Salora DVP7048TWIN - Reviews

7,7 Lees 24 reviews
Best Reviewed mei 2012
Specificaties
Beeldscherm diagonaal
7 inch
Aantal schermen
2
Hoofdtelefoonaansluiting(en)
1
Bekijk alle specificaties

Gemiddelde beoordeling

Beoordeling op basis van 24 reviews

7,7

Schrijf een review Maak videoreview

Review criteria:

  • Voldoende
  • Goed
  • Goed
  • Voldoende
  • Voldoende
  • Voldoende

Echte reviews van echte gebruikers, door ons gecontroleerd op betrouwbaarheid.

Judith Grinwis 19-09-2016 Product paar weken in bezit

Zeer zacht geluid, wel een degelijk apparaat

Algemene score

6,0
Het geluid is helaas bijna niet te verstaan en we krijgen het ook niet harder.
Verder een degelijke uitvoering. Om DVD's te wisselen moet het apparaat los van de bevestiging, dat is erg jammer. Makkelijk te bedienen voor kinderen.

Pluspunten

  • degelijk
  • kindvriendelijk
  • lange snoeren

Minpunten

  • geluidssterkte
  • wisselen van DVD

Review criteria:

Slecht
Goed
Goed
Uitstekend
Voldoende
Uitstekend
jobbosman 11-03-2014 Product kwartaal in bezit

Algemene score

5,3
Deze aankoop is ons zeer slecht bevallen. Films spelen niet helemaal af, halverwege stopt de film en de schermen blijven niet hangen in de hoofdsteun. Tot nu toe een miskoop

Review criteria:

Voldoende
Goed
Voldoende
Slecht
Voldoende
Slecht
willemjen 28-07-2013 Product maand in bezit

Algemene score

8,2
Een prima apparaat. Wij hebben hem nu 1 vakantie gebruikt in de auto en beviel prima. Ook de service desk is heel goed. In eerste instantie werden de films van een SD kaartje niet getoond op het 2e scherm. De helpdesk wist binnen 1 kort telefoongesprek te melden dat het aan de codec lag. Je moest xvid gebruiken. De films omzetten met die codec loste het probleem op.
Wat ook erg fijn is dat het apparaat een accu heeft. De vorige DVD speler die we hadden had dat niet. Als je dan stopte om bijvoorbeeld te tanken en dan weer startte, dan begon de film opnieuw. Daar hadden we nu geen last van. De films speelde gewoon door.
Helemaal tevreden tot nu toe dus.

Review criteria:

Goed
Goed
Goed
Uitstekend
Goed
Goed
Koen_1973 21-06-2013 Product paar dagen in bezit

Algemene score

7,2
Vandaag gekocht en ff gekeken of er een usb-stick op kon worden aangesloten, dit gaat goed. Wel even je usb /flash stick formateren naar fat 32. Als je usb stick te groot is gaat dit niet maar dan moet je " HP USB Disk Storage Format Tool" (werkt alleen onder xp) gebruiken, wel kun je dan maximaal 142 gb gebruiken van je stick maar is voor mij meer als genoeg. Tot nu geprobeert .avi divx en .vob bestanden speelt ze allemaal af. Nu kijken of hij het volhoud naar frankrijk, maar vooralsnog goede prijs/kwaliteit

Review criteria:

Voldoende
Voldoende
Goed
Goed
Voldoende
Voldoende
Jaap68 28-08-2012 Product jaar of meer in bezit

Algemene score

6,0
Lijkt inderdaad een mooi systeem voor een redelijke prijs. 23 mei 2011 heb ik deze gekocht. Helaas is hij deze vakantie stuk gegaan, geen beeld meer. In de veronderstelling dat ik 2 jaar garantie had belde ik de service van selectro in Arnhem. Blijkt dat alleen systemen vanaf 1 jan 2012 2 jaar garantie hebben en niet de systemen die daarvoor gekocht zijn, deze hebben slechts een jaar garantie. Wat een waardeloze service, ik kan hem laten repareren, maar daar ga ik niet meer aan beginnen aan iets wat binnen 2 jaar stuk gaat. Helaas dit is voor mij de allerlaatste aankoop van een Salora produkt geweest...

