 Product maand in bezit

Algemene score

7,2
Een mooie, degelijke machine die snel scheert en telkens netjes schoon is voor gebruik, elke ochtend met een citroengras fris geurtje scheren.
Met mijn zware baardgroei krijg ik mijn kin met dit apparaat helaas niet goed glad en blijft er een geirriteerde huid achter.
De tondeuse werkt goed, maar is te klein om de bakkebaarden te stylen.
Kortom: een goede degelike machine, maar niet goed genoeg voor mij.

Review criteria:

Voldoende
Voldoende
Goed
Goed
Kris Moors 19-11-2012 Product maand in bezit

Algemene score

9,5
Ik heb de Braun Series 5 met FlexMotionTec nu al een dikke maand en ben zeer tevreden over het resultaat. Scheren is voor mij een makkie geworden.

Ik scheerde me voorheen met een Philips scheerapparaat en had telkens - na het scheren - last van scheerbrand. Met de Braun series 5 zijn die vervelende, pijnlijke rode plekken verleden tijd, wat voor mij het belangrijkst is van allemaal. Zelfs aftershave na het scheren doet geen pijn meer !!!!!!

Ik heb een zelfreinigende versie genomen. Na ongeveer 4 scheerbeurten laat ik het toestel vanzelf reinigen, waarna de 'afval-haartjes' verdwenen zijn en het toestel een citroengeur heeft ! De handleiding raadt aan om het apparaat na elke scheerbeurt te reinigen, wat ik niet nodig vind (het reinigingsproduct is nl ook iets wat je moet kopen ...). Super is ook het feit dat het toestel tijdens het reinigen meteen ook oplaadt.

Tot nu toe heb ik 1 negatief puntje en dat is het feit dat dit reinigingsapparaat nogal veel lawaai maakt. Maar dat neem ik er graag bij.

Al bij al, ik ben zeer tevreden van het toestel en zou het meteen opnieuw kopen.

Groeten van Kris

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend