Optimaal wassen met een groot gezin

Bij een groot gezin komen veel dingen kijken. Enorme bergen was zijn voor grote gezinnen vast en zeker herkenbaar. Vooral met meerdere kinderen kunnen de stapels was de pan uit rijzen: sportkleren, kleren met buitenspeelvlekken, talloze babyrompertjes. Een grote wasmachine is een ‘must have’ voor ieder groot gezin. Optimaal zijn de wasmachines waarin je maar liefst twee wasjes tegelijk kan draaien, zoals met de TWINWash van LG.

Dubbele lading
Het doen van de was is een huishoudelijke taak die ongemerkt veel tijd in beslag kan nemen. Zeker wanneer er allerlei verschillende soorten was in de wasmand belanden. Voordat je het weet ben je uren kwijt aan het voorwassen van vieze kleding, het scheiden van witte was, kookwas, donkere was en ga zo maar door. De LG TWINWash is voorzien van twee wastrommels waardoor deze wasmachine twee wasladingen tegelijk kan draaien.

Kleine hoeveelheden wassen

De zogenaamde ‘mini-wash’ leent zich bijvoorbeeld ideaal voor een kleine hoeveelheid delicate was of sportkleding die diezelfde dag nog nodig is. Voor de sportieve grote gezinnen is de TWINWash ook een oplossing: grote bergen sportkleding worden schoner in een grote trommel waarin ze genoeg ruimte hebben om schoongespoeld te worden. Heb je dus een sportief gezin? Gebruik dan juist de hoofdtrommel voor je sportspullen en de mini-wash voor bijvoorbeeld overhemden of zijden blouses voor het werk. Deze hoeven dan niet langer plaats te maken voor de bonte kleren van de kinderen en kunnen nu gelijktijdig gewassen worden.

Ook wollen truien blijven niet langer onderin de wasmand liggen totdat er genoeg bij elkaar gespaard is om een wasje mee te draaien. Deze kunnen eenvoudig in de mini-wash. De mini-wash leent zich ook perfect voor het wassen van delicate babykleding. Omdat baby’s een gevoelige huid hebben, wil je deze kleertjes het liefst zo zacht mogelijk wassen. De mini-wash voorkomt dat je hierdoor de wasmachine vaker bezet houdt met babykleding.

Duowash

Door de integratie van een grote en kleine wastrommel zorgt deze duowasoptie van de TWINWash voor een halvering van de wasdagen en een halvering van de tijd die nodig is voor dit huishoudelijke klusje. Daarnaast is het ook zuinig voor het milieu en de energierekening. Wanneer je slechts een klein wasje hebt, kun je hier de mini-wash natuurlijk ook voor gebruiken.

Geen verkleuringen meer

Als je de bergen wasgoed ziet die je moet wassen, ben je misschien geneigd om op hoop van zegen alle kleuren van de regenboog bij elkaar te gooien. Maar er bestaat dan een goede kans dat de was er verkleurd en beschadigd uitkomt.

De extra wastrommel van de TWINWash maakt een einde aan dit probleem door witte en bonte was tegelijkertijd te wassen. Een extra voordeel voor de was is dat je twee verschillende wasmiddelen kunt gebruiken. Hierdoor wordt je kleding optimaal gezuiverd en verzorgd. Waspoeder voor witte was bevat namelijk vaak een bleekmiddel om het wit extra stralend te maken. Voor bonte was is dit wasmiddel vanzelfsprekend niet geschikt.

Gebruik dus niet zomaar elk type wasmiddel voor elke soort was. Ook de temperaturen waarop je kleding moet wassen is erg belangrijk om in de gaten te houden. Door de aanwezigheid van twee trommels kan er zowel een koude (en energiezuinige) was van minder dan 20 graden worden gedraaid als een kookwas met handdoeken tot wel 95 graden.

Daarnaast is de TWINWash voorzien van allerlei handige extra’s. Kom je bijvoorbeeld nog ergens een verdwaald stuk wasgoed tegen? Dan kan je dat ook tijdens een van de programma’s nog toevoegen. De TWINWash heeft een knop ‘wasgoed toevoegen’ die de deur van de wasmachine tijdens het programma ontgrendelt. Dit wil echter niet zeggen dat ook je kinderen zomaar met hun vingertjes in de wasmachine kunnen. De TWINWash is namelijk voorzien van een kinderslot. Ook hoef je door de toevoeging van een aquastop en een aquaslot niet bang te zijn voor wateroverlast.

De wasmachine is daarnaast op afstand bedienbaar met de speciale app. Met deze app krijg je inzicht in het energieverbruik, zet je de wasmachine aan of uit en kun je allerlei aparte wasprogramma’s downloaden. Denk bijvoorbeeld aan programma’s voor baby- en regenkleding, of een programma speciaal voor het verwijderen van zweetvlekken. Zo heb je altijd de optimale textielverzorging. Met de app kun je ook de tijden instellen waarop je wilt wassen. Het Direct-Drive-systeem van de LG-wasmachines zorgt voor een extra stille wasmachine. Dit is extra handig als je gebruik maakt van nachtstroom.

Meer tips lezen over wassen en drogen? Klik dan hier of download de gratis checklist

Download de checklist!

Alle wastips op een rijtje?
Download dan nu de gratis checklist.

* Wij gaan zorgvuldig met je gegevens om (zie onze privacyverklaring). Door het downloaden van de checklist meld je je aan voor onze nieuwsbrief van Kieskeurig. Je kunt je hier altijd weer voor afmelden. Ook ontvang je éénmalig een mail vanuit LG en Expert