Het verslag van Franky

Als tester van een testpanel kan het gebeuren dat je zomaar wordt uitgekozen om een elektrische fiets te mogen testen. Een droom is uitgekomen! Op 7 juni is het zover om naar Ede af te reizen om daar de Sparta M8b te mogen bewonderen en te ervaren.

Goed afgewerkte fiets

Natuurlijk ga ik de testdag in met een bepaald verwachtingspatroon. Zo ben ik erg benieuw naar de uitstraling van de fiets en naar de technische prestaties. Tijdens het testrondje ben ik er al van overtuigd dat het een mooie en gezellige dag gaat worden. Mijn eerste indruk van de M8b: een mooie, goed afgewerkte fiets met slanke uitstraling. We maken een korte rit op de testbaan om de fiets op de gebruiker af te stellen. Daarna maken we onder begeleiding een mooie fietstocht buiten. Onderweg hebben we veel testmomenten om te ervaren hoe de accu zijn werk doet in verschillende omstandigheden. Zoals een heuvel of berg op fietsen. Tegenwind, stuureigenschappen en, heel belangrijk, het geluid van de middenmotor. De bediening van de display gaat goed, deze is duidelijk en overzichtelijk. Hij is eenvoudig te bedienen en er is zelfs een bediening op het stuur. 

Mijn conclusie

De Bosch middenmotor is muisstil en staat garant voor heel veel fietsplezier. Het is gewoon een genot om te fietsen met zo’n stille motor. De kracht van de motor maakt het mogelijk om met weinig inspanning een mooie prestatie te leveren. De Sparta M8b is een mooie en stille fiets met prima rij-eigenschappen, die ik de komende twee weken ga testen. Er zal zeker nog een rondje Holterberg in het verschiet liggen. Graag wil ik uitzoeken waar de grens van de accu ligt. En hoe gedraagt de fiets zich tijdens stadsritten? Tot op heden zijn mijn verwachtingen uitgekomen!

Verder lezen? Hier vind je het verslag van deelneemster Magda!