BenQ W100 - Reviews

Specificaties
Lichtopbrengst
1300 lumen
Standaardresolutie
SXGA (1280x1024)
Beeldverhouding (native)
4:3, 16:9
Review type:

Gemiddelde beoordeling

De gemiddelde beoordeling is gebaseerd op de 8 reviews die zijn achtergelaten voor de BenQ W100 op Kieskeurig.nl.

Help anderen en geef jouw mening over dit product. We verloten iedere maand onder alle reviewers 2 x € 250,-.

8,5

Schrijf een review

Kieskeurig.nl review criteria:

  • Goed
  • Uitstekend
  • Goed
  • Goed
  • Goed

Echte reviews van echte gebruikers, door ons gecontroleerd op betrouwbaarheid.

Barthusz 01-10-2007
  • Product jaar of meer in bezit

Algemene score

9,0
Hoi iedereen,

heb deze beamer al een dik jaar in mijn bezit en ben, als filmliefhebber, echt supertevreden!
Ik heb de beamer destijds besteld na het lezen van een goeie review.
Voor de mensen die twijfelen: gewoon aanschaffen, je zal er zeker geen spijt van krijgen!
Dit is mijn 3e beamer en ik sta nog steeds elke keer versteld van het geweldige beeld! Heb tevens een hd lcd tv (waar ik ook hd films op kijk) dus ben echt wel wat gewend.
Groet,

Bart

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend

Reageer

bumperkleber 05-08-2007
  • Product jaar of meer in bezit

Algemene score

8,2
Jaartje in bezit en kijk er alleen films op. In een goed verduisterde ruimte staat ie opgesteld en ik geniet iedere keer weer als ik een filmpje op mijn rolgordijntje (niet licht doorlatend) projecteer.
Heb heel lang getwijfeld of ik voor een duurdere prijsklasse moest gaan (Sanyo), maar de specs van deze zijn voldoende voor tv en film omdat de resolutie hiervoor volstaat. Ik zie het als een leuk instapmodel. Als je wilt gamen met HD specificaties zou ik wel voor een Hi-res model gaan.

Review criteria:

Goed
Uitstekend
Uitstekend
Voldoende
Goed

Reageer

tor90 24-05-2007
  • Product paar weken in bezit

Algemene score

6,5
Ik kom terug op mijn eerdere review. Na verder uitgebreid testen kom ik tot een minder leuke conclusie (werd ik op gewezen door een kennis). Ik heb mijn dvd-speler wel ingesteld op 720p, maar dit maakt helemaal niets uit! Volgens specificatie is de W100 HDTV-compatible m.b.t. 480p, 576p, 720p en 1080i, maar dit is nogal misleidend. Je kunt dus wel een output device aanluiten van 576p, 720p of 1080i, maar de W100 downscaled alles terug naar 480p!!! Je krijgt de beeldkwaliteit dus nooit beter dan 480p! Ik heb dit nagevraagd bij Benq en zij hebben dit bevestigd.

Review criteria:

Voldoende
Goed
Voldoende
Voldoende

Reageer

hteetje 12-04-2007
  • Product paar weken in bezit

Algemene score

9,8
Pas geleden gekocht. Voor mijn thuisbioscoop op zolder. Ik wilde deze low budget inrichten. Alleen de apparatuur wilde ik nieuw kopen.
Gekozen voor: Home Cinema Systeem Philips HTR-5000 en DVD speler Philips DVP5960. En deze beamer dus.
DVD speler via HDMI/DVI aangesloten. De DVD speler ingesteld op 720p en de beamer in spaar stand gezet. Ook heb mijn XBOX via een component kabel aangesloten. Ik ben erg tevreden met het resultaat.
Het licht en geluid uit de beamer stoort niet, ik zit er met mijn hoofd vlakbij. Af en toe een beetje last van regenboog effect. Maar de andere kijkers hebben het nog niet opgemerkt. Ik projecteer in een donkere ruimte op een gebruikte verduisteringsgordijn. Het is echt een plaatje op dit scherm van 2 meter. Ik zit elke keer weer te genieten van beeld en geluid.

