Asus RT-AC68U

De gemiddelde beoordeling is gebaseerd op 19 goedgekeurde reviews die zijn achtergelaten voor de Asus RT-AC66U op Kieskeurig.nl. Deze beoordeling wordt berekend door de som van de reviewscores te delen door het aantal reviews.
Beste Theo, ik vermoed gezien jouw ervaring dat je router niet in orde is. Ik heb het ding nu twee jaar en het bereik is juist top. Zoals je kan lezen hebben anderen dezelfde ervaring. Wij gebruiken verschillende apparaten van verschillende fabrikanten in ons Wi-Fi netwerk en alles werkt naar behoren. Het bereik van deze Asus is zeker bovengemiddeld. Ik zou in jouw geval terug gaan naar de leverancier met je klacht, want kloppen doet dit niet.
Trouwens Theo, vergeet ik nog te vragen waar je de router in je huis geplaatst heb. Soms word deze (al-dan-niet onder druk van 'moeder de vrouw') op een plek 'uit het zicht' geplaatst. Dat komt niet altijd het bereik ten goede. In de meterkast, laag bij de grond bij voorbeeld, is een uitermate slechte plek. De antennes vormen een soort 'paraplu' van de topjes naar beneden.
Misschien zou je eerst kunnen proberen de router elders(Hoger in de woning, op 1e verdieping of op de zolder) in je woning te plaatsen zodat de signalen een betere dekking kunnen geven over je hele woning. Misschien kan dat je euvel al verhelpen.
Bedankt voor de tip, Router hangt/staat op exact dezelfde plaats als zijn voorganger welke het uitstekend deed op deze plek. daar ligt het niet aan in mijn ogen. denk inderdaad dat ik een maandagmorgen model heb.
Ik heb alleen niets meer van een aankoopbewijs kunnen vinden.
Klopt, ik heb deze in de huiskamer staan maar ik krijg een en al geklaag van de huisgenoten.
Wat voor Merk en type WLAN kaart heb je laptop zitten? Verder kan je WiFi Analyzer voor je smartphone downloaden om te kijken of veel andere 2,4Ghz wifi (stoorzenders) netwerken in de buurt zitten.
Wat ook heel veel kan helpen is de (ver)plaatsing van de router. Mijn router staat niet direct naast het (ziggo) modem, maar hier tussen zit een netwerkkabel van +- 25meter zodat de router in het midden van het huis staat, en zodoende, en geen last ondervind van alle routers/modems die aan de straatkant geïnstalleerd staan.
Verder helpt het heel veel als de router goed in het zicht staat, en niet weg gemoffeld is in een hoekje van de kamer.
Om mijn eigen reactie aan te vullen.
Je kan natuurlijk ook kijken over er updates te verkrijgen zijn voor de WLAN adapter, die in je laptop zit.
golip, bedankt voor je reactie. Ik heb alle kanalen gescand en heb geen of weinig last van interferentie. Het WLAN bereik is steeds goed. Dit geldt voor alle apparaten die verbonden zijn (laptop, smartphone, ipod etc). Maar ondanks de goede ontvangst is er af en toe niet het internet op te komen. Het vreemde is dat de 5GHz geen problemen geeft. Ergens bijt de KPN router met de Asus 2,4GHz denk ik, maar de vraag is waar.
Heb de laatste firmware upgrade op je router staan? Misschien heb je wellicht een maandag ochtend model?
Ik dat je op de modem van je provider (KPN) de WIFI moet uitschakelen (Op bridge moede zetten), modem en router creeëren eenzelfde IP adres , dat botst met elkaar.
Misschien een ander kanaal proberen op 2,4 GHZ?
Doe een uitgebreide scan in je omgeving en kijk na welke kanaal op alle overige 2,4 GHZ routers ingesteld staat(buren). Zodra je een open kanaal vindt dan moet je die instellen op jouw 2,4GHZ verbinding.
Je kan het vermogen ook op 200mw zetten ( geeft wel 2 keer een foutmelding, maar uiteindelijk gaat hij naar 200mw.
Wat je verder doen kunt is andere kanalen kiezen.
