Nederland fietsland in cijfers

Nederland is fietsland bij uitstek, dat wist je waarschijnlijk wel. Fietsen zit namelijk verankerd in de cultuur van de Nederlanders. Daarbij spelen de infrastructuur, faciliteiten en de kwaliteit van fietsen een belangrijke rol. Hoe ziet fietsend Nederland eruit in cijfers? Dat ontdek je hier.

Fietsen is ontspannend, gemakkelijk en voordelig. Het brengt je van deur tot deur en biedt individualiteit, flexibiliteit en vrijheid. Door te fietsen leef je gezonder, omdat fietsen helpt tegen ziektes en overgewicht. Vergeleken met andere vervoersvormen is fietsen een goedkope manier van reizen, die bovendien beter is voor het milieu. En de populariteit van de elektrische fietsen zorgt ervoor dat steeds meer Nederlanders een e-bike aanschaffen voor recreatieve fietstochten, woon-werkverkeer of een rit in de stad. Hieronder vind je de cijfers en leuke weetjes over fietsen in Nederland.

Bovenstaande afbeelding kun je hier gratis downloaden.

Nederland is een fietsland, nu en zeker ook in de toekomst. Van jongs af aan raken Nederlanders vertrouwt met hun fiets om deze voor recreatief-, sportief- of voor woon-werkverkeer te gebruiken. Daarbij speelt zeker mee dat er volop innovaties zijn bij fietsen. De belangrijkste daarvan is de opkomst van de e-bike. Nederlanders zijn door deze elektrische fietsen nog meer gaan fietsen, leggen langere afstanden af en kiezen steeds vaker om met een e-bike om naar het werk te gaan. Daarbij vertrouwen ze op de kwaliteit en de zekerheid van hun elektrische ondersteunde fietsen. Fabrikant Bafang luistert naar de wensen van Nederlandse fietsers en heeft een kwalitatief aanbod van e-bike-systemen voor elektrische fietsen. Want of je nu een stadsfiets, toerfiets, sportieve fiets of een transportfiets hebt… Bafang helpt je makkelijker vooruit!

Overweeg je een e-bike aan te schaffen en wil je meer weten over de e-bike-systemen van Bafang? Lees dan snel verder!

Deze pagina is tot stand gekomen in samenwerking met Bafang.