Panasonic PT-AX100E LCD-PROJECTOR - Reviews

Specificaties
Lichtopbrengst
2000 lumen
Beeldverhouding (native)
4:3, 16:9
Kleuren
wit
Review type:

Gemiddelde beoordeling

De gemiddelde beoordeling is gebaseerd op de 10 reviews die zijn achtergelaten voor de Panasonic PT-AX100E LCD-PROJECTOR op Kieskeurig.nl.

Help anderen en geef jouw mening over dit product. We verloten iedere maand onder alle reviewers 2 x € 250,-.

9,0

Schrijf een review

Kieskeurig.nl review criteria:

  • Uitstekend
  • Uitstekend
  • Uitstekend
  • Goed
  • Uitstekend

Echte reviews van echte gebruikers, door ons gecontroleerd op betrouwbaarheid.

Rene Keizer 19-09-2009
  • Product jaar of meer in bezit

Algemene score

8,8
Goed is goed en beter kan het niet.
Moetsen door een defect na negen maanden gebruik maken van de garantie en na een tweetal weken kwam hij gerepareerd weer terug uit Ierland. Zonder enige (verzend)kosten onzerzijds.

Het enige dat ik verkeerd deed na twe en een half jaar was dat de branduren digitaal worden bijgehouden.

Na 2000 uur viel de lamp telkens uit.
Stuk dachten wij, nieuwe gekocht. Die erin gezet. Maar ook die viel telkens uit.

Potverdee!
Toen pas de handleiding gelezen en wat blijkt. Na 2000 branduren wordt de lamp om de tien minuten uitgezet door het apparaat.

Je moet de branduren domweg resetten. Staat in de handleiding hoe.

Kijken nu dus alweer 500 extra uur op de 'oude' lamp. Die geeft net zo'n goed beeld als de nieuwe.

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Goed
Uitstekend

Reageer

Johan de Corff 30-04-2008
  • Product jaar of meer in bezit

Algemene score

9,4
Ik heb deze beamer nu ruim twee jaar in gebruik. Ik geniet nog ieder moment van de kwaliteit van dit apparaat. Ook de beeldkwaliteit in combinatie met een HD-camcorder is adembenemend (beeel ca. 200X100). Het is z'n geld dubbel en dwars waard.
In z'n klasse ben ik nog steeds geen beter apparaat tegengekomen.

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend

Reageer

Eduard Mangal 02-06-2007
  • Product paar weken in bezit

Algemene score

7,5
Heb deze inmiddels aangeschaft en ben totnogtoe zeer tevreden. Projectie is duidelijk, scherp (soms té, dan zie je vloeien van crystal bij bepaalde felle kleuren) maar niet echt storend.

Ik vind m wel groot: 30x40x12 om overal heen te slepen.

Heel positief vind ik de lens die fysiek alle richtingen uit kan worden verplaatst zonder het apparaat zelf te verplaatsen.

Review criteria:

Goed
Goed
Uitstekend
Onvoldoende

Reageer

HdK 08-02-2007
  • Product paar dagen in bezit

Algemene score

9,2
Heb deze beamer vergeleken met mijn 4 jaar oude Philips 'Garbo' (LC6231). Wat een verschil! Alsof er een grijze folie van het oude beeld werd weggehaald.
Sprekende kleuren, ook als op groot formaat (2,5X1,4m) wordt geprojekteerd. Het zwart is nu ook duidelijk zwart. De grijze banden opzij bij 4X3 projektie van mijn Garbo, zijn nu nauwelijks meer waar te nemen. Overwoog een projektiescherm, maar de met latex geverfde granolmuur! geeft zo al een uitstekend beeld. Zelfs overdag is er nog zeer goed te kijken.
Het zoombereik gekoppeld aan de lensshift maakt installatie in iedere ruimte gemakkelijk en onkritisch. Alle mogelijke aansluitingen zijn aanwezig.
AB-gestuurd menu is gemakkelijk te bedienen. Werkt zelfs via muur.
Vanwege de enorme lichtopbrengst gebruik ik de Eco-mode plus iets kleiner beeld om op de levensduur van de lamp (dan 3000 uur) te sparen (bij TV-gebruik). Geluid: 40cm van mijn hoofd en toch nauwelijks storend.
Solide en mooie vormgeving. Wel wat groot. De kleur van de beamer (gebroken wit) is mooi en een pre indien je montage aan het plafond overweegt.
En dat alles voor een prijs, waarvoor je maar net een 42 scherm koopt. Hier kan de competitie een puntje aan zuigen. Nu nog een 'normale' prijs voor de lamp en strijd om de huiskamer lijkt gestreden.

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend

Reageer

Reemd 05-01-2007
  • Product kwartaal in bezit

Algemene score

9,4
Ik heb deze projector inmiddels alweer ongeveer 4 maanden en dit zijn mijn
ervaringen:
Ik projecteer op een lichtgrijs projecta doek gespannen op een mdf plaat,
ongeveer 2.5m bij 1.5. ik zit er zo'n 4 meter vanaf en dan is het beeld altijd
mooi scherp. Bij dvds wordt het beeld met dat formaat minder mooi wanneer je
binnen de 4 meter komt. Hd materiaal is dan ook zelfs nog erg mooi om naar te
kijken.
Ik heb inmiddels wel last gehad van lichtintensiteitsvariaties in de ecomodus,
waarbij dus het beeld steeds een tint donkerder en dan weer lichter veranderde.
Dit is alleen in de eco modus en daar staat de pj nu dus niet meer in. Ik vond
trouwens toch het beeld wat levendiger in de normal mode.
Out of the box settings zijn zeker goed, ik heb eigenlijk niks eraan hoeven
veranderen. Dure kalibraties zijn dus gelukkig niet nodig!
Verder is hij erg flexibel te plaatsen waar ik ook heel blij mee was.
Het enige echte nadeel is dat het zo lekker kijkt dat je binnen afzienbare tijd
alweer aan je 2000 uur lamplevensduur zit. :-)
En om nog even te reageren op die andere reviewers hier:

F.B. Vos: Had wat beter research gedaan voor je aankoop: Dit is een pure home
cinema pj en dus niet bedoeld voor presentaties! Daar kan je hem dus ook niet
op afkeuren.
Lensverstelling, zowel lensshift als de andere functies voelen bij mij stabiel
aan en zeker niet gammel.
Wat Philips36 over de ventilator zegt begrijp ik niet want zonder spelende film
hoor ik hem al haast niet en met een film aan al helemaal niet.

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend

Reageer

Philip36 03-01-2007
  • Product paar weken in bezit

Algemene score

9,6
Wow, wat een mooi apparaat! Het is mijn eerste beamer en kan daarom geen
vergelijking maken met andere beamers. Maar wat een mooi beeld! De kleuren, de
detaillering, het contrast, de lichtsterkte zijn op een projectiescherm
uitstekend te noemen. Mits je de kamer goed verduistert, kijk je op een
projectiescherm als het ware naar een supergroot LCD - of Plasmascherm. Een
klein nadeel vind ik de nogal dure projectielamp, de onduidelijkheid over de
levensduur en het geluid van de ventilator. Als de film draait heb je van dit
ventilatorgeluid echter weinig last en draagt het bij tot een 'bioscoopgevoel'.
Ik geniet dagelijks van deze beamer en vind dit product een echte aanrader.

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend

Reageer

garnaal 02-01-2007
  • Product paar dagen in bezit

Algemene score

8,2
Leuk aparaat. Het is mijn eerste beamer, en ik heb 'm blind gekocht vanwege de
goede recensies die te vinden zijn op het internet. Ik gebruik 'm om films te
kijken en dat gaat perfect. Mooie heldere kleuren.

In het begin kreeg ik allemaal vage kleuren, maar dat had met de instelling van
mijn dvd speler te maken.

Wat betreft geluid: je hoort 'm wel, maar dit is niet echt storend.

Al met al: erg tevreden.

Review criteria:

Uitstekend
Voldoende
Uitstekend
Goed

Reageer

rhythmofbalance 27-12-2006
  • Product kwartaal in bezit

Algemene score

9,6
Uitstekend apparaat. Goede lichtopbrengst, aangesloten via HDMI. Het beeld is
op korte afstand van de muur al sterk te vergroten. Het geruis van de
ventilator is vrijwel niet aanwezig. Wel moet ik regelmatig handmatig schakelen
tussen de verschillende beeldformaten om optimaal gebruik te maken van het
aangeboden signaal, wellicht dat dit een instelling is die ik niet goed heb
staan. De kast is behoorlijk groot, maar door de kleur niet opvallend. Ik heb
voor deze gekozen in plaats van de Sanyo-ZLP5 omdat ik overdag ook TV wil
kunnen kijken. Daarnaast is dit apparaat ook iets goedkoper.

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Goed
Uitstekend

Reageer

F.B.Vos 22-12-2006
  • Product maand in bezit

Algemene score

8,2
Omdat deze beamer zeer lovende kritieken kreeg voor de Panasonic gekozen.
Eerlijk gezegd valt hij mij enigszins tegen. Bij een Powerpoint presentatie
valt de kwaliteit van de letters tegen. Foto's kunnen scherper. DVD's worden
wel goed weergegeven. De verstelling van de lens werkt goed maar voelt gammel
aan. Lichtopbrengst is uitstekend, ook bij niet (geheel) verduisterde kamer
worden acceptabele beelden geprojecteerd. Het gebruiksgemak is uitstekend, alle
aangesloten apparaten worden moeiteloos herkend. Al met al een fijne beamer,
maar toch voor verbetering vatbaar.

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Voldoende
Goed

Reageer

Me&You 29-11-2006
  • Product paar weken in bezit

Algemene score

10,0
Projecteer een beeld van 2 hoog bij 3 meter breed en ben onwijs tevrede over
de kwaliteit, kleuren, en snelheid van het beeld.De instellingen zijn
gemakkelijk te bedienen zelfs in het donker en als je er niet handig mee ben
werkt er veel vanzelf. Er zit een licht sensor op de bovenkant die zeer handig
is, waneer je een licht aanzet(heb) wordt het licht uit de beamer
versterkt.Nadeel is dat de sensor alleen het licht ziet wat bij de beamer is en
niet bij de projectie muur(voordehandliggend!)
Heb denk ik een heel goed ( technics bij de tijd)product in huis voor deze
prijs.De kleur is mooi enkel is ie vrij groot.

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend

Reageer