Met het gratis programma Wirelesnetview van Nirsoft kun je bekijken wie er nog meer op een bepaald kanaal zit en dan een ander kanaal kiezen.
Met het ook al een gratis programma van Metageek, inSSIDer for Home, kun je zien welk kanaal voor jou het beste is.
Succes, met vriendelijke groet Richard.
Hoe en waar precies kan het zendvermogen verhogen ?
Hartelijk dank voor jouw review. Heb ook ziggo pakket en ben benieuwd of u na het installeren van dit asus modem snellere internetverbinding hebt gekregen ( zonder het internetabonnement aan te passen uiteraard). Hoor graag van u alvast bedankt mvrgr
Nee, dit kan natuurlijk niet als je je abonnement niet verhoogd krijg je nooit een hogere internetsnelheid.
Wel is het WiFi signaal zo goed dat ik bijna overal in huis de maximale snelheid haal, van wat ik bedraad ook haal.
Richard,
Bedankt voor je duidelijke reactie. Mijn woonsituatie is n.l net zo als de jouwe, appartement met meterkast buiten de voordeur en ook die waardeloze Cisco router van het Ziggo all-in-1 abonnement. Ik ga dus af op jouw bevindingen en ga de Asus RT-AC66u aanschaffen
Vriendelijke groet, John.
Hoi John,
Dan moet het goed komen.
Ik heb de router nog nooit een reset hoeven geven.
Wel heb ik de firmware geüpdatet, ik heb dit gedaan via een youtube filmpje http://www.youtube.com/watch?v=jXW7bIkreeM
Ik hoop dat het linkje mag, maar als het weggehaald gaat worden gewoon niet zelf de router laten zoeken naar nieuwe firmware maar rechtstreeks van de Asus site zelf downloaden en ergens neerzetten waar jij het kan terug vinden.
Dan op je router inloggen en naar Administration gaan.
Dan firmware upgrade en choose file ( daar vul je de gevonden laatste firmware in ) vervolgens upload en klaar is de router.
Ik heb nu versie 3.0.0.374_979.
Als je naar Wireless en dan Professional gaat kan je zelf het aantal mW verdubbelen ( na een aantal foutmeldingen dat het eigenlijk niet mag komt het toch goed, bij mij staat hij op 100mW maar kan dus naar 200mW )
Succes, met vriendelijke groet Richard.
@Michael007 : goed om te horen dat je tevreden bent, maar ik vraag me af waarom je bij deze AC1750 router een EA-N66 adapter hebt gekocht. Daarmee haal je nooit de snelheden die deze router je biedt.
De EA-N66 adapter is "maar" geschikt om 450 Mbps te halen per band (N900) terwijl deze router veel sneller kan : 1300 Mbps op 5Ghz, en 450 Mbps op 2.4 Ghz wat samen 1750 Mbps is!
De door jou genoemde adapter werkt op de N-band en de RT-AC66U router ondersteunt deze lage snelheid en N-Band weliswaar maar met een veel goedkopere ASUS RT-N66U router haal je dezelfde snelheid in combinatie met de EA-N66 adapter. AC is een nieuwe netwerkstandaard die weer een stap verder gaat in snelheid, dus deze router is het snelste wat je nu kunt krijgen terwijl de genoemde adapter daar echt niet aan kan tippen. Het komt op mij een beetje vreemd over dat je een relatief dure 802.11ac WIFI router koopt en vervolgens dit netwerk niet gebruikt maar "terug"-schakelt naar het langzamere N-standaard netwerk. Klinkt een beetje als een snelle sportwagen kopen en dan alleen maar in zijn eerste versnelling rijden.
Een logischer combinatie is :
1. Router ASUS RT-AC66U met PCE-AC66 of USB-AC53 adapter (die halen theoretische snelheden 1750 resp. 1200 Mbps op AC standaard, zie ook de "AC" in de naam)
2. Router ASUS RT-N66U met EA-N66 (let op de "N"in de naam !, die halen theoretisch 450 Mbps in 2.4/5Ghz band N-standaard)
Hoort jouw review misschien thuis onder die van de "N"-standaard 66U router (ASUS RT-N66U) ?