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend

Reageer

sir henry 06-11-2006
  • Product paar weken in bezit

Algemene score

7,8
Onlangs hebben we een beamer aangeschaft.
Omdat we niet zeker wisten of het ons zou bevallen hebben we een instap model
gekozen.
We hadden al eens af en toe een beamer geleend, hoewel deze een slechte
beeldkwaliteit gaf (epson lcd) waren we toch van het fenomeen gecharmeerd.
Eisen budget tot 1000, breedbeeld, DLP en voldoende aansluitingen.
Uiteindelijk is hier de BENQ w100 uitgekomen. Mede door het lezen van allerlei
reviews uit binnen en buitenland.
Na de zaak te hebben uitgepakt kwamen er uit een mooie draagtas kleine lichte
projector te voorschijn en een knots van een afstandsbediening. Verder een zooi
kabels (allemaal veel te kort natuurlijk), een speciaal stofdoekje, wat
Engelstalige manuals en nog een cd met informatie. Maar eerst nog op zoek naar
een scherm, dit werd een voordelig geprijsde Infocus van 170 breed.
Na de hele zaak te hebben opgesteld en aangesloten op de dvd middels component,
bleek het beeld alleen maar zwart/wit te zijn. Zoeken waar dat aan kon liggen,
maar kon niks vinden.
Om toch te kunnen kijken de beamer maar aangesloten op composiet.
Tja, en dan sta je te kijken naar een slecht beeld, het leek er niet op.
Hevig teleurgesteld hebben we de dvd toch maar afgekeken.
De volgende dag in alle rust de zaak nog maar eens opnieuw aangesloten, de dvd
speler uit de kast gehaald en component aangesloten, maar weer zwart/wit. De
dvd-speler kon natuurlijk ook nog defect zijn. Ik zie achterop de dvd-speler
nog een minuscuul schakelaartje en klik deze om….. Waauuuw hij doet ’t … en
hoe!
S’Avonds Weer een film gekeken in een kamer met praktisch geheel gedimd licht.
Verschillende modes geprobeerd waarvan thuisbioscoop en bioscoop ons het beste
beviel.
Economy modes ingeschakeld anders knalt het licht van het scherm. De kleuren
zijn prachtig, ietwat overdone, dus de kleuren hebben we van 50 naar 40 gezet.
Mooi scherp beeld.
Van dichtbij zie je de pixels wel, maar op een kijkafstand van 3 a 4 meter valt
dat helemaal weg.
Veel anders dan de Epson waarbij wij het idee hadden door volièregaas te kijken.
Heel af en toe zie ik iets van regenboog effect (mijn partner helemaal niet).
Maar het is niet hinderlijk.
Al met al zijn we heel tevreden over de kwaliteit van de beam

Review criteria:

Goed
Goed
Goed
Voldoende

Reageer

N. Nievaart 12-07-2006
  • Product paar weken in bezit

Algemene score

9,2
Heb deze nog niet zo lang geleden aangeschaft. Mooie beamer met scherp beeld.
Met het zonlicht van de afgelopen dagen had de beamer toch wel wat moeite. Maar
eenmaal de luxaflex dicht, was alles zeer goed te zien.

Al met al ben ik zeer te spreken over dit mooie apparaat. Aanrader dus.

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend

Reageer

Freek77 10-07-2006
  • Product maand in bezit

Algemene score

9,0
Ik heb deze beamer vlak voor het WK voetbal aangeschaft en er al veel gebruik
gemaakt. Ik ben erg tevreden met de prestaties! Scherp beeld en mooie kleuren.
Ik gebruik de W100 voornamelijk als thuisbioscoop projector en de kwalitieit
bij het afspelen van een dvd is echt top! Jammer is wel dat je de ruimte wel
echt goed verduistert moet hebben, weinig lichtopbrengst. Maar als het dan
eenmaal donker is.....

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Goed

Reageer

Shinobi 02-06-2006
  • Product paar dagen in bezit

Algemene score

8,5
Vandaag aangeschaft. Viel me direct op dat het geheel netjes is ingepakt in een
mooie draagtas. Het zijn vooral de kleine dingen die het hem ook doen. Verder
uit de tas en draaien maar. Erg makkelijk te bedienen, handleiding komt niet
eens aan te pas. Je moet wel even zoeken naar juiste instellingen, maar eenmaal
gevonden is alles erg mooi. Nog niets gemerkt van het zog. regenboogeffect. Dan
moet ik wel eerder bekennen geen ervaring gehad te hebben met beamers. Meerdere
opties qua beeld en switch tussen 4:3 en 16:9 werkt goed. Zwart is ook echt
zwart. Twijfelde tussen deze en de MP610. Doorslag was het geringe
prijsverschil, zeg maar bijna geen, betere specs en nieuwer model. Las een
goede recensie op Internet. Enige minpunt zou zijn minder ANSI lumens. Heeft
voor mij echter geen invloed omdat ik in principe overdag toch de beamer niet
gebruik. Heb getest met DVD en PS2. Beeld van DVD/PS2 loopt nu nog zelfs via
versterker. Rechtstreeks zal het nog mooier zijn. Zeker een om op je shortlist
te zetten.

Review criteria:

Voldoende
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend

Reageer