Tijd- en energiebesparend wassen

Het doen van de was kost niet alleen veel tijd, het kan ook een behoorlijke aanslag op je energierekening zijn. Als je meerdere kleine wasjes moet draaien van verschillende soorten wasgoed, zoals witte, bonte en delicate was, is dat slecht voor zowel het milieu als je portemonnee. Gelukkig zijn moderne wasmachines niet alleen duurzaam voor onze leefomgeving, maar ook voor de knip!

Met de LG TWINWash is het opsparen van kleine wasjes met delicate stoffen verleden tijd. In deze wasmachines zijn namelijk twee trommels aanwezig. In de hoofdtrommel draai je gemakkelijk grotere hoeveelheden was zoals bont, wit of extra vuile was. Daaronder bevindt zich de mini-wash. De mini-wash is een kleine bovenlader die onder de hoofdwasmachine geplaatst kan worden. Hierdoor komt de trommel van de hoofdwasmachine hoger te staan, wat zorgt voor een ergonomisch design. Maar ook voor de was die in de kleine bovenlader gaat, hoef je niet te bukken. Deze boven-lader heeft een maximale capaciteit van 2kg en is dus alleen geschikt voor kleine hoeveelheden was.

Apart wassen

Delicate stoffen zoals wol of zijde was je makkelijk op een apart programma in deze bovenlader. Maar de mini-wash is niet alleen voor delicate stoffen geschikt. Denk bijvoorbeeld aan je vuile sportkleding die je snel weer wilt gebruiken. Ook voor kleren met kraaltjes en kanten stiksels leent de mini-wash zich goed. Door deze kleding apart te wassen lopen deze niet langer het gevaar in gewone kledingstukken verstrengeld te raken. Hiermee help je beschadigingen te voorkomen. Om extra veiligheid van je kleding te garanderen kun je deze daarnaast nog het beste wassen in een daarvoor bedoelde waszak. Wil je echt delicate stoffen liever helemaal niet wassen? De stoomfunctie zorgt ervoor dat je zijden blouses kunt stomen in plaats van wassen. De stoom is niet alleen zachter voor alle materialen en houdt kleding langer mooi, maar kan ook ingezet worden om kleding antiallergisch te maken.

Op afstand wassen
Via de SmartThinQ-app bedien je de wasmachine gemakkelijk op afstand. Heb je hem volgeladen voordat je naar het werk ging maar ben je vergeten de was aan te zetten? Dat kan makkelijk alsnog vanuit je bureaustoel. Daarnaast kun je via deze app ook meerdere wasprogramma’s downloaden voor speciale kleding. Denk hierbij bijvoorbeeld aan regen- baby- of zwemkleding. Hiermee heb je altijd het juiste wasprogramma voor de juiste kleding voor handen.

Duurzaam wassen

Via de SmartThinQ-app krijg je eveneens inzicht in het energieverbruik van de wasmachine. De energielabels van moderne wasmachines zijn ingedeeld in klassen die lopen van A tot D. Hoe hoger het energielabel, hoe energiezuiniger de wasmachine. Tegenwoordig hebben veel wasmachines een A-Label. De TWINWash heeft zelfs het label A+++ -30%. De LG wasmachine is voorzien van een Direct Drive systeem. Dit systeem houdt in dat de trommels direct worden aangedreven door afzonderlijke motoren, in plaats van door riemen. De wasmachine is hierdoor niet alleen energiezuiniger maar ook een stuk stiller door de vermindering van trillingen. Dit zorgt ook voor een minder slijtgevoelige wasmachine waardoor je duurzaam met dit huishoudelijke apparaat kunt omgaan.

Wat kun je zelf doen?
Wil je een echt duurzame en energiezuinige keuze maken? Vergelijk dan het energieverbruik van verschillende wasmachines door het opgegeven jaarverbruik te vergelijken van wasmachines met dezelfde capaciteit.

Tijdens het wassen zelf zijn er ook een paar zaken waarop je kunt letten om zo energiezuinig mogelijk te wassen. Het is belangrijk dat je de capaciteit van de trommel optimaal benut. Probeer deze tot ongeveer 90% te vullen. Was daarnaast zo vaak mogelijk op koude temperaturen. Tegenwoordig zijn wasmachines en wasmiddel gemaakt voor duurzaam wassen, dus ook op koudere temperaturen wordt je kleding goed schoon. Daarnaast zorgt de komst van de mini-wash bij de TWINWash ervoor dat je ook voor kleine wasjes geen hele trommel meer hoeft te laten draaien.

De TWINWash heeft verschillende toerenstanden om te centrifugeren. Centrifugeer je kleding na het wassen in plaats van een droger te gebruiken. Zo was je duurzaam voor het milieu, je portemonnee én je kleding.

Meer tips lezen over wassen en drogen? Klik dan hier of download de gratis checklist

Download de checklist!

Alle wastips op een rijtje?
Download dan nu de gratis checklist.

* Wij gaan zorgvuldig met je gegevens om (zie onze privacyverklaring). Door het downloaden van de checklist meld je je aan voor onze nieuwsbrief van Kieskeurig. Je kunt je hier altijd weer voor afmelden. Ook ontvang je éénmalig een mail vanuit LG en Expert