Review criteria:

Voldoende
Voldoende
Voldoende
Voldoende
Voldoende
Slecht
L van Drunen 14-08-2012 Product kwartaal in bezit

Algemene score

8,8
De schermpjes enkele maanden in huis en nu voor de vakantie gebruikt voor de kinderen op de achterbank van de auto.Het was rustig op de achterbank.We hadden geen kind aan ze.De prijs en kwaliteitsverhouding van het product is uitstekend.De beeldkwaliteit is goed.Een schermpje gebruikt als monitor voor mijn dvd-recorder om eindelijk de dv-tapes om te zetten naar dvd.Tevens de dvd-speler gebruikt op de tv van het vakantiehuisje.Alle kabeltjes die je nodig hebt zitten erbij.De in en uitgang van het video-signaal maakt het apparaat veelzijdiger dan de meeste duurdere merken.De bandjes om de schermen te bevestigen aan de hoofsteunen is een gedoe maar dat probleem hebben alle merken.De schermpjes zijn een echte aanrader en veelzijdiger dan de meeste duurdere merken.

Review criteria:

Goed
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Goed
Uitstekend
LukeVredeveld 10-08-2012 Product paar dagen in bezit

Algemene score

7,2
Prima speler, geen heel strak of compact design maar dat kun je ook niet verwachten voor dat geld. Ik heb alle kinderdvd's omgezet naar AVI. Ik had nog een 2,5" 500Gb usb-schijfje liggen. Deze blijkt gewoon te werken op de Salora :-) Daar hoor je mij dus niet over klagen, ik kan nu 3x de wereld rond rijden zonder dat de kids 2x hetzelfde filmpje zien :-)

De geluidskwaliteit vind ik matig, beetje plastic geluid, zeker niet teveel bass. De mogelijkheden zijn eigenlijk prima, codecondersteuning is behoorlijk beperkt en dat is jammer.

Freemake video convertor is erg makkelijk om al je films om te zetten! Ik heb een eigen 'Salora'-profiel aangemaakt en converteer daarmee alles wat los en vast zit.

Dit weekend voor het eerst in de auto uitproberen. De harnasjes zitten op zich goed, maar ik ga toch losse spanbandjes proberen. De klitteband strookjes zitten half voor de speakertjes bijvoorbeeld. Niet ideaal.

Al met al goede koop denk ik.

Review criteria:

Voldoende
Goed
Voldoende
Goed
Voldoende
Barbara2009 27-07-2012 Product jaar of meer in bezit

Algemene score

8,5
Mijn dochter van drie jaar kan het apparaat zelf bedienen! Er zitten niet tevbeel knopjes op.

Voedingskabe was kapot! Zonder problemen bij Salora een nieuwe gekregen. Geweldig!!!
Nu kan onze dochter weer op bed tussen ons in filmpjes kijken.

Het is echt een uitkomst. Hij wordt dagelijks gebruikt, oma heeft geen dvd speler dus met logeren moet hij mee!

Review criteria:

Goed
Voldoende
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Zeeg 25-07-2012 Product paar dagen in bezit

Algemene score

6,8
Tweede scherm na 1 autorit stuk(strepen in het beeldscherm).
Terug gebracht en geld terug gekregen.
Hoorde van de winkelier, dat dit het deerde scherm was deze week.
Vandaar een 1 voor de gelijkheid.

Review criteria:

Voldoende
Voldoende
Uitstekend
Uitstekend
Goed
Slecht
PKrabshuis 26-06-2012 Product maand in bezit

Algemene score

7,8
Prima portable mediaspeler voor in de auto. Uitstekende prijs-kwaliteit verhouding. De speler is makkelijk in het gebruik, verbindingskabel en voeding aansluiten en klaar. Ideaal dat er een kleine afstandsbediening bij zit. De DVD speler gebruik ik overigens helemaal niet, ik zet de films op een SD kaartje. Op een 8GB kaartje passen een stuk of 8 a 9 DVD's gecomprimeerd met Xvid.

Eén van de weinige verbeterpunten in mijn optiek: betere en modernere codec ondersteuning. H.264 wordt bijvoorbeeld niet ondersteund. Als dan ook nog de officiële ondersteuning (2GB max, ook al werkt 8GB in mijn geval ook prima) voor grotere SD en USB devices (max 64GB zou leuk zijn) verbeterd zou worden kan wat mij betreft de hele dvd speler achterwege gelaten worden.

