Een opgeruimde schuur en huis met de SystemBoxen

Om spullen in huis, tuin en schuur netjes te kunnen opbergen, ontwikkelde Bosch de SystemBox-lijn. Dit assortiment bestaat uit twee soorten producten: accessoireboxen voor bijvoorbeeld schroeven en pluggen, maar ook voor huishoudelijke artikelen, zoals wisselgeld of punaises. De kleine boxen zijn los te verkrijgen, maar worden ook meegeleverd bij Bosch-gereedschappen, om de bijgeleverde gereedschapskoffer netjes opgeruimd te houden. 


Ontdek de SystemBoxen van Bosch.

Bekijken

SystemBox S en M

De grote SystemBoxen zijn stapelbare opbergkoffers met een stevig hendel , waardoor je een of meerdere koffers tegelijk kunt optillen. De grepen zijn zowel horizontaal als verticaal te gebruiken. Onderling zijn de SystemBoxen te koppelen, voor gecombineerde toepassingen. Je zet ze in om je gereedschap of bijvoorbeeld hobby-artikelen netjes in op te bergen. Ze kunnen tegen een stootje en het deksel sluit de koffer goed af, waardoor de inhoud beschermd is. 

De SystemBox S is bedoeld voor kleine en middelgrote items, tot maximaal 15 kilo. Via de accessoireboxen kun je de binnenruimte verder indelen. Voor grotere objecten is de SystemBox M bedoeld, eveneens stapelbaar en koppelbaar en uit te breiden naar wens.

Indelen via de Dekselbox

Heb je een hoop kleine spulletjes die je graag bij je in de opbergkoffer wilt bewaren? Dan is de Dekselbox een handige uitbreiding. Deze klik je makkelijk in het deksel van de SystemBox. Door de standaard opbergvakjes met afdeksluiting hoef je nooit meer te zoeken naar schroeven of viltjes die onder in de koffer zijn gevallen. 

Tip: effectief opruimen in drie stappen

Opruimen komt bij veel mensen uiteindelijk neer op spullen verplaatsen van ene plek naar de andere. Daarmee zorg je voor een ogenschijnlijk nette ruimte. Maar bij opruimen hoort ook afscheid nemen van spullen die je niet (meer) gebruikt. Ze kunnen een nieuw leven krijgen bij iemand anders, zoals een kennis of vriend, naar een kringloopwinkel of de milieustraat.

Een handig systeem om kleinere spullen uit te zoeken, is drie boxen te gebruiken: de eerste box is voor spullen die je zeker weten niet meer nodig hebt. In de tweede box doe je artikelen waarover je twijfels. De derde box is bestemd voor zaken die je absoluut wit behouden. De inhoud van de eerste box kan meteen weg. De tweede box zet je opzij. En de goederen uit de derde box krijgen een definitieve plek. Na een maand pak je de ‘twijfelbox’ erbij en loop je hier nogmaals doorheen. Zaken die je niet nodig hebt gehad in de laatste twee jaar, die makkelijk vervangbaar zijn en onnodig plek innemen, kunnen alsnog weg.

Tip: wat zit waarin?

Sorteren en opbergen is één ding, maar spullen terugvinden is een ander verhaal. Zeker in een volle garage of schuur vergeet je snel waar je alles hebt weggelegd. Er zijn natuurlijk manieren om orde op zaken te stellen. Een handige stelregel is bijvoorbeeld apparaten en accessoires die bij elkaar horen, ook bij elkaar in de buurt te leggen. Doe bijvoorbeeld je schuurmachine in een van de SystemBoxen van Bosch en berg alle verschillende soorten schuurpapier op korrelgrootte en vorm op in de kleinere accessoireboxen. Of doe al je rollers en (schuim)rollen in een handige box en leg de afplaktape en verfhandschoenen erbij.

Het ligt misschien voor de hand, maar spullen die je vaak nodig hebt, moeten onder handbereik liggen. Iedereen heeft weleens een heel handig apparaat gekocht, maar gebruikt hem nooit of te weinig omdat hij ergens achter in een kast ligt, en je ook niet precies weet waar de handleiding en accu liggen. Dit laatste probleem voorkom je overigens met het Power for ALL-platform, waarbij je één accu kunt gebruiken voor wel 40 verschillende gereedschappen en tools.

Gebruik je meerdere opbergboxen voor je apparaten, en stapel je ze op, dan zorg je ervoor dat je favoriete hulpjes bovenaan liggen of vooraan staan. Gebruik stickers om op te schrijven wat er in de verschillende opbergboxen zit, dan hoef je niet alle dozen op te maken om de inhoud te inspecteren. 


Ontdek nu verschillende soorten machines en apparatuur om jouw klus gemakkelijker te maken!

Ontdek

Schroeven: wie van de drie?

Weet je nooit welke schroevendraaier je nodig hebt voor een bepaald klusje? Kijk dan goed naar de vorm van de uitsparing in de schroefkop.

•Torx: deze schroeven hebben een stervorming uitsparing waarop alleen Torx-schroevendraaiers passen. Ze bieden de meeste grip van alle varianten en worden daarom steeds vaker gebruikt.

•Kruiskop: de bekendste schroefkop. Biedt na Torx de meeste grip en daardoor inzetbaar bij allerlei uiteenlopende klussen.

•Sleuf: de oudste uitvoering, de welbekende ‘streep’ in je schroefkop. Een schroevendraaier glipt er snel uit en mede om die reden wordt deze schroef eigenlijk niet meer gebruikt.