Voor iedere fietser een passende e-bike van Trek

Trek innoveert volop in de e-bike-markt. Of je nu in de stad fietst of deelneemt aan mountainbikewedstrijden: Trek heeft altijd een passend model. Hoewel het merk met elektrische fietsen nog niet heel bekend is in Nederland, timmert het hard aan de weg om hierin groot te worden. Voor ieder type fietser heeft het bedrijf een passend model binnen een van de series District+, Verve+ of Allant+.


Vind een passende Trek e-bike. Bekijk hier het hele aanbod!

Bekijk

Het merk Trek

Trek ken je misschien wel van de racefietsen en mountainbikes, maar sinds een aantal jaar is het hard op weg om ook groot te worden in de wereld van e-bikes. Het merk kent een sportief DNA waar noviteit, kwaliteit en design samenkomen. Trek is opgericht in 1976 en heeft altijd voorop gelopen door continu de grenzen van wat er mogelijk is met een fiets ter discussie te stellen. Het steeds verder ontwikkelen van fietsen waar mensen van houden, heeft hen gebracht op het punt waar zij nu staan.

Wat bij niet iedereen bekend is, is dat de Allant+ serie Nederlandse roots heeft. Het van origine Amerikaanse merk Trek heeft een productontwikkelteam in Harderwijk dat onder andere e-bikes ontwikkelt en dat samen met de Amerikaanse collega’s jarenlang aan de Allant+ serie heeft gewerkt. Dat beide teams nauw samenwerken is goed te zien en te merken aan het design en de rijeigenschappen van de Allant+ 7, die tot E-bike van het jaar 2020 is benoemd!


E-bike van het Jaar 2020

Tijdens de E-bike Xperience in de Jaarbeurs Utrecht is de Trek Allant+ 7 door de RAI-vereniging verkozen tot ‘E-bike van het Jaar 2020’. De vakjury bestond uit zowel experts als ervaringsdeskundigen. Maar niet alleen de jury mocht stemmen, ook het publiek mocht deelnemen aan de verkiezing. Bezoekers van Bike MOTION en lezers van Fiets hebben ook hun stem uitgebracht. Gelet werd op allerlei onderdelen, waaronder de algehele constructie van de fiets en de afwerking, de kenmerken van de fiets in de standaarduitvoering, de vormgeving en styling, de innovatie, de veiligheid, het comfort, de gebruikte materialen en de ‘x-factor’ van de fiets. Als laatste werd ook de prijs meegenomen in de overweging.
De vakjury beschrijft de winnende Allant+ 7 als “dé e-bike voor de sportieve fietser” en maakt complimenten over de krachtige motor, maar vooral over het sportieve en cleane design waarin de kabels keurig zijn weggewerkt. Zo is bijvoorbeeld de verlichting geïntegreerd, net als de accu, waardoor snoeren niet zichtbaar zijn. Ook is de fiets volgens de vakjury “zeer comfortabel” door de verende voorvork en uitermate geschikt voor zowel stadsfietsers als forenzen die een stevige, kwalitatief hoogstaande e-bike zoeken. Een echte winnaar dus!


Trek: E-bike van het jaar 2020 Bekijk hier het hele aanbod!

Bekijk

De Allant+ serie

De prijswinnende Trek Allant+ lijn betreft allround elektrische fietsen met een gestroomlijnd uiterlijk. Een deel van de sportieve look komt voor rekening van de accu die geïntegreerd is in het frame. Dit geeft een Allant+ een krachtige uitstraling. Ook zorgt de laag en centraal geplaatste ingebouwde accu voor een stabiele wegligging. En wil je liever nóg gemakkelijker op- en afstappen? Dan bieden de stagger-frames en low-stepframes een uitkomst door hun lagere instap.

Alle fietsen in de Allant+ serie hebben vierde generatie Bosch-motoren die zijn geselecteerd op basis van hun gewicht en grootte. De kleine, lichte Bosch Performance Line CX- en Bosch Performance Speed-motoren voelen zeer natuurlijk aan bij het trappen. En waar de meeste accu’s stoppen bij een accu van 500Wh, biedt deze serie de mogelijkheid om de accu te upgraden tot zelfs 625Wh. Daarnaast is de accu zonder gereedschap gemakkelijk afneembaar om ook tussendoor even op te laden, bijvoorbeeld bij een cafeetje onderweg. En doe je dit liever niet, maar wil je wel een grotere actieradius? Dan bieden de meeste Allant+ modellen de mogelijkheid een extra accu op de onderbuis te installeren. Door middel van deze ‘Range Boost’ zul je onderweg niet snel stil komen te staan. Allant+ fietsen hebben een gekleurd display van het merk Kiox, dat alle rijgegevens laat zien, bluetooth-apparaten ondersteunt en zelfs een anti-diefstalfunctie ingebouwd heeft.

De District+ serie

De Trek District+ serie wordt gekenmerkt door de onderhoudsarme onderdelen. Deze fietsen zijn ideaal voor in de stad, want ze zijn comfortabel en zeer betrouwbaar. Het frame is van aluminium en hierdoor erg licht en gemakkelijk door de stad te manoeuvreren. Extra aantrekkelijk aan deze modellen is de interne kabelgeleiding, wat betekent dat de kabels goed beschermd zijn tegen het weer en ze niet ergens aan blijven haken. Ideaal voor even parkeren bij de supermarkt! Daarna kun je weer snel je weg vervolgen, want de interne versnellingen zorgen ervoor dat je al kunt schakelen als je nog stilstaat. Dat betekent: snel optrekken en gemakkelijk stoppen en doorfietsen, bijvoorbeeld bij een verkeerslicht. Alle elektronische delen voor dit model worden geleverd door Bosch, een betrouwbare partner als het gaat om e-bikes. Hun Active- en Active Plus-aandrijvingen zijn al jarenlang een begrip in de e-bikebranche vanwege hun betrouwbaarheid en stille manier van aandrijven. En wil je écht lang fietsen? Verhoog dan het vermogen van je accu, of bekijk of het geselecteerde District+ model in aanmerking komt voor een tweede accu op de fiets.


Vind een passende Trek e-bike. Bekijk hier het hele aanbod!

Bekijk

De Verve+ serie

De laatste collectie binnen de elektrische stadsfietsen van Trek is de Verve+. Dit is hét model als je de e-bike niet alleen in de stad wilt gebruiken, maar ook voor langere fietstochten. De fietsen in deze serie zijn licht in gewicht, rijden sportief ondanks de rechte zitpositie en zijn zeer gemakkelijk te bedienen met behulp van het derailleursysteem. Door de ergonomische handvatten en het zachte zadel voelt de fiets altijd comfortabel aan, zelfs wanneer de fietsritten langer duren dan een gemiddelde stadsrit. Ook deze fietsen zijn uitgerust met een betrouwbare middenmotor van Bosch, waardoor de accu’s niet alleen lange tijd meegaan, maar ook nog eens een flink vermogen hebben en wereldwijde service kennen.

En als je op zoek bent naar een e-bike met een lage instap, dan is dit model een goede keuze: de lowstep-frames binnen deze collectie zorgen voor een gemakkelijke op- en afstap. Kortom: een fiets uit de Verve+ collectie biedt de ideale combinatie van een e-bike voor de stad en een comfortabele fiets voor langereafstanden.


Vind een passende Trek e-bike!