Inhoudsopgave

  1. Een bijzonder testpanel: de Sparta M8b Experience Day!

Alles over elektrisch fietsen

Fietsfanaten opgelet! Ben je op zoek naar een nieuwe e-bike? Op deze pagina vind je heel veel informatie over elektrisch fietsen en de e-bike van het jaar*, de Sparta M8b. Niet voor luie mensen, wél voor iedereen die wat vaker naar zijn werk wil fietsen of zin heeft in lange tochten door heuvelachtig landschap.

Sparta e-bike kopen? Bekijk hier het hele aanbod.

Bekijken

De Sparta M8b, e-bike van het jaar!

Een e-bike kan een goede uitkomst zijn voor wie net wat meer ondersteuning wil tijdens het fietsen. Met de extra kracht die de motor geeft, fiets je snel en comfortabel naar je werk of fiets je net wat vlotter dat heuveltje op. In de zoektocht naar een nieuwe e-bike is de Sparta M8b zeker een proefritje waard. RAI Vereniging beloonde deze e-bike al met de titel Beste E-bike van het jaar 2019, en ook bij de AD-fietstest kwam de M8b met een 8,2 als winnaar uit de bus.

Lees meer

Wat betekenen al die technische features?

Elektrische fietsen zoals de Sparta M8b zitten vol met technische snufjes. Ben je helemaal thuis in de wereld van elektrische fietsen, dan heb je waarschijnlijk wel een idee wat het allemaal inhoudt. Maar voor wie deze materie nieuw is, kunnen al die technische details behoorlijk overweldigend zijn. Daarom zetten we een paar dingen voor je op een rij.

Lees meer

Een bijzonder testpanel: de Sparta M8b Experience Day!

Lees hier de ervaringen van de deelnemers

Tijdens een fietstocht van wel zestig kilometer mogen vijf enthousiaste fietsfans uitgebreid kennismaken met de Sparta M8b. Hieronder lees je het verslag van deze bijzondere testrit.

Lees meer

Bekijk hier het videoverslag

In dit verslag vertellen deelnemers Franky en Magda wat hun eerste indruk is van de Sparta M8b. Ook geeft fietsexpert Bianca handige tips over het bepalen van de juiste fietshoogte!

Lees meer

“ De fiets voelt door de middenmotor niet zwaar aan. En wat is hij mooi!

Deelneemster Astrid
Enthousiast testteam

Tijdens de Sparta Experience Day testten vijf deelnemers de Sparta M8b. Ontdek snel wat hun eerste indruk was!

Lees alle reviews

Fietsexpert Bianca over de Sparta M8b

Tijdens de Sparta Experience Day geeft Bianca, expert bij  Testcentrum De Fietser, uitleg over verschillende functies van de elektrische fiets Sparta M8b. Ook laat ze zien hoe je meet of een fiets de juiste hoogte heeft.

Ook dit wil je weten over elektrisch fietsen

Ben je op zoek naar een e-bike met net een beetje extra waarmee je je onderscheid van de rest? En die ook nog eens supercompleet is. Dit is ‘m. De M8b van Sparta, de E-bike van het Jaar.

Welke vooroordelen rondom e-bikes zijn er? Wij vroegen hoogleraar en 'fietsprofessor' Arend Schwab van de TU in Delft het hemd van het lijf naar aanleiding van een rondvraag op straat.

* Toegekend door Koninklijke RAI vereniging (Rijwiel en Automobiel Industrie).