Review criteria:

Voldoende
Goed
Uitstekend
Goed
Voldoende
Goed
MarcoKarr01 06-06-2012 Product paar dagen in bezit

Algemene score

6,8
Gisteren deze opgehaald. Eerste indruk, Goed, niet perfect maar daar is de prijs ook naar. Voor de kids op de achterbank is het perfect, wordt binnenkort getest.
Deze Salora aangeschaft na aanleiding van een eerder geplaatste review met name de aansluiting van een 320gb hdd.
Eigen ervaring is dat dit dus niet werkt, alles fat 32, instructieboekje verteld er ook niets over. Na deze dikke domper en frustratie wederom op de site van Salora gezocht en uiteindelijk gevonden op een plaats waar het niet thuis hoort, tussen veel gestelde vragen, max 2gb usbstick. Over de SD/MMc kaartje kan ik niks terug vinden ( uitgezet bij Salora zelf)vandaar gebruikersgemak een 3.
Deze informatie behoord op de site tussen de specificaties en in het instructieboekje.Deze techniek van verkopen is zeer misleidend, achterhouden van informatie om zo de verkoop te stimuleren. Men ziet en leest USB en SD kaart en gaan er anno 2012 vanuit dat je HDD compatibele is ongeacht de gb.
Nu rest mij nog een vraag, hoe heeft meneer het wel gedaan om zijn 320GB hdd erop draaiend te krijgen.

Review criteria:

Voldoende
Uitstekend
Voldoende
Slecht
Goed
Goed
DJJJJ 27-05-2012 Product paar dagen in bezit

Algemene score

8,6
Wat een super ding. Beeld is meer dan wat ik had verwacht. Erg mooi. Geluid is wel wat hol. Verder ziet het er erg mooi uit. We hebben hem net dus ik weet niet hoe lang hij meegaat.

Review criteria:

Voldoende
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
barry bouma grou 16-05-2012 Product maand in bezit

Algemene score

8,0
perfecte set voor een knaak en een bounty prijs.
ik heb er een 320gb externe hdd schijf aangekoppeld, een paar video mappen aangemaakt, en klaar.
genoeg ruimte voor ca.210 films(divx of avi)
kun je even voort , en je hoeft niet te wisselen.
Accu werkt prachtig, dus niet gelijk uit en opnieuw beginnen na het tanken, wanneer de stroom er af is geweest.(let er wel op dat je de HDD fat32 formateert anders werkt het niet!!)

Review criteria:

Goed
Goed
Uitstekend
Goed
Goed
Voldoende
jr1978 08-05-2012 Product paar weken in bezit

Algemene score

9,0
Nu een paar weken in mijn bezit en moet zeggen dat het echt een top ding is.
Ik gebruik zelf een 32 gb usb stick ( avi films)en hij pakt hem zonder problemen.
Je kunt hem ook aan een normale tv sluiten en dan kun je hem gebruiken als dvd speler.
Voor deze prijs hoeft je eigenlijk niet verder tekiiken.

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
aukel1en 24-04-2012 Product jaar of meer in bezit

Algemene score

9,0
Wij hebben de dvd spelers nu een jaar in gebruik en wat een super dingen. Ideaal dat er een usb aansluiting op zit. De dvd zelf gebruiken we bijna niet.
Als ik al een minpuntje moet noemen dan is het dat niet alles ruim in het bijgeleverde tasje past.

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
te38 14-11-2011 Product kwartaal in bezit

Algemene score

6,8
Na 3 maanden accepteerde de DVD speler geen enkele DVD meer. Inmiddels in reparatie en afwachten dus.

Qua gebruiksgemak en beeld- en geluidskwaliteit is er niks op aan te merken. Degelijkheid is op dit moment ver te zoeken.

Review criteria:

Goed
Goed
Goed
Voldoende
Voldoende
Slecht
bastiaankuijt 03-09-2011 Product kwartaal in bezit

Algemene score

6,5
Salora DVP7048 TWIN gekocht voor op vakantie naar Scandinavie en dat is erg goed bevallen.
Met mate gebruikt maar het is heel fijn als afleiding om onze meisjes (4 & 7jr) door de langere auto ritten te helpen.
Van te voren een selectie van DVDs naar .mp4 files omgezet met HandBrake (zie andere posts op deze site) dat was nogal een gepiel en door gebrek aan eenduidige informatie heeft me dat veel tijd gekost, jammer.
Wat er nou wel en niet ondersteund wordt is me nog steeds een raadsel, ik heb echt geprobeerd goede .avi's met DIVX of XVIDs te maken maar dat was voor mij puur gokwerk.
Ik was blij met het advies van OlafMino123 mbt HandBrake instellingen, daar heb ik me maar aan gehouden.

