Je inspiratie hervinden met deze 9 tips

Of je nu een hardwerkende student of een ambitieuze starter bent, het is moeilijk altijd maar gemotiveerd te blijven en met frisse ideeën te komen. Soms is je inspiratie gewoon ver te zoeken... Geen zorgen! Schuif je laptop onder je arm en hervind je inspiratie met deze negen tips. 


Lees meer over de Acer Swift 3

Ontdek

1. Verander je omgeving 

De ruimte om je heen heeft veel invloed op je denkprocessen. Tijd doorbrengen buiten je normale werkomgeving kan zodoende verrassend inspirerend werken. Een nieuwe omgeving kan inspiratie opwekken door je een nieuwe manier van kijken te geven. Al die hippe mensen zitten dus niet voor niets in die koffietentjes! Gelukkig neem je een lichtgewicht laptop, zoals een Acer Swift altijd gemakkelijk met je mee.

2. Zoek de stilte op 

Wist je dat lawaai de grootste afleider is? Probeer maar eens geïnspireerd te raken als je collega’s luidkeels hun weekend doornemen, als je kinderen jengelend aan je been hangen of de buren besluiten hun keuken te verbouwen. Met zoveel herrie kun je jezelf niet eens meer horen denken! Zoek daarom eens de stilte op. Je zult zien dat concentratie wonderen doet voor je inspiratie.

3. Ruim je werkplek op

Een rommelige werkplek is net zo goed funest voor je concentratie. Grote stapels papieren, drie mokken met koude thee, het zorgt alleen maar voor afleiding. Ruim je rotzooi op en kies voor een minimalistische set-up met een slanke laptop. Bonuspunten als je kiest voor een mooie laptop in een kleurtje waar je blij van wordt, zoals een Acer Swift laptop die verkrijgbaar zijn in verschillende, frisse kleuren. Wanneer je gelukkig bent, ben je ontvankelijker voor inspiratie.

4. Zorg dat je meteen aan de slag kunt

Om meteen aan de slag te kunnen als de inspiratie toeslaat, kies je voor een van de krachtige laptops uit de Acer Swift-lijn. Deze laptops wegen amper meer dan een kilogram en zijn compact en dun. Dat betekent dat je ze altijd gemakkelijk met je mee naartoe kunt nemen. Ook fijn: dankzij de grote accucapaciteit kun je zeker tot 18 uur ongestoord doorwerken.

5. Vraag anderen om hulp

Soms heb je gewoon een ander perspectief nodig. Natuurlijk kun je kijken waar experts in je vakgebied mee bezig zijn, maar vergeet ook je eigen omgeving niet! Videobel met je collega’s, vrienden of ouders. Zelfs als ze geen bruikbare input hebben, kan het je goed doen om je problemen hardop uit te spreken. Door te vertellen en alles op een rijtje te zetten, kom je soms tot heel nieuwe ideeën of verbanden. Een helder scherm, zoals die van de Acer Swift laptops, is prettig tijdens het videobellen of als je je scherm wilt delen met anderen. Zo kan iedereen gemakkelijk met je meelezen.


Lees meer over de Acer Swift 5

Ontdek

6. Relax!

Wanneer je hersenen geen overuren draaien, weet de inspiratie je veel sneller te vinden. Om lekker ontspannen een serie te bingen of bij te praten met je vrienden, is een laptop met een helder scherm onmisbaar. Neem de Acer Swift-laptops die met hun IPS-panelen kleuren tot leven wekken. Ook fijn: de smalle randen van deze laptops laten nog meer ruimte over voor het HD-scherm. 

7. Altijd blijven leren

Je hebt vast weleens gehoord dat mensen als Bill Gates elke dag een boek lezen. Dat doen zij natuurlijk niet zomaar. Je kunt namelijk heel goed geïnspireerd raken door andermans gedachten. Niet zo’n lezer? Om jezelf te ontwikkelen, kun je natuurlijk ook een TED Talk kijken of een podcast luisteren. Hoe meer je leert, hoe meer kansen je hebt om nieuwe ideeën op te doen! Door het heldere scherm en de brede kijkhoek van de Acer Swift laptops kun je vanuit verschillende posities jouw talks bekijken of e-books lezen. Neem een actieve houding aan, of zak wat meer onderuit ter ontspanning: in beide gevallen is het geen enkel probleem om je scherm goed te zien.

8. Zoek het bij jezelf

Zoek inspiratie in je eerdere werk. Door te kijken hoe je de vorige keer (succesvol!) te werk ging, kun je opnieuw geïnspireerd raken. Maar hoe vind je dat ene project dat je een paar maanden geleden maakte nu weer terug? Een rommellaatje met usb-sticks is bij nader inzien niet zo handig. Kies liever voor een laptop met ruime interne opslagcapaciteit. Op die manier heb je je bestanden altijd bij je.
 

9. Begin gewoon… en blijf doorgaan

En dan onze laatste tip: begin gewoon! Inspiratie komt voort uit doen, dus pak je laptop erbij en ga aan de slag. Door te kiezen voor een krachtige laptop, zoals een van de Acer Swift-modellen, voorkom je vervelende onderbrekingen, zoals een bufferende video. Want als je dan eenmaal lekker geïnspireerd bent, wil je natuurlijk wel door kunnen werken!

Bekijk het aanbod Acer Swift laptops