Nieuw studiejaar, nieuwe laptop

Voor elk wat wils

Het is weer zover: de bekende ‘back to school’-periode is aangebroken. Goed gereedschap is ook voor de studie het halve werk, dus zorg je uiteraard voor een goede laptop. Welk model je uiteindelijk kiest, is een persoonlijke keuze. Ga je bijvoorbeeld voor een lichtgewicht model of vind je een ultrascherp scherm juist onmisbaar? Wij helpen je snel op weg.

Tijdens school of studie is een goede laptop een onmisbare metgezel geworden. Je zoekt informatie op, werkt aantekeningen uit en maakt strakke presentaties voor een mooi studieresultaat. Ben je op zoek naar de juiste laptop, dan kan de ruime keuze soms overweldigend overkomen. Toch hoeft het vinden van het juiste model niet lastig te zijn. Zet altijd eerst op een rij welke kenmerken van belang zijn. Daarna is de keuze zó gemaakt.


Uithoudingsvermogen


Of je nu onderweg bent, buiten de deur of in de collegezaal: het is prettig als de laptop het even lang volhoudt als jijzelf. Goed nieuws: de accuduur van laptops is de afgelopen tijd flink opgeschroefd. Dat betekent dat je langer kunt doorwerken zonder oplader in de buurt. Goed voorbeeld van een laptop die het lekker lang uithoudt is de ZenBook 13 UX325JA-EG032T van ASUS. Dit model heeft een accuduur van maar liefst 22 uur. En in het onwaarschijnlijke geval dat je het langer volhoudt dan de accu, kun je gebruik maken van de snellaadfunctie. In zo’n 49 minuten is de laptop weer tot 60% opgeladen.


Koop nu de ASUS ZenBook 13 UX325JA-EG032T bij BCC!

Bekijk

Beste van beide werelden


Kies je voor een laptop of kijk je met een schuin oog naar een tablet? Tijdens je studie moet je al genoeg keuzes maken, maar gelukkig hoeft dat niet met alles. Kies je bijvoorbeeld voor een hybride laptop, dan haal je in één keer een laptop én tablet in huis. Met een hybride laptop schakel je op elk moment eenvoudig tussen een laptop- en tabletstand. Een laptop zoals de ASUS ZenBook Flip 13 UX363JA-EM120T is daartoe uitgerust met een ErgoLift-scharnier, waardoor het scherm 360 graden kan draaien en in elk hoek kan worden geplaatst.


Koop nu de ASUS ZenBook 13 UX363JA-EM120T bij Coolblue!

Bekijk

Multifunctioneel

Heb je wel eens gekeken naar een laptop met touchscreen? Zo’n aanraakgevoelig scherm, dat je onder meer op de ZenBook Flip 13 tegenkomt, is handig als je even geen zin hebt om de muis of het touchpad te gebruiken. Handig bijvoorbeeld tijdens het online opzoeken van informatie voor je studie of gewoon tijdens het kijken van films of afspelen van muziek na een lange dag studeren.


Overal werken met OLED


Thuis, bij vrienden, in een koffiewinkel of in de schoolbanken: uiteraard moet een moderne laptop zich aanpassen aan de locatie waar je het prettigst werkt of studeert. Let bij het selecteren op het gewicht van de laptop, zodat je deze in de praktijk overal mee naartoe kunt nemen. Dat de makers van laptops hier gelukkig ook rekening mee houden, laat de ASUS ZenBook 13 OLED UX325JA-KG280T goed zien. Deze laptop weegt niet meer dan 1,14 kilogram en past in elke tas of rugzak. De eerdergenoemde ZenBook Flip 13 heeft overigens ook een laag gewicht: met zijn 1,3 kilogram beschik je over een tablet en laptop in-één. En als kers op de taart heeft deze ASUS Zenbook een OLED scherm waarmee de mooiste kleuren van jouw beeld afspatten!


Koop nu de ASUS ZenBook 13 OLED UX325JA-KG280T bij bol.com!

Bekijk

Niet wachten

Niets is zo hinderlijk als te moeten werken met een trage laptop. Met een moderne processor (het hart van je laptop) loop je dat risico gelukkig niet. Met een Intel Core-processor van de 10e generatie kun je doorwerken zonder vertraging en meerdere taken tegelijkertijd uitvoeren. Zo is de Intel Core i5-processor geschikt voor taken als foto- en videobewerking, maar ook voor het maken van een strakke PowerPoint-presentatie of uitgebreid Word-verslag. 


Ontspanning


‘Work hard, play hard’: na een dag studeren of werken is niets zo prettig als het kijken van een film of serie. Herken je jezelf daarin? Kijk dan eens naar een laptop met een OLED-scherm, zoals de ZenBook 13 OLED UX325JA-KG233T. Een OLED-scherm kenmerkt zich door een hoge contrastratio, waardoor alles haarscherp zichtbaar is. Bovendien kunnen zulke schermen de kleuren natuurgetrouw weergeven, zodat alles levensecht van je scherm af spat. En heeft de laptop ook een NanoEdge-scherm (zoals de ZenBook Flip 13), dan zit je helemaal goed: een dergelijk scherm maakt gebruik van een matte coatingslaag, die reflecties flink vermindert.


Spiekbriefje

Op zoek naar een laptop? Gebruik onderstaand spiekbriefje en bepaal welke kenmerken voor jou van belang zijn:

  • Lange accuduur
  • Licht gewicht
  • Vlotte processor
  • Wel of geen laptop en tablet in-één
  • Wel of geen touchscreen
  • Wel of geen OLED-scherm

Voor elk wat wils

Je leest het: een goede laptop voor studie of werk kiezen hoeft niet ingewikkeld te zijn. Het maakt niet uit welk type student of scholier je bent of welke eisen je aan de laptop stelt: voor elk type gebruiker is inmiddels een passend apparaat verkrijgbaar.