Innovaties van Bafang

Bafang is één van de grootste producenten van complete e-bike systemen ter wereld. Veel fietsmerken kiezen ervoor om de e-bike-systemen van dit merk te gebruiken, ook vanwege de grote betrouwbaarheid en de hoge servicegraad. Bovendien staat Bafang bekend om hun innovatieve ontwikkelingen voor elektrische fietsen.

Populaire Nederlandse merken monteren steeds vaker e-drive-systemen van het Chinese merk op hun elektrische fietsen, zoals Cortina, QWIC, Puch, Victesse, Vogue, Popal en Brinckers. Eén van de redenen voor deze kwaliteitsmerken om voor Bafang te kiezen vormt de intensieve samenwerking met zo’n fietsmerk. Deze staan namelijk in nauw contact met hun dealers, die op hun beurt intensief contact hebben met de fietsende consument. De waardevolle feedback van de fietsmerken wordt door Bafang gebruikt om hun te ondersteunen met snelle service én tegelijkertijd om producten te verbeteren. Met als resultaat: technische hoogstandjes en doorlopende innovaties. Dit is mogelijk omdat Bafang van alle merken die e-sets aanbieden het dichts bij de consument staat.

Kracht bundelen met fietsmerken

Bafang ontwikkelt en levert al sinds 2003 componenten voor e-mobiliteit en complete e-aandrijfsystemen voor fietsen. De toonaangevende Aziatische fabrikant innoveert daarbij voortdurend. Zo bundelt Bafang samen met de fietsmerken hun kracht bij de ontwikkeling van nieuwe software. Dankzij het toepassen van high-end elektronica in de e-systemen van Bafang beschikken de fietsmerken over innovatieve collecties van elektrische fietsen door de online updates en online services. En ook op andere vlakken biedt Bafang innovaties. Een voorbeeld hiervan is het kleurendisplay, dat zelfs bij helder weer heel goed afleesbaar is. Ook hebben de geavanceerde modellen een usb-aansluiting, waarmee een telefoon onder het fietsen opgeladen wordt. Bovendien zijn de nieuwere modellen uitgerust met een lichtsensor, waardoor de verlichting van een e-bike automatisch aangaat wanneer het schemerig wordt.Innovatieve Torque Sensor zet de norm

Om het gevoel van fietsen zo vloeiend en natuurlijk mogelijk te houden, beschikt een e-bike met een Bafang-systeem over verschillende sensoren. De Torque sensor is de meest gevoelige - en daarmee de belangrijkste sensor. Aan de ontwikkeling van deze geavanceerde sensor is maar liefst vijf jaar gewerkt. De Torque sensor meet heel exact de kracht, de snelheid van de omwentelingen, de snelheid van de fiets en de input van je beide benen. Met het laatste wordt voorkomen dat je een schokeffect krijgt en knieproblemen krijgt. Het resultaat is een hele natuurlijke fietservaring.

e-racefiets met krachtige, compacte middenmotor

Naast de innovaties die het fietsen met een e-bike makkelijker en leuker maken, heeft Bafang de laatste jaren ook veel tijd en energie gestoken in het ontwikkelen van een hulpmotor voor racefietsen. Met deze e-set op een racefiets kun je sneller klimmen, beter accelereren of hoef je je minder in te spannen. Ben je minder fit? Wil je je actieradius vergroten? Of fietsen je fietsvrienden soms net een beetje te snel? Dan kun je met deze innovatieve oplossing van Bafang toch meekomen.

De ondersteuning van de motor is bedoeld voor langere of steilere beklimmingen, acceleraties of bij slecht wegdek zoals op kasseien. De e-set is daarmee minder geschikt om ononderbroken ondersteuning te krijgen bij normale rijomstandigheden.

Met deze speciaal voor sportieve fietsen ontwikkelde aandrijving kun je optimaal presteren bij het starten en versnellen, bij korte sprints en bij steile beklimmingen. Belangrijk om te weten is dat wanneer de limiet is bereikt, de aandrijving vrijwel volledig weerstandsvrij werkt. Daardoor wordt je eigen trapkracht boven de limietsnelheid niet beïnvloed. Dat geeft een heel natuurlijk gevoel bij het fietsen. De speciaal voor e-racefietsen ontwikkelde M800 mini mid motor is prachtig slank en licht van gewicht. De accu zit geïntegreerd in het frame. Door de compacte afmetingen is deze set niet alleen geschikt voor racefietsen, maar ook voor gravelfietsen en cyclocrossers. De capaciteit van de accu is meer dan voldoende voor langere ritten (50 tot 150 km of meer).

De eigenschappen zijn:

•Stille en soepele bediening
• Dubbel koppel en snelheidssensoren
• Zowel voor de EU-wettelijke limiet van 25 km/h of 45 km/h
• Laag gewicht van minder dan 2,3 kg
• Uitgangsvermogen van 200W
• Maximumkoppel van 55 Nm

Uitlezen en updates

Elektrische fietsen die zijn uitgerust met een Bafang-systeem kunnen eenvoudig en snel uitgelezen worden met de Bafang e-mobility sales & service tool. Deze tool is geschikt voor diagnose en foutdetectie van je e-set. Hiermee kan jouw fietsspecialist de complete e-aandrijflijn uitlezen, inclusief motor, display, sensor en de Bafang accugegevens. Bovendien kan de Bafang e-set met de tool worden geregistreerd. Dit is noodzakelijk voor automatische updates van de software. Zo kun je je Bafang e-drive-systeem altijd soepel en betrouwbaar laten functioneren.

Naast al deze innovaties ontwikkelt Bafang nieuwe producten en toepassingen voor e-bikes en mobiliteitssystemen. Met betrouwbare en slimme oplossingen weet de Chinese fabrikant de fietser steeds weer te verrassen. En dat voor een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding.

Deze pagina is tot stand gekomen in samenwerking met Bafang.