Het apparaat zelf heeft het goed gedaan, behuizing voelt nogal 'My First Sony'-achtig aan, maar door het gebruik van de USB stick en afstandbediening heeft die niet veel te lijden gehad.
Bevestiging werkt in onze Subaru prima, alleen een dvdtje verwisselen tijdens het rijden is heel lastig. Tenzij de kinderen dat zelf kunnen.
Navigatie door de bestanden op de USB stick is heel basic (denk aan DOS, lange filenamen worden afgekort tot 8 karakters en wat niet herkend wordt verschijnt soms helemaal niet in de lijst).
Helaas geen ondersteuining van chapters in de mp4 bestanden, resume play werkt alleen bij DVDs denk ik, in ieder geval niet bij bestanden op de usb stick.

Beeld is voldoende, ook op de tweede scherm.
Het geluid vind ik minder, we hadden twee goede gesloten koptelefoons mee zodat het autogeluid wat gedempt werd en het volume niet zo ver open hoeft, maar de klank is gewoon niet zo goed.
Door de accu werkt het hoofdscherm ook los van het (auto)stopcontact, handig! Het tweede scherm is echter afhankelijk van de externe voeding (12V en 220V meegeleverd) en werkt niet op de accu van het hoofdscherm.

Vergelijk beeld of geluid niet met dat van iPhone of iPad.
Ik heb een tijd lang getwijfeld of ik de Salora niet terug moest sturen en we gewoon onze twee iphones aan de kinderen moesten geven.
Maar de restricties van een vast systeem waar maar één film tegelijk op gespeeld wordt vind ik positief ten opzichte van twee kinderen, uit het zicht achter je, ieder in hun eigen wereldje zonder dat je er iets van mee krijgt. Daar zijn onze kinderen nog jong voor.

Al met al ben ik er blij mee. Het apparaat is compleet en doet hetgene waar we het voor gekocht hebben.
Het is een van de goedkopere en dat merk je wel aan de bouwkwaliteit, documentatie en ingebouwde menu navigatie. Maar er van uitgaande dat het apparaatje nog een paar jaar blijft werken is het een goede koop.

Review criteria:

Onvoldoende
Voldoende
Goed
Voldoende
Voldoende
Voldoende
Helfire75 03-08-2011 Product paar dagen in bezit

Algemene score

7,8
Apparaat 2 maanden in bezit, een lange reis en op vakantie intensief gebruikt, apparaat doet het nog steeds zonder nukken en problemen wat ik al een hele prestatie vind. tweede scherm is zelfde kwaliteit als eerste, beeld is zeer mooi. geluid goed voor wat je kunt verwachten van zo'n set.
voor de kids wel 2 gewone koptelefoons gekocht daar de oordopjes niet werken bij kinderen,( alle oordopjes werken trouwens niet!) alle schijfjes worden afgespeeld, ook de kopieen. schijfwisselen is te lastig voor kleine kinderen maar via usb is een schijf aan te sluiten. carkit is erg prullig maar dit is bij alle sets zo.

Review criteria:

Voldoende
Uitstekend
Goed
Voldoende
Goed
Goed
leo100111 15-07-2011 Product maand in bezit

Algemene score

9,2
perfect apparaat, zeker met de usb en sdkaart.
weinig gedoe met de draaden. Het ophangsysteem vond ik matig. Gelukkig kan je dit makkelijk oplossen door met een spanband te werken. Achterop zitten nl bevestigingspunten waar de band doorheen past. Met dit ophangsysteem is het echt perfect

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
BJS 14-06-2011 Product kwartaal in bezit

Algemene score

9,0
Voor weinig geld heel veel mogelijkheden. Gebruikt op een trip naar Denemarken. Continu goed gedaan geen enkel probleem.

DVD's wisselen is lastig lijkt mij, maar daarvan maakten we geen gebruik. Een USB stick van 16GB werkte perfect, geen gedoe met DVD's.

Schermen zijn helder en duidelijk, geluid gewoon goed.

Enige (hele kleine) minpunt is het ophangmechanisme, dat is misschien niet ideaal. Maar da's slechts een klein minpuntje.

Voor dit geld een supergoede keuze !

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Toon meer reviews