Oppo Find X3 Neo: Vernieuwing zit niet alleen in de naam van de smartphone

Bij de aankondiging van Oppo’s nieuwste Find X3-smartphonelijn ging de meeste aandacht uit naar het absolute topmodel: de Oppo Find X3 Pro. Maar in de serie vinden we ook de uiterst betaalbare Oppo Find X3 Lite en Oppo Find X3 Neo, waarvan we laatstgenoemde smartphone welverdiend ook even in de spotlight zetten.

De Oppo Find X3 Neo vindt de balans tussen de luxe Oppo Find X3 Pro en de toegankelijk geprijsde Oppo Find X3 Lite. Vooral de Pro-uitvoering wist de show te stelen met zijn camera’s. Aan de achterzijde vind je een viertal camera’s, waarbij vooral de foto’s van de microscoopcamera in het oog springen. De naam van de camera verraadt zijn mogelijkheden al: deze lens kan de fijnste textuurtjes en diepste details vastleggen. Wat je overigens niet moet verwarren met een zoomlens, waarmee je op grote afstand alsnog het onderwerp van je foto vastlegt. Zo’n zoomlens vind je natuurlijk ook op de Oppo Find X3 Pro, en de Oppo Find X3 Neo.


Bekijk hier de OPPO Find X3 Neo 5G

Ontdek nu

Ook met de Neo een fotopro

Niet alleen weet de Pro-uitvoering positief op te vallen met zijn camera’s. Hetzelfde mag gezegd worden over Oppo Find X3 Lite en Oppo Find X3 Neo. De Neo-smartphone beschikt over een viertal lenzen aan de achterzijde, samen met een dieptesensor. Laatstgenoemde zorgt ervoor dat portretfoto’s met scherptediepte-effect optimaal uit de verf komen: waarbij de voor- of achtergrond vervaagd wordt. Zo’n diepte-inschatting helpt je smartphone ook met augmented reality (AR)-apps.

Dankzij de vier lenzen heb je veel mogelijkheden om altijd een goede foto te maken: de primaire camera schiet de beste foto’s, zelfs als het donker is. De camera legt zelfs zonder licht al meer vast dan je denkt, maar vooral als je de nachtmodus (Ultra Night Mode) gebruikt merk je dat de camera in staat is meer waar te nemen dan je zelf ziet. 

De ultragroothoekcamera zorgt dat je juist meer kunt vangen in één foto en de macrocamera tenslotte geeft de mogelijkheid om objecten dichtbij gedetailleerd vast te leggen. Zo heb je met de Find X3 Neo een combinatie van veelzijdige fotomogelijkheden én perfecte foto’s.

Ook als je video’s opneemt met je smartphone, heb je slimme cameratechnieken tot je beschikking voor optimale beeldkwaliteit. De AI Highlight video, zorgt ervoor dat bijvoorbeeld tegenlicht (zoals zonlicht) met HDR-technieken niet het hele beeld verstoort. De Ultra Night Video doet eigenlijk het tegenovergestelde, door al het beschikbare licht in te verzamelen, ben jij in staat in donkere omgevingen of midden in de nacht alsnog een video op te nemen die het delen meer dan waard is.

Vernieuwend ontwerp

Het is niet alleen de camera waarmee Oppo de aandacht trekt. Ook het ontwerp van de Find X3 Neo springt in het oog. Het ontwerp is luxe en de bouwkwaliteit stevig. Toch wordt de show met name gestolen door het scherm. Het gebogen scherm complimenteert het fraaie design en de beeldkwaliteit van het 6,55 inch scherm springt in het oog. De kleurweergave, scherpte en helderheid zorgen ervoor dat het scherm ideaal is om de foto’s en video’s terug te kijken die je met de camera’s van de Find X3 Neo hebt gemaakt. Ook YouTube, Netflix en games komen goed uit de verf op dit scherm. Bovendien zorgt de hoge verversingssnelheid van 90 hertz ervoor dat alle beelden vloeiender lopen dan op een gewoon smartphone-scherm.

Dat vloeiend laten lopen van een smartphone, daar komt meer bij kijken dan alleen een scherm met hoge verversingssnelheid. De Snapdragon 865-chipset in combinatie met 12GB aan werkgeheugen van de Oppo-smartphone geeft het toestel meer dan genoeg spierballen voor de zwaarste apps en games. Bovendien biedt 256GB opslagruimte meer dan genoeg opslag voor je apps, games, foto’s, playlists, enzovoort. Laadtijden blijven ook niet steken bij de internetverbinding, want de nieuwste verbindingstechnieken zoals wifi 6 en 5G zorgen voor optimale internetsnelheid en bereik.

Uithoudingsvermogen

Concluderend kun je dus stellen dat de Oppo Find X3 Neo een hardloper is. De accucapaciteit van 4.500 mAh zorgt er tevens voor dat je je de hele dag geen zorgen hoeft te maken over een lege batterij. Die accu biedt genoeg uithoudingsvermogen, zelfs voor de grootverbruiker die geniet van 5G en de aller-allerhoogste beeldscherminstellingen.

Dat uithoudingsvermogen wordt gecomplimenteerd door de laadtechniek die Oppo biedt. Deze oplaadtechniek, die Oppo ‘SuperVOOC 2.0’ noemt laadt de smartphone met 65 Watt vermogen op. Hiervoor maakt Oppo niet alleen slim gebruik van een hoog wattage, ook beschikt de Find X3 Neo over twee accu’s die gelijktijdig laden om zo de laadsnelheid door het dak te laten gaan: je lege accu is met een half uur nagenoeg volledig opgeladen. Vijf minuten opladen is voor de accu genoeg om het toestel vier uur lang mee te laten gaan.


Ben je overtuigd van de functies én het ontwerp van de Oppo Find X3 Neo, dan kun je de smartphone in twee kleuruitvoeringen verkrijgen. Ga je voor een elegante, klassieke zwarte uitvoering? Of kies je toch liever voor een zilveren variant, die als een soort parelmoer meerdere kleuren toont wanneer de lichtval verandert?

De Oppo Find X3 Pro Neo 5G is bijna overal verkrijgbaar, inclusief de Oppo e-store. .

Profiteer nu!