De voordelen van de TWINWash

Het aanschaffen van een nieuwe wasmachine is vaak een investering. Daarom wil je als consument natuurlijk de beste keuze maken en niet alleen kiezen voor de wasmachine die het best binnen het budget past, maar ook voldoet aan de behoeftes van je huishouden. De LG TWINWash heeft veel voordelen voor allerlei verschillende gezinssamenstellingen. De huishoudelijke taak van de was doen wordt een stuk makkelijker dankzij de dubbele trommelfunctie van de TWINWash.

Of je nou alleenstaand bent of een groot gezin hebt, jong of oud: iedereen doet de was. Dit kan ongemerkt aardig wat tijd, energie en geld opslokken. Door de opkomst van speciale stoffen en delicate kleding besteedt het gemiddelde huishouden behoorlijk wat tijd voor de wasmachine. Het inladen van grote stapels was doe je meestal gehurkt of gebogen, wat niet bepaald een goede houding is voor je rug. De LG TWINWash is wat dit betreft een gebruiksvriendelijke wasmachine met een ergonomisch design. Doordat de hoofdwasmachine geplaatst is boven op de bovenladende mini-wash, hoef je niet langer diep te bukken of op je hurken te zitten om de was in te laden. Ook de was voor de mini-wash kan makkelijk vanuit een staande positie in de trommel geplaatst worden.

Halvering van de wastijd

Deze mini-wash is dan ook meteen een van de grootste vernieuwende elementen van deze wasmachine. Voor wie vaak delicate stoffen wast zoals wol, zijde of lingerie, is de aanwezigheid van deze bovenlader met een capaciteit van maximaal 2 kg een echte uitkomst. Hierdoor hoeven deze kleine hoeveelheden was niet langer opgespaard te worden of te worden gewassen in een nauwelijks gevulde trommel. Met de dubbele trommelfunctie van de TWINWash kunnen deze stoffen gelijktijdig met de grote hoofdwas gewassen worden. Hiermee was je dus twee keer zo snel én bespaar je op energie en water.

TurboWash
De tijdsbesparing op het doen van de was wordt daarnaast nog een keer vergroot door de TurboWash-mogelijkheid. Hierbij wordt de was na het toevoegen van het wasmiddel sneller gespoeld door een extra waterspuit. Zo is je was (op basis van een halve belading) in 59 minuten schoon, zonder concessies op het wasresultaat!

Het doen van de huishouding in combinatie met werken levert al genoeg druk op. Wekelijks bespaar je met de TWINWash een heleboel tijd op het doen van de was. Deze vrijgekomen tijd kun je vervolgens gebruiken voor dringender of leukere zaken dan het doen van de was. Je behoudt het overzicht op je uitgaven qua tijd, energie en kosten van het doen van de was door middel van de handige SmartThinQ-app. Hierin wordt het energieverbruik duidelijk weergegeven. De wasmachine is voorzien van het energielabel “A+++ -30%” en is energiezuiniger dan zijn voorgangers. Dit maakt de TWINWash zowel duurzaam voor het milieu als voor de portemonnee.

Innovatieve trommelaandrijving

Het pionierschap van LG op het gebied van duurzaam wassen begon bij de gebruiker zelf. Een onderzoek van LG Electronics toonde aan dat voor veel mensen het doen van de was een vervelende klus is vanwege meerdere factoren. Het continu draaien van de wasmachine zorgt voor een enorme geluidsoverlast. Door de komst van veel specialistische kleding en delicate stoffen is het doen van de was bovendien een tijdrovende klus aangezien deze stoffen vaak niet samen gewassen mogen worden.

De komst van de mini-wash in combinatie met de SmartThinQ-app biedt voor al deze soorten kleding de oplossing: vanuit de app download je makkelijk en overzichtelijk een wasprogramma speciaal ontworpen voor bijvoorbeeld babykleding of zwemkleding.

De trommels van de TWINWash worden daarnaast op een nieuwe en innovatieve manier aangedreven. De Direct Drive-motoren sturen de trommels van de LG wasmachines direct aan en hebben zo een aantal van de riemen zoals die in oudere typen was-machines gebruikt worden overbodig gemaakt. Dit zorgt voor een heleboel minder trillingen, waardoor de TWINWash een stuk stiller is; de machine produceert maximaal 71dB.

Dit zorgt niet alleen voor minder geluidsoverlast, maar ook voor een duurzamer gebruik. De onderdelen van de wasmachine worden minder belast waardoor dit huishoudelijke apparaat langer meegaat en echt een investering voor de toekomst is. LG draagt nog eens extra bij aan deze duurzaamheid door 10 jaar garantie te geven op de wasmachine. Meer weten over de totstandkoming van de LG TWINWash? Klik dan hier!

Meer tips lezen over wassen en drogen? Klik dan hier of download de gratis checklist

Download de checklist!

Alle wastips op een rijtje?
Download dan nu de gratis checklist.

* Wij gaan zorgvuldig met je gegevens om (zie onze privacyverklaring). Door het downloaden van de checklist meld je je aan voor onze nieuwsbrief van Kieskeurig. Je kunt je hier altijd weer voor afmelden. Ook ontvang je éénmalig een mail vanuit LG en Expert