Inhoudsopgave

  1. Lees hier wat de deelnemers van de Sparta Experience Day vonden!
  2. Het verslag van Franky
  3. Het verslag van Magda
  4. Het verslag van Sharona
  5. Het verslag van Astrid
  6. Het verslag van Theo
  7. Bekijk hier het videoverslag van de Sparta Experience Day

Op pad tijdens de Sparta M8b Experience Day

Een dag rondfietsen op de e-bike van het jaar* en hem daarna ook twee weken thuis gebruiken, wie wil dat nu niet? Vijf enthousiaste fietsfans krijgen deze kans! Als testpanel van Kieskeurig.nl mogen ze uitgebreid kennismaken met de Sparta M8b. Het eerste deel van het testpanel bestaat uit de Sparta Experience Day, die wordt gehouden op een zonnige dag in juni. Hieronder lees je het verslag van deze bijzondere dag.

Op een zonnige dag in juni is het zover. Tijd voor de Sparta Experience Day in Ede! Iedereen houdt het weerbericht goed in de gaten, want de dagen voor de Experience Day worden geteisterd door regenbuien en zelfs storm! Gelukkig hebben de deelnemers op de dag zelf geluk. Het is droog en de zon schijnt. Een prima dag voor een dagtocht op een elektrische fiets.

E-bike introductie

De Sparta M8b Experience Day begint bij testcentrum De Fietser in Ede. In dit centrum krijgen de deelnemers van het Testpanel een uitgebreide introductie over elektrische fietsen. Fietsexpert Bianca geeft informatie over de verschillende mogelijkheden van de Sparta M8b. Ook legt ze uit hoe je kunt meten of een fiets hoog genoeg voor je is. Een voor een krijgen de leden van het testpanel hun fiets aangemeten. Er mogen wat rondjes worden geoefend op de testbaan die onderdeel is van het fietscentrum. En daarna is het tijd om met de fiets naar buiten te gaan! 

Tips van fietsexpert Bianca
Tijdens de introductie van de Sparta Experience Day legt Bianca van De Fietser uit op welke drie manieren je kunt meten of een fiets lang genoeg voor je is:
•Ga op het zadel zitten. Kijk of je met je voeten de grond kunt raken. Niet met je hele voet (dan is de fiets te laag), maar alleen met de bal van je voet of je tenen.
•Zet een trapper helemaal naar beneden en zet je voet erop. Als je nu je been strekt, moet je iets omhoog veren, maar niet los van het zadel af komen.
•Laat het stuur los. Kun je, terwijl je stilstaat, je evenwicht houden terwijl je op het zadel zit? Kantelen je heupen daarbij niet? Dan is deze fiets geschikt voor jou!

Testpanel op de fiets

En naar buiten gaan we! Begeleider Eric Kuijt, die voor zijn bedrijf Eleven Zeros regelmatig fietsworkshops en -clinics geeft, heeft voor de Sparta Experience Day een bijzondere route uitgezet, door het bos en de stad, over asfalt-, gravel- en klinkerwegen. Het testpanel rijdt vanaf Ede via Bennekom, Wageningen, Doorwerth en Oosterbeek naar Arnhem en uiteindelijk naar natuurgebied de Posbank. Na de lunch gaat de rit via de Posbank en Wolfheze weer terug naar Ede. Een prachtige rit van wel 60 kilometer lang, waarmee de deelnemers alle verschillende aspecten van hun testfiets kunnen uitproberen. Er wordt flink geoefend met de verschillende standen van ondersteuning. Wanneer kies je voor mindere ondersteuning en wanneer voor meer? Wanneer is de hoogste stand, de Turbo, écht nodig? En welke versnelling werkt het beste bij elke stand? De deelnemers ontdekken dat ze met de juiste combinatie van ondersteuning en versnelling met gemak over parcours rijden die populair zijn bij mountainbikers. En dat ze bergafwaarts wel 35 kilometer per uur kunnen fietsen (de begrenzing van de fiets is op vlak terrein 25 km per uur). Na afloop wordt er met een hapje en drankje nog even nagepraat over de dag. Nieuwsgierig waar het over ging? Wat de deelnemers van de dag vonden, lees je hieronder. Ook kun je het videoverslag van de dag bekijken.

Van links naar rechts: deelnemers Sharona, Franky, Astrid, Theo en Magda

Lees hier wat de deelnemers van de Sparta Experience Day vonden!

Het verslag van Franky

Als tester van een testpanel kan het gebeuren dat je zomaar wordt uitgekozen om een elektrische fiets te mogen testen. Een droom is uitgekomen!

Lees meer

Het verslag van Magda

We maken kennis met onze fiets; een strak vormgegeven E-bike, zonder lasnaden, met middenmoter en makkelijke bediening. Hij heeft een prachtige kleur blauw!

Lees meer

Het verslag van Sharona

Op vrijdag 7 juni ben ik samen met vier andere testers uitgenodigd bij De Fietser in Ede. Van tevoren werd ons verteld dat we een rit gingen maken van ongeveer 60 kilometer. Nooit gedacht dat ik dit ook echt zou gaan doen! 

Lees meer

Het verslag van Astrid

Wat hebben we genoten! We hebben soms flink op de pedalen moeten staan, omdat de weg behoorlijk stijl omhoogging. Dit is een favoriete route voor mountainbikers, en wij hebben hem probleemloos met de fiets gedaan! 

Lees meer

Het verslag van Theo

Tijd om op de fiets te stappen! Meteen valt het op hoe gemakkelijk de fiets op snelheid komt. De middenmotor is behulpzaam zonder dat je er veel weet van hebt, terwijl je moeiteloos tegen de wind in fietst of een heuvel op gaat.

Lees meer

Bekijk hier het videoverslag van de Sparta Experience Day

* Toegekend door de Koninklijke RAI vereniging (Rijwiel en Automobiel Industrie) - raivereniging.nl.