Mis het niet: exclusief huiskamerconcert met Kensington!

Nederland is een echt muziekland: uit cijfers van Kieskeurig.nl blijkt dat 90%(!) van de Nederlanders thuis muziek luistert en 85% dit vooral in de woonkamer doet. De rol die smartspeakers zoals de Google Home daarbij spelen, wordt steeds groter: inmiddels heeft 11% van de ondervraagden zo’n apparaat in huis staan. Logisch: niet alleen kun je met een smartspeaker heel makkelijk muziek bedienen, maar je kunt bijvoorbeeld ook meteen meer te weten komen over je favoriete band. Zoals Kensington. Dat je zo meteen kans maakt op toegang tot het grootste huiskamerconcert van Nederland, dat is mooi meegenomen!

Hey, Kensington!

Kensington sleept al jaren de ene na de andere award in de wacht, van 3FM Awards voor Beste Groep tot Edisons en MTV Music Awards. Wil je meer weten over deze Utrechtse band, dan heb je eigenlijk niet meer nodig dan Google Assistent. Zeg 'Hey Google, praat met de band Kensington', en bandleden Eloi, Casper, Jan en Niles staan klaar om jou een paar vragen over Kensington te stellen. Speel de quiz en krijg toegang tot het liveconcert dat op donderdagavond 24 oktober om 20:00 live wordt gestreamed via je smartspeaker, display of via Google Assistent op je smartphone.Een bijzonder evenement, vooral als je weet dat Kensington als enige Nederlandse band de Amsterdam Arena hebben uitverkocht.

Slimme speakers: daar zit muziek in!

Hoewel je Google Assistent ook kunt gebruiken op je smartphone, is deze stemgestuurde hulp helemaal handig in combinatie met een slimme speaker, die je thuis neerzet. Misschien denk je: een slimme speaker, waar heb ik die voor nodig? Ik zie er het nut niet van in. Maar zodra je er eentje in huis hebt, zul je merken dat het wel heel makkelijk is. Neem je muziek aansturen: je hoeft niet meer eindeloos te scrollen door de playlist op je smartphone of naar de afstandsbediening te zoeken: je stem is genoeg. Handig – ook als je bijvoorbeeld net staat af te wassen en dus geen handen vrij hebt. Zachter, harder, volgend nummer, maar ook: Wanneer kwam dit album uit? Wie zingt dit liedje? Speel vrolijke muziek. Speel muziek om op te koken. Of Hey Google, speel What Lies Ahead van Kensington af. De lijst commando’s die je aan je smartspeaker kunt geven is eindeloos. Heb je eenmaal een slimme speaker geprobeerd, dan merk je al snel dat je niet meer zonder wilt.

Welke smartspeaker moet je hebben?

In Nederland worden verschillende slimme speakers aangeboden. Het bekendst zijn die van Google: zo heeft de Google Home een naamsbekendheid van 23%*. De Google Home heeft twee ingebouwde speakers, zodat je muziekkwaliteit nog beter is. Ook is er de Google Nest Hub, die je niet alleen kunt gebruiken om naar muziek luisteren, maar ook om video’s op af te spelen. En muziek luisteren wordt helemaal een feest met de splinternieuwe Google Nest Mini: die heeft namelijk een twee keer sterkere bas dan de oorspronkelijke Google Home Mini!

Ben jij erbij?

Het concert van Kensington vindt plaats op donderdag 24 oktober om 20:00. Je kunt het concert live volgen via je speakers zoals je Google Nest Hub, Nest Mini** of andere speakers, maar ook via Google Assistent op je Android- of iOS telefoon. Activeer dus snel Google Assistent, geef het commando 'Hey Google, praat met Kensington' en bemachtig een entreeticket voor dit exclusieve huiskamerconcert!

* Bron: http://www.multiscope.nl/persberichten/slimme-speakers-in-half-miljoen-huishoudens.html
** Verkrijgbaar vanaf dinsdag 22 oktober 2019 in de winkels

Wil jij meer weten over slimme speakers zoals de Google Nest Mini en Google Nest Hub? Klik dan hier voor meer informatie.