Maak koken makkelijker met de Performance inductiekookplaten van ETNA

Je staat graag in de keuken om heerlijke gerechten te bereiden voor je gasten. Maar je wilt ook niets van de gezelligheid missen wanneer er wordt bijgepraat en geproost. De inductiekookplaten van ETNA bieden allerlei mogelijkheden die het plezier van het koken versterken. Daarvoor hoef je écht niet uren in de keuken door te brengen. Je tovert binnen no time een smaakvolle maaltijd tevoorschijn waar jullie samen van kunnen genieten. Kijk snel welke functionaliteiten jou daarbij kunnen helpen!


Geen gedoe met meerdere pannen

Wil jij koken graag makkelijk maken én je gasten de meest heerlijke gerechten voorschotelen? Je haalt het optimale uit je kookkunst door gebruik te maken van de functionaliteiten van de Performance inductieplaten van ETNA. Deze inductiekookplaten zien er niet alleen goed uit met hun strakke design. Ze hebben handige functionaliteiten waarmee je nog meer plezier uit het koken haalt.

Zo heeft ETNA twee inductiekookplaten van 80 cm (die in een standaard nis van 75 cm passen) in haar assortiment: de KIF880ZT en de KIF880DS. Er zijn vijf zones, die elk over tien kookstanden en een boost-functie beschikken.

 Het model heeft aan de rechterzijde een extra grote kookzone (23cm) zodat een grote pan niet in de weg staat. Kook je op vijf zones tegelijk? Je kunt al je pannen kwijt en dat geeft veel kookvrijheid. Nooit meer gehannes met pannen! Ook de ETNA KIF890ZT beschikt over vijf zones. Dit model is net iets groter, 90 cm. De grootste kookzone aan de rechterzijde is 27 cm.


Bekijk de keuzegids van ETNA om jouw inductiekookplaat te vinden

Klik hier!

Het design: glanzend of gematteerd glas

Het oog wil ook wat. Met de inductiekookplaten van de Performance serie van ETNA haal je echte lookers in huis waar ook je gasten versteld van zullen staan. Het design is strak, stijlvol en minimalistisch. De kookplaten zijn gebouwd met hoogwaardige materialen. De ETNA KIF880DS is de Design Special en springt in het oog met gematteerd glasdesign. Het model is ook beschikbaar in glanzend glasdesign (KIF880ZT). Wil je een maatje groter? De ETNA KIF890ZT in glanzend glasdesign is 90 cm.

Aansluiten van de inductiekookplaat

Koken op inductie betekent koken op elektriciteit. Hoe meer ‘kookkracht’ je wilt hebben, hoe meer stroom je nodig hebt. Deze kookkracht vertaalt zich in snelheid en het op meerdere kookzones tegelijk kunnen koken met veel vermogen. Daarom kan het zijn dat er voor de inductiekookplaat van jouw keuze aanpassingen in de meterkast nodig zijn. Bijvoorbeeld voor een 2 fase of 3 fase aansluiting.

ETNA laat de keuze voor een aansluiting bij jou. Standaard zijn de kookplaten ingesteld voor een 2 fase aansluiting. Wil je echt optimaal gebruik maken van het vermogen van de kookplaat? ETNA adviseert dan een 2 of 3 fase aansluiting met Perilex. Het intelligente powermanagement systeem zorgt ervoor dat het maximum aan power niet wordt overschreden bij gebruik van alle zones.

Maar heb je geen Perilex stopcontact en vind je aanpassingen in de meterkast teveel gedoe? Met een simpele instelling maak je de kookplaat geschikt voor fase 1. Perfect als vervanging van je oude gaskookplaat bijvoorbeeld. Check ook vooral ETNA’s keuzehulp etna.nl/inductie als je meer wilt weten over welke aansluiting voor jouw wensen de beste is.


Meteen starten als de pan op de kookzone staat

De inductiekookplaten van ETNA hebben nog meer handigheidjes die het koken zeer aangenaam maken. De Place and Slide functie detecteert automatisch op welke zone je een pan plaatst. En bam! De zone licht op. Je kunt deze meteen bedienen met de handige sliderbediening. De bediening is alleen zichtbaar wanneer nodig. Staat de inductiekookplaat uit, dan is alleen de aan/uit-knop verlicht. Light and slide!

Octazones en grillfunctie

Je wilt je gasten graag verwennen. Vis op de huid, een Japanse teppanyaki of home made souvlaki. Als je houdt van lekker koken op de grill, bieden de octazones aan de linkerzijde van de inductiekookplaten van ETNA een uitkomst. De achthoekige zones zorgen voor een optimale warmteverdeling en zijn te koppelen tot een XL kookoppervlak voor de grillpan. Met behulp van de grillfunctie houd je deze ook nog eens op precies de juiste temperatuur.


Bekijk de keuzegids van ETNA om jouw inductiekookplaat te vinden

Klik hier!

Count-up timer

Je hebt een pan rijst opgezet voor het diner. Dan gaat je deurbel. Een pakketje. Als je terugkomt in de keuken heb je geen idee meer hoe lang je pan aan het koken is. Gelukkig hoef je niet bang te zijn dat je rijst tot pulp kookt. De modellen van ETNA hebben daar een praktisch nieuwigheidje voor: de count-up timer. Deze gaat automatisch lopen bij het koken. Dus als je de timer vergeet in te stellen weet je toch hoe lang de plaat al aanstaat.

Zijn je gasten wat vertraagd voor het etentje? De warmhoudfunctie biedt uitkomst. Deze functie houdt je eten op een constante temperatuur van 70° C, perfect om de smaak te behouden. Zo voorkom je dat er iets overkookt of aanbrandt. Zodra de gasten aankomen, zet je meteen een heerlijk warm gerecht op tafel. Eet smakelijk!