Inhoudsopgave

 1. De lichtgewicht elektrische fiets
 2. Stijlvol ontwerp
 3. De Trek FX+2 beter bekijken?
 4. Het voordeel van de achternaafmotor: soepel remmen en weer wegrijden
 5. Eenvoudige bediening
 6. Specificaties
 7. Getest door het testpanel FX+2

Jouw lichte e-bike voor dagelijks gebruik: Trek FX+2

De gloednieuwe Trek FX+2 is een lichtgewicht e-bike, ideaal voor dagelijks gebruik. Je fietst er niet alleen soepel mee weg, maar tilt ‘m ook gemakkelijk even op als dat nodig is. En door de mooi weggewerkte ondersteuning en het slanke design zie je niet eens dat het een elektrische fiets is. 


Een Trek FX+2 kopen? Bekijk hier het aanbod.

Bekijken

De lichtgewicht elektrische fiets

E-bikes fietsen wel lekker licht door de elektrische ondersteuning, maar het nadeel is dat ze vaak zo ontzettend zwaar zijn. Wil je een e-bike even optillen om ‘m op een fietsendrager achterop de auto mee te nemen bijvoorbeeld, dan heb je een flinke uitdaging. De Trek FX+2 weegt rond de 18 kg en is daarmee zo’n 5 kg lichter dan concurrerende modellen. Daardoor is deze erg prettig in het dagelijks gebruik. Zo rijd je ‘m gemakkelijk een fietsenstalling in en uit en neem je ‘m gemakkelijk mee als je op vakantie ook lekker wilt gaan fietsen! Bovendien is de FX+2 lekker wendbaar en snel, waardoor je je moeiteloos verplaatst tijdens jouw dagelijkse fietsverkeer.

Stijlvol ontwerp

Het suffe imago van elektrische fietsen is allang verleden tijd. Daarnaast helpt het ook dat e-bikes er steeds mooier uit gaan zien. De Trek FX+2 heeft niet alleen een modern, geometrisch design, de onderdelen die zorgen voor de elektrische ondersteuning zijn ook stijlvol geïntegreerd. De accu is onzichtbaar weggewerkt in het slanke frame, en ook de fraaie achternaafmotor valt niet op in het achterwiel. Niemand zal zien dat jouw FX+2 voorzien is van elektrische ondersteuning! Hij wordt compleet uitgerust met spatborden, achterdrager en verlichting en is verkrijgbaar in 4 moderne kleuren.

De Trek FX+2 beter bekijken?

Het voordeel van de achternaafmotor: soepel remmen en weer wegrijden

Ken je dat: honderd stoplichten op je route door het centrum en steeds lijk je wel pech te hebben dat het licht net op rood springt. Zo raak je steeds je snelheid kwijt en moet je iedere keer extra kracht zetten om weer op snelheid te komen als het licht op groen springt. De Trek FX+2 maakt het je op die momenten wel erg gemakkelijk. Want je zult merken dat de achternaafmotor van deze e-bike direct meer koppel geeft vanaf de eerste pedaalslag, waardoor starten/stoppen bij stadsgebruik een stuk aangenamer wordt. Zo wordt fietsen door het centrum ineens een stuk prettiger en kun je weer genieten van je rit.

Eenvoudige bediening

De bediening van de Trek FX+2 is eenvoudig en intuïtief. Je vindt op het stuur een aan-en uitknop en 3 ondersteuningsniveaus. Klik simpelweg even op het plusje of minnetje voor wat extra ondersteuning wanneer je een heuvel op moet, en klik op de min als je lekker bergafwaarts gaat of wind in de rug hebt. Daarnaast wordt een indicatie van de resterende accucapaciteit weergegeven. Geen ingewikkelde bediening dus; je fietst er zó mee weg!

Ook opladen is gemakkelijk met de toegankelijke laadpoort in het frame. Je hoeft de accu niet eerst uit het frame te halen en daarna weer op slot te doen. De accu zit namelijk mooi geïntegreerd in het frame.

Specificaties

 • Lichtgewicht: slechts 18,14 kg
 • Eenvoudige bediening, snel en wendbaar
 • Gebruiksdoel: recreatief/woon-werkverkeer
 • Compleet uitgerust met spatborden, achterdrager en verlichting
 • Frametypen: Diamant of Stagger
 • Wiel-/bandenmaat: 700 x 40c
 • Jouw lichte e-bike voor dagelijks gebruik

Specificaties elektrisch systeem

 • 250 Wh accu
 • 25 km/u max. ondersteuning
 • 55 km bereik
 • Met de optionele Range Extender verdubbel je het maximale bereik van ongeveer 55 naar 110 km (€524.99)
 • Motor: achterwielmotor (Hyena)
 • Eenvoudige 1x11 aandrijving met kettingbeschermer


Het voordeel van de achternaafmotor: soepel remmen en weer wegrijden

Ontdek meer
De accu is stijlvol weggewerkt in het slanke frame

Ontdek meer
Eenvoudige bediening met 3 ondersteuningsniveaus en indicatie van de accucapaciteit

Ontdek meer


Getest door het testpanel FX+2

Marian van Zwieten

Marian is afgelopen tijd op pad geweest met de FX+ 2. Haar ervaring: "Motor 'onzichtbaar' verwerkt in de achternaaf en de batterij in het frame . Het enige wat je ziet is een klein kunststof klepje waarachter een connector zit waarop je de lader kunt aansluiten. Hydraulische schijfremmen voor en achter. 9 versnellingen (Shimano). Smalle bagagedrager v.v. snelbinder (met mix van rond en breed elastiek). Zwart kunststof spatborden, zwart kunststof velgen, open kettingkast en een modern aluminium frame (Stagger). 


Lees review

Jonno Frijn

"De fiets ziet er erg fraai uit, het is een strak sportief design en de zwarte kleur maakt de fiets ook chic. Alleen daardoor al is deze fiets geschikt voor veel doeleinden; sportief, recreatief maar ook voor bijvoorbeeld woon-werkverkeer. De fiets ziet er niet uit als e-bike en dat komt doordat de motor verwerkt zit in de achternaaf en absoluut niet opvalt. Opladen gaat gemakkelijk en snel met de oplaadkabel die je in het frame steekt, de fietslampen lichten dan op ten teken dat het opladen is gestart. 
Lees review

Ingrid v/d Heuvel

ingrid heeft de Trek FX+ 2 Stagger blauw dames fiets drie weken mogen testen en dat is haar zeer goed bevallen! "Wat echt heel fijn is, is dat deze fiets heel licht is en daardoor heel wendbaar. Ook zie je dus niet aan de buitenkant dat het een e-bike is omdat de accu in het frame verborgen zit. Er zit ook geen kastje op de fiets wat je normaliter wel een op e-bike ziet waarop je de snelheid, aantal km's enz. kunt aflezen. Daardoor ziet de fiets eruit als een zeer sportieve fiets wat het eigenlijk ook is m.n. ook doordat het stuur lager zit en je in een sportieve houding zit (iets voorover gebogen)."

Lees review

Bert Scheepers

De afgelopen weken heb ik de Trek FX2+ mogen testen. Voor mij een onverwacht genot. De fiets heeft een sportief, sobere uitstraling, waarbij niet direct opvalt dat het een e-bike is. Zo bevind de Hyena-motor zich in de achternaaf, en is de slanke accu stijlvol weggewerkt in de onderbuis van het frame. Aan de linkerzijde van het stuur is de bediening van de ondersteuning bevestigd. Deze is eenvoudig maar voldoende. Naast de bedieningsknoppen voor de drie standen van de ondersteuning kun je hiermee de led verlichting aan en uit zetten. urpen is niet verstelbaar.

Lees review

Gerard Nagtzaam

Ik heb deze Trek FX+2 drie weken mogen uitproberen en ik ben aangenaam verrast door het comfort wat deze fiets te bieden heeft. Allereerst is er veel aandacht besteed aan het uiterlijk en gewicht van de e-bike. Doordat de accu in de onderbuis van het frame is geplaatst en de aandrijving in de achternaaf, ziet de fiets er niet uit als een e-bike. Door het rechte stuur zit je wel wat meer voorovergebogen in een sportieve houding wat ik persoonlijk wel fijn vind. Links op het stuur zit de beknopte bediening waarbij je kunt kiezen uit 3 standen. Al in de 1e stand krijg je bij het wegfietsen een fijne ondersteuning. De middelste stand is fijn bij een wat langere fietstocht en de 3e stand is handig bij harde wind of berg opwaarts.


Bekijk review

Paulien Tordoir

De Trek FX+ heb ik een aantal weken mogen testen in mijn thuisomgeving.

De fiets ziet er goed uit; sportief, gestroomlijnd, solide en modern; er is duidelijk veel aandacht aan besteed. Doordat de accu in de voorbuis van het frame is verwerkt en de motor zich in de naaf van het achterwiel bevindt, ziet de fiets er op het oog niet uit als een elektrische fiets. Op het stuur zit een simpel te bedienen computertje om de ondersteuning in te stellen en de verlichting aan te zetten. De ledverlichting is dusdanig afgesteld dat je als fietser veel kunt zien en ook goed gezien wordt, maar dat de tegenligger niet wordt verblind door de koplamp.


Bekijk review

Johan van den Biggelaar

Ik heb deze fiets een paar weken mogen testen. Daarbij heb ik de fiets vooral gebruikt voor woon-werkverkeer en een aantal langere tochten. De fiets is heel licht in vergelijking tot andere merken elektrische fietsen. Dit komt vooral door de naafmotor en de accu die in het frame is verwerkt. Hierdoor ziet de fiets er van een afstand ook niet uit als een elektrische fiets, wat mijns inziens de kans op diefstal ook vermindert. De fiets is voorzien van een recht (mountainbike) stuur waardoor je met een actieve houding op de fiets zit. Door het lage gewicht van de fiets en de naafmotor is de fiets zelfs zonder ondersteuning nog goed te fietsen.Bekijk review


Een Trek FX+2 kopen? Bekijk hier het aanbod.

